Atitempiu dar vieną receptą, man tai kaip šaldytas ledų tortas (jei palaikai šaldymo kameroje)
Šaldytas anakardžių riešutų ir aviečių tortas - pastaruoju metu tai vienas dažniausiai gaminamų desertų
Gan greitai ir nesudėtingai paruošiamas.
Anakardžių riešutų masės skonis neįtikėtinai primena varškės kremą
:
Receptas :
naudota 15 cm skersmens šarnyrinė kepimo forma
Tamsusis sluoksnis:
* 1/2 puodelio maltų migdolų riešutų (gali būti lazdyno riešutai)
* 1/2 puodelio datulių pastos/džemo (tinka ir nuplautos džiovintos slyvos)
Baltasis sluoksnis:
* 1 + 1/2 puodelio anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį)
* 1 citrinos sulčių
* 1-2 a.š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
* 70-80 gr puodelio skysto kokosų sviesto,
* 4- 6 arbat. š. natūralaus medaus
Rausvasis sluoksnis:
* 1-1 + 1/2 puodelio šaldytų aviečių ( gali būti bet kokios kitos uogos, nebūtinai šaldytos0)
* 1/2 paruoštos baltojo sluoksnio masės
Gaminimo eiga:
Šaldymo formą iškloti maistine plėvele ( arba kepimo popieriumi) .
Rudasis sluoksnis:
Maltus migdolus sumaišyti su datulių pasta/džemu iki vientisos masės.
Gautą masę sukrėsti į šaldymo formą ir tolygiai paskirstyti
Ruošti anakardžių varškę:
Mirkytus anakardžių riešutus sudėti į smulkintuvą, supilti skystą kokosų sviestą/aliejų, įpilti vanilės ekstrakto bei citrinos sultis, sudėti medų ir viską labai gerai sutrinti/sumalti iki vientisos balkšvos masės.
1/2 dalį masės išimti ir tolygiai paskirstyti ant rudojo datulių/migdolų sluoksnio.
Rausvasis sluoksnis:
Į likusią smulkintuve baltąją masę suberti šaldytas avietes (jų neatšildžiau ir taip puikiai susimalė) ir sumalti/sutrinti iki vientisos rausvos spalvos masės. gautą masę tolygiai paskirstyti ant baltojo sluoksnio.
Paruoštą desertą uždegnti maistine plėvele ir pastatyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandoms (geriausiai 4 - oms valandoms arba dar geriau per naktį.)
Prieš patiekiant palikti kambario temperatūroje max 10-30 min, kad kiek suminkštėtų.
Skanaus