Sveikutės, Mergaitės, mieliausios. Visoms po vėlyvės žiedelį nuotaikai pakelti.
Tuo pačiu ir temutę pakeliu Kažkur visos pradingot - tikriausiai rudeniniai darbeliai laiką užima ir tikiuosi, kad sveikatėlės nėra blogos...labai tikiuosi.
Arūniuk, kokia šaunuolė tavo dukrytė - na, sakyčiau, margaspalvė žvaigždelė tarp kitų baltų... Paprastai vaikai šiuolaikiniai knygelių nelabai ir beskaito....kažką ji tikriausiai atsinešusi iš praeitų gyvenimų...
romantike, Kaip tau skrandžio tyrimukas praėjo - ar viskas gerai?
Na, o aš visai ne iš pozityvios pusės įspūdžiais pasidalinsiu. Šeštadienį buvo mamytės metinės. Nešiojausi , pasirodo savyje uždelsto veikimo bombą. Prieš jas jaučiausi tragiškai - taip nesijaučiau nei , kai mamytė iškeliavo, nei , atrodo, visus metus.Buvau nusikrausčiusi ir į vieną labai liūdną temutę. Teko draugauti su raminamais, nerimais , baimėmis, kad kažkas vėl įvyks ar pasikartos ir aš nesugebėsiu nieko padaryti. Kažkokia "berazumystė". Po metinių pietų grįžom į namučius dar su keletu artimų giminių ir dar pabendravom. Tada ir aš jau išgėriau brendžiuko - maniau, viskas bus gerai - jau dabar nusiraminsiu , bet kitą dieną vadavausi jau pagiriomis tooookiomis, kokių gyvenime nesu turėjusi (su pykinimais , vėmimais, ir visokiais kitais skausmais ir širdamušiais). Supratau, kad mamytė tikriausiai taip jausdavosi po chemijų... Suprasčiau, kad būčiau vaistukų tą dieną raminamų gėrusi, bet dabar... Na, bet jau šiandien vėl ramu.... Gyvenimas teka toliau - tai šypsosi jis mums, tai pagalvėlę pakiša krentant, tai spygliuotų rožių takelyje pribarsto...
Tai va, tiek mano paskutinių savaičių nuotykių... Vakar buvau paskaitoje apie mineralus ir gintarą. Nusipirkau sau karneolį ( džiaugsmo akmenuką) . Ir šiaip labai atsigavau paskaitoj, nors , atrodo, nieko kažko ypatingo ir nebuvo.
Tiesa, stengiuosi pakeisti mitybos įpročius - nebevalgau po 18 val. Nes per metus priaugau. Per 3 savaites jau matau rezultatą. Ir tuom labai džiaugiuosi... Bet nežinau, kiek tai išlaikysiu - norėčiau, kad tai taptų įpročiu, o ne tam tikru laikotarpiu.
Tai jau dabar tikrai tiek.
QUOTE(rasų lanka @ 2011 09 28, 22:07)
Sveikutės, Mergaitės, mieliausios. Visoms po vėlyvės žiedelį nuotaikai pakelti.
Tuo pačiu ir temutę pakeliu Kažkur visos pradingot - tikriausiai rudeniniai darbeliai laiką užima ir tikiuosi, kad sveikatėlės nėra blogos...labai tikiuosi.
Arūniuk, kokia šaunuolė tavo dukrytė - na, sakyčiau, margaspalvė žvaigždelė tarp kitų baltų... Paprastai vaikai šiuolaikiniai knygelių nelabai ir beskaito....kažką ji tikriausiai atsinešusi iš praeitų gyvenimų...
Na, o aš visai ne iš pozityvios pusės įspūdžiais pasidalinsiu. Šeštadienį buvo mamytės metinės. Nešiojausi , pasirodo savyje uždelsto veikimo bombą. Prieš jas jaučiausi tragiškai - taip nesijaučiau nei , kai mamytė iškeliavo, nei , atrodo, visus metus.Buvau nusikrausčiusi ir į vieną labai liūdną temutę. Teko draugauti su raminamais, nerimais , baimėmis, kad kažkas vėl įvyks ar pasikartos ir aš nesugebėsiu nieko padaryti. Kažkokia "berazumystė". Po metinių pietų grįžom į namučius dar su keletu artimų giminių ir dar pabendravom. Tada ir aš jau išgėriau brendžiuko - maniau, viskas bus gerai - jau dabar nusiraminsiu , bet kitą dieną vadavausi jau pagiriomis tooookiomis, kokių gyvenime nesu turėjusi (su pykinimais , vėmimais, ir visokiais kitais skausmais ir širdamušiais). Supratau, kad mamytė tikriausiai taip jausdavosi po chemijų... Suprasčiau, kad būčiau vaistukų tą dieną raminamų gėrusi, bet dabar... Na, bet jau šiandien vėl ramu.... Gyvenimas teka toliau - tai šypsosi jis mums, tai pagalvėlę pakiša krentant, tai spygliuotų rožių takelyje pribarsto...
