Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė - 5

QUOTE(rasų lanka @ 2011 09 28, 22:07)
Na, o aš visai ne iš pozityvios pusės įspūdžiais pasidalinsiu.  blush2.gif Šeštadienį buvo mamytės metinės. Nešiojausi , pasirodo savyje uždelsto veikimo bombą. Prieš jas jaučiausi tragiškai - taip nesijaučiau nei , kai mamytė iškeliavo, nei , atrodo, visus metus.Buvau nusikrausčiusi ir į vieną labai liūdną temutę. Teko draugauti su raminamais, nerimais , baimėmis, kad kažkas vėl įvyks ar pasikartos ir aš nesugebėsiu nieko padaryti.  doh.gif Kažkokia "berazumystė".  Po metinių pietų grįžom į namučius dar su keletu artimų giminių ir dar pabendravom. Tada ir aš jau išgėriau brendžiuko - maniau, viskas bus gerai - jau dabar nusiraminsiu , bet kitą dieną vadavausi jau pagiriomis tooookiomis, kokių gyvenime nesu turėjusi (su pykinimais , vėmimais, ir visokiais kitais skausmais ir širdamušiais).  doh.gif Supratau, kad mamytė tikriausiai taip jausdavosi po chemijų... Suprasčiau, kad būčiau vaistukų tą dieną raminamų gėrusi, bet dabar...  ax.gif Na, bet jau šiandien vėl ramu....  Gyvenimas teka toliau - tai šypsosi jis mums, tai pagalvėlę pakiša krentant, tai spygliuotų rožių takelyje pribarsto... ax.gif 
Tai va, tiek mano paskutinių savaičių nuotykių... Vakar buvau paskaitoje apie mineralus ir gintarą. Nusipirkau sau karneolį ( džiaugsmo akmenuką) . Ir šiaip labai atsigavau paskaitoj, nors , atrodo, nieko kažko ypatingo ir nebuvo. 

Tiesa, stengiuosi pakeisti mitybos įpročius - nebevalgau po 18 val. Nes per metus priaugau. Per 3 savaites jau matau rezultatą. Ir tuom labai džiaugiuosi... Bet nežinau, kiek tai išlaikysiu - norėčiau, kad tai taptų įpročiu, o ne tam tikru laikotarpiu.

Tai jau dabar tikrai tiek.  4u.gif

Rasele, atlaikius tiek va kažkaip sukrypai... Laikiau Tave stiprybės puokšte, kai pasakojai, kad pernai pavyko susitvarkyti....Aš tai atvirkščiai - man pirmieji mėnesiai labai sunkūs buvo, pavasarį labai negera, o apie metines - rūpestėliai dėl paminklo, pietų (mamytės giminė plati, tai už stalų 80 žmonių pietus valgė), buvimas pas tėtuką kažkaip apmalšino gėlą...Nors visiškai ramybės tikrai nėra...

O dėl pykinimo - manau, kad čia įtampos pasekmė. Net psichologai pripažįsta, kad nevinė įtampa gali sukelti netikėčiausius simptomus. Vaikai, kurie kažko nenori, irgi pradeda vemti nesąmoningai.... Dėl kavos - nežinau, gal ir gali nuo jos pykinti. Nes toji, kurią mes perkame, kad ir laikoma natūralia, bet, kaip aiškino žinovai, vis tiek "patobulinta". Tada jau geriausia pirkti pupeles ir virtis tokią kavą.

Arūne, šaunuolė tavo mergaičiukė. Maniškiai irgi "ryja" knygas taip, kad turiu pristabdyti.... Ir varyti, kad pagrotų, nes kitą savaitę koncertuoja Druskinikuose, dar visokių planų mokytoja turi...

Apkabinu visas friends.gif
Atsakyti
Labukas, Mergikės 4u.gif

Dar vienas straipsnelis. Na, žinomi dalykai, bet gal pravartu ir dar kartą paskaityti.

Vėžio išvengti padeda cukraus atsisakymas
Papildyta:
QUOTE(ifauru @ 2011 09 30, 20:52)
Rasele, atlaikius tiek va kažkaip sukrypai... Laikiau Tave stiprybės puokšte, kai pasakojai, kad pernai pavyko susitvarkyti....Aš tai atvirkščiai - man pirmieji mėnesiai labai sunkūs buvo, pavasarį labai negera, o apie metines - rūpestėliai dėl paminklo, pietų (mamytės giminė plati, tai už stalų 80 žmonių pietus valgė), buvimas pas tėtuką kažkaip apmalšino gėlą...Nors visiškai ramybės tikrai nėra...

