Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

QUOTE(Jofky @ 2012 06 22, 20:48)
....Bet ką tai turi bendro su ledais?  g.gif


o tą , kad yra žaliosios arbatos ledai (teko tokius gaminti labai gaivūs ir tiesiog ištripsta burnoje essen.gif: ) kaip ir sezamo ledai (iš sezamų pastos ) ( tokius irgi gaminau, bet iš juodųjų sezamų pastos, iš ties įdomus skonis thumbup.gif ) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 22, 20:56)
o tą , kad yra žaliosios arbatos ledai (teko tokius gaminti labai gaivūs ir tiesiog ištripsta burnoje essen.gif: ) kaip ir sezamo ledai (iš sezamų pastos ) ( tokius irgi gaminau, bet iš juodųjų sezamų pastos, iš ties įdomus skonis   thumbup.gif  )  biggrin.gif


Tai va, labai maga išbandyti, nes ir sezamus labai mėgstu bei arbatą ax.gif
Tai kaip suprantu Vokietijoje geriau pirkti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratela: 22 birželio 2012 - 21:56
sunku pasakyti, jei dėl baltųjų sezamų pastos vadinamos tahini , tai ir LT jos pilna mirksiukas.gif tiek paprastos beveik betkuriame pc, tiek ekologiškos . Dėl juodųjų sezamų pastos, deja, man nepavyko rasti LT ( prieš kelis metus jos ieškojau, o galiausiai pati dariausi namie: nusipirkau juodųjų sezamų ir tiesiog sumaliau su kavamale) bandžiau iš vokiečių siųstis, tai jie tada nesiuntė į LT verysad.gif O matės milteliai užsienyje yra gerokai pigiau mirksiukas.gif juos manau , apsimokėtų atsisiųsti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 23, 00:28)
sunku pasakyti, jei dėl baltųjų sezamų pastos vadinamos tahini , tai ir LT jos pilna  mirksiukas.gif  tiek paprastos beveik betkuriame pc, tiek ekologiškos . Dėl juodųjų sezamų pastos, deja, man nepavyko rasti LT ( prieš kelis metus jos ieškojau, o galiausiai pati dariausi namie: nusipirkau juodųjų sezamų ir tiesiog sumaliau su kavamale) bandžiau iš vokiečių siųstis, tai jie tada nesiuntė į LT  verysad.gif  O matės milteliai užsienyje yra gerokai pigiau  mirksiukas.gif juos manau , apsimokėtų atsisiųsti  mirksiukas.gif


Ačiū už info 4u.gif
Jeigu man sutiks nupirkti, tai reikės bent arbatos miltelių užsisakyti ax.gif
O LT juodų sezamų aš neieškojusi, turbūt prie rytietiškų prekių būna, taip? Gal pakanka susimalti?
Nebent ir sezamai ten pigiau, nors turbūt geriau pastą pirkti nei kad sezamus, jeigu man parsiųs g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratela: 22 birželio 2012 - 23:43
Atitempiu dar vieną receptą, man tai kaip šaldytas ledų tortas (jei palaikai šaldymo kameroje) thumbup.gif

Šaldytas anakardžių riešutų ir aviečių tortas - pastaruoju metu tai vienas dažniausiai gaminamų desertų thumbup.gif
Gan greitai ir nesudėtingai paruošiamas.

Anakardžių riešutų masės skonis neįtikėtinai primena varškės kremą essen.gif:

user posted image

user posted image

user posted image

Receptas :

naudota 15 cm skersmens šarnyrinė kepimo forma

Tamsusis sluoksnis:

* 1/2 puodelio maltų migdolų riešutų (gali būti lazdyno riešutai)
* 1/2 puodelio datulių pastos/džemo (tinka ir nuplautos džiovintos slyvos)


Baltasis sluoksnis:

* 1 + 1/2 puodelio anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį)
* 1 citrinos sulčių
* 1-2 a.š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
* 70-80 gr puodelio skysto kokosų sviesto,
* 4- 6 arbat. š. natūralaus medaus

Rausvasis sluoksnis:

* 1-1 + 1/2 puodelio šaldytų aviečių ( gali būti bet kokios kitos uogos, nebūtinai šaldytos0)
* 1/2 paruoštos baltojo sluoksnio masės



Gaminimo eiga:

Šaldymo formą iškloti maistine plėvele ( arba kepimo popieriumi) .

