Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

QUOTE(irmulia @ 2012 06 21, 20:30)

Kokoso pieno skardinė jau kelias savaites mano virtuvėje kantriai laukia. Mačiau ryto laidą, kuriame virtuvės mitų griovėjai gamino ledus, tik kitu principu: užšaldytas braškes sudėjo į maišytuvą (blenderį) ir susmulkino (braškių ten buvo labai daug), tuomet lėta srovele pylė kokoso pieno skardinę. Masė ėmė tirštėti. Siūlė valgyti iškart arba dar šaldyti. Vietoj medaus, manau, galima dėti banano ar figų - siekaint sveikiausio varianto biggrin.gif Man net vaikystė primintų vanilės poskonis ir razinos lotuliukas.gif baltų ledų mikse.

Labai ačiū patarusioms dėl ledų aparato. bet ar verta tuomet pirkti tokį? Ar geriau taupyti? Kaip suprantu, jame nesušąla ledai? Ar sudėjus į kamerą purumas gaunasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tarškaliukas: 21 birželio 2012 - 20:00
tarškaliuk, o taip, čia ko tik nori gali primaišyti. Kitą kartą bandysiu su kokoso cukrumi ( jap, sveikas cukrus thumbup.gif ) Datulės ar pan. kiek pakeistų skonį manau mirksiukas.gif būtų specifinis jų prieskonis.

dėl šaldytų uogų - taip kitam kartui buvo mintis panaudoti šaldytas , jas tiesiog su kokoso pienu ištrinti iki vientisumo - manau, jau tada masė gausis tirštesnė ir greičiausiai bus galima i škarto ragauti. ax.gif

dėl aparato- šiaip tai apsimoka. Man ledų masė šį kartą suėjo kristaliukais todėl, kad buvo neriebi masė ir sakyčiau vandeninga ( braškės labai jau sultingos pakliuvo)- esant riebiai maisei, viskas ok mirksiukas.gif

jei negaila pinigų, jau geriau rinktis brangų (kainuoja kelis šimtus eurų) bet tikrai gerą ledų aparačiuką, kurio nereikia kišti į šaldymo kamerą ir laikyti n valandų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 21, 21:35)
tarškaliuk, o taip, čia ko tik nori gali primaišyti. Kitą kartą bandysiu su kokoso cukrumi ( jap, sveikas cukrus  thumbup.gif  ) Datulės ar pan. kiek pakeistų skonį manau  mirksiukas.gif  būtų specifinis jų prieskonis.

dėl šaldytų uogų - taip kitam kartui buvo mintis panaudoti šaldytas , jas tiesiog su kokoso pienu ištrinti iki vientisumo - manau, jau tada masė gausis tirštesnė ir greičiausiai bus galima i škarto ragauti.  ax.gif

dėl aparato- šiaip tai apsimoka. Man ledų masė šį kartą suėjo kristaliukais todėl, kad buvo neriebi masė ir sakyčiau vandeninga ( braškės labai jau sultingos pakliuvo)- esant riebiai maisei, viskas ok  mirksiukas.gif

jei negaila pinigų, jau geriau rinktis brangų (kainuoja kelis šimtus eurų) bet tikrai gerą ledų aparačiuką, kurio nereikia kišti į šaldymo kamerą ir laikyti n valandų.  mirksiukas.gif

Taip, man siūlė neseniai kokoso cukrų. Įdomu, koks skonis. Apskritai, retai cukrų stengiuosi naudoti.
Dėl kristalų - pabandykite maišykle sutrinti šaldytas braškes, tuomet lėtai sukti pilant kokoso pieną. Tuomet nespės braškės savo sulčių išleisti.
Kol kas, deja savo,maniau, gerą maišytuvą sudeginau - per bananinius ledus unsure.gif
Dėl ledų aparato - manau, tuomet pataupysiu ir pakentėsiu. Nes jei tik pradžioje atšaldymo funkciją atlieka ir, vėliau, reikia šaldyti, manau, ne kas skiriasi, kaip paprastai paplakus ir užšaldžius. Man norisi tos tikros ledų konsistencijos.
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 06 21, 20:59)
Labai ačiū patarusioms dėl ledų aparato. bet ar verta tuomet pirkti tokį? Ar geriau taupyti? Kaip suprantu, jame nesušąla ledai? Ar sudėjus į kamerą purumas gaunasi?

As tai patenkinta savuoju ledu gaminimo aparatu. Ledai tikrai gaunasi purus, serbetas daug skanesnis nei parduotuvinis. plombyras gaunasi purus, bet ne toks ispustas kaip parduotuvese. Manau, kad nenusivilsit siuo aparatu, bet reikia tureti vietos saldymo indui saldiklyje. Kadangi pas mane vietos pakankamai daug, jis nuolat stovi saldiklyje. Dabar kiekviena diena darau ledus ir puikiai atsaldo bei ispurena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 06 21, 22:21)
Kol kas, deja savo,maniau, gerą maišytuvą sudeginau - per bananinius ledus unsure.gif

maniškis vis dar veikia ( 600 W galingumo) nors šaldytas uogas, bananus, vaisius ir riešutus trinu tikrai dažnai thumbup.gif

o ledų aparačiuką vakar... supakavau į dėžę lotuliukas.gif dabar užsiimsiu permaišymu .
Atsakyti
Nusipirkau taip norėtą ledų aparatą, įsijungiau patikrinti ar viskas gerai - o jis kaip garsiai veikia doh.gif Norėjau pasiteirati ar ir kitų aparatai taip tirukšmauja? Nes maniškis ūžia ir braška tarška - nešiu atgal, nes tokio triukšmo nesinori namie laikyti.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 21, 20:30)
Reikės:

* 12 -os didelių braškių
* 4 valg. š. natūralaus medaus arba klevų sirupo
* 1 skardinė/dėžutė ( 400 ml) kokoso pieno

niam niam essen.gif Gaila, kad dabar ne namie, kaip tik kokosų pieno namie yra rolleyes.gif

QUOTE(irmulia @ 2012 06 21, 21:35)
dėl šaldytų uogų - taip kitam kartui buvo mintis panaudoti šaldytas , jas tiesiog su kokoso pienu ištrinti iki vientisumo - manau, jau tada masė gausis tirštesnė ir greičiausiai bus galima i škarto ragauti.  ax.gif

Aš dariusi ledus per 5 minutes su šaldytomis braškėmis ir avietėmis, tai iškarto valgėme thumbup.gif

Šiandien padariau ledus sausainyje (vaikas nubalsavo už baltus su snikers), dar mascarponinius ledus su šokaladu pagal jūsų receptą (vaikas buvo prieš braškes), nes reikėjo sunaudoti sūrį rolleyes.gif Kaip reiks ištverti iki šeštadienio, nes tik šeštadienį valgysime. Ryt keksiukais ir kitkuo užsiimsiu ax.gif
Ai, dar šeštadienį darysiu bananinius ledus jeigu šių neužteks, kaip tik užšaldyti įdėjau bananus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratela: 21 birželio 2012 - 22:37
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 06 21, 20:59)

Manau visų ledų aparačiukų veikimo principas toks pat - jie suka masę, kad būtų puri ir tuo pačiu yra šaldoma. Apie pusvalandį sukami ledai tikrai pakankamai sušala - gaunasi minkšti ledai ir juos tikrai jau galima valgyti, labai skanu. O šaldyti galima tai, kas lieka arba norite kietesnių. Nebent koks šerbetas ar vaisių sulčių ledai netinkami būtų iškart valgyti... O šiaip pagaminus masę ir dedant į šaldiklį šaldyti, man tikrai nesigaudavo, labai jau susikristalizavę būdavo, kieti.
Aš įsigijau pernai, BE JOKIŲ AKCIJŲ MOKĖJAU 179 lt, bet nesigailiu, nors ir pasirinkimo nebuvo, tik vieno gamintojo, taip pat kiniečių.
O jūsų išsirinktas aparatas matau yra didelės talpos, nes įprastai būna tik apie 1 litras - mažoka...

kažkas klausė dėl burzgimo - taip, maniškis irgi garsus, bet man netrukdo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 06 21, 23:23)
Norėjau pasiteirati ar ir kitų aparatai taip tirukšmauja?

manasis irgi burzgia, bet kai labai norisi ledų, tai galima tą triukšmą pakankamai lengvai ištverti hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(juratela @ 2012 06 21, 23:30)
....................
...............

ohohoho , čia jau kaip reikiant apsileduosite thumbup.gif aš dar vienus įdomius jau nusižiūrėjusi gaminimui, na irgi prie sveikuoliškų ( pastaruoju metu tokie vis traukia rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 22, 00:04)
manasis irgi burzgia, bet kai labai norisi ledų, tai galima tą triukšmą pakankamai lengvai ištverti hihihi.gif
Papildyta:
ohohoho , čia jau kaip reikiant apsileduosite  thumbup.gif  aš dar vienus įdomius jau nusižiūrėjusi gaminimui, na irgi prie sveikuoliškų ( pastaruoju metu tokie vis traukia rolleyes.gif )

Manasis pakankamai tyliai burzgia (tyliau ir už blenderį), o vat kombainas tai pavaro garsiau nes 1200W, norėjau jam nusipirkti ledų gaminimo priedą, ale ten rodos irgi tik 1l talpa tai nebežinau ką daryti g.gif . MInėjote kad irgi kenwood pas jus. Mano IM250 1l talpos. NOrėtųsi didesnės talpos, nors šitą išvažiuodama prieš pora savaičių tik nusipirkau ax.gif

Tai jau tikrai leduosimės, dabar gerklę gydau, vakar ir ledais pagydžiau - skausmą užšaldžiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratela: 21 birželio 2012 - 23:43
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 06 21, 23:52)
kažkas klausė dėl burzgimo - taip, maniškis irgi garsus, bet man netrukdo  schmoll.gif

QUOTE(irmulia @ 2012 06 22, 00:04)

Kaip žinot ar tiek kiek maniškis. Tuoj įrašysiu ir įdėsiu paklausyt biggrin.gif Tai gal ne taip ir blogai tada. Pirkau is TP
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 06 21, 17:31)
Va, uzmaciau Clatronic uz panasia kaina http://www.deze.lt/i...a...=71&cid=583

biggrin.gif su vyru vakar diskutavom, nėra pinigų, bet nusimato progos biggrin.gif naudosimės jomis. Tad dovanai, gal ir aparatą gausim. Tai galutinai jus pakankinsiu savo klausimais - šis geresnis ar Kinietiškas, mano įdėtojoj nuorodoj? Kainos santykis vienodas.
Atsakyti