QUOTE(agee @ 2014 06 17, 12:50)
Ar galite aprašyti šių ledų gaminimo eigą?:
2 supjaustyti šaldyti bananai
0,5 ind. kondens. pieno (saldaus)
0,5 ind. rududu
100 ml pieno
200 ml riebios grietinėlės.
Ar ne per saldūs gaunasi ledai?
na, tokie saldoki, bet labai skanūs, ne per saldūs.
iš vakaro nužievinu ir susipjaustau porą prisirpusių bananų ir dedu į šaldiklį.
kitą dieną bananus sublenderiuoju su pienu. na, jei į kokteilinę dėti - tai tuirbūt visus iškart galima, aš kai su blenderiu - iš viršaus, tai dedu po keletą ritinėlių, na taip ir blenderiuoju iki vientisos masės. po to įpilu kondensuotą pieną, vėlgi toliau "malu", tada rududu irgi kol gaunasi vientisa masė.
Atskirai išsiplaku grietinėlę iki standumo.
Tada viską sumaišau ir dedu į ledų mašiną pusvalandžiui.
[Jei mašinos nebūtų (aš turbūt ledų nebūčiau pradėjus gaminti), tada standartiškai - į šaldiklį, po valandos-kitos permaišyti, tada dar po valandos permaišyti ir t.t..]
Po to pusvalandžio, dedu ledus į vaflines formeles ir į šaldiklį. na, ir po kokių 3 valandų jau matyt galima valgyt. o jei nepilt į vafliukus, tai galim ir iškart - tada jie tokie minkštučiai, labai greitai tyžtantys, geriau pašaldyt.
Kas man patinka iš bananinių ledų, kad jie ir po ilgesnio laiko praleisto šaldiklyje, nesušąla į ragą.