Rudasis sluoksnis:

Maltus migdolus sumaišyti su datulių pasta/džemu iki vientisos masės.
Gautą masę sukrėsti į šaldymo formą ir tolygiai paskirstyti

Ruošti anakardžių varškę:

Mirkytus anakardžių riešutus sudėti į smulkintuvą, supilti skystą kokosų sviestą/aliejų, įpilti vanilės ekstrakto bei citrinos sultis, sudėti medų ir viską labai gerai sutrinti/sumalti iki vientisos balkšvos masės.
1/2 dalį masės išimti ir tolygiai paskirstyti ant rudojo datulių/migdolų sluoksnio.


Rausvasis sluoksnis:

Į likusią smulkintuve baltąją masę suberti šaldytas avietes (jų neatšildžiau ir taip puikiai susimalė) ir sumalti/sutrinti iki vientisos rausvos spalvos masės. gautą masę tolygiai paskirstyti ant baltojo sluoksnio.
Paruoštą desertą uždegnti maistine plėvele ir pastatyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandoms (geriausiai 4 - oms valandoms arba dar geriau per naktį.)

Prieš patiekiant palikti kambario temperatūroje max 10-30 min, kad kiek suminkštėtų.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2012 06 23, 00:41)
Ačiū už info  4u.gif
Jeigu man sutiks nupirkti, tai reikės bent arbatos miltelių užsisakyti  ax.gif
O LT juodų sezamų aš neieškojusi, turbūt prie rytietiškų prekių būna, taip? Gal pakanka susimalti?
Nebent ir sezamai ten pigiau, nors turbūt geriau pastą pirkti nei kad sezamus, jeigu man parsiųs  g.gif


Juodųjų sezamų sėklų visai neseniai pirkau RIMI, jie prie visų prieskonių padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2012 06 23, 00:41)
Ačiū už info  4u.gif
Jeigu man sutiks nupirkti, tai reikės bent arbatos miltelių užsisakyti  ax.gif
O LT juodų sezamų aš neieškojusi, turbūt prie rytietiškų prekių būna, taip? Gal pakanka susimalti?
Nebent ir sezamai ten pigiau, nors turbūt geriau pastą pirkti nei kad sezamus, jeigu man parsiųs  g.gif


kažkada pirkau iš skonių studijos , dabar kiek domėjausi yra bet kurioje prieskonių parduotuvėje ar ekologiškų produktų parduotuvėje mirksiukas.gif matyt, jau ir didesniuose paprastuose PC galima rasti mirksiukas.gif

šiaip tai galima susimalti ir namie be jokio vargo mirksiukas.gif o štai savikainos skirtumo dar nesu paskaičiavusi , kas labiau apsimoka: ar pirkti gavatą ar namie daryti g.gif bet man kadangi pats procesas patinka, tai dažniausiai namie pasigaminu ir ingredientus ( šiuo atveju įvairias riešutų, sėklų pastas, sviestus)

beje, šiandien lėksiu vėl juodųjų sezamų pirkti, užsimaniau juodų ledų hihihi.gif su kokoso pienu maišysiu ir šaldysiu thumbup.gif bus niam niam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2012 06 23, 09:29)
Šaldytas anakardžių riešutų ir aviečių tortas - pastaruoju metu tai vienas dažniausiai gaminamų desertų  thumbup.gif 
Gan greitai ir nesudėtingai paruošiamas.




vakar ( pagal vyro pageidavimus biggrin.gif ) sumaišiau tokį patį tik dėjau šviežių braškių vietoje šaldytų aviečių essen.gif: ragausim šiandien - bus kvadračiukais pjaustomas ax.gif
Atsakyti
Irmulia mirksiukas.gif , labai viliojančiai atrodo anakardžių tortukas, bus išbandyta. Gal gali brūkštelt kiek mililitrų arba gramais susidarytų tavo puodelis.Gal galima priimti kaip pvz.200 ml.stiklinę g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 23, 11:24)
kažkada pirkau iš skonių studijos , dabar kiek domėjausi yra bet kurioje prieskonių parduotuvėje  ar ekologiškų produktų parduotuvėje mirksiukas.gif matyt, jau  ir didesniuose paprastuose PC galima rasti  mirksiukas.gif

šiaip tai galima susimalti ir namie be jokio vargo  mirksiukas.gif  o štai  savikainos skirtumo dar nesu paskaičiavusi , kas labiau apsimoka: ar pirkti gavatą ar namie daryti  g.gif  bet man kadangi pats procesas patinka, tai dažniausiai namie pasigaminu ir ingredientus ( šiuo atveju įvairias riešutų, sėklų pastas, sviestus)

beje, šiandien lėksiu vėl juodųjų sezamų pirkti, užsimaniau juodų ledų hihihi.gif su kokoso pienu maišysiu ir šaldysiu  thumbup.gif  bus niam niam  biggrin.gif
Papildyta:
vakar ( pagal vyro pageidavimus  biggrin.gif  ) sumaišiau tokį patį tik dėjau šviežių braškių  vietoje šaldytų aviečių essen.gif: ragausim šiandien - bus kvadračiukais pjaustomas  ax.gif


