Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė - 5

QUOTE(.GABIJA. @ 2011 10 27, 10:35)
UMB tikrai teisi.Kiekvienais metais atsiranda knyga su savo nuomone.Jei jau yra bent vienas toks teisus ir jo teorija išgydė tirtus žmones nuo vėžio, tai kodėl nė vienas negavo Nobelio premijos?

budama skeptike ir ziuredama kritiskai, ji teisi. is tiesu, nuolat pasirodo nauju "stebuklingu receptu", todel i dar viena "stebukla" naturalu ziureti atsargiai. jos pastabos visiskai logiskos, taciau galioja tik mano teiginiams, o ne knygai.

umb neteisi, kai daro isankstines isvadas neskaiciusi medziagos. komentaras apie pritempinejamas kategoriskas isvadas butu galimas tik perskaicius pateikiamus duomenis: o as tik pora pastraipu perpasakojau tai, kas buvo surasyta daugiau kaip 200 psl (tiek as spejau tos knygos perskaityti). taip, autorius raso ir apie kancerogenus, ir apie paveldimuma, ir apie fizine sveikata, ir apie tai, kad klaidinga daryti isvadas is studiju, kuriose analizuojami tik atskiri mitybos/gyvensenos komponentai... juk tie 200 psl yra kazkuo uzpildyti, tiesa...

o stai interviu su autoriumi.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 27, 12:21)
budama skeptike ir ziuredama kritiskai, ji teisi. is tiesu, nuolat pasirodo nauju "stebuklingu receptu", todel i dar viena "stebukla" naturalu ziureti atsargiai. jos pastabos visiskai logiskos, taciau galioja tik mano teiginiams, o ne knygai.

umb neteisi, kai daro isankstines isvadas neskaiciusi medziagos. komentaras apie pritempinejamas kategoriskas isvadas butu galimas tik perskaicius pateikiamus duomenis: o as tik pora pastraipu perpasakojau tai, kas buvo surasyta daugiau kaip 200 psl

Na nežinau ar įmanoma išgirsti tai, ko nenori klausytis, bet dėl visa ko pakartosiu dar sykį tą patį kitais žodžiais: knygos aš neskaičiau, todėl ir negaliu komentuoti, komentavau tik įspūdį, kuris susidarė iš pačios komentarų apie knygą. Apie knygą aš neturiu jokios nuomonės, nei teigiamos, nei neigiamos, nes jos neskaičiau. Turiu nuomonę tik tai, apie ką paskaičiau čia, tą ir pakomentavau.
Nereikia pusės sakinio ištraukti iš konteksto ir daryti savas interpretacijas...
Jei dar norėsit kažką pasakyti apie mane, gal galima į a.ž. ...
Atsakyti
Na, ir diskusija išsirutuliojo.

Kuo daugiau nuomonių, tuo geriau, kiekvienas gali atsirinkti. Aš jau esu atsirinkusi ir nuomonės nekeisiu. Man logiškai pagrįsta ir mediciniškai motyvuota atrodo J.Ruolios sistema, kuri daug kuo susišaukia su Ragnez cituojamu autoriumi.

Valgyti tai, ko organizmas (akys) nori, gali tik sveikas žmogus.

UMB kalba kaip visi gydytojai savo praktikoje matę, prie ko priveda fanatizmas, dietų taip pat. Užtat gydytojai nemėgsta saviveiklininkų ir juos galima suprasti, nes jiems tenka taisyti klaidas. O jos dar ir ne visada pataisomos.

Ragnez, cituok ir toliau. Tegu žmonės žino ir mąsto.

Aš per savo suaugusios moters gyvenimą buvau atsisakiusi saldumynų, nes saugojau figūrą. Pasakiau sau ne ir to laikiausi. Organizmas priprato ir žinojo, kad negaus. Ir štai prieš keletą metų pajutau beprotišką potraukį saldumynams. Įjunkau, prisiauginau svorio, apsunkau, nebeturėjau energijos. Ai, sakydavau, va, ką daro metai. O iš tiesų tai buvo liga įsisiūbavusi; JIS
atiminėjo energiją ir reikalavo sau maisto, kurį gaudavo iš saldumynų.

Romantike, man 62 metai. Beje, mergaitės, antradienį man gimė anūkėlė. Turiu dar anūką 4,5 metų. Laiminga močiutė. Vis bijojau numirti ir nepamatyti mažylės. Deja, yra taip, kad mačiau tik nuotraukas - labai jau toli gyvena. Bet ir už tai dėkoju Dievui.