Tai va, tiek mano paskutinių savaičių nuotykių... Vakar buvau paskaitoje apie mineralus ir gintarą. Nusipirkau sau karneolį ( džiaugsmo akmenuką) . Ir šiaip labai atsigavau paskaitoj, nors , atrodo, nieko kažko ypatingo ir nebuvo.
Tiesa, stengiuosi pakeisti mitybos įpročius - nebevalgau po 18 val. Nes per metus priaugau. Per 3 savaites jau matau rezultatą. Ir tuom labai džiaugiuosi... Bet nežinau, kiek tai išlaikysiu - norėčiau, kad tai taptų įpročiu, o ne tam tikru laikotarpiu.
Labutis
jau tikrai galvoju, kad visos rudeniniais lapais apsikasė.
Oi kokia graži nuotrauka ir krokas rudeninis.Gali sudalyvauti rudens nuotraukų konkurse, prizas knyga-nepamenu "15 min" ar "Delfi".Juk turi tokių perliukų.
Baimę , kad kažkas įvyks aš irgi esu patyrusi , praėjusi kuriam laikui po tėvelio mirties.Ėjau iš darbo namo ir kirto toks baimės jausmas, kad kojos rodos sulinko.Tuo metu nieko neįvyko, o jei skaityti, kad pati susirgau, tai tik po 20 metų.
Kad tai pagirios nemanau, juk nuo taurelės taip nebūna, elementariai kažkoks maistas iššaukė tuos negerumus.Dabar su maistu susiję virusai siautėja.
Pasidariau pilvo echoskopiją.Tos problematinės vietos nemato, o kitkas beveik gerai, tik kepenys pavargę ir padidėję.
10 spalio išiminės stentą.Sakiau be užmigdymo nepasiduosiu, nes jau dabar prasideda baimės priepuoliai.Visi požymiai viens prie vieno, kaip internete radau.Kūnas viską prisimena ir visais būdais bando gintis.Taip praeitą operaciją reikėjo atkelti.
Aš irgi pasižadu vakare neprivalgyti, ne dėl svorio, bet vakare sunkiai kepenys veikia.Vakar antrą kartą pasimokiau, bet , kad vis valgyt noriu ir nusidedu, o po to kankinuosi.Po stento išėmimo, gal reiktų su "kruopomis pasėdėti", duoti kepenims atostogas.
Turiu draugei skolą, prižadėjau nupiešti paveiksliuką su saulėgrąžomis.Šiandien bandau pradėti.Kol gražūs orai , vis lauke ką sugalvoju, dviračiu pasivažinėju.
Štai pakelės nuotrauka.
Sveikos merginos tikiuosi kovojat su rudeniskom nuotaikom
iskilo dilema,labai nekokia...taip gavosi,kad mane apgavo ligoninej,liepe moket uz operacijos irankius ir pan,dabar nori liept paciai susimoket uz tyrimus(nepigus..400lt).Nupedinau i ligoniu kasas,primygtinai prase atnest cekius uz irakius,kuriuos pirkau,jie pradetu tyrima,kazka nuskalpuotu.Nesinori gydytojai pridaryt bedu,bet nesinori ir but apgaudinejamai(nes visi ten saltu veidu sako,kad moket uz adatas yra privaloma),bet dbr jau ne adata pirkt,o tyrima uz 400lt.Paskusiu-nebelabai noresis ten gydytis,o be to sakys varyk kitur,jei nepatinka cia(mano mieste daugiau nera kur,tik toj ligoninej gydytis),nepaskusiu - kentes pinigine.
iskilo dilema,labai nekokia...taip gavosi,kad mane apgavo ligoninej,liepe moket uz operacijos irankius ir pan,dabar nori liept paciai susimoket uz tyrimus(nepigus..400lt).Nupedinau i ligoniu kasas,primygtinai prase atnest cekius uz irakius,kuriuos pirkau,jie pradetu tyrima,kazka nuskalpuotu.Nesinori gydytojai pridaryt bedu,bet nesinori ir but apgaudinejamai(nes visi ten saltu veidu sako,kad moket uz adatas yra privaloma),bet dbr jau ne adata pirkt,o tyrima uz 400lt.Paskusiu-nebelabai noresis ten gydytis,o be to sakys varyk kitur,jei nepatinka cia(mano mieste daugiau nera kur,tik toj ligoninej gydytis),nepaskusiu - kentes pinigine.
