Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė - 5

QUOTE(pelkių Monas @ 2011 11 05, 21:49)
Vauuuu biggrin.gif  Kakije liudi v Holivude blink.gif  biggrin.gif

Nelabai gerai, kai viesinama pavarde g.gif Bet reklama gera smile.gif Dabar ir as zinosiu kur kreiptis. Bet gal man nieko neparduos uz bausme, kad cia rasineju. Hmmm...?

Agniukas123 ir su mumis reikia rinktis zodzius.
Onko temoj tiesiog pasiutau kai buvom pavadintos mirtinikem, vezininkais ir klausiama, tai kaip cia su mum dabar gyvent? Nu kaip kaip? i geto koki suvaryt ir pribaigt kartu: nesikankinsim ir kitu nekankinsim, nes esam bjaurios ir savarbiausia pacios kaltos kad sergam. O paskui ateis N.ozelis ir papasakos koks jis protingas, daug zinantis, o jus pilka mase ir pacios kaltos...

O mes vistiek gyvensim 4u.gif
Ragnez, rasyk tokiau, kai turesi laiko.
Nida, as keiciu maitinimosi iprocius. man irgi idomu. Atsisakiau cukraus ir mesos. Gal laikinai o gal ne, nezinau. Saldainiuko noriu biggrin.gif , o desrigalio ne.

Monai, labai gerai, kad keiti. Žinai, mano nuojauta, kuri manęs paprastai neapgauna, šaukte šaukia man: mityba, mityba, mityba. Žinau, kaip norisi saldaus, net silpna, pagal gan griežtą tvarką leidžiama suvalgyti porą kvadratėlių juodojo šokolado su kuo didesniu procentu kakavos (tuo pačiu mažiau cukraus). Taip darė tas amerikietis gydytojas, kuris griežta dieta ir nauju gyvenimo būdu (su visom operacijos, chemija ir visa kita) išsigydė (ar bent sustabdė) smegenų..... Jo knygą skaitėme čia.

Juk verta tikėti kito žmogaus praktika, ar ne? O ae geri nakvišų aliejų? Aš jį geriu profilaktiškai daug metų. Tik nežinau, ar jį galima, kai jau yra liga, bet, manau, kad taip. Ir primenu, Monai, su krūtimis negalima pieno ir jo produktų, gal tik varškę.

O aš laikysiuos savo režimo ištikimai. Apsisprendžiau, nutariau, kad mityba daug lemia ir taip gyvenu, Nėra lengva, žinoma, bet turint tokią ligą, nebegali gyventi kaip sveikas žmogus. Tik bjaurybė svoris auga nuo tų avižų ir grikių košių bei nuolatinio kramsnojimo, nes vis ko nors norisi. O norisi ko nors draudžiamo ir turi save nuoalt save apgauti. Fui....
Atsakyti
kramsnok zalias darzoves ir vaisius, pvz., pasipjaustyk siaudeliais morku, agurku, kaliaropiu, nuplikytu brokoliu gabaleliu, pasidaryk "mirkalo" is trinto avokado su cesnakais, citrinu sultimis ir prieskoniais - skanumelis smile.gif

sotumo jausmo (ir baltymu, riebalu, mineralu) suteikia ivairus riesutai ir seklos, o tai pat ivairus ankstiniai - zirniai, pupeles, lesiai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 11 06, 12:12)
kramsnok zalias darzoves ir vaisius, pvz., pasipjaustyk siaudeliais morku, agurku, kaliaropiu, nuplikytu brokoliu gabaleliu, pasidaryk "mirkalo" is trinto avokado su cesnakais, citrinu sultimis ir prieskoniais - skanumelis smile.gif

sotumo jausmo (ir baltymu, riebalu, mineralu) suteikia ivairus riesutai ir seklos, o tai pat ivairus ankstiniai - zirniai, pupeles, lesiai ir pan.

Morkas reikia kepti.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 11 06, 12:24)
Morkas reikia kepti.

smile.gif

siaip jau nieko niekam nereikia... viskas priklauso nuo to, ka norime pasiekti smile.gif

taip, morkose (ir kitose oranzines ir tamsiai zalios spalvos darzovese) esantis beta karotinas - tirpus riebaluose. jei norime is morku "isgauti" karotina - jas reikia kepti smile.gif bet visose darzovese yra gerokai daugiau negu viena "veiklioji medziaga".
Atsakyti
Labukas gražią dienelę. 4u.gif

QUOTE(ragnez @ 2011 11 06, 14:29)
smile.gif

siaip jau nieko niekam nereikia... viskas priklauso nuo to, ka norime pasiekti smile.gif

taip, morkose (ir kitose oranzines ir tamsiai zalios spalvos darzovese) esantis beta karotinas - tirpus riebaluose. jei norime is morku "isgauti" karotina - jas reikia kepti smile.gif bet visose darzovese yra gerokai daugiau negu viena "veiklioji medziaga".

Morkose yra ne tik betakarotino. O jas reikia kepti prie krūtų ligelių dėl to , kad jos kažką padaro su moteriškais hormonais estrogenais - ar tai juos mažina, ar dar kažką. Neeeepamenu..., tik žinau , kad gerai, jei yra augliukai visokie... Taip pat reikia rolleyes.gif rolleyes.gif kepti ir obuolius, nes kepti turi tų pačių savybių. Tai rekomendavo mamytei onkologė ir manrods Ruolia apie tai yra rašęs ir sakęs. Mamytei pastoviai kepdavau. Net ir chemijų metu, kai negalėdavo valgyti nieko, prašydavo kepto rūgštaus obuolio. Tai tas sulįsdavo laaaabai gerai.

