Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

Sveikos,

gal galite parasyti koki skanu ir nesudetinga ledu serbeto receptuka. Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fleer @ 2012 06 17, 16:14)
Laba diena,ledu megejos:) ketinu pirma karta gyvenime bandyt pasigamint ledus,turiu ir aparata. Matau,kad receptu begale,bet gal kuriai is jusu butu nesunku parasyt koki paprasta ir isbandyta receptuka,kad tikrai nenusiviltume su vaikais rezultatu. Aciu is anksto!

aš pirmąkart irgi šiemet gaminau smile.gif Dariau šituos http://aj-receptai.b...niai-ledai.html
Laaabai skanūs wub.gif Tik be ledų aparato dariau.
Atsakyti
QUOTE(Makleja @ 2012 06 18, 14:59)
Sveikos,

gal galite parasyti koki skanu ir nesudetinga ledu serbeto receptuka. Aciu  smile.gif

350 g jogurto su vysniom, melynem arba avietem( as perku Bio)
puodelis uogu sulciu(sublenderiuoju ir nusunkiu per marle)
3-4 v.s. cukraus
2 v.s. grietines
Viska sublenderiuoju, kad susismulkintu jogurto uogos ir dedu 0.5 val. i ledu gaminimo masina, poto ispilstau i formeles ir kisu i saldikli. Kai neturejau ledu gaminimo masinos, mase supildavau i inda ir dedavau i saldikli. Kas valanda permaisydavau. Uzsala kazkur per 3 valandas. Skonis thumbup.gif Kaip tik dabar valgom biggrin.gif
Atsakyti

Braškinis plombyras

user posted image

400 gr. 35% grietinėlės
500 gr. braškių
150 gr. cukraus
citrina
4 kiaušiniai

Braškes sutrinti blenderio pagalba iki tyrelės konsistencijos.Grietinėlę išplakti standžiai su cukrumi, įspausti citrinos sultis ir padėti į šaldytuvą, kol kiaušinių trynius atskirsime nuo baltymų. Trynius išsukti iki baltumo,kol padvigubės. Baltymus išplakti standžiai, kad apvertus dubenį jie neiškristų. Į braškių masę palengva maišant sudėti trynius, į grietinėlės masę baltymus ir sujungti abi mases maišant lengvai judesiais. Visą masę sudėti į 24 val. šaldytą ledų aparato indą ir palikti maišytis 30 min.

Galima valgyti iš kart ne visai sustingusius, galima sudėti į mėgiamas formeles ir užšaldyti tvirtai.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 06 18, 17:50)
350 g jogurto su vysniom, melynem arba avietem( as perku Bio)
puodelis uogu sulciu(sublenderiuoju ir nusunkiu per marle)
3-4 v.s. cukraus
2 v.s. grietines
Viska sublenderiuoju, kad susismulkintu jogurto uogos ir dedu 0.5 val. i ledu gaminimo masina, poto ispilstau i formeles ir kisu i saldikli. Kai neturejau ledu gaminimo masinos, mase supildavau i inda ir dedavau i saldikli. Kas valanda permaisydavau. Uzsala kazkur per 3 valandas. Skonis  thumbup.gif Kaip tik dabar valgom biggrin.gif

Panašiai gaminau vakar, tik vietoj grietinės dėjau 250 ml riebios plaktos grietinėlės. Kai išsukau aparatu, tai buvo visai neblogi. Tačiau palikti šaldiklyje, šiandien labai kieti, o valgant ant gomurio lieka riebaliukai. tai nelabai man ...
Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2012 06 19, 09:10)
Braškinis plombyras
....................................................

Nu bet kaip skaniai atrodo. reiks bandyti, tik kad kiaušiniai žali g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 21 birželio 2012 - 01:49
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 06 20, 22:17)
Panašiai gaminau vakar, tik vietoj grietinės dėjau 250 ml riebios plaktos grietinėlės. Kai išsukau aparatu, tai buvo visai neblogi. Tačiau palikti šaldiklyje, šiandien labai kieti, o valgant ant gomurio lieka riebaliukai. tai nelabai man ...

