Tęsiam

irmulia, 31 Lie 2011 - 15:42, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†:
irmulia, 31 Lie 2011 - 15:42, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†: aišku, daugelyje kulinarinių blogų panašus receptas išbandytas ( iš vieno jų ir pati nusižiūrėjau bei išbandžiau )
600 ml grietinėlės
indelis saldinto kondensuoto pieno
sausainių "Petit Beure" ( ar kitokių , pvz. selga)
ir tarkuoto šokolado, riešutų ar kit. pagal skonį
grietinėlę išplakti iki standžių putų , sumaišyti su kondensuotu pienu ( ledų pagrindas paruoštas, realiai galima ir tokius šaldyti šaldiklyje ir valgyti ) tada į masę suberti tarkuotą šokoladą, riešutus ir pan.- išmaišyti.
plastininę su dangčių dėžutės ( aš būtent tokią naudojau šiems ledams) dugną iškloti maistine plėvele ( taip bus lengviau iššimti sušalusius ledus) sudėti sausanius , ant jų sukrėsti paruoštą ledų masę, ant masės viršaus sudėti sausainius (tokia pačia tvarka kiap ir ant dugno suklotus) ir uždaryti dėžute dangčiu. Pastatyti į šaldinklį visai nakčiai. Kitą dieną jau galima ragauti
600 ml grietinėlės
indelis saldinto kondensuoto pieno
sausainių "Petit Beure" ( ar kitokių , pvz. selga)
ir tarkuoto šokolado, riešutų ar kit. pagal skonį
grietinėlę išplakti iki standžių putų , sumaišyti su kondensuotu pienu ( ledų pagrindas paruoštas, realiai galima ir tokius šaldyti šaldiklyje ir valgyti ) tada į masę suberti tarkuotą šokoladą, riešutus ir pan.- išmaišyti.
plastininę su dangčių dėžutės ( aš būtent tokią naudojau šiems ledams) dugną iškloti maistine plėvele ( taip bus lengviau iššimti sušalusius ledus) sudėti sausanius , ant jų sukrėsti paruoštą ledų masę, ant masės viršaus sudėti sausainius (tokia pačia tvarka kiap ir ant dugno suklotus) ir uždaryti dėžute dangčiu. Pastatyti į šaldinklį visai nakčiai. Kitą dieną jau galima ragauti
dar mąstau, kad ledų pagrindo (plakta grietinėlė+kondensuotas pienas) masę galima būtų nuspalvoti - tada gausis spalvoti ledai


