Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė - 5

umb, pyktelejau ant tavęs. negalima neskaicius knygos teigti, kad išvados pritempinejamos. ypač, kai žinai, kad tavo kaip medikes nuomone yra labai vertinama.

aš cia keliais sakiniais perpasakoju ištisus skyrius knygos, kurioje apibendrinami dešimčių moksliniu tyrimu, atliktų per praėjusi šimtmetį, rezultatai. vien tik minetasis China Study apima 8 tūkstančius mitybos, gyvensenos ir sergamumo koreliaciju, nekalbant jau apie kitus knygoje minimus tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 26, 21:42)
umb, pyktelejau ant tavęs. negalima neskaicius knygos teigti, kad išvados pritempinejamos. ypač, kai žinai, kad tavo kaip medikes nuomone yra labai vertinama.

ragnez, aš tik sakau, kad iš to, kas buvo atpasakota čia, susidarė toks įspūdis smile.gif
Knygos nei giriu, nei peikiu, bet iš to, kas buvo apie ją rašyta čia - na, man visi tie dietos patarimai pasirodė per daug kategoriški.

Be to (nežinau ar ten kalbama tik apie dietą, ar apie gyvenseną apskritai), žmogus yra visuma, ir taikyti reikia ne su pomidoru (ar kokiu ten dar "teisingu" maistu) į konkretų organą, bet su visuma priemonių (mityba, gyvenimo būdas, stresų vengimas, psichologinis nusiteikimas, gyvenamoji aplinka ir t.t.) taikyti į visą organizmą. Aš net nelabai tikiu, kad eiliniam lietuviui, su jau susiformavusia tam tikra gyvensena, įmanoma taip persiorientuoti.

Ir per daug dažnai ligoninės palatose sutinku užkietėjusius žaliavalgius, kurie su hemoglobinu 60-80, dar pasakoja jų gydančio maisto teorijas ir dar taip pat "sveikai" maitina ir savo vaikus.
Atsakyti
Nesikabinėju, tiesiog pakomentuosiu, kas man pasirodė "pritempta", gal knygoje yra parašyta plačiau, ir patikslinus informacija skambės visai kitaip?

QUOTE(ragnez @ 2011 10 18, 09:33)
pirmiausia, apie vezio vystymosi stadijas. jos yra trys:
<...>
taigi, svarbiausias teiginys, kad mityba yra svarbiausias veiksnys, nuo kurio priklauso, ar vezys isveses organizme, ar ne.

Kodėl čia daroma išvada, jog dėl to, kad yra trys vėžio vystymosi stadijos (na, jos aprašomos kiekviename vadovėlyje, tai ne kažkoks atradimas), vėžio išvešėjimą ar ne nulemia maistas? Už mutavusių ląstelių sunaikinimą atsakinga imuninė sistema. Mutacijų dažnį lemia įvairūs veiksniai, pradedant genetika ir baigiant kancerogenais. Taip, nesubalansuota, nesaikinga mityba taipogi yra vienas iš veiksnių.

veliau, bendradarbiaujant jav ir kinijos mokslininkams buvo tiriama 6500 zmoniu 65 kinijos provincijose: kiekviena seima buvo stebima tris dienas, surinkta informacija apie tai, ka jie valgo, koks ju gyvenimo budas, kokiomis ligomis jie serga, paimti kraujo ir slapimo meginiai.

apibendrinus duomenis, pagrindine isryskejusi tendencija: veziu ir kitomis "civilizacijos ligomis" (sirdies ir kraujagysliu ligomis, diabetu, nutukimu ir pan.) daugiausiai serga tie zmones, kurie suvartoja daugiausiai gyvulines kilmes baltymu ir riebalu.

Tiesos tame žinoma yra, tačiau nereikia pamiršti ir to fakto, kad "civilizacijos ligomis" sergantys žmonės, civilizacijoje ir gyvena. Visų pirma tai reiškia tai, kad be mitybos jie gauna dar visą puokštę ir kitų kenkiančių veiksnių, visų antra, civilizacijoje yra žymiai geriau išvystyta diagnostika ir gydymas. Sergamumas gali būti mažesnis ir dėl to, kad vienai iš tiriamųjų grupių nepakankamai diagnozuojama, arba susirgę numiršta per greit, kad pakliūtų į tyrimą.

kitas  dalykas, net maziausiai fiziskai aktyvus kinai (kinai gerokai daugiau dirba fizinio darbo ir apskritai gerokai daugiau juda negu amerikieciai, todel tiriamieji buvo suskirstyti i penkias grupes pagal fizini aktyvuma ir buvo lyginama maziausiai fiziskai aktyvi grupe su vidutiniais amerikieciais) suvartoja 30% daugiau kaloriju vienam kuno mases kilogramui, bet sveria 20% maziau (pagal KMI), negu amerikieciai.

