Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė - 5

QUOTE(nida44 @ 2011 09 22, 11:11)
Sveiki, pranešu, kam aktualu.
Markeriai VUOI žiauriai vėluoja. Buvau rugpjūčio 8 dieną, iki šiol nėra atsakymo. Sakė, skambinti dar po savaitės. O jei dar po - žiū, jau ir du mėnesiai.

Neslėpsiu, net apsidžiaugiau, dar savaitė rami. Kokia kvailystė, neįmanoma su savimi susitvarkyti. 

Keisti dalykai būna. Kai sužinojau diagnozę, kurią pasąmonėje jaučiau, nutariau, kad  teks palikti šią ašarų pakalnę, kad tokia Dievo valia, kad pati esu kalta, todėl mane ir nubaudė. Net ruošiau artimuosius. Tada žiauriai jaučiausi: visas pooperacinis stresas, skausmai, paskui ta stipri chemoterapija, vos vilkau kojas, todėl atrodė, kad visai natūralu, jog pabaiga nebetoli. Būtų kas nors pasakęs: viskas, būčiau supratusi, kad taip ir turi būti.

Ir štai esu atkutusi, sustiprėjusi, pradėjau normaliau gyventi, ėmiau atgauti atmintį, kuri buvo sušlubavusi, nes galva buvo sunki kaip sudaužyta ir štai pradėjau bijoti, nors pirmus du kartus ėjau, galvodama, kad išgirsiu nekokių naujienų. Dar ne panika, vis pasimeldžiu, pasirengiu psichologiškai, bet vis tiek...

Prisiminiau, Gabija, tavo paniką ir galvoju, kad netrukus ir man taip bus.

Labas
Po gydymo bent man sunkiausia susitvarkyti su tuo jausmu, kad viskas gali sugrįžti.Pradedi atgauti jėgas, jau plaukai ataugo, ant kaklo jau garbanėlės sukasi, jau kažką gali nuveikti, o tada prasideda du mėnesiai ramiau,o trečias jau laukimas apžiūros.Kadangi man tų grįžimų jau buvo pakankamai, aišku ir tas laukimas darosi sunkesnis.
Todėl ir klausausi relaksinės muzikos, savihipnozės įrašų, geriu ir vaistus.
Aš markerį darausi privačiai, ten atsakymą sužinau iki 14 val.Tai bent nepriverčia ilgai panikuoti.
Atsakyti
Laba diena.

nida, man markeriu rezultatu irgi dar nera ir laukt teks ilgai. Nesuku del galvos. Bus kaip bus. Siaip, man tie markeriai niekad nebuvo informatyvus (pvz., pries operacija buvau pridavus krauja tiems tyrimams, o rode puikiausia vaizda)...Bet del ramybes vis paima man krauja.

Kalbejau su terapeute apie siuntima pas hematologe, ir ji pasake, kad neverta, nes man reiskiasi konkretus Tamoksifeno salutinis poveikis... Kol vartosiu si vaista, tol turesiu tokius rodiklius. Na yra kaip yra... Nesmagus tik tas silpnumo ir nuovargio jausmas... Nes vakarais jauciuosi kaip po bulviakasio doh.gif

Skauda skrandi karts nuo karto, tai pirmadieni eisiu zondu tikrintis... BIJAU... ax.gif blush2.gif

SVETA, relaksacijos grupes uzsieimimuose dalyvaut negalesiu, nes mano mazei tuo paciu metu muzikos pamokos... Kaip tavo vyr.dukrytei sekasi?
Atsakyti
Sveikos, mergytės 4u.gif

Ieškau gal kas yra savo valia atpratęs nuo raminamųjų ir antidepresantų...Labai aktualu, pasidalinkit patirtimi mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 09 23, 08:48)
Laba diena.

nida, man markeriu rezultatu irgi dar nera ir laukt teks ilgai. Nesuku del galvos. Bus kaip bus. Siaip, man tie markeriai niekad nebuvo informatyvus (pvz., pries operacija buvau pridavus krauja tiems tyrimams, o rode puikiausia vaizda)...Bet del ramybes vis paima man krauja.

Kalbejau su terapeute apie siuntima pas hematologe, ir ji pasake, kad neverta, nes man reiskiasi konkretus Tamoksifeno salutinis poveikis... Kol vartosiu si vaista, tol turesiu tokius rodiklius. Na yra kaip yra... Nesmagus tik tas silpnumo ir nuovargio jausmas... Nes vakarais jauciuosi kaip po bulviakasio  doh.gif

Skauda skrandi karts nuo karto, tai pirmadieni eisiu zondu tikrintis... BIJAU... ax.gif  blush2.gif

SVETA,  relaksacijos grupes uzsieimimuose dalyvaut negalesiu, nes mano mazei tuo paciu metu muzikos pamokos... Kaip tavo vyr.dukrytei sekasi?