QUOTE(rasų lanka @ 2011 09 28, 22:07)
Arūniuk, kokia šaunuolė tavo dukrytė - na, sakyčiau, margaspalvė žvaigždelė tarp kitų baltų..
Taip, Rasyte, - margaspalvė žvaigždelė tarp kitų baltų... Ir džiugu, ir liūdna dėl to... Ji tokia panirus savy, gili mergaitė... Labai kukli, nedrąsi, mokykloj problema - nekalba Užtat namie grįžus atsikalba. Bijau, kad gyvenime ją sumindys - šiais laikais už daug ką reikia pakovoti... Mokosi labai gerai, gal bus kokia daktarė (svajoju ), galės realizuoti savo jautrią prigimtį.
Taip ir maniau, kad tau mamytės metinės artėja. Tavo jausmai tokie ir turi būti, kokie yra. Neslopink jų, leisk jiems būti iki galo... Tik brendžiuko jau nebekartok Man atrodo, kad tavo sąžinė turi būti rami - tu ėjai ligos keliu kartu su mamyte pėda į pėdą... Didžiulis meilės, jautrumo, kantrybės bei supratingumo pavyzdys.
_________
Gabija, džiugu, kad viskas gerai. Džiaukis rudeniu, piešk ir mums parodyk Kažko albumėlį primiršom, niekas nieko nebeįdeda ten
Cukliuk, išsiaiškink, ar tave vieną ten nuskalpavo, ar visiems tai mokama. Ne stebuklas, kad ir mokama. Aš ir mokėjau už op. paketą.
Ta čia Rasų lankos nuotr. tas krokas, kuris taps stebuklingu vaistu?
Bet kaip gražu, koks gražus ruduo, vis tiek nuotaika geresnė.
Apie gėrimą. Jo, man pagirios būna nuo visai palyginti nedidelio kiekio - 2 taurių gero vyno. Organizmas tebėra apnuodytas chemijos, kepenys supykusios rodo špygą. Nenori dar ir alkoholio valyti.
Beje, ar ką nors pykina? Ne nuo alkoholio, o apskritai. Šiandien begeriant antrą puoduką kavos, staiga, kad supykino. ir ne pirmą kartą. Gal nuo vandenyje be druskos virtos avižų dribsnių košės, kuria pareigingai kovoju su cholesteroliu. Sako, kai kuriems žmonės pusryčiai turi būti sūrūs. Gal čia ir man silkė būtų gerai.
Bet kaip gražu, koks gražus ruduo, vis tiek nuotaika geresnė.
Apie gėrimą. Jo, man pagirios būna nuo visai palyginti nedidelio kiekio - 2 taurių gero vyno. Organizmas tebėra apnuodytas chemijos, kepenys supykusios rodo špygą. Nenori dar ir alkoholio valyti.
Beje, ar ką nors pykina? Ne nuo alkoholio, o apskritai. Šiandien begeriant antrą puoduką kavos, staiga, kad supykino. ir ne pirmą kartą. Gal nuo vandenyje be druskos virtos avižų dribsnių košės, kuria pareigingai kovoju su cholesteroliu. Sako, kai kuriems žmonės pusryčiai turi būti sūrūs. Gal čia ir man silkė būtų gerai.
arune,jau aiskinausi visi mokejo,bet pagal istatymus uz nieka negali imt pinigu,jei esi draustas ir su siuntimu
ir siam konkreciam atvejy jie pazeide istatymus.Tik man labiausiai dabar kirba mintis ,ka daryt,skust neskust. nes tiesa sakant bijau del savo geroves,aisku,gydytojai negali manes negydyt po visko,bet vistiek pasikeistu ir net labai santykiai ir bendravimas
ir siam konkreciam atvejy jie pazeide istatymus.Tik man labiausiai dabar kirba mintis ,ka daryt,skust neskust. nes tiesa sakant bijau del savo geroves,aisku,gydytojai negali manes negydyt po visko,bet vistiek pasikeistu ir net labai santykiai ir bendravimas
QUOTE(Cukliukas @ 2011 09 29, 12:33)
arune,jau aiskinausi visi mokejo,bet pagal istatymus uz nieka negali imt pinigu,jei esi draustas ir su siuntimu
Man kiek dariausi operacijų , jokių kompektų pirkti nereikėjo, tik antrą kartą stentuojant , reikėjo pirktis stentą.Tokie mokėjimai turėtų būti patvirtinti gydymo įstaigos vadovo įsakymu.
