QUOTE(Lindra @ 2014 06 17, 14:38)
na, šitie (grietinėlės ir kondenspienio) paprasčiausi, einamiausi, lengviausi, vaikams labiausiai tinka. Aš dar ir pieno įpilu.
Bet maniškis, nors ir nelabai mėgsta bananus, bet ledus bananinius mielai valgo.
tai jums gal ir be aparato gausis? aš tiesiog nepradėjau gamint ledų, kol neturėjau
Papildyta:
Nusipirkau plastikines ledų formeles ir galvoju į jas daryti vaisinius ledus. Gal kas turit kokių patarimų? kas dabar tokio einamo ir tinkamo toms formelėms būtų?
Šiaip šis receptas ištrauktas iš tarybinių laikų
ir truputuką perdarytas
anais laikais grietinėlės nelabai kada ir galėdavai gauti- aišku kad ir būdavo- o šiaip darydavo iš paprastos grietinės, darydavo taip: pusė litro grietinės ir 1 indas kondensuoto pieno suplakdavo grietinę iki kreminės konsistencijos (kaip kad medaus tortui) ir supildavo kondensuotą- o toliau kas ką turėdavo:
galimą vanilino įdėti- bus vaniliniai...
galima šokolado tarkuoto ir skysto... bus šokoladiniai...
galima braškių šviežių ar šaldytų (bet tada patarimas pamaišyt kol šąla)
galima kvapų kokių turit...
O man skaniausia variantas su dabartine vaikiška kakava
ten ta nasguik ar kaip ten
Aš niekad nenaudoju grietinėlės
nu vieną kartą pasidarėm- man kokčiai per saldu buvo...
O šiaip dabar dariau tokiu receptu- rastuinterente:
reikalingi 2 kiaušiniai (juos naudojame žalius taigi reikia gerai nuvalyti su soda)
apie puslitrį jogurto
2 šaukštai geri tokie valgomi su kaupu cukraus...
išplakam baltymus
išsukam su kiaušinių tryniais cukrų (sukau mikseriu tai greitai ir padidėjo ir pabalo)- išsukę supilam jogurtą ir dar paplakam... ant pačio galo supilam baltymus iš palengvo išmaišome ir įdedam į šaldiklį... į formeles patariu tokių nepilti- man neišsitraukė... o ir tokie ledai... vaikai valgė- man nelabai tiesiai šveisiai sakau... NEPATIKO nors jau kaip išgyrė atseit skanu paprasta... Man nebuvo skanu. Daug skanesni su kondensuotu- tačiau jų ilgai šaldiklyje nepalaikysi- po oros dienų kaulas ne ledai...