Sako, kad markerių rezultatai svarbūs po gydymo stebėti ligos dinamiką. O prieš daugeliui neinformatyvūs.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 09 23, 10:48)
SVETA,  relaksacijos grupes uzsieimimuose dalyvaut negalesiu, nes mano mazei tuo paciu metu muzikos pamokos... Kaip tavo vyr.dukrytei sekasi?

Nu va,gaila kad negalesi,o gal muzikos pamokos kitom dienom galima lankyti g.gif

Mano vyresniajai kazkaip nelabai dar sekasi unsure.gif Prasidejo mokslai,4 kartus per savaite ,bet viena diena pvz.tik 2 val.,kita daugiau,sunku,aisku,kita kalba,reikia dar priprasti,"isivaziuoti",bet del mokslu viskas OK,va su darbu tai nelabai,viena diena yra darbas-kita nera ir t.t.niekada nezino ar rytoj dirbs,ar ne,tik vakare pranesa jai,o buna ir ryte,o dar juk ne kiekviena diena gali dirbti,nes mokslai.Tai su finansais jau ant ribos,pergyvena ji labai,jau ir sirdys skauda,ir as labai pergyvenu.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 09 23, 11:12)
Sako, kad markerių rezultatai svarbūs po gydymo stebėti ligos dinamiką. O prieš daugeliui neinformatyvūs.

Sakykite ką, norit, bet tokia tvarka tirai pasibaisėtina. Gerai, kad daro lygia greta kitus tyrimus, o jei kam tik pagal tai ligos pradeda ieškoti? g.gif Absurdas.

Apskritai VUOI įdomi tavrka nuo seniai: tėtis važiuoja, susmoka už markerį, tai jam tą pačią dieną pasako, o jei nemokamai (dėdė darosi), tai po kelių dienų ar savaičių.

O paskui tipinės daktarų frazės "O kur anksčiau buvai?" Aš gal piktai šiandien nusiteikus (ne į šio skyrelio temą), bet gi ir moteryčių nervukai ne begaliniai - skambinti čia juk ne draugei reikia. Dar iki šiol menu tą jausmą, kai lipdama per save drebančiom kojom eidavau į klinikas mamos rezultatų..... Nesuprast tiem klerkam....Jiem kad tik kėdžių būtų daugiau ir didesnė betvarkė....
Atsakyti
QUOTE(Eliandra @ 2011 09 23, 10:39)
Sveikos, mergytės 4u.gif

Ieškau gal kas yra savo valia atpratęs nuo raminamųjų ir antidepresantų...Labai aktualu, pasidalinkit patirtimi mirksiukas.gif  smile.gif

Negaliu sakyti, kad atpratusi, nes geriu, bet pusę dozės.Tam reikia pasirinkti ramų periodą.Kada nėra problemų ir kas porą savaičių sumažinti dozę ketvirčiu tabletės.Dabar po apžiūrų susimažinau dozę pusiau, dar atsipalaidavimui pasiklausau savihipnozės įrašų.Jei gera sveikata tokiu laikotarpiu būtų gerai jogos pratimai,bet koks intensyvus judėjimas, mezgimas, bet koks hobi.Kelionės.
Ir dar reikia pasižiūrėti dėl ko pradėti gerti vaistai.Jei dėl streso kaip man, tai kai jo nelieka gali ir raminamųjų atsisakyti palaipsniui, bet jei dėl funkcinių smegenų sutrikimų, tai jau reikia tartis su gydytoju ar tai nesukels komplikacijų.

Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2011 09 23, 11:21)
Nu va,gaila kad negalesi,o gal muzikos pamokos kitom dienom galima lankyti g.gif

Mano vyresniajai kazkaip nelabai dar sekasi unsure.gif Prasidejo mokslai,4 kartus per savaite ,bet viena diena pvz.tik 2 val.,kita daugiau,sunku,aisku,kita kalba,reikia dar priprasti,"isivaziuoti",bet del mokslu viskas OK,va su darbu tai nelabai,viena diena yra darbas-kita nera ir t.t.niekada nezino ar rytoj dirbs,ar ne,tik vakare pranesa jai,o buna ir ryte,o dar juk ne kiekviena diena gali dirbti,nes mokslai.Tai su finansais jau ant ribos,pergyvena ji labai,jau ir sirdys skauda,ir as labai pergyvenu.