Aišku, dėkui 4u.gif Reiks nusipirkti sezamų, nes jeigu sutiks užsakyti pastą tai vistiek kol parkeliauja tai ir mėnuo gali praeiti, o norisi greičiau išmėginti juodus ledus ax.gif

Tą torčiuką bloge jau nužiūrėjau, labai jau skaniai atrodo wub.gif

Man labai patinka ledai per 5minutes thumbup.gif Gal jau išbandyti, bet mestelsiu ir čia. Sorry, jeigu pasikartosiu 4u.gif

500g šaldytų uogų
3 šaukštai cukraus miltelių
200g grietinėlės
Uogas sumalu iki cukraus grūdelių didumo kristaliukų, tada pilu cukrų ir besisukank kombainui supilu grietinėlę. Ledai paruošti valgyti. Skanaus 4u.gif
PAskutinį kartą dariau su braškėmis. Dabar planuoju daryti su šaldytais bananais. Niam niam essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratela: 23 birželio 2012 - 14:38
QUOTE(SOLI-SOL @ 2012 06 23, 14:36)
Irmulia mirksiukas.gif , labai viliojančiai atrodo anakardžių tortukas, bus išbandyta. Gal gali brūkštelt kiek mililitrų arba gramais susidarytų tavo puodelis.Gal galima priimti kaip pvz.200 ml.stiklinę g.gif ?


naudoju tokį rinkinuką

user posted image

tai čia

1 puodelis atitinka 235 ml
1/2 puodelio - 120 ml mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(juratela @ 2012 06 23, 15:36)
Aišku, dėkui  4u.gif Reiks nusipirkti sezamų, nes jeigu sutiks užsakyti pastą tai vistiek kol parkeliauja tai ir mėnuo gali praeiti, o norisi greičiau išmėginti juodus ledus ax.gif


per visus vakarykščius jubiliejus taip ir nepėjau juodųjų sezamų prigriebti, tikiuosi šiandien pavyks tai padaryti, nes labai noriu tų pačių juodų ledų hihihi.gif tik darysiu kokoso pieno ( ir+ gal dar kokoso grietinėlės) pagrindu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2012 06 23, 15:36)
Man labai patinka ledai per 5minutes  thumbup.gif  Gal jau išbandyti, bet mestelsiu ir čia. Sorry, jeigu pasikartosiu  4u.gif

500g šaldytų uogų
3 šaukštai cukraus miltelių
200g grietinėlės
Uogas sumalu iki cukraus grūdelių didumo kristaliukų, tada pilu cukrų ir besisukank kombainui supilu grietinėlę. Ledai paruošti valgyti. Skanaus  4u.gif
PAskutinį kartą dariau su braškėmis. Dabar planuoju daryti su šaldytais bananais. Niam niam essen.gif



Bandysiu Jusu ledu receptuka. Noriu paklausti, kokio riebumo grietinele naudojate? tikriausia 35-36? Kombaino as neturiu, jei uogas susmulkinciau su blenderiu, arba daryciau kokteilineje, gautusi ar nelabai ? blush2.gif

Dabar vaikai labai serbetinius ledus valgo. Darome bananinius - kivinius, braskinius, apelsininius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makleja: 24 birželio 2012 - 11:08
QUOTE(Makleja @ 2012 06 24, 12:06)
Bandysiu Jusu ledu receptuka. Noriu paklausti, kokio riebumo grietinele naudojate? tikriausia 35-36? Kombaino as neturiu, jei uogas susmulkinciau su blenderiu, arba daryciau kokteilineje, gautusi ar nelabai ?  blush2.gif

Dabar vaikai labai serbetinius ledus valgo. Darome bananinius - kivinius, braskinius, apelsininius.


Grietinėlę naudoju 35proc.
Su blenderiu gautųsi, tik skystesni, nes ilgiau smulkinti tektų šaldytas uogas (pačiai teko išbandyti kokteilinėje/blenderyje), tai teks pašaldyti šiek tiek kameroje 4u.gif Nebent mažesnį kiekį gaminti g.gif


Irmulia, valgėm ledus sausainyje tai thumbup.gif visiems patiko, kartosim ir kartosim biggrin.gif Ačiuks
Atsakyti