Klinikose iš kraujo tyrimų nemokamas, tik bendras kraujo vaizdas, kartais padaro nemokamai markerį, bet retai, pvz. per vidurį chemo, nors anksčiau darydavo dažniau nemokamai, o dabar jei nori dažniau- mokėk .
Įdomu koks tas operacijos paketas? Gal jei operuoti senesnėmis priemonėmis , būtų nemokama.Gal čia mokamai naudoja naujesnes priemones? Gal jei laukti nemokamo , eilę nukeltų kelis mėnesius, galas žino.
O dėl gydymo galima prisirašyti, jei įmanoma važinėti ,bet kur.Aš gyvenu Kauno rajone, kaime, o prisirašiau, kai pradėjau rimtai sirgti Klinikose prisirašiau be jokių pažinčių ir problemų.
Na jei ten keli daktarėlei, tai konfliktai nepadės bendravimui.Gal reikia ramiai paklausti ar yra galimybės nemokamoms procedūroms.Ir kuo nemokamos skirsis nuo mokamų? Šeip Klinikose apmokėdama ką nors, gaunu kvitą, bet į ligonių kasas nesikreipiau, nes jei ligonių kasos kompensuotų tai Klinikai ir ji pinigų neimtų.
Tiesiog reikia anonimiškai paskambinti į ligonių kasas ir pasikalbėti.
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2011 09 29, 12:32)
Gali būti kavos perdozavimas, man taip yra buvę su stipria kava ir labai stipria juodąja arbata.
O jei ta košė valgoma pastoviai ir yra labai neskani irgi nesistebiu, kad vien pasižiūrėjus bloga darosi.
Mano vyras vakare suvalgė po pusę puslitrinio indelio kriaušienės virtos su šokoladu ir jokio cholesterolio, kai ryte darėsi tyrimą.
O aš jo net nesityriu.
Labą,
parsirandu ir aš vis pritrūkstu laiko, o gal drąsos užsukt
Antra savaitė gyvenu tik su dukra, mano vyrai sanatorijoj abu, namie ramuma vakarais, kartais net per daug ramu...
Vėl sugrįžau prie mezgimo - čia mano antidepresantai
Šiandien mintis sujaukė skambutis iš klinikų - mane kviečia dalyvauti studijoje dėl Neratinib veikimo. renkuosi info, gal kuri ką žinot, nes informacijois internete labai minimaliai?
Arūne - gal indigo vaiką augini? Šaunuolė tavo skaitytoja perduok
Sveta, viskas bus gerai tavo mergytei, pradžia visada sunki, pamatysi
Visom linkiu gražių paskutinių rugsėjo dienų ir ramių minčių - išvažiuoju savaitei į Druskininkus nuo pirmadienio su mažium, atseit pailsėti
Antra savaitė gyvenu tik su dukra, mano vyrai sanatorijoj abu, namie ramuma vakarais, kartais net per daug ramu...
Šiandien mintis sujaukė skambutis iš klinikų - mane kviečia dalyvauti studijoje dėl Neratinib veikimo. renkuosi info, gal kuri ką žinot, nes informacijois internete labai minimaliai?
Visom linkiu gražių paskutinių rugsėjo dienų ir ramių minčių - išvažiuoju savaitei į Druskininkus nuo pirmadienio su mažium, atseit pailsėti
QUOTE(GREK @ 2011 09 29, 22:56)
Labą,
Aciu
Kad isvaziuoji i Druskininkus faina
Del Neratinib,nejeskojai per google.ru? ismeta nemazai straipsniu http://www.google.ru...e...014&bih=628
Sveikutės, Mergaitės
Mane kartais supykina nuo kavos - nežinau, nuo ko tai priklauso. Kartais su noru išgeriu laaaaabai skaniai, o kartais pradedu su noru gerti laaaaabai skaniai, o paskui begeriant atslenka toks šleikštulys, kad turiu išpilti neišgėrusi. Per dieną išgeriu du puodelius. Mano vyras jau kokie 5 metai nebegeria kavos (nors sakosi, kad kartais labai skaniai kvepia ir labai retai išgeria mano gurkšnelį) būtent dėl tos priežasties. Pradėjo pykinti išgėrus .
