Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

Vanilės ankštis būtinai laikyti tamsioje vietoje , tik vakuume (hermetiškai užradomame inde, kur nepakliūna oro) , kitaip jos visai sudžius ir nebus galima panaudoti jų sėkliukių mirksiukas.gif Jei vanilės anksčių yra daug, geriua jas suskirstyti į pudelius ir suraišioti - laikyti geriau siauruose indeliuose mirksiukas.gif

Taip pat jas galimas užšaldyti ( sudėti į hermetiškus šaldymo maišelius ar dėžutes) esant atšildymui, tiek išimti iš šaldymo kameros ir palikti kambario temperatūroje, arba panardinti į skystį ( ruošiant kokį padažą pvz. anglišką ar tešlą canneles bordelais, tiesiog sušalusią įmesti į pieną ) mirksiukas.gif

bet sakoma, kad šaldant vanilės ankštys praranda savo aromatą.. na šito dalyko praktiškai pati netikrinau mirksiukas.gif

dar vienas saugojimo būdas: suvynioti vanilės ankštis į kepimo popierių ir sudėti į metalinį užsukamą indą ir ~1 kartą per mėnesį atidaryti, kad "prasivėdintų" ir nesupelytų mirksiukas.gif

Aš pabaigiau vieną buteliuką savo naminio vanilės ekstrakto, kur buvau sukaišiojusi ir visai sudžiūvusias vanilės ankštis - tai ką galiu pasakyti, visos jos išbrinkusios, ir jas galima perpjauti pusiau bei panaudoti jų sėkliukes thumbup.gif

taigi, padaryti vanilės ekstraktą - tai irgi vienas iš vanilės saugojimo būdų + turėsite ir puikaus vanilės ekstrakto ir vanilės ankštys nesudžius ax.gif

Kas dėl sausų kepinių - galima ir taip ir taip naudoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmulia, o gaminti mazdaug taip?
http://www_kitchenpr...illaExtract.htm
Atsakyti
aš vanilės ankščių nei gramdžiau nei perpjoviau per pus... ax.gif tiesiog receptų yra nemažai ir reikia juos atsirinkti mirksiukas.gif mano labai paprastas: reikia romo (rinkausi auksinį 700 ml ) ir užpyliau juo sveikas vanilės ankštis ( mažiausiai 4 vnt., o aš sudėjau 10 berods hihihi.gif )
Receptukas yra ir panaudotoms vanilės ankštims: į 700 ml romo sudėti mažiausiai 7 ankštis be sėkliukių mirksiukas.gif Laikyti 3 mėn. karts nuo karto pateliuskuojant butelį - po 3 mėn. jau galima naudoti thumbup.gif

Aš vieną ką tik užbaigiau, dar vieną pilną turiu, bet atsargai jau kitą ruošiu rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kuri išbandėte šį ledų gaminimo var. Kokie atsiliepimai?

http://tv.delfi.lt/video/GsVQ4vhO/
Atsakyti
QUOTE(BA @ 2012 07 05, 10:34)
Gal kuri išbandėte šį ledų gaminimo var. Kokie atsiliepimai?

http://tv.delfi.lt/video/GsVQ4vhO/


Taip, kaip tik prieš kelis puslapius rašiau, tik nebuvau išsaugojusi nuorodos tai neprisiminiau iš kur gavau 4u.gif . Man jie thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2012 07 05, 10:51)
Taip, kaip tik prieš kelis puslapius rašiau, tik nebuvau išsaugojusi nuorodos tai neprisiminiau iš kur gavau  4u.gif . Man jie  thumbup.gif


Dabar jau supratau, kad kalba buvo apie tą patį blush2.gif

Ačiū, darysiu ir aš. Man tik gal nelabai, kad jie tokie skystoki atrodo, todėl ir suabejojau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BA: 05 liepos 2012 - 10:05
Dar vienas klausimas blush2.gif Kadangi jie ten viską deda "iš akies" gal visgi daugiau šaldytų vaisių įdėti arba gal grūstą ledą sumalti kartu su vaisiais g.gif Man tie ledai tokie skysti atrodo doh.gif Noriu svečius nustebinti, tad reikia, kad gautųsi tobulai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BA @ 2012 07 05, 11:22)
Dar vienas klausimas  blush2.gif Kadangi jie ten viską deda "iš akies" gal visgi daugiau šaldytų vaisių įdėti arba gal grūstą ledą sumalti kartu su vaisiais  g.gif  Man tie ledai tokie skysti atrodo  doh.gif Noriu svečius nustebinti, tad reikia, kad gautųsi tobulai  biggrin.gif


Jeigu su kombainu smulkinsi šaldytas uogas tikrai nebus skysti tik minštesni nei kad iš kameros ištraukti, bent jau man patinka tokie ne perdaug kieti. O susmulkinus nereikia ilgai laikyti, viską pilti ir sumaišyti iki vientisos masės ir iškart patiekti.
O pabaigoje jie nurodo proporcijas kiek ko deda.
500g uogų
3šaukštai cukraus miltelių
200g grietinėlės

Vietoj ledo geriau daugiau šaldytų uogų įdėk arba valandėlę kameroje palaikyk mirksiukas.gif
Man pavyko nustebinti svečius, visiems labai patiko, tad manau ir tau pavyks 4u.gif Visi stebėjosi kad suplakiau viską ir jau duodu valgyti (manė dar šaldyti nešiu) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BA @ 2012 07 05, 10:22)
Dar vienas klausimas  blush2.gif Kadangi jie ten viską deda "iš akies" gal visgi daugiau šaldytų vaisių įdėti arba gal grūstą ledą sumalti kartu su vaisiais  g.gif  Man tie ledai tokie skysti atrodo  doh.gif Noriu svečius nustebinti, tad reikia, kad gautųsi tobulai  biggrin.gif

As idedu dar saldytu bananu del kremiskumo. O skystumas priklauso nuo grietineles kiekio. Pilk po mazai, vis paplak ir matysi kada jau tau tinkama konsistencija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2012 07 05, 15:53)



QUOTE(smale @ 2012 07 05, 16:22)


Labai ačiū hi.gif
Atsakyti
Gal kiek kvailas klausimas - kokia tikimybe, kad parduotuvej pirkti kiausiniai gali buti su kokiom salmonelem? Noriu ledu, bet ten ju reikia.. g.gif
Ir kokie jusu skaniausi isbandyti vaniliniai, plombyro ledai?
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 07 07, 09:19)
Gal kiek kvailas klausimas - kokia tikimybe, kad parduotuvej pirkti kiausiniai gali buti su kokiom salmonelem? Noriu ledu, bet ten ju reikia.. g.gif
Ir kokie jusu skaniausi isbandyti vaniliniai, plombyro ledai?


Nesvarbu iš kur kiaušiniai, iš parduotuvės ar iš bobutės, visi su vienoda tikimybę gali turėti tos nepageidaujamos bacilos. Bet juk žinoma, kad ji yra tik ant kiaušinio paviršiaus, todėl prieš vartojant žalią kiaušinį jį visada reikia gerai su kempinėle ir soda nuplauti su gausiu kiekiu vandens ir nusausinti. Ir tada vartojant be jokios rizikos 4u.gif
Atsakyti