Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė - 5

QUOTE(carvel @ 2011 10 18, 23:03)
Si ryt anksti gryzau is darbo,vaziavau namo siauru misko keliuku,pries masinos prieki isniro grazus raguotas elnias bigsmile.gif .Sustojo visu groziu ant keliuko  ,poros metru atstumu,tipo paziurek koks as grazuolis ,pastovejo minute ir nusuoliavo graksciai  i egliu jaunuolyna.Ech,kaip pasisgedau fotoaparato,tokia butu puiki nuotrauka isejusi.Dukra sake, ta pati elnia mate pries pora dienu,na o stirnos pas mus svecios daznos smile.gif .

Pakeliui į miestą sodyboje augina keletą elnių.Pavasarį mačiau ir mažuliuką.Netgi aptvaras nėra labai didelis.Jaučiu, kad jie keliauja į medžiotojų restoraną...Gaila...

Ar žiūrite 'Forsaitų sagą" per I programą? Pirmadienį pamiršau, tai išėjau pasivaikščioti ir liko veiksmo spraga .Kvailai rodo, tik 2 serijas pradžioje savaitės.Dabar geri orai , tai vakare vėl minsiu skandinavišku stiliumi.

Dienomis pailsėdama raunu gėlynus, po šalnų jau krinta gėlelės.Vakar prisiskyniau vynuogių darysiu vyną.Šiemet baigiau prieš 2 metus darytą.Pernai nedariau.Taip reiktų kas met pasidaryti.Turėčiau visada subrandinto.Pernai tam neturėjau galimybių , ruošiausi eiliniam apipjaustymui.

Kad diena būtų rami ir šviesi

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 19 spalio 2011 - 06:21
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 10 18, 20:19)
Gal ir nieko, bet jei eisi dienos metu, tai kaimas galvos , kad jau baigiuosi, jei jau su 2 lazdomis vaikštau. lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Jooooo, sunku tokioj aplinkoj...
Papildyta:
QUOTE(romantikė @ 2011 10 18, 19:47)
Kazkaip neisikalu sau i galva, kad tikrai maitinimas gali buti toks reiksmingas, man vis atrodo, kad pagrindini vaidmeni sioje vietoje atlieka vidine emocine, psichine ir nervine bukle...

Aš ir į tai linkstu... Vien mityba nieko neįtakoja. Va, a.a. Jobsas irgi spec. dietos laikėsi, kurį laiką atsisakęs tradicinio gydymo. Manau, reikalinga mums: mitybos koregavimas kažkiek + vidinė ramybė + stresų valdymas. Ir meilė. smile.gif

Šeimos daktarė įkalbėjo mane nueit pas psichoterapeutą prieš porą savaičių, nes kai tik pas ją, šeimos daktarę nueinu, kažkaip vis ašaros... Nuėjau, pakalbėjom, prirašė vaisto vieno po pusę tabletės, pagėriau savaitę ir mečiau. Na netiko man. nerimas padvigubėjo, pasidarė baisinis, plius visiškai sujaukė miegą, neinu miegot 23 val., labai norėdama miego, 13 h jau pabundu, po to už valandos vėl užmiegu - vėl pabundu... Košmaras kažkoks. Mečiau. Bandysiu pati kažkaip tvarkytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 19 spalio 2011 - 07:32
QUOTE(arune @ 2011 10 19, 08:29)
Šeimos daktarė įkalbėjo mane nueit pas psichoterapeutą prieš porą savaičių, nes kai tik pas ją, šeimos daktarę nueinu, kažkaip vis ašaros... Nuėjau, pakalbėjom, prirašė vaisto vieno po pusę tabletės, pagėriau savaitę ir mečiau. Na netiko man. nerimas padvigubėjo, pasidarė baisinis, plius visiškai sujaukė miegą, neinu miegot 23 val., labai norėdama miego, 13 h jau pabundu, po to už valandos vėl užmiegu - vėl pabundu... Košmaras kažkoks. Mečiau. Bandysiu pati kažkaip tvarkytis.