O šiaip mane kartais irgi papykina. Ne iš šio, ne iš to. Taip man būdavo, kai gėriau hormoninius kontraceptikus, kai gydė mano kiaušidžių cistas. Nepriklauso nei paros metas, nei maistas. Užeina ir tiek - po keletą valandų. Jei esu namie, pasiimu pakramtyti gvazdikėlį. Šiaip, kaip prieskonis man jis nelabai patinka, bet tas pykinimas net nepastebiu , kaip praeina.
Aš truputi tai sieju su amžiumi (man 46). Sakau, gal kiečiasi organizmas, persitvarko hormonai ir visi kiti mano nuostabūs dalykai.
Aš kelinti metai valgau taip pat avižinius dribsnius ryte, bet tik užplikytus verdančiu vandeniu - taip pat kovoju su cholesteroliu. Kai valgiau su razinomis - nelabai lindo. Dabar jau kokie metai į ją įsidedu labai nedaug tokių namie su druskyte šaldytuve laikomų prieskonių (morkos, salierai, petražolės, pomidorai ir t.t. viskas sumalta). Tai košytė lengvai sulenda. O kai jau negaunu kokį rytą, tai labai trūksta.
QUOTE(nida44 @ 2011 09 29, 13:32)
Mane kartais supykina nuo kavos - nežinau, nuo ko tai priklauso. Kartais su noru išgeriu laaaaabai skaniai, o kartais pradedu su noru gerti laaaaabai skaniai, o paskui begeriant atslenka toks šleikštulys, kad turiu išpilti neišgėrusi. Per dieną išgeriu du puodelius. Mano vyras jau kokie 5 metai nebegeria kavos (nors sakosi, kad kartais labai skaniai kvepia ir labai retai išgeria mano gurkšnelį) būtent dėl tos priežasties. Pradėjo pykinti išgėrus .
O šiaip mane kartais irgi papykina. Ne iš šio, ne iš to. Taip man būdavo, kai gėriau hormoninius kontraceptikus, kai gydė mano kiaušidžių cistas. Nepriklauso nei paros metas, nei maistas. Užeina ir tiek - po keletą valandų. Jei esu namie, pasiimu pakramtyti gvazdikėlį. Šiaip, kaip prieskonis man jis nelabai patinka, bet tas pykinimas net nepastebiu , kaip praeina.
Aš truputi tai sieju su amžiumi (man 46). Sakau, gal kiečiasi organizmas, persitvarko hormonai ir visi kiti mano nuostabūs dalykai.
Aš kelinti metai valgau taip pat avižinius dribsnius ryte, bet tik užplikytus verdančiu vandeniu - taip pat kovoju su cholesteroliu. Kai valgiau su razinomis - nelabai lindo. Dabar jau kokie metai į ją įsidedu labai nedaug tokių namie su druskyte šaldytuve laikomų prieskonių (morkos, salierai, petražolės, pomidorai ir t.t. viskas sumalta). Tai košytė lengvai sulenda. O kai jau negaunu kokį rytą, tai labai trūksta.
Tikrai, apmasčiau kavos temą. gali būti, kad pykina nuo jos. O be jos irgi negaliu, kaip sakė Kamenskaja seriale: Geras rytas. (Dobroje utro). Tarsi rytas gali būti geras. Tai man taip, rytais vos velkuosi. O juodoji arbata turi tanino, kai kuriems žmonėms rytais ji absoliučiai netinka, gali ne tik supykinti, bet ir silpna pasidaryti.
Dar kas. Niekaip nesuprantu, kas su mano kojomis. Paskaudena ir raumenis, ir kaulus. Neįkyriai, nemaudzia, o svarbiausia - silpnumas kojose. Darau mankstą, negaliu pritūpti, anksčiau padarydavau lotoso pozą, kad ir nelaisvai, bet vis tiek, dabar niekaip, visi pratimai kojoms tampa kone neįmanomi. Jos tokios kaip sumedėjusios , Svarstau, čia gal chemoterapijos pasekmė. Ar kas nors turi panašių problemų?
Dar kas. Niekaip nesuprantu, kas su mano kojomis. Paskaudena ir raumenis, ir kaulus. Neįkyriai, nemaudzia, o svarbiausia - silpnumas kojose. Darau mankstą, negaliu pritūpti, anksčiau padarydavau lotoso pozą, kad ir nelaisvai, bet vis tiek, dabar niekaip, visi pratimai kojoms tampa kone neįmanomi. Jos tokios kaip sumedėjusios , Svarstau, čia gal chemoterapijos pasekmė. Ar kas nors turi panašių problemų?
labas labas gal kuri gydotes interferonais?kaip kovojat su lydinciom problemom? plauku slinkimu,depresija,sanariu bedom,odos issausejimu,galvos skausmu?