Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

QUOTE(juratela @ 2012 06 23, 15:36)
Man labai patinka ledai per 5minutes  thumbup.gif  Gal jau išbandyti, bet mestelsiu ir čia. Sorry, jeigu pasikartosiu  4u.gif



pamiršau kad ledai per 1 minutę o ne per 5 biggrin.gif
Šiandien su bananais šaldytais dariau, apsivalgymas.

QUOTE(irmulia @ 2012 06 24, 11:30)
per visus vakarykščius jubiliejus taip ir nepėjau juodųjų sezamų prigriebti, tikiuosi šiandien pavyks tai padaryti, nes labai noriu tų pačių juodų ledų hihihi.gif tik darysiu kokoso pieno ( ir+ gal dar kokoso grietinėlės) pagrindu  rolleyes.gif


Skamba labai skaniai rolleyes.gif Aš irgi laukiu kol parlėksim namo ir sezamo sėklų galėsiu nusipirkti biggrin.gif

Mascarpone ledus tik be braškių iš jūsų blogo dariau. Man gavosi rieboki nes mascarpone 80proc. + giretinėlė 35 g.gif Tai likutį su šaldytom braškėmis susmulkinau, šiek tiek pudros ir akimirksniu neliko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2012 06 24, 23:51)
Mascarpone ledus tik be braškių iš jūsų blogo dariau. Man gavosi rieboki nes mascarpone 80proc. + giretinėlė 35  g.gif  Tai likutį su šaldytom braškėmis susmulkinau, šiek tiek pudros ir akimirksniu neliko  biggrin.gif


jao, tie tikrai yra rieboki mirksiukas.gif

Atsakyti
Mes išbandėm ledus: plakta grietinėlė+rududu+sausainiai. Na sunkiai valgės, taip riebu, riebalai lipo prie gomurio ir vėlės burnoj biggrin.gif Tikriausiai visi receptai tokie bus jei daromi su 36% grietinėle? Beje ir pirktinių ledų ar bandelių karamelės skonis kitoks, skanesnis, o rududu nepatiko. g.gif
Tai kažkaip pirmas bandymas nuvylė unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 25 birželio 2012 - 12:00
QUOTE(*Linele* @ 2012 06 25, 13:00)
Mes išbandėm ledus: plakta grietinėlė+rududu+sausainiai. Na sunkiai valgės, taip riebu, riebalai lipo prie gomurio ir vėlės burnoj biggrin.gif Tikriausiai visi receptai tokie bus jei daromi su 36% grietinėle? Beje ir pirktinių ledų ar bandelių karamelės skonis kitoks, skanesnis, o rududu nepatiko.  g.gif
Tai kažkaip pirmas bandymas nuvylė  unsure.gif


Aš dariau be rududu bet su kondensuotu pienu ir smulkintą snikersą dėjau (jis aišku kietokas buvo), tai man buvo thumbup.gif riebalų nesijautė limpančių prie gomurio, nors ggrietinėlė buvo 35proc. Aišku jie rieboki kaip ir bet koks geras plombyras 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratela: 25 birželio 2012 - 12:10
QUOTE(*Linele* @ 2012 06 25, 12:00)
Mes išbandėm ledus: plakta grietinėlė+rududu+sausainiai. Na sunkiai valgės, taip riebu, riebalai lipo prie gomurio ir vėlės burnoj biggrin.gif Tikriausiai visi receptai tokie bus jei daromi su 36% grietinėle? Beje ir pirktinių ledų ar bandelių karamelės skonis kitoks, skanesnis, o rududu nepatiko.  g.gif
Tai kažkaip pirmas bandymas nuvylė  unsure.gif

Man irgi tokie perriebus, bet ir nereik tiketis lengvu ledu is grietineles biggrin.gif O va mano vaikui labai patiko, tik mes darem su kond. pienu. Karamele skanesne is virto kond. pieno (skarba idet i vandeni ir virti maziausiai valanda). Man vis tik skaniausi ir, svarbiausia, greiciausi, ledai, tai bananai + uogos + grietinele + cukrus/pudra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2012 06 25, 13:09)
Aš dariau be rududu bet su kondensuotu pienu ir smulkintą snikersą dėjau (jis aišku kietokas buvo), tai man buvo  thumbup.gif riebalų nesijautė limpančių prie gomurio, nors ggrietinėlė buvo 35proc. Aišku jie rieboki kaip ir bet koks geras plombyras 4u.gif


taip, šie riebūs drinks_cheers.gif , bet nepastebėjau, kad veltųsi burnoje riebaliukai g.gif

