Sveikutes, prisijungiu i ledu tema
Radau si rcepteli Laimos zurnale, man jis labai patiko tai galvoju parasysiu ir cia.
Avokadu ledai
200g rudo cukraus
1 sitrinos sultys ir zievele
1 zaliosios citrinos sultys ir zievele
2 vanilines ankstys arba 2 saukstai vanilinio acto (naminio ne sintetinio)
4 avokadu
500ml riebaus pienos
Vanilines ankstis perpjauti isimti atskirti seklas ir viska sudeti i dubeneli, supilti taip pat citrinu sultis ir sudeti citrinu zieveles(as dejau smulkiai pjaustytas, galima gal ir nutarkuoti) ir cukru sudeti, pakaitinti iki uzvirimo ir paskui ant mazos ugneles kol prades tirsteti, panasu i sirupa. Atausinti, perpilus i kita inda. Isimti vaniliniu ankstis ir seklas.
Avokadus nulupti, sutrinti (su blenderiu tryniau ) supilti piena ir ismaisyti. Gaunsi tirsta zalia mase. I ja supilti sirupa ir dar karteli ismaisyti. Deti i saldikli min 5 val. kas pusvaland permaisyt. Arba i ledu masinele. Skonis superinis
Galvoju kita kart darysiu su graikiniais riesutais, patirpinsiu dali pieno su cukrum ir sudesiu pakepintus riesutus kad apsiveltu Manau turetu irgi gerai gautusi. Dar cia labai tiktu su pistacijom ledus daryt, tik reik rasti nesudytu pistaciju
QUOTE(Adrijana @ 2011 08 09, 14:47)
....Dar cia labai tiktu su pistacijom ledus daryt, tik reik rasti nesudytu pistaciju
nesūdytas galima iš tų pačių sūdytų pasiruošti : nuimti kietus kiautelius ir užpilti verdančiu vandeniu, tada nulupti luobelę ( kuri ir yra sūri) , ir perplauti šaltu vandeniu - štai ir nesūdytos pistacijos
Noriu pasidaryti kokiu vaniliniu ledu, kad ir mazam vaikui galeciau duoti, kad kokie sveikesn butu, be zaliu kiausiniu, tai pienas su grietinele? Gal zinot koki tikslu, isbandyta ir gera recepta?
QUOTE(Shalimar @ 2011 08 10, 14:27)
Noriu pasidaryti kokiu vaniliniu ledu, kad ir mazam vaikui galeciau duoti, kad kokie sveikesn butu, be zaliu kiausiniu, tai pienas su grietinele? Gal zinot koki tikslu, isbandyta ir gera recepta?
http://aj-receptai.b...niai-ledai.html
QUOTE(mamytė23 @ 2011 08 10, 14:39)
Aciu Rieboki atrodo, bet turbut del to ir skanus Esu darius is pieno, tai gavosi labai kieti, nors ir su ledu masina dariau, turbut ir truko grietineles O jei perpus su jogurtu maisyti kazin
QUOTE(Shalimar @ 2011 08 10, 14:45)
Aciu Rieboki atrodo, bet turbut del to ir skanus Esu darius is pieno, tai gavosi labai kieti, nors ir su ledu masina dariau, turbut ir truko grietineles O jei perpus su jogurtu maisyti kazin
tai galite dėti tik kūdą grietinėlę
QUOTE(irmulia @ 2011 08 09, 15:41)
nesūdytas galima iš tų pačių sūdytų pasiruošti : nuimti kietus kiautelius ir užpilti verdančiu vandeniu, tada nulupti luobelę ( kuri ir yra sūri) , ir perplauti šaltu vandeniu - štai ir nesūdytos pistacijos
Dekui uz patarima
Ledai sausainyje : karamelė + juodas šokoladas
Receptas:
* 1, 5 pok. ( 270-300 g ) sausainių petit beurre
* 550 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 50 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 1 indelio Rududu ( virtas saldintas kondensuotas pienas)
* 100 g juodo šokolado
* plastikinio indo su dangčiu šaldymui
* maistinės plėvelės
Plastikinį indą iškloti maistine plėvele ( vėliau taip bus paprasčiau išimti ledus) ir ant dugno sudėti sausainius ( jei reikia apipjaustyti, kad dailiai tilptų į indą).