Atsakyti
Del saldumynu - buna tokiu bukliu kai norisi ju visiskai nesergant veziu, pvz., gili depresija tikrai reikalauja saldaus...anoreksija irgi, o sitos ligos nieko bendro su veziu neturi.

Ir ir vezio "galva" neimanoma ilyst ir sakyt ko jis nori, o ko ne. Jis gyvena savo gyvenima, mes savo... Tik skatinam, aisku KAZKUO. Bet kas yra tas KAZKAS, manau, kiekvieno situacija labai individualu.

As labai dekinga uz visa informacija, kuria cia dalinates. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Bet gi reikalauti ir spausti, kad zmogus elgtusi TAIP arba KITAIP - neimanoma. Kiekvienas turim savo kelia, savo likima, savo atmatuotus tik mums konkreciai gyvenimo metus...

As nezinau kiek gyvensiu. As neisisvaizduoju kas darosi viduje. Gal tai teigiami, gal neigiami procesai. Ir, neduok Dieve, viskas pasuks ne tuo keliu, kuri as sau numacius... Asiku, tada galima bus kaltinti viska aplink...

Bet, dabar as gyvenu taip, o ne kitaip. Visa atsakomybe - mano smile.gif
Atsakyti
Aciu jums kas atsaket apie remisijas. Nes man vyras uzdave klausima apie ta neigiama tendencja. Sakau, ne rysio ner. Nusiraminom. O paskui pradejo mane kirminukkas grauzt, nes , gal tik as taip manau, tai ir paklausiau.

Ne, Gabija, aciu tau uz zodelius, bet grizo maniskis... jauciu. Ir markeris liepa buvo 15, daba 47, o norma 25. Grizo. pries menesi jau pajauciau, verkti dazniau pradejau, nuovargis vis dideja, sunkumas tos nesveikos puses, saldumynu norejimas, pykcio atakos. prasysiu kt ir chemo. Gal stipriausios paprasyt? ka manot.

Nida sveikinu tapus mociute 4u.gif

Man 41.

ragnez, rasyk prasau 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės,

Nesipykit, a? Nors jūs. Nes kai į diskusijas "įšokdavo" vaistininkas ar Oželis, irgi sukeldavo bangas...

Dabar paskysiu, ką galvoju aš - galit pulti, galit ir ne. Informacijos srautai dideli: knygos, interneto šaltiniai, patirtys, medikų rekomendacijos..... Ir labai dažnai būna, kad viena nuomonė prieštarauja kitai. Bet mes kažkaip gyvenam. Atsirinkdami per savo filtrą tai, kas mums priimtiniausia. Vieni tyrimai mums priimtini, kitus vertiname skeptiškai. Asmeninės patirtys, stebuklai irgi įtakoja mūsų nuomonę. Aš girdžiu, ką sako ragnez, nemanau, kad umb nuomonė be pagrindo. Vienam Ruolia tinka ir patinka, bet žinau ne vieną ir ne du, kuriems jis - visiškas kaimietis, tiek žiniom, tiek elgesiu.... Pagal vienus tyrimus pieną gerti sveika (neieškosiu, bet tikrai buvo nemaža studija), kiti teigia, kad pienas negerai....

Esmė ta, kad nauja informacija turi plėsti mąstymą, o jau elgsitės taip ar ne - jūsų pasirinkimas...
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 10 27, 14:00)
Aciu jums kas atsaket apie remisijas. Nes man vyras uzdave klausima apie ta neigiama tendencja. Sakau, ne rysio ner. Nusiraminom. O paskui pradejo mane kirminukkas grauzt, nes , gal tik as taip manau, tai ir paklausiau.

Ne, Gabija, aciu tau uz zodelius, bet grizo maniskis... jauciu. Ir markeris liepa buvo 15, daba 47, o norma 25. Grizo. pries menesi jau pajauciau, verkti dazniau pradejau, nuovargis vis dideja, sunkumas tos nesveikos puses, saldumynu norejimas, pykcio atakos. prasysiu kt ir chemo. Gal stipriausios paprasyt? ka manot.

Man 41.

Moniuk, vaikeliuk, uždavei man širdį, susinervinusi nubėgau virtis kavos, dar ir vyno išgersiu.

Ryt pati einu - sužinosiu markerį, KT ir echoskopija.

