Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 07 29, 10:40)
Suprantu, kas kiausiniu trynių jūs nekaitinat? nesijaučia jų skonio? Mūsų patys pačiau kakaviniai, dedu tą tirpią pagal skonį, jos per daug mum nebūna.

O mano aparačiukas iškeliavo taisyklon, nusilpo variklis, vos besisuko... gerai kad dar garantija tebebuvo.


Ne, nekaitinu. Skonis trynių jaučiamas tiems kurie jų nemėgsta 4u.gif
Tarybiniais deficito laikais skaniausias prieinamas desertas buvo tryniai su cukrumi biggrin.gif todėl nesuprantu tų kuriems tai neskanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 07 29, 13:31)
Ne, nekaitinu. Skonis trynių jaučiamas tiems kurie jų nemėgsta  4u.gif
Tarybiniais deficito laikais skaniausias prieinamas desertas buvo tryniai su cukrumi  biggrin.gif  todėl nesuprantu tų kuriems tai neskanu  ax.gif

Na kaip čia pasakius, kiaušinius mėgstu, gogel-mogelį irgi, bet va ledai kiaušininiai tai nelabai man. Viskas turi būti savo vietoj... va kavą aš irgi labai mėgstu, bet saldainių su kava ar pyragai būna kavos skonio, tai man jau neskanu schmoll.gif schmoll.gif .
Atsakyti
O serbetinius ledus (tik sultys su cukrum), kuriuos desim i formeles su pagaliukais, ar reikia deti i ledu aparata, ar pilti tiesiai i fomas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 07 31, 16:11)
O serbetinius ledus (tik sultys su cukrum), kuriuos desim i formeles su pagaliukais, ar reikia deti i ledu aparata, ar pilti tiesiai i fomas? g.gif


Manau pilti tiesiai į formas, bet ar jos sušals? Nes trinti serbentai su cukrumi nesušala smarkiai, bent jau juodieji g.gif
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 07 31, 11:53)
Na kaip čia pasakius, kiaušinius mėgstu, gogel-mogelį irgi, bet va ledai kiaušininiai tai nelabai man. Viskas turi būti savo vietoj... va kavą aš irgi labai mėgstu, bet saldainių su kava ar pyragai būna kavos skonio, tai man jau neskanu  schmoll.gif  schmoll.gif .


Manau reiktu papraščiausiai paragaut 4u.gif Vanilės esencija man visai užgožė kiaušinių skonį ir jo man nesijautė. Nepaisant to, kad ledai su kiaušiniais man patinka, lietuviškas šokotis dėl manęs tik saldi kiaušinienė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 07 31, 16:11)
O serbetinius ledus (tik sultys su cukrum), kuriuos desim i formeles su pagaliukais, ar reikia deti i ledu aparata, ar pilti tiesiai i fomas? g.gif

Vien tik sulciu su cukrum neverta deti i aparata, niekas nepasikeis.
Atsakyti
4u.gif

MB serbetu fanas, jau nezinia kiek laiko zadu padaryti ir vis nieko.. biggrin.gif Nori citrininiu, tai skaiciau, kad tiesiog sultys+cukrus, pakaitinti ir saldyti. Nu dar raso + kiausinio baltymas, bet jis man taip ne i tema.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 07 31, 21:58)
4u.gif

MB serbetu fanas, jau nezinia kiek laiko zadu padaryti ir vis nieko.. biggrin.gif Nori citrininiu, tai skaiciau, kad tiesiog sultys+cukrus, pakaitinti ir saldyti. Nu dar raso + kiausinio baltymas, bet jis man taip ne i tema.. g.gif

Jogurto imaisykit su citrinom ar kitom uogom ir cukrum. Mums labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Kad pagaminti gerą šerbetą, reikia išvirti cukraus sirupą ( ten svarbi temperatūra) ir tik tada maišyti su vaisių sultimis ar tyre. mirksiukas.gif

Kam reikalingi kiaušinių baltymai? jie suteikia ledų masei purumo bei minkštumo ( šerbetas nebus toks kietas it akmuo išėmus iš šadiklio) mirksiukas.gif prieš tai jie yra išplakami ir sumaišomi su vaisių sultimis ar tyre mirksiukas.gif

pvz. :


1 1/2 puodelio šaldytų uogų/vaisių (avietės, braškės, mango, persikai ar kiwi)
1/2 puodelio cukraus
1 citrinos sultys
2 kiaušinių baltymai



Eiga:

1. Į smulkintuvą sudėti šaldytas uogas/vaisius, suberti cukrų, supilti citrinos sultis.

2. Viską sumalti sutrinti iki vientisumo, sumaišyti su išplaktais baltymais.

3. Gautą masę sukrėsti į indą ir pastatyti šaldiklyje. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš išknisau pas mamą seną latvišką aparatą Salta-3 ledams. Ar kas nors su tokiu gaminat? Reiks man receptuką susiradus bandyti padaryti, nes šeimyną be ledų gyventi nebegali bigsmile.gif
Atsakyti
Pasidariau serbeta gavosi labai stiprus (1st.cukraus, 1 st.vandens, 3/4 citrinu sulciu).. Desiu daugiau vandens kita karta schmoll.gif

Gal turit isbandyta skaniausio vanilinio plombyro recepta? 4u.gif
Atsakyti
Vieni skaniausių naminių ledų: braškiniai ledai su maskarpone

šokoladiniai ledai minkštučiai, kreminės tekstūros, tik tiek, kad rieboki, bet už tai labai sotūs ir daug nesuvalgysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 06 12, 13:07)
Laba
Taip,laikau saldiklyje, -18 l. temperaturoj. Saldytuve juk pliusine temperatura,nieko keisto,kad gaunasi tyrele.
Mes dabar kiekviena diena darom kavos ledus.Niam niam kaip skanu. smile.gif



Svarbu, kad butu kameroje -18C. Tada geriau pasigamina aparate. Kavos ledai tikrai skanus gaunasi.
Atsakyti