Rududu išimti iš skardinės, sudėti į kaitinimo indą užpilti 50 g grietinėlės (galima keisti į mažiau riebią arba pieną) ir ant mažos ugnies vis pamaišant kaitinti , iki rududu masė suminkštės iki grietinės tirštumo ar net skysčiau.
Palikti pilnai atvėsti.
Juodo šokolado plytelę sukapoti smulkiais gabaliukais.
Kol vėsta rududu masė, giliame inde išplakti 550 gr šaltą grietinėlę iki standžių putų, supilti atvėsusią rududu masę, suberti smulkiai kapotą juodą šokoladą ir viską gerai permaišyti.
Paruoštą ledų masę sukrėsti ant šaldymo dugne suklotų sausainių, išlyginti paviršių , ant ledų masės viršaus ta pačia tvarka sukloti likusius paruoštus sausainius.
Užlenkti maistinės plėvelės kraštus, uždengti dangčiu ir dėžutę pastatyti šaltai ( į šaldiklį) visai nakčiai.
Ragauti kitą dieną , supjaustant gabaliukais - čia patogu, nes išeina lygios porcijos ( ir sakyčiau nemažos) .
Skanaus
Receptas:
* 1, 5 pok. ( 270-300 g ) sausainių petit beurre
* 550 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 50 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 1 indelio Rududu ( virtas saldintas kondensuotas pienas)
* 100 g juodo šokolado
* plastikinio indo su dangčiu šaldymui
* maistinės plėvelės
Plastikinį indą iškloti maistine plėvele ( vėliau taip bus paprasčiau išimti ledus) ir ant dugno sudėti sausainius ( jei reikia apipjaustyti, kad dailiai tilptų į indą).
Rududu išimti iš skardinės, sudėti į kaitinimo indą užpilti 50 g grietinėlės (galima keisti į mažiau riebią arba pieną) ir ant mažos ugnies vis pamaišant kaitinti , iki rududu masė suminkštės iki grietinės tirštumo ar net skysčiau.
Palikti pilnai atvėsti.
Juodo šokolado plytelę sukapoti smulkiais gabaliukais.
Kol vėsta rududu masė, giliame inde išplakti 550 gr šaltą grietinėlę iki standžių putų, supilti atvėsusią rududu masę, suberti smulkiai kapotą juodą šokoladą ir viską gerai permaišyti.
Paruoštą ledų masę sukrėsti ant šaldymo dugne suklotų sausainių, išlyginti paviršių , ant ledų masės viršaus ta pačia tvarka sukloti likusius paruoštus sausainius.
Užlenkti maistinės plėvelės kraštus, uždengti dangčiu ir dėžutę pastatyti šaltai ( į šaldiklį) visai nakčiai.
Ragauti kitą dieną , supjaustant gabaliukais - čia patogu, nes išeina lygios porcijos ( ir sakyčiau nemažos) .
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 08 14, 18:35)
su ledų aparatu gaminai?Jeigu neturi tai kaip tada?
QUOTE(mamytė23 @ 2011 08 14, 19:49)
su ledų aparatu gaminai?Jeigu neturi tai kaip tada?
taigi, kad nereikia čia jokio ledų aparato , jei jau gaminu su ledų aparatu, tai taip ir ir parašau
taigi , aiškiai recepte visa eiga parašyta : suplaki giretinėlę, įmaišai rududu, gautą masę sudedi ant sausainių, užkloji kitais sausainiais- ir į šaldiklį - kitą dieną ragauji . Viskas
QUOTE(irmulia @ 2011 08 15, 13:38)
taigi, kad nereikia čia jokio ledų aparato , jei jau gaminu su ledų aparatu, tai taip ir ir parašau
taigi , aiškiai recepte visa eiga parašyta : suplaki giretinėlę, įmaišai rududu, gautą masę sudedi ant sausainių, užkloji kitais sausainiais- ir į šaldiklį - kitą dieną ragauji . Viskas
taigi , aiškiai recepte visa eiga parašyta : suplaki giretinėlę, įmaišai rududu, gautą masę sudedi ant sausainių, užkloji kitais sausainiais- ir į šaldiklį - kitą dieną ragauji . Viskas
paskui radau daugiau receptų ir jau susikūriau savo šiandien gaminsiu
labai pagirtina , tai nekantriai lauksim rezultatų o dar geriau su foto