Dėl chemo. Kai chemikė man pasakė, kad mano visi sveikatos rodikliai tokie geri, kad man galėtų būtų skiriama stipriausia chemija, nedelsdama atsakiau: taip. Žinau, kad yra visokių nuomonių, bet aš nutariau, kad imsiu stipriausią ir bandysiu atlaikyti. O ką reiškia silpna chemija? Tą patį vargą, tuos pačius nepatogumus, tik kad silpną vandenėlį pilsto, kurį TASAI pasipurtęs, paburzgęs nusikrato, pasiraito ir toliau sau gyvuoja.

Tiesa, po to kelis mėnesius sirguliavau ir net smarkiai, galėjau ir neišsikapstyti. Bet žinojau, kad padariau viską, ką galėjau padaryti.

O tu tokia jauna ir turėtum būti stipri. Tau padeda dar ir nenusidėvėjęs organizmas. Tiesa, jaunas amžius šiai ligai yra blogiau, nei vyresnis, kai viskas vyksta lėčiau, liga lėčiau progresuoja. Užtat ir turi imtis kuo stipresnių priemonių. JOKIŲ PIENO PRODUKTŲ.

Tegu ir kiti, labiau patyrę už mane, pasako savo nuomonę.

Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 10 27, 15:00)

Man 41.

Kiekviena grįžusi remisija , man nedavė jokio mažiausio ženklo , išskyrus padidėjusį markerį.Saldumynų labiausiai norisi kada pradedi nervuotis, o kai jauti, kad gali grižti ir nervai pradeda pradeda šėlioti.Jei nežinotum , kad gali prasidėti recidyvas ir nesinervuotum.Viską sukelia žinojimas arba galvojimas, kad jau vėl grįžta.
Kokios chemo leisti aš palikdavau daktarų sprendimui.Per penkis kartus jie visaip makalavo.Principas yra padaryti pertrauką tarp vienos rūšies chemo, kad būtų kuo mažesnis pripratimas.Kiek pastebėjau visus kartus markeris labiausiai krito per 3 chemo, o vėliau nukrisdavo 2-4 daleles, per likusias 3 chemo.
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2011 10 27, 12:41)

Romantike, man 62 metai. Beje, mergaitės, antradienį man gimė anūkėlė. Turiu dar anūką 4,5 metų. Laiminga močiutė. Vis bijojau numirti ir nepamatyti mažylės. Deja, yra taip, kad mačiau tik nuotraukas - labai jau toli gyvena. Bet ir už tai dėkoju Dievui.

Sveikinu sulaukus anūkėlės. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Pamatysi ir mergytę.Turi pasistengti ir bus kaip nori.
Aš vis laukiu mergytės, bet pabirėjo trys berniukai.Labiausiai draugaujame su vyriausiu, o sūnaus labai uždari.Didžiausiam -4metai, antram 3,4, trečiam 2,7 m.Marčios labai mamičiukiniai, o mažiausias iš viso nieko nenori prisileisti.
Savaitgalį didžiuką išmokiau dviračiu važiuoti.Per visą vasarą įtikinėjau, kad reikia mokintis.Dabar labai patenkintas.
Atsakyti
pelkiu Monai, mes labai panasaus amziaus... Laikykis.
Nejaugi tikrai tie pozymiai, kuriuos surasei, gali rodyti grizima??? Nes tada man irgi tikrai viskas grizo: viska ka aprasei (pyktis, silpnumas, saldumynai, nuovargis nuolatinis...) tinka ir man, isskyrus markerius. Bet jie visados pas mane normoje buvo...

Ech... Ar sulauksim mes anuku? mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 10 27, 19:43)
pelkiu Monai, mes labai panasaus amziaus... Laikykis.
Nejaugi tikrai tie pozymiai, kuriuos surasei, gali rodyti grizima??? Nes tada man irgi tikrai viskas grizo: viska ka aprasei (pyktis, silpnumas, saldumynai, nuovargis nuolatinis...) tinka ir man, isskyrus markerius. Bet jie visados pas mane normoje buvo...

na na, merginos, tik jau neįsikalinėkit į galvą nesąmonių! Prie ko čia saldumynai ar pyktis ir grįžimas??? Pyktis - dėl įtemptos būsenos, nuovargis gali būti sietinas su depresija, o saldumynai... nežinau dėl ko mirksiukas.gif

Apie anūkus galim tik pasvajot. Mano svajonės tiek toli nesiekia.
Atsakyti
Sveikutės, mieliausios Mergelės 4u.gif