tur but psichiatras tai buvo smile.gif
psichoterapeutai gydymo vaistais neskiria, jie "gydo kalbejimu". pas psichoterapeuta (ne psichiatra) tikrai butu sveika nueiti. ypac jei tiki, kad samoningumas, vidine ramybe ir pusiausvyra svarbi sveikatai smile.gif

o del jobso... na, mes nezinom, kokia tiksliai buvo jo sveikata ir kokiomis tiksliai "alternatyviomis" priemonemis jis gydesi, todel ir isvadu daryti negalime - juk straipsnis delfyje buvo tik vieno zmogaus nuomone... lygiai kaip jokiu isvadu negalime daryti apie gydymo zaliaisiais kokteiliais veiksminguma is stiliaus laidoje papasakotos istorijos...

ir galiausiai... negalima painioti statistikos duomenu ir individualaus gyvenimo. mitybos rekomendacijos paremtos statistinemis koreliacijomis. nors jos apibrezia tikimybes, bet nieko nesako apie konkretaus zmogaus gyvenima. tarkim, su mano diagnoze praejus penkeriems metams dar gyvena 55 proc. zmoniu. taciau mano gyvenimas man yra 100 proc. - as arba gyvensiu, arba ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 19 spalio 2011 - 08:56
QUOTE(arune @ 2011 10 19, 08:29)
lotuliukas.gif  Jooooo, sunku tokioj aplinkoj...
Papildyta:

Aš ir į tai linkstu... Vien mityba nieko neįtakoja. Va, a.a. Jobsas irgi spec. dietos laikėsi, kurį laiką atsisakęs tradicinio gydymo.  Manau, reikalinga mums: mitybos koregavimas kažkiek + vidinė ramybė + stresų valdymas. Ir meilė.  smile.gif

Aš dar nepradėjau gerti "Cymbalta" , ten irgi rašo , kad pradžioje galimi įvairūs šalutiniai veiksniai.O aplamai jei tau išrašytas vaistas netinka , reikia vėl eiti ir prašyti kito vaisto.Man buvo išrašytas vaistas, dėl kurio per 2 mėnesius, kaip ant mielių priaugau 8 kg.pasirodo jis taip veikia.
Pasiskaityk anotaciją išrašyto vaisto ir žinosi kuo jis tau netinka.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 19, 09:46)
tur but psichiatras tai buvo smile.gif

Ryte skubėjau rašydama, tai pasitaisau - pas psichiatrą buvau, ir užmigus pabundu ne 13 val., o 1 val. nakties tongue.gif Man išrašė Cipralex mažą dozę, po pusę tabl., nustebau koks didelis mažos tabletikės poveikis! Reikalas tame, kad nėra man jau taip blogai, kad manyčiau, kad man jau be vaistų nieko nebus. Padidintas jautrumas tikrai yra, nerimas dažnokai lanko, bet... miegu (miegojau) gerai, ir tos ašaros ne taip jau dažnai būna. Kai TOS temos neliečia niekas, tai ir gerai. O kai paliečia koks pašalinis žmogus, pradeda klausinėt, tada...

Žinoma, aš ir nedarau jokių išvadų nei dėl Jobso, nei dėl ko kito. Tikrai žinau istorijų, kai žmogus pabėgo nuo ligos gydydamasis žaliaisias kokteiliais. kažkas tuo tiki, valio, negalima atimti jokio tikėjimo. Aš pati nežinau, kaip aš mąstysiu vėliau... gal irgi to imsiuosi smile.gif

vakar prisipirkau brokolių, kitų daržovių, dar daugiau jų įtrauksiu į savo meniu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 19 spalio 2011 - 11:43
neprisimenu, ar jau rasiau. anksciau minejau izraelio psichoterapeuta, mokslininka ir rasytoja Irvina Yaloma - man patiko jo psichologiniai romanai. sia vasara perskaiciau ir "neromana" - jo pamastymus apie mirties baime "Ziureti i saule". rekomenduoju.

savo mirtingumo suvokimas gali slegti, kelti nerima ir trukdyti normaliai gyventi. mirties baime igimta. bet mirtis neisvengiama. ir vietoje to, kad mirties baime trukdytu, laikinumo suvokimas gali pazadinti pilnesniam gyvenimui.
Atsakyti
Aciu uz pasidalinima, ragnez.