Mes su vyru esam pradėje lankyti šokių pamokas. sokiai.gif Jaučiasi jau meteliai...karsta.gif Vakar buvo mūsų - naujokų - krikštynos. Šiandien kojelės skauda. Buvo cuonty vakarėlis. Įmesiu į albumiuką foto... ax.gif
Atsakyti
man labiausiai cia nepatinka zodis "reikia" 4u.gif

termiskai apdorojant vienos medziagos isisavinamos lengviau, o kitos - zuva, pvz vitaminas C.

is esmes, "reikia" tik vieno paprasto dalyko - valgyti pakankamai ivairaus ivairiai pagaminto maisto, pirmenybe teikiant pramoniniais budais neperdirbtiems augaliniams produktams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 06 lapkričio 2011 - 13:17
QUOTE(ragnez @ 2011 11 06, 15:15)
man labiausiai cia nepatinka zodis "reikia"  4u.gif

termiskai apdorojant vienos medziagos isisavinamos lengviau, o kitos - zuva, pvz vitaminas C.
is esmes, "reikia" tik vieno paprasto dalyko - valgyti pakankamai ivairaus ivairiai pagaminto maisto, pirmenybe teikiant pramoniniais budais neperdirbtiems augaliniams produktams.

Ir man nepatinka žodis "reikia". Bet toks jis jau yra (kaip gražiai skamba rolleyes.gif ) Nepatiko nuo vaikystės. Kai sakydavo, "tau būtinai reikia, nes........................................"
Atsakyti
siandien pietums gaminau va tokia sriubyte. tiktai dejau naturaliu pomidoru ir sutrinta sviezio cesnako skiltele smile.gif

manau, kad mes (turiu omenyje musu seima) buitinej kasdienybej suvalgom per mazai ir nepakankamai ivairiu augaliniu patiekalu. viena is priezasciu - man truksta receptu. nemanau, kad apskritai kas nors is besilankanciu sioje temoje suvartoja per daug darzoviu...

gal galit pasidalinti receptais?

QUOTE(rasų lanka @ 2011 11 06, 14:27)
Ir man nepatinka žodis "reikia". Bet toks jis jau yra (kaip gražiai skamba  rolleyes.gif ) Nepatiko nuo vaikystės. Kai sakydavo, "tau būtinai reikia, nes........................................"

liudniausia cia, kad dideles dalies tu "reikia" is tikruju ir reikedavo ne vaikui, o suaugusiajam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 06 lapkričio 2011 - 15:01
neblogas receptukas sriubos su avinzirniais, reikes isbandyti. As labai pamegau paskutini savo isradima - trinta moliugu sriuba. Tik valgau viena, dukra nevalgo. Dar brokoliu trinta sriuba. Ir grazi, ir skani.

Vis delto ir mane pagriebe rota virusas. Dabar abi sergam, ir viena kita slaugom.
Ir katinas dar kazko viduriuoja lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 06 lapkričio 2011 - 15:56
QUOTE(nida44 @ 2011 11 06, 11:54)
Aš jį geriu profilaktiškai daug metų. Tik nežinau, ar jį galima, kai jau yra liga, bet, manau, kad taip. Ir primenu, Monai, su krūtimis negalima pieno ir jo produktų, gal tik varškę.

Pirmą kart girdžiu kad negalima prino produktų..

QUOTE(rasų lanka @ 2011 11 06, 13:05)
Taip pat reikia rolleyes.gif  rolleyes.gif  kepti ir obuolius, nes kepti turi tų pačių savybių. Tai rekomendavo mamytei onkologė ir manrods Ruolia apie tai yra rašęs ir sakęs. Mamytei pastoviai kepdavau. Net ir chemijų metu, kai negalėdavo valgyti nieko, prašydavo kepto rūgštaus obuolio. Tai tas sulįsdavo laaaabai gerai.

Niekad nebuvo atėję į galva apie keptus obuolius..kartais užsimano panelytė rūgštaus ir viskas..Reikė pasiūlyti,nes burna išopėjus tai iš vis atsisako valgyti..

QUOTE(arune @ 2011 11 06, 15:55)
Vis delto ir mane pagriebe rota virusas. Dabar abi sergam, ir viena kita slaugom.
Ir katinas dar kazko viduriuoja  lotuliukas.gif

Sveikit..
Katinėlis į kompaniją..kaipgi atsiliks nuo daugumos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudvika53: 06 lapkričio 2011 - 16:20
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 11 06, 16:19)
Pirmą kart girdžiu kad negalima prino produktų..

anot mano dabar skaitomo autoriaus, pieno baltymas kazeinas - vienas is didziausiu kancerogenu. g.gif

karves pienas - vienas is daznesniu vaiku maisto alergijos "sukeleju". o ankstyvas "susidurimas" su karves pienu (ty kai kudikiai iki 3 men. maitinami pieno misiniais) yra siejamas su I tipo diabeto issivystymu.

be to, dauguma suaugusiuju neturi pieno cukru (laktoze) virskinanciu fermentu.

zodziu, nieko gero.
Atsakyti
Dar vienas straipsnis apie padidintą riziką..
Rizika..
Atsakyti