Jooo, buvau suskydusi blush2.gif ... bet dabar jau vėl viskas gerai. mirksiukas.gif

Paskaičiau straipsnį mano minėtą, ir ką - einu už tvoros pas pusbrolį šašykų valgyti - pastatė lauko šašlykinę - tai atidarymas, o šiaip tai - šašlykų sezono uždarymas... cool.gif Nuostabi diena - saulutė žeme ritinėjasi. Rytoj dar paskutinį kartą važiuosim į grybus . Palakstysiu dar po miškus - pasikrausiu Dieviškos gamtos energijos....

Gerai ir jūs praleiskit savaitgalį.... wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 01 spalio 2011 - 13:02
QUOTE(nida44 @ 2011 09 30, 17:03)
Tikrai, apmasčiau kavos temą. gali būti, kad pykina nuo jos. O be jos irgi negaliu, kaip sakė Kamenskaja seriale: Geras rytas.  (Dobroje utro). Tarsi rytas gali būti geras. Tai man taip, rytais vos velkuosi. O juodoji arbata turi tanino, kai kuriems žmonėms rytais ji absoliučiai netinka, gali ne tik supykinti, bet ir silpna pasidaryti.

Dar kas. Niekaip nesuprantu, kas su mano kojomis. Paskaudena ir raumenis, ir kaulus. Neįkyriai, nemaudzia, o svarbiausia - silpnumas kojose. Darau mankstą, negaliu pritūpti, anksčiau padarydavau lotoso pozą, kad ir nelaisvai, bet vis tiek, dabar niekaip, visi pratimai kojoms tampa kone neįmanomi. Jos tokios kaip sumedėjusios , Svarstau, čia gal chemoterapijos pasekmė. Ar kas nors turi panašių problemų?

Sąnarius nuo vienos rūšies skaudėjo iki ašarų, o už kojų pirštų plotas lyg apmiręs.Aukštakulniams ate
Papildyta:
QUOTE(Cukliukas @ 2011 09 30, 17:15)
labas labas 4u.gif  gal kuri gydotes interferonais?kaip kovojat su lydinciom problemom? plauku slinkimu,depresija,sanariu bedom,odos issausejimu,galvos skausmu?ax.gif

Su plaukų slinkimu nieko nesukovosi, nes chemo pažeidžia plaukų svogūnėlius, kai baigsi vaistus , tada vėl pradės ataugti.Su depresija kovoju antidepresantais, sąnarių skausmo periodu, kol leido chemo teko ir vaistų nuo sąnarių skausmo gerti ir mostimis tepti, odos išsausėjimas - tik kremai, po maudymosi išsitepti aliejais, dabar visokių yra. Galva neskaudėjo, bet be vaistų ne ką sugalvosi.Gal pasivaikščioti gryname ore?Jei galvos skausmą sukelia depresija, gal ją pradėjus gydyti ir galva apsiramins.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 09 30, 17:03)
Tikrai, apmasčiau kavos temą. gali būti, kad pykina nuo jos. O be jos irgi negaliu, kaip sakė Kamenskaja seriale: Geras rytas.  (Dobroje utro). Tarsi rytas gali būti geras. Tai man taip, rytais vos velkuosi. O juodoji arbata turi tanino, kai kuriems žmonėms rytais ji absoliučiai netinka, gali ne tik supykinti, bet ir silpna pasidaryti.

Dar kas. Niekaip nesuprantu, kas su mano kojomis. Paskaudena ir raumenis, ir kaulus. Neįkyriai, nemaudzia, o svarbiausia - silpnumas kojose. Darau mankstą, negaliu pritūpti, anksčiau padarydavau lotoso pozą, kad ir nelaisvai, bet vis tiek, dabar niekaip, visi pratimai kojoms tampa kone neįmanomi. Jos tokios kaip sumedėjusios , Svarstau, čia gal chemoterapijos pasekmė. Ar kas nors turi panašių problemų?

Man vasarą pradėjo mausti kelių sąnarius. Iš ryto jaučiasi toks sąnarių sustingimas kojose ir rankose, kai kumštį gniaužiu. Paskui prasivaikštau. Ir atsitūpti darosi sunku. Silpnumo nejaučiu. Vaistų šalutinis poveikis pradeda reikštis, bet dar gal ir metai savo daro.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2011 10 02, 10:52)
Man vasarą pradėjo mausti kelių sąnarius. Iš ryto jaučiasi toks sąnarių sustingimas kojose ir rankose, kai kumštį gniaužiu. Paskui prasivaikštau. Ir atsitūpti darosi sunku. Silpnumo nejaučiu. Vaistų šalutinis poveikis pradeda reikštis, bet dar gal ir metai savo daro.

