QUOTE(something else @ 2011 09 14, 11:56)
Įsiterpsiu į samprotavimus.
Nida, tiek mamai gydantis, tiek būnant remisijose, laikiausi Jūsų deklaruojamo požiūrio mušt kuo greičiau, kuo stipriau, vos anas kilsteli galvą nelaukt, negaišt, neužleist. Dabar, žiūrėdama iš perspektyvos, labai abejoju tokios taktikos veiksmingumu. Arba gal tiksliau sakant teisingumu. Nes jei remisija trunka vos kelis mėnesius, o žmogus jaučiasi išsekęs, emociškai ir visaip kitaip nepasiruošęs iš naujo pulti akistaton, tai klausimas kokia to gydymo sėkmė? Kiek veiksminga bus tai, kuo netikiu ir kam (gal net nesąmoningai, bet... ) priešinuosi? Neklausiu
ar, klausiu
kiek? Vėl grįžtu prie asmeninės patirties kad ir kaip besiverčiau per galvą ir tąsiau mamą pas gydytojus, lygiai po ketverių ligos metų mudvi atsisveikinome suvisam. Jeigu būčiau įdėmiau įsiklausiusi į jos pavargau / nenoriu taip, gal būtume vietoj tų ketverių turėję tris metus. Bet Kitokius. Kokybiškesnius ar bent (net!) pilnesnius dvasios ramybės. Taigi vėlgi remiamės į Kokybės ir Kiekybės dilemą. Pasirinkimas kiekvienu atveju individualus (suprantama, nekalbu apie kraštutinius atvejus). Aš tik sakau, kad vieno pasirinkimo pranašumo prieš kitą čia negali būti...
Ažiną Atilsį NBA .Albumėlyje yra judviejų su Patricija susitikimo nuotrauka...
Gyvenimas turi du polius :juoda -balta, šilta -šalta, laimė-nelaimė ir ar yra ta plonytė linija, kad pataikytum per vidurį.
Kaltini save , kad neįsiklausei į mamos 'pavargau', aš irgi verkiu ir sakau pavargau, bet kai prieš paskutinę sunkią operaciją, gydytojas visai nenorėjo imtis to darbo, aš buvau panikoje, nes nežiūrint nieko norėjau pagalbos.Ligonis visada skundžiasi, net kai serga gripu, nes kai bloga taip norisi , kad kas paguostų, norisi kad kažkas pabūtų šalia, o jei tau viskas gerai, tai visi užsiėmę savais reikalais ir niekas tavęs nelepins.Nekalbu apie onko ligonius, bet yra kategorija žmonių , kurie visada serga, veda iš proto daktarus , kurie neranda ligos.Tokie žmones nors tokiu būdu šaukiasi dėmesio.Mano mamai 89 metai, kiek ji telefonu artimiesiems skundžiasi, kad nusibodo gyventi, kad kojas skauda, kad nuoboduir nori greičiau numirti.Bet kraujo spaudimą matuoja du kart į dieną, vedasi lentelę, vaistų išgėrimo sąrašas pildomas su pliusiukais įdealiai.Ir taip daro ne pirmas mano pažįstamas žmogus, kuris tik ir kalba apie tai , kad mirtis jį pamiršo.
something else jei nebūtum " besiverčiau per galvą ir tąsiau mamą pas gydytojus"
ji , būtų sakiusi, kad ja nesirūpina, kad negydo, kad neduoda vaistų, kad neveža pas daktarus.
Negydant metastazės tikrai nebūtų taip buvę "gal būtume vietoj tų ketverių turėję tris metus. Bet Kitokius. Kokybiškesnius ar bent (net!) pilnesnius dvasios ramybės."Metastazės greit būtų pasiekę gyvybiškus organus ir būtų prasidėjusi ta pati agoniją , kurią patyrė mama paskutiniais mėnesiais.
Ir iš kur sveikieji ištraukė mintį , kad sergant vėžiu pasiekiama dvasinė ramybė,gal dar nirvana?
Prisiskaitė knygų ir pasižiūrėjo filmų kada likus dviems paroms iki gyvenimo pabaigos, mirtinai sergantis ,sveikai atrodantis vyrukas dar pasaulį išgelbsti ir pasimylėjęs numiršta
something else ką kaip bebūtum pasielgusi ,visada galima išvesti priešingą tavo veiklos modelį ir pasakyti , kad galėjai padaryti kitaip.Ar gali tau panorėjus danguje nušvisti vaivorykštė, nebūti žiemos po rudens, o tik ištisa vasara?Taip ir mamos atveju tu negalėjai nieko.TU NESI DIEVAS.
Kažkas viską sudėlioja už mus.
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2011 09 14, 20:52)
robyte,gerbiu tavo apsisprendima,bet gal dar pagalvok del chemijos,gal ne is kart ,gal truputi pailsek? gal kokiu zoleliu vertetu panaudot,ar tos pacios musmires pavartot
Žolelių išgėriau kibirais,bet vis tiek tenka gįžti prie "mylimos chemo" ir operacijų.
Žiba , gražios tavo nuotraukos.Būkite laimingi.
"Nida aišku mane sukritikuos, bet aš prieš chemiją išvis... Žinau, kad man ji netiktų ir nepadėtų. Aš labai ir labai tikiu alternatyvia medicina, manau tai ateitis... Ir ne tik žolelės, užkalbėjimai, akupunktūra, meditacija, badavimas,o taip pat naujausios technologijos KFS, malda, tikėjimas )) "
Mano onkologė, pagal šią metodiką besigydančią draugę palaidojo , nes ji nesileido į kalbas apie tradicinį gydymą, o jos prognozės išgyti buvo geros.Kitam onkologės pacientui ekstasensas įžvelgė sveiką tobulą aurą, žmogus padėjo parašą, kad atsisako gydytis.Jo irgi nebėra, nors padėtis buvo kontroliuojama.
Žiba darykime tai po gydymo.Tada tikrai blogiau nebus.
Tiesa , kad markerio skaičiukai po truputi auga nelabai gerai, bet daugiau nieko nerado, dar liko echoskopas.
Būkit sveikos