Kad šis tyrimas būtų tikslesnis, reikėtų tirti Kinijos amerikonus ir Amerikos kinus, perimusius tos šalies gyvenimo būdą. Genetika taipogi lemia daug, gal jų tiesiog greitesnė medžiagų apykaita smile.gif

zodziu, anot autoriaus, tinkamiausia butu is esmes vegetariska mityba, kurioje mazai baltymu ir riebalu, o daug angliavandeniu. zinoma, tai naturalus sudetiniai vaisiuose ir darzovese esantys angliavandeniai, o ne vakarieciu dideliais kiekiais valgomi paprastieji angliavandeniai (is baltu miltu, slifuotu ryziu, cukraus). augalinis maistas mazina cholesteroli, moterims - estrogeno gamyba.

Na ir svarbiausia, neradau aprašyto tyrimo, kurioje lyginti gryni vegetarai, su tokio pat fizinio aktyvumo, gyvenančiais tose pačiose sąlygose ir t.t. saikingais mėsėdžiais, t.y. besimaitinančiais pagal tą standartinę "mitybos piramidę", kurios pamate - taip, daržovės ir grūdiniai produktai, bet viršuje yra skirtas kamputis ir nedideliam kiekiui mėsos.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 26 spalio 2011 - 23:30
umb, net as, su medicina nieko bendra neturinti, esu skaiciusi ne viena straipsni apie tai, kas ivyksta, kai kinai ar japonai persikelia gyventi i jav, ir kodel taip yra... juokinga. pradejau atsakineti i tavo klausimus is eiles, bet kai priejau prie sito - istryniau viska, ka buvau parasiusi. pamastyk, kodel.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 26 spalio 2011 - 23:57
umb ,sutinku su kiekvienu zodziu drinks_cheers.gif as manau taip pat,ir mano gydytoja,subalansuotą, teisingą mitybą, nepuolant į kraštutinumus.

Labai noreciau ,kad papasakotu Deganti ,saulelidys ,romantike .arune ,carvel ,DONRA apie maista,nes ju remisija jau yra visu virs 2 metu...ragnez taip pat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 10 27, 00:51)
umb ,sutinku su kiekvienu zodziu drinks_cheers.gif as manau taip pat,ir mano gydytoja,subalansuotą, teisingą mitybą, nepuolant į kraštutinumus.

umb remiasi tik mano atpasakojimu ir jos komentaras reiskia, kad
1) as atpasakojau supaprastintai ir neissamiai, perteikdama tik pagrindines isvadas, bet ne medziaga, is kurios daromos isvados.
2) umb remiasi siuo metu dominuojanciomis nuostatomis, kuriu ja ismoke universitete, todel jai zinomu nuostatu neatitinkancias isvadas ji nedvejodama atmeta.
liudniausia tai, kad uzuot uzdavusi klausima, kad gautu trukstama informacija, ji daro isvada, kad tos info knygoje tiesiog nera ("neskaiciau knygos, bet, manau, kad joje pateikiamos isvados pritemptos").

deja, gydytojai su kuriais as susiduriau, apie mityba pakomentuoti negalejo, kai uzduodavau konkrecius klausimus. tikriausiai prisimeni, kaip ir kodel as intensyviai aiskinausi del mitybos pacioje pradzioje, kai pradejau cia rasyti.

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 27, 01:19)
liudniausia tai, kad uzuot uzdavusi klausima, kad gautu trukstama informacija, ji daro isvada, kad tos info knygoje tiesiog nera ("neskaiciau knygos, bet, manau, kad joje pateikiamos isvados pritemptos").

Netiesa, aš rašiau taip:

gal knygoje yra parašyta plačiau, ir patikslinus informacija skambės visai kitaip?

Na bet tikrai nenoriu leistis į ginčus, manęs paklausė nuomonės, savo nuomonę aš ir pasakiau.