Man lygiai tas pats. Porą minučių, pakilusi iš lovos, einu susirietusi ir švokšdama, negaliu išsitiesti, paskui prasivaikšto, Tas pats, jei ilgiau pasėdžiu. Žodžiu, toks jausmas, kad esi medinis.

Ar tai vaistų šalutinis poveikis, ta prasme, chemijos?

Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 10 02, 12:07)
Man lygiai tas pats. Porą minučių, pakilusi iš lovos, einu susirietusi ir švokšdama, negaliu išsitiesti, paskui prasivaikšto, Tas pats, jei ilgiau pasėdžiu. Žodžiu, toks jausmas, kad esi medinis.

Ar tai vaistų šalutinis poveikis, ta prasme, chemijos?

Labas
Galima pasiskaityti tos chemijos anotaciją.Būna išvardintas šalutinis poveikis.
Po vieno ciklo sąžininkai laikiausi Taunytės kruopų dietos, labai teigiamai suveikė.Netgi sąnąrius nustojo skaudėti, nes išlipusi iš mašinos turėdavau pastovėti kol galėdavau pradėti eiti.Bet čia tik atsigavus fiziškai, nes ši dieta labai sunki.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 10 02, 15:21)
Labas
Galima pasiskaityti tos chemijos anotaciją.Būna išvardintas šalutinis poveikis.
Po vieno ciklo sąžininkai laikiausi Taunytės kruopų dietos, labai teigiamai suveikė.Netgi sąnąrius nustojo skaudėti, nes išlipusi iš mašinos turėdavau pastovėti kol galėdavau pradėti eiti.Bet čia tik atsigavus fiziškai, nes ši dieta labai sunki.

Ui, Gabija, man ta Taunyte, nors gal kokia jos dieta ir normali, šiaip jos paistymai man tokie nei šis, nei tas.
Atsakyti
Labas mielosios 4u.gif man ruduo sunkus metas,jauciuosi pavargusi,paskaudena sanariukus,be to matyt mane taip mano vaistukai veikia.Pas mus slapia ,lyja,smagu,kad jus galite pasidziaugti graziais orais.Pasidalinsiu labai miela mano sirdziai daina,visoms sveikateles wub.gif

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Sveiki,

aš visai virstu kriošena. Dabar dar prisidėjo neuralgija, pati diagnozavau, varsto pakaušį kaip su peiliais, gal kas tai esate patyrę?

Bjauriausia, kad kaip supratau, beveik neišgydomas dalykas, o simptomus švelnina tik skausmą malšinantys vaistai. o jų gerti ir taip cheminių vaistų apnuodytai visai nesinori. Ir, žinoma, čia pat vaikštinėja Ponia Nemiga, nors ant sienų ropok.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 09 28, 22:07)

romantike, 4u.gif Kaip tau skrandžio tyrimukas praėjo - ar viskas gerai?

Laba diena.

Kokia gi vis del to slyksti ta procedura... Feee... rado gastrita ir dar kazka tai(neiskaitomai parase).

Liepe patikrinti issamiau tulzies pusle, nes mate, kad skrandzio erdve pilna tulzies... Del to jauciu ir kartuma burnoje ir skausmus skrandzio srityje.
Tai spalio gale gavau laika echoskopu pasitikrinti, tada ir matysim tolimesne eiga.

Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 10 03, 10:06)
Laba diena.

Kokia gi vis del to slyksti ta procedura... Feee... rado gastrita ir dar kazka tai(neiskaitomai parase).

Liepe patikrinti issamiau tulzies pusle, nes mate, kad skrandzio erdve pilna tulzies... Del to jauciu ir kartuma burnoje ir skausmus skrandzio srityje.
Tai spalio gale gavau laika echoskopu pasitikrinti, tada ir matysim tolimesne eiga.

Geros dienos  4u.gif

Ar jau yra markerio atsakymai?

Turėčiau skambinti, brrrr..., tuoj du mėnesiai, kaip atidaviau.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 10 03, 11:28)
Ar jau yra markerio atsakymai?

Turėčiau skambinti, brrrr..., tuoj du mėnesiai, kaip atidaviau.

Nera dar atsakymu.
Atsakyti