Vanilės ankštis būtinai laikyti tamsioje vietoje , tik vakuume (hermetiškai užradomame inde, kur nepakliūna oro) , kitaip jos visai sudžius ir nebus galima panaudoti jų sėkliukių Jei vanilės anksčių yra daug, geriua jas suskirstyti į pudelius ir suraišioti - laikyti geriau siauruose indeliuose
Taip pat jas galimas užšaldyti ( sudėti į hermetiškus šaldymo maišelius ar dėžutes) esant atšildymui, tiek išimti iš šaldymo kameros ir palikti kambario temperatūroje, arba panardinti į skystį ( ruošiant kokį padažą pvz. anglišką ar tešlą canneles bordelais, tiesiog sušalusią įmesti į pieną )
bet sakoma, kad šaldant vanilės ankštys praranda savo aromatą.. na šito dalyko praktiškai pati netikrinau
dar vienas saugojimo būdas: suvynioti vanilės ankštis į kepimo popierių ir sudėti į metalinį užsukamą indą ir ~1 kartą per mėnesį atidaryti, kad "prasivėdintų" ir nesupelytų
Aš pabaigiau vieną buteliuką savo naminio vanilės ekstrakto, kur buvau sukaišiojusi ir visai sudžiūvusias vanilės ankštis - tai ką galiu pasakyti, visos jos išbrinkusios, ir jas galima perpjauti pusiau bei panaudoti jų sėkliukes
taigi, padaryti vanilės ekstraktą - tai irgi vienas iš vanilės saugojimo būdų + turėsite ir puikaus vanilės ekstrakto ir vanilės ankštys nesudžius
Kas dėl sausų kepinių - galima ir taip ir taip naudoti
Irmulia, o gaminti mazdaug taip?
http://www_kitchenpr...illaExtract.htm
http://www_kitchenpr...illaExtract.htm
aš vanilės ankščių nei gramdžiau nei perpjoviau per pus... tiesiog receptų yra nemažai ir reikia juos atsirinkti mano labai paprastas: reikia romo (rinkausi auksinį 700 ml ) ir užpyliau juo sveikas vanilės ankštis ( mažiausiai 4 vnt., o aš sudėjau 10 berods )
Receptukas yra ir panaudotoms vanilės ankštims: į 700 ml romo sudėti mažiausiai 7 ankštis be sėkliukių Laikyti 3 mėn. karts nuo karto pateliuskuojant butelį - po 3 mėn. jau galima naudoti
Aš vieną ką tik užbaigiau, dar vieną pilną turiu, bet atsargai jau kitą ruošiu
Receptukas yra ir panaudotoms vanilės ankštims: į 700 ml romo sudėti mažiausiai 7 ankštis be sėkliukių Laikyti 3 mėn. karts nuo karto pateliuskuojant butelį - po 3 mėn. jau galima naudoti
Aš vieną ką tik užbaigiau, dar vieną pilną turiu, bet atsargai jau kitą ruošiu
QUOTE(BA @ 2012 07 05, 10:34)
Taip, kaip tik prieš kelis puslapius rašiau, tik nebuvau išsaugojusi nuorodos tai neprisiminiau iš kur gavau . Man jie
QUOTE(juratela @ 2012 07 05, 10:51)
Taip, kaip tik prieš kelis puslapius rašiau, tik nebuvau išsaugojusi nuorodos tai neprisiminiau iš kur gavau . Man jie
Dabar jau supratau, kad kalba buvo apie tą patį
Ačiū, darysiu ir aš. Man tik gal nelabai, kad jie tokie skystoki atrodo, todėl ir suabejojau
Dar vienas klausimas Kadangi jie ten viską deda "iš akies" gal visgi daugiau šaldytų vaisių įdėti arba gal grūstą ledą sumalti kartu su vaisiais Man tie ledai tokie skysti atrodo Noriu svečius nustebinti, tad reikia, kad gautųsi tobulai
QUOTE(BA @ 2012 07 05, 11:22)
Dar vienas klausimas Kadangi jie ten viską deda "iš akies" gal visgi daugiau šaldytų vaisių įdėti arba gal grūstą ledą sumalti kartu su vaisiais Man tie ledai tokie skysti atrodo Noriu svečius nustebinti, tad reikia, kad gautųsi tobulai
Jeigu su kombainu smulkinsi šaldytas uogas tikrai nebus skysti tik minštesni nei kad iš kameros ištraukti, bent jau man patinka tokie ne perdaug kieti. O susmulkinus nereikia ilgai laikyti, viską pilti ir sumaišyti iki vientisos masės ir iškart patiekti.
O pabaigoje jie nurodo proporcijas kiek ko deda.
500g uogų
3šaukštai cukraus miltelių
200g grietinėlės
Vietoj ledo geriau daugiau šaldytų uogų įdėk arba valandėlę kameroje palaikyk
Man pavyko nustebinti svečius, visiems labai patiko, tad manau ir tau pavyks Visi stebėjosi kad suplakiau viską ir jau duodu valgyti (manė dar šaldyti nešiu)
QUOTE(BA @ 2012 07 05, 10:22)
Dar vienas klausimas Kadangi jie ten viską deda "iš akies" gal visgi daugiau šaldytų vaisių įdėti arba gal grūstą ledą sumalti kartu su vaisiais Man tie ledai tokie skysti atrodo Noriu svečius nustebinti, tad reikia, kad gautųsi tobulai
As idedu dar saldytu bananu del kremiskumo. O skystumas priklauso nuo grietineles kiekio. Pilk po mazai, vis paplak ir matysi kada jau tau tinkama konsistencija
QUOTE(juratela @ 2012 07 05, 15:53)
QUOTE(smale @ 2012 07 05, 16:22)
Labai ačiū
Gal kiek kvailas klausimas - kokia tikimybe, kad parduotuvej pirkti kiausiniai gali buti su kokiom salmonelem? Noriu ledu, bet ten ju reikia..
Ir kokie jusu skaniausi isbandyti vaniliniai, plombyro ledai?
Ir kokie jusu skaniausi isbandyti vaniliniai, plombyro ledai?
QUOTE(Shalimar @ 2012 07 07, 09:19)
Gal kiek kvailas klausimas - kokia tikimybe, kad parduotuvej pirkti kiausiniai gali buti su kokiom salmonelem? Noriu ledu, bet ten ju reikia..
Ir kokie jusu skaniausi isbandyti vaniliniai, plombyro ledai?
Ir kokie jusu skaniausi isbandyti vaniliniai, plombyro ledai?
Nesvarbu iš kur kiaušiniai, iš parduotuvės ar iš bobutės, visi su vienoda tikimybę gali turėti tos nepageidaujamos bacilos. Bet juk žinoma, kad ji yra tik ant kiaušinio paviršiaus, todėl prieš vartojant žalią kiaušinį jį visada reikia gerai su kempinėle ir soda nuplauti su gausiu kiekiu vandens ir nusausinti. Ir tada vartojant be jokios rizikos