Šiaip skonį įtakoja pasirinkti produktai : vienų grietinėlė skiriasi nuo kitų, kaip ir tas pats kondensuoats pienas - namie virtas jis švelnesnis, kremiškesnis, nors man patik oir su pirktiniu rududu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(smale @ 2012 06 25, 13:10)
Man irgi tokie perriebus, bet ir nereik tiketis lengvu ledu is grietineles biggrin.gif


lengvesni būtų iš kokio kreminio kokoso pieno mirksiukas.gif
Papildyta:
juodą sezamą (sėklas) jau turiu, belieka susimalti ledų masei thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 25, 12:27)
lengvesni būtų iš kokio kreminio kokoso pieno  mirksiukas.gif

Niekad gyvenime nesu ragavus kokoso pieno, bet labai megstu kokosa bigsmile.gif Reiks pabandyt nusipirkt kokoso pieno smile.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus, bandysim toliau bigsmile.gif
Dar tiesa, žiūrint kainos atžvilgiu tai naminiai bent jau grietinėlė, rududu, sausainiai, gaunas tiek pat ar net brangiau nei tarkim karališki, ar klaiska karamelinai. Aišku kokybės nėra ko lygint
Atsakyti
mes tai ledus, kad nebutu tokie riebus, darome- grietinėlė, kondensuotas pienas ir pienas (2.5proc), patys pačiausi šitie, jau pusę metų tokius ir tevalgome biggrin.gif (panašiai tokios proporcijos- 100ml. grietineles, 100 ml. kondensuoto ir 300-400 ml. pieno), darau su aparatu.
Atsakyti
QUOTE(madampipi @ 2012 06 25, 13:48)
mes tai ledus, kad nebutu tokie riebus, darome- grietinėlė, kondensuotas pienas ir pienas (2.5proc), patys pačiausi šitie, jau pusę metų tokius ir tevalgome biggrin.gif (panašiai tokios proporcijos- 100ml. grietineles, 100 ml. kondensuoto ir 300-400 ml. pieno), darau su aparatu.

O aparato pagrindis principas kiek suprantu tai maišynas ir tolygus užšąldymas? JTaigi galima tuomet daryti ir be aparto tik kas kart permaišyt g.gif Tuomet reiktų Jūsų paminėtus ingridientus sudėti ir sumaišyti ar grietinėlę reikia suplakti iki standumo, o po to supilti kitus komponentus?
Beje, tuos kur minėjau ledus nereiėkjo nieko permaišyti, tai gal ir kitus taip reikia daryti, uždengti plėvele ir uždėti dar svorį g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 06 25, 13:51)
O aparato pagrindis principas kiek suprantu tai maišynas ir tolygus užšąldymas? JTaigi galima tuomet daryti ir be aparto tik kas kart permaišyt  g.gif  Tuomet reiktų Jūsų paminėtus ingridientus sudėti ir sumaišyti ar grietinėlę reikia suplakti iki standumo, o po to supilti kitus komponentus?
Beje, tuos kur minėjau ledus nereiėkjo nieko permaišyti, tai gal ir kitus taip reikia daryti, uždengti plėvele ir uždėti dar svorį  g.gif


tikriausiai, šiaip kiek skaičiau, kad ir į aparatą reikia suplakti grietinėlę, bet kai aš prie tingiųjų, tai viską supilu , su šaukštu išmaišau ir į aparatą, gaunasi gana purūs, minkšti ledai, kaip būtų šaldant šaldytuve, tai nežinau, neteko mėginti...4u.gif
Atsakyti
Pagaliau sulaukiau vaniles anksciu biggrin.gif Atejo siuntinukas perplestas, muitininkai domejosi kas ten.. doh.gif Jos viso vienam maisely, ar laikyti reikia hermetiskai? Tai gal kokiam stiklainy? Saldytuve? Dar idomu ar jos tinka kepiniams.. Ta prasme verdant kremus zinau, kad nepamainoma, bet kepant sausainius ar mesti i juos seklytes, ar geriau cukru vanilini? Arba i saltus ledus, jei grietinele neverdama? g.gif Litrui pieno viena ankstis?
4u.gif
Atsakyti