Dingstu, pykčių priežastimi būti tikrai nenoriu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umb: 27 spalio 2011 - 05:29
QUOTE(umb @ 2011 10 26, 21:07)
Neskaičiau tos čia jūsų aptariamos knygos, bet iš to, ką rašėte, susidarė įspūdis, kad ten tyrimai pateikiami gana vienpusiškai, pritempinėjant prie norimo rezultato. Pvz. buvo citata apie dviejų šalių, su skirtingais mitybos įpročiais rezultatus. Betgi be mitybos tos šalys dar skyrėsi ir gyvenimo būdu, klimatu, galų gale - genetika. Turbūt nepaminėta ir tai, kokios organizmo sistemos išeina iš rikiuotės valgant tokį labai ribotą racioną. Galų gale, mūsų ir klimato, gyvenimo sąlygos, gyvenimo būdas ir t.t. nėra pritaikytas žaliam maitinimuisi.

tu neuzduodi klausimu. tu sakai - "neskaiciau, bet manau, kad tai nesamone".
kiek as moku lietuviskai, klausimas paprastai gali atrodyti mazdaug taip: "manau, kad be mitybos iprociu labai svarbu ir gyvenimo budas, klimatas, genetika. ka apie tai raso autorius?"
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 10 27, 00:51)
Labai noreciau ,kad papasakotu Deganti ,saulelidys ,romantike .arune ,carvel ,DONRA apie maista,nes ju remisija jau yra visu virs 2 metu...ragnez  taip pat smile.gif

Laba.

Esu diletante ir apie savo maitinimosi paprocius jau ne karta rasiau... Butu idealu, jei sugebeciau maitintis kaip dera, bet man visada atsiranda 100 BET... Neturiu valios... tingiu...
Beje, Sveta, buvom susitikus, bendravom smile.gif matei ir girdejai mano poziuri.
Nuo to laiko nepasikeiciau ir paprociu nepakeiciau blush2.gif

Sutinku su ragnez,kad musu gydytojai maitinimui beveik neskiria tinkamo demesio ir nekomentuoja.
Genetike man sake, kad jei lemta susirgti, tai lemta - gali buti vegetare, sportininke, sveikos gyvensenos atstove ir t.t.... o kodel lemta ir kas tai lemia... na, man rodos, iki siol to atsakymo niekas nerado arba nepasidalino...

Skaitau daug protingos literaturos, tik ji man naudos neduoda, nes nemoku (ar nenoriu) pritaikyt savo gyvenime gautu ziniu.

nida, nekuklus klausimas - kiek tau metu? Gali i AZ.Jei nenoresi atsakinet -nereikia. Cia grynai smalsumas...

Vienintelis dalykas, kurio niekad nedariau - tai rukymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 27 spalio 2011 - 08:30
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 10 26, 16:05)
Kur, kur? smile.gif  Desiniam pape augl. 2 cm dydzio (gavau momografijos atsakyma -pokyciu nera, valio! smile.gif, pazasty 2 limfmazgiai, dar yra kitur tu limfmazgiu, bet jie ant ribos pagal dydi, mikrometast. pleuroj. Viskas. Nuspresta neoperuoti, bet galima ir apsigalvot. tiesiog niekas negali pasakyt kaip bus geriau, ar OP nestimuliuos greito vystymosi. Taigi. Man tavo plauciu istorija tikrai idomi, seku tavo rasyma sioj temoj blink.gif , vo kaip parasiau. neissigask biggrin.gif

Klausimas 1. kiek laiko po kruties salinimo OP ranka buna nedarbinga? arba mazai darbinga?
2. jeigu viena remisija pvz. metai ar sekanti gali buti ilgesne, ar yra tendencija trumpeti? Ka sako statistika?

nida, na tai sudorok cista ir busi rami moteriske 4u.gif

Sveikinu, kad dar gauni ramybės.Gal pagerk Savickio ar kokių Ruolios žolelių, dar kokių alternatyvių priemonių ir susinaikinsi savo problemas.

Kiek yra kas pasakojo, tai rankos nedarbingumas priklauso nuo operacijos lygio.Mano kaiminkai limfmazgių nelietė, tai jau daržą ravi.

O remisija man buvo pora kartų vos po 5 mėnesius, kitus kartus 1,5metų , 1 metus. Labai įvairiai.Turiu draugių kurios sveikos po 7-8 metus.