Nepasiduokit ir būkit stiprios. Moniuk 4u.gif - tau tūkstantis širdelių heart.gif heart.gif heart.gif Tikiu, kad tu pereisį ir šį etapą. Portretas paveikslėlyje naujam nerealus... bigsmile.gif

O nidą 4u.gif sveikinu tapus senele-močiute-babyte hihihi.gif Juk šidy tikrai tais žodeliais nesijauti?... tikriausiai... rolleyes.gif

Kas dieną beveik seku jus. Bet esu kažkokioj ramiai-neramiai-liūdnoj-svajingoj nostalgiškoj būsenoj. Diena praplaukia, kad nė nematau - rodosi -einu miegoti ir vėl keliuosi, einu miegoti ir vėl keliuosi. o kažkas dar vyksta šalia ir kaip pasirodo - tame visame ir aš pati dalyvauju. Keletą dienų Palangoje kėlėme kvakavakvalifikaciją, po to darėm namie tualete remontą - dabar tai gražiausias kambarėlis name lotuliukas.gif . Po remontų tetukas dabar apsirgęs - koso, gerklė ir pan. Gydymui sunkiai pasiduoda, todėl viską atsargiai darau ir iš tolo. Pasiekimas - kad šiandien nieko neveikė , o ilsėjosi (jis toks darboholikas, sunkiai sustabdomas - rastų darbelių ir dykumoje stovėdamas), skaitė knygą. Ir vaistuką pats išgėrė, ir gerklę pasigarino - žodžiu, skyrė sau laiko. 4u.gif Labai tuo džiaugiuosi.
O aš retkarčiais pasiklausau Gabijos wub.gif atsiūstų meditacijų. Nuostabu. Ačiū tau wub.gif Taip norėčiau daugiau skirti tam laiko. Vėl organozuojami bioenergetiniai seminarai . Ir ten norėčiau eiti, bet nebepaspėju, nes su vyru šokti pradėjom eiti vakarais sokiai.gif Bandom atgaivinti 10-ies metų senumo žinias.
Lapkričio 24 dieną esu užsiregistravusi, pas mamologą-onkologą, kuris mane operavo, o taip pat pasirodysiu savo apgamus. Pirmą kartą gyvenime. Senai žadu, tik dabar prisiruošiau. Turiu labai neraminančių - einu ne dėl to kad fiziškai trukdo, bet pradėjo psichologiškai trugdyti gyventi ... ir vis dažniau... Nepatinka man jie....
O šiaip viskas gerai....
Myliu gyventi, ir jus myliu, ir taip džiaugiuosi ,kad sutikau šiose intenetinėse erdvėse. Ir taip jaudinuosi ir trokštu, kad jūsų norai išsipildytu - kad būtumėte sveikos.... wub.gif Na, tikriausiai ir nebesiplėsiu....
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 10 27, 01:51)

Labai noreciau ,kad papasakotu Deganti ,saulelidys ,romantike .arune ,carvel ,DONRA apie maista,nes ju remisija jau yra visu virs 2 metu...ragnez  taip pat smile.gif

doh.gif nu as tai tikrai galiu apie mityba patylet,nes kaip jau ir anksciau rasiau,nesu sveikos mitybos salininke ir valgau viska ,kada noriu ir kiek noriu ax.gif .Mano racione daug mesos,be saldumynu tiesiog negaliu isgyvent,silpnybe riebiems pyragaiciams,sokoladui.Tiesa virskinimas mano slubuoja,buna paskauda kasa,streikuoja skrandis,bet as manau ,kad radau visu tu negalavimu priezasti,tai bulves.Beveik du menesiai ju nevalgau,tad visi blogi pilvo pojuciai dingo.Ir aplamai mergaites,manau soti mityba musu atvejais, labai mazai ka itakoja ,atvirksciai ,alkis,vitaminu ir visokiu mineralu stoka gali sukelti organizme stresa,kuris alina imuniteta,uzdegdamas zalia sviesa visokiems negalavimamas ,o tuo paciu ir veziui.
Papildyta:
Eeeeee,romantike ,Arune nono.gif ,baikit tokias kabas,ne tik anukus supsim ,bet ir ju vestuvese trepsesim mirksiukas.gif .

Moniuk
user posted image

nida ,sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif ....va ,matot viena sviezia mociute jau turim mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 27 spalio 2011 - 21:43