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 19, 12:56)
neprisimenu, ar jau rasiau. anksciau minejau izraelio psichoterapeuta, mokslininka ir rasytoja Irvina Yaloma - man patiko jo psichologiniai romanai. sia vasara perskaiciau ir "neromana" - jo pamastymus apie mirties baime "Ziureti i saule". rekomenduoju.

savo mirtingumo suvokimas gali slegti, kelti nerima ir trukdyti normaliai gyventi. mirties baime igimta. bet mirtis neisvengiama. ir vietoje to, kad mirties baime trukdytu, laikinumo suvokimas gali pazadinti pilnesniam gyvenimui.

Mano nervus graužia ne mirties baimė, nesakau , kad jos nebijau, bet dabar apie ją negalvoju.mane ima siaubinga baimė, jei vėl sugrįž metastazės, prasidės chemo, operacijos.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 10 19, 17:23)
Mano nervus graužia ne mirties baimė, nesakau , kad jos nebijau, bet dabar apie ją negalvoju.mane ima siaubinga baimė, jei vėl sugrįž metastazės, prasidės chemo, operacijos.

Oi, Gabija, spalio 28 d. einu rimtam pasitikrinimui - KT. echoskopija ir tavo žodžiai nubloškė mane į šiurpią realybę.
Atsakyti
man jau visiskai pozityvas dingo,kuris buvo atsiraaades,kai ijunge sildyma...chemija perneyg stipriai veikia mano krauja,kolkas mazina porcijas,o jei nesitaisys tai teks nutraukt gydyma sad.gif leukocitu tik 1,5... stengiuos negalvot apie blogiausia,bet palaikymo is aplinkos jokio,tai mintys ir sukasi,kas butu jei manes nebebutu,ar kaikas pastebetu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 10 19, 20:05)
Oi, Gabija, spalio 28 d. einu rimtam pasitikrinimui - KT. echoskopija ir tavo žodžiai nubloškė mane į šiurpią realybę.

Na , kad aš veptelėjau ir nuotaiką sugadinau.Realybė kiekvieno kitokia.Ir nereikia matuotis svetimų likimų.
Na man buvo 5-ciklai po 6 chemijas , bet gyvenu šešis metus.Mano draugė su vieno ciklo pašvytinimu jau aštuonis metus gyvena ir niekas neatsikartoja.
Ir nebus ta realybė šiurpi, viskas bus gerai.
Atsakyti
[quote=.GABIJA.,2011 10 19, 07:58]
Pakeliui į miestą sodyboje augina keletą elnių.Pavasarį mačiau ir mažuliuką.Netgi aptvaras nėra labai didelis.Jaučiu, kad jie keliauja į medžiotojų restoraną...Gaila...

Ar žiūrite 'Forsaitų sagą" per I programą? Pirmadienį pamiršau, tai išėjau pasivaikščioti ir liko veiksmo spraga .Kvailai rodo, tik 2 serijas pradžioje savaitės.Dabar geri orai , tai vakare vėl minsiu skandinavišku stiliumi.

As romana skaiciau du kartus,labai man jis patiko smile.gif .
Gabija,malonu raugti savo vyneli turbut,paskui ragauti saltais ziemos vakarais,jausti sodraias vasaros natas,maloniai sildancias krutine.... wub.gif

Sveikateles visoms 4u.gif ir vykit visas blogas mintis apie mirti,as asmeniskai seniai jos nebebijau,tai taip naturalu ir neatsiejama ,kaip ir musu gimimas.Bijau issiskyrimo su artimaisiais,ju sirdgelos ir isgyvenimu .........

Atsakyti