Aš manau, kad maistas nėra panacėja.Mamai 89 metai.Valgė rūkytą mėsą, lašinius, pieną iš daržovių mėgo tik kopūstus ir agurkus.Jokių cholesterolių ir galva dar gerai veikia.
Pernai vyrui rado piktybinį, dar pirmos stadijos apgamą.Užteko tik operacijos.Kiek jis saldumynų suvalgo.Šiemet išviriau kriaušių uogienės su šokoladu.Iš vakaro išlaižė beveik pusę puslitriuko, ryte pasidarė cholesterolį ir cukraus tyrimą, viskas normoje.Ištyrė apgamus , ačių Dievui viskas gerai.Jo medžiagų apykaita reaktyvinė, ką suvalgo , viską sudegina, liesas kaip dviratis.

Per 6 sirgimo metus tiek buvo draudimų, dabar jau vėl kiti draudimai.O ko nebuvo galima valgyti, jau leidžiama.Vakar skaitau, kad trys puodeliai kavos mažina odos vėžį ir dar kitas vėžio rūšis, o pradžioje mano sirgimo buvo tabu.

Rekomenduojama žuvis, o paskui paskaitai , kad vandenynai tiek užteršti, kad tos žuvys persigėrę visais sunkiaisiais metalais.

Gal reikia įsiklausyti į save.Tarp kitko serga vėžiu ir vegetarai.Jei kiekvieną kasnį dedant į burną galvosi , ar jis sukelia vėžį, gali tikrai paranoją įsivaryti.
Manau dabartiniai dirbtiniai produktai, saldumynai , čipsai ir rūkytos dešros, maximos tortai tikrai nebūtini.
Bet įsiklausius į savo poreikius , pačiai pasigaminus ir pavalgius maloniai, su saiku ,tikrai bus geresnė nuotaika.

UMB tikrai teisi.Kiekvienais metais atsiranda knyga su savo nuomone.Jei jau yra bent vienas toks teisus ir jo teorija išgydė tirtus žmones nuo vėžio, tai kodėl nė vienas negavo Nobelio premijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 27 spalio 2011 - 10:14
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 10 26, 16:05)
Klausimas 1. kiek laiko po kruties salinimo OP ranka buna nedarbinga? arba mazai darbinga?
2. jeigu viena remisija pvz. metai ar sekanti gali buti ilgesne, ar yra tendencija trumpeti? Ka sako statistika?

1. po mastektomijos ranka būna beveik darbinga iškart smile.gif . Pati vairuodama, grįžau iš ligoninės. Pasaugodavau - sunkiai nekeldavau, tik apie 2 kg., mažiau tai rankai darbelių kliūdavo, t. y. pvz. morką tarkuodavau sveikąja ranka.
2. Čia taisyklių nėra. Pažystu moterį su 2A st. krūties jau 16 metų be recidyvo, ir pažįstu moterį su 2A atkritusia po 3 metų.
Papildyta:
QUOTE(umb @ 2011 10 26, 21:07)
Aš už subalansuotą, teisingą mitybą, nepuolant į kraštutinumus smile.gif

drinks_cheers.gif . Knyginės tiesos yra knyginės. Man labiau patinka "tiesos" iš gyvenimo. 2 pavyzdžiai iš mano aplinkos. Draugė su nuline krūties st., prieš 9 gal metus, atsisakė trad. gydymo, ir ėmėsi griežtos veget. dietos. Tos gydomosios. Po 8 mėn. auglio nebebuvo stebima. Vos tik kąsnį paėmė į burną įprasto maisto, atsinaujino. Po metų. Jau 1 st. Tada chemiją priėmė. Tai jos atveju kaip ir pasiteisino ta mityba, bet visą gyvenimėlį nė kąsnelio to , ko nori..... O be to, pabrėžiu - buvo nulinė st.

Antras pavyzdys jau mano minėtas. Jauna moteris su 2 st. atsisakė gyd., ir taipogi, kaip ir pirmoji, ėmėsi veget. mitybos. Rezultatas - per metus atsiradusios mts. Žiauriausia, kad ją prižiūrinti "gyduolė" su savo kažkokias aparačiukais vis tikrintavo ją tų metų eigoj, ir vis sakydavo "viskas gerėja, viskas gerėja..." , o KT kai pasidarė, tai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 27 spalio 2011 - 11:38