Gal galima tas paskaitas, kurių lankomumas nefiksuojamas, nežinau, kaip ten užsienyje, atsikopijuoti ir pasiruošti savarankiškai, o tuo metu nueiti į darbą?
Atsakyti
[quote=.GABIJA.,2011 09 23, 16:20]
Negaliu sakyti, kad atpratusi, nes geriu, bet pusę dozės.Tam reikia pasirinkti ramų periodą.Kada nėra problemų ir kas porą savaičių sumažinti dozę ketvirčiu tabletės.Dabar po apžiūrų susimažinau dozę pusiau, dar atsipalaidavimui pasiklausau savihipnozės įrašų.Jei gera sveikata tokiu laikotarpiu būtų gerai jogos pratimai,bet koks intensyvus judėjimas, mezgimas, bet koks hobi.Kelionės.
Ir dar reikia pasižiūrėti dėl ko pradėti gerti vaistai.Jei dėl streso kaip man, tai kai jo nelieka gali ir raminamųjų atsisakyti palaipsniui, bet jei dėl funkcinių smegenų sutrikimų, tai jau reikia tartis su gydytoju ar tai nesukels komplikacijų.

GABIJA, ačiū tau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliandra: 23 rugsėjo 2011 - 17:02
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 09 23, 18:20)
Gal galima tas paskaitas, kurių lankomumas nefiksuojamas, nežinau, kaip ten užsienyje, atsikopijuoti ir pasiruošti savarankiškai, o tuo metu nueiti į darbą?

Kiek suprantu ten butinai turi ji buti paskaitoje,o ir gal sunkoka butu dar savarankiskai,kalbos mokejimas dar toli nuo tobulo,ypac su skotisku akcentu rolleyes.gif

Duok dieve kad viskas susitvarkytu unsure.gif Nes grynai kazkokia nesekme,tai su sveikata jai,tai su darbu buvo tokiu keistu dalyku,tai kompas antra karta suluzo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 09 23, 19:30)
Duok dieve kad viskas susitvarkytu unsure.gif Nes grynai kazkokia nesekme,tai su sveikata jai,tai su darbu buvo tokiu keistu dalyku,tai kompas antra karta suluzo doh.gif

Viskas susitvarkys, Sveta, pamatysi mirksiukas.gif Po žingsnelį, po žingsnelį į priekį, įsivažiuos tavoji, ir bus gerai.

Pasidžiaugsiu savąja smile.gif . Nesenai mano mergaitė buvo pakviesta į viešąją biblioteką apdovanojimui, kaip daugiausiai knygų skaitantis vaikas cool.gif . Biblioteka užfiksavo, kad per vasarą ji perskaitė 62 knygas blink.gif , na tokias virš 100 psl. Buvo apdovanojimas, aplodismentai, žurnalistė bigsmile.gif ir fotografė. Prifotkino iš visų pusių, interviu ėmė, nors manoji tokia nedrąsi, nieko jiems ten nesakė, tik "nežinau", "nežinau", kad atstotų nuo jos tongue.gif .O namie pyko už tą ažiotažą, sakė, kad daugiau neskaitys, jei toks dėmesys hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 23 rugsėjo 2011 - 18:57
QUOTE(arune @ 2011 09 23, 19:55)
Viskas susitvarkys, Sveta, pamatysi  mirksiukas.gif  Po žingsnelį, po žingsnelį į priekį, įsivažiuos tavoji, ir bus gerai.

Pasidžiaugsiu savąja  smile.gif . Nesenai mano mergaitė buvo pakviesta į viešąją biblioteką apdovanojimui, kaip daugiausiai knygų skaitantis vaikas  cool.gif . Biblioteka užfiksavo, kad per vasarą ji perskaitė 62 knygas  blink.gif , na tokias virš 100 psl. Buvo apdovanojimas, aplodismentai, žurnalistė  bigsmile.gif  ir fotografė. Prifotkino iš visų pusių, interviu ėmė, nors manoji tokia nedrąsi, nieko jiems ten nesakė, tik "nežinau", "nežinau", kad atstotų nuo jos  tongue.gif  .O namie pyko už tą ažiotažą, sakė, kad daugiau neskaitys, jei toks dėmesys  hihihi.gif

O tai šaunuolė.tiesą sako žvaigždės, kad žvaigžde būti sunku.Tikrai manau jai malonu, kad taip pastebėjo, tik aišku, kad nedrąsu, juk ne kasdien toks dėmesys.
Atsakyti
arune ,nu tikrai ji saunuole bigsmile.gif thumbup.gif nes siais laikais vaikai knygu arba isvis neskaito,arba skaito labai mazai.Uzrodyk kai bus tas intervju blush2.gif
Atsakyti