Riebaliukai jauciasi, nes dejote grietineles. Ji juk riebi-35%. As dedu 15 arba 30%grietine, tik pora v.saukstu, todel nesijaucia riebumo. Gaunasi gaivus ledai. Jei saldote ne formelese, o paprastame inde, bus sunku isimti is indo. Serbetas dazniausiai buna kietas.
Kadangi as darau formelese, isemus man ir mano seimai patinka, kad ledai kieti, nekrenta nuo pagaliuko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 06 19, 09:10)
Braškinis plombyras
400 gr. 35% grietinėlės
500 gr. braškių
150 gr. cukraus
citrina
4 kiaušiniai

O Jums visas tas kiekis telpa i ledu aparata?man liko koks trecdalis,o ir pripyliau i aparata per daug,nes niekas nesutirstejo.Skonis geras thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, gelbėkite patarimais, prašau smile.gif ar verta pirkti šįledų gaminimo aparatą? Ar akcija reali ar, tiesiog, marketingas geras?
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 06 21, 17:16)
Merginos, gelbėkite patarimais, prašau smile.gif ar verta pirkti šįledų gaminimo aparatą? Ar akcija reali ar, tiesiog, marketingas geras?

Is isvaizdos, aparatas labai panasus i clatronic, tik kad be karves biggrin.gif
Jei kaina su siuntimu, tada apsimoka pirkti. Senukuose su nuolaidu kortele pernai mokejom 100 lt.
Va, uzmaciau Clatronic uz panasia kaina http://www.deze.lt/i...a...=71&cid=583
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 06 21, 17:16)

Tokį pirkau prieš 2 metus Senukuose, tiek ir mokėjau kiek čia kaina parodyta, bet per tiek laiko daug kas pabrango. Jo principas, kad patį indą reikia apie parą palaikyti šaldymo kameroje, kad užšaltų skystys indo sienelėse. Padarius masę į jį supylus aparatas ijungiamas masės atšaldymui iki skystų ledų konsistencijos. Iki galutinio užšaldymo reik vėl į šaldymo kamerą idėt. Ipylus šiltesnę masę, šalčio nepakanka tiek atšaldyti. Aš juo patenkinta, bet daugiau jis ir nėra vertas 4u.gif
Atsakyti
Kokosiniai braškių ledai - tik 3 ingredientai...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:

* 12 -os didelių braškių
* 4 valg. š. natūralaus medaus arba klevų sirupo
* 1 skardinė/dėžutė ( 400 ml) kokoso pieno

Nuplauti braškes, nupjauti žalius kotelius su lapukais.
Braškes sudėti į smulkintuvą ir sumalti/sutrinti iki vientisos masės.
Gautą braškių masę perkošti per sietelį, kad neliktų mažyčių sėkliukų.
Į pertrintų ir perkoštų braškių masę įmaišyti medų, supilti kokoso pieną ir išplakti ranka šluotelės pagalba. (arba mikseriu).
Paruoštą kokosų/braškių masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir nustatyti šaldyti 30-čiai minučių.
Jei po to laiko masė vis dar skysta ( man taip ir nutiko) - ją supilti į šaldymo indą, gerai perplakti mikseriu - ir, uždegus dangteliu, pastatyti į šaldiklį.
Po 1-2 valandų ištraukti indą su ledų mase, perplakti mikseriu ir vėl palikti šaldiklyje dar 1-2 valandoms.
Paskutinį kartą perplakti ir palikti sušalti iki rytojaus.
Perplakimas reikalingas, kad išvengti ledų kristaliukų... jų šiuose mano gamintuose leduose buvo... matyt dėl itin sultingų braškių... bet kokiu atveju tai skoniui įtakos neturi.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 06 20, 22:57)
Riebaliukai jauciasi, nes dejote grietineles. Ji juk riebi-35%. As dedu 15 arba 30%grietine, tik pora v.saukstu, todel nesijaucia riebumo. Gaunasi gaivus ledai. Jei saldote ne formelese, o paprastame inde, bus sunku isimti is indo. Serbetas dazniausiai buna kietas.
Kadangi as darau formelese, isemus man ir mano seimai patinka, kad ledai kieti, nekrenta nuo pagaliuko biggrin.gif

kadangi mano ledai su grietinėle, tai jie nėra šerbetas, o grietininiai-jogurtiniai, tai turėtų būti minkštesni g.gif
šiaip vaikai labai mėgsta šokoladinius, juos gaminu su tirpia kakava thumbup.gif
Atsakyti