Nežinau, su katra moterim, berods, šitoje temoje rašėmės pavasarį apie nedarbingumus, jų pratesimą, herceptino lašinimą... Tada man, aš kai turėsiu laiko paieškosiu kuri, rašė, kad herceptinas, vienai iš keliasdešimt moterų gali būti ne tas pats, kad atėjai, kaip vitaminą cė, susleidai, ir laisva. Pakraipiau tada galvą... Pavarčiau akis po trobą, pakrapčiau galvą rankele, ir nusistebėjau, mat, kaip gyvenime būna... Nu...
Man atrodo, arba labai psichologiškai paveikė ta pati, vieta, kur ir chemija leista, ir tas pats kvapas, arba mano mamai, kaip ir kažkuriai, herceptinas lengvai nepraeis... Pirmas lašinimas, apvemtos 2 (dvi) seselės. Po chemijų taip nebūdavo... Neturiu ką pasakyt...
QUOTE(suntea @ 2011 09 09, 19:09)
Nežinau, su katra moterim, berods, šitoje temoje rašėmės pavasarį apie nedarbingumus, jų pratesimą, herceptino lašinimą... Tada man, aš kai turėsiu laiko paieškosiu kuri, rašė, kad herceptinas, vienai iš keliasdešimt moterų gali būti ne tas pats, kad atėjai, kaip vitaminą cė, susleidai, ir laisva. Pakraipiau tada galvą... Pavarčiau akis po trobą, pakrapčiau galvą rankele, ir nusistebėjau, mat, kaip gyvenime būna... Nu...
Man atrodo, arba labai psichologiškai paveikė ta pati, vieta, kur ir chemija leista, ir tas pats kvapas, arba mano mamai, kaip ir kažkuriai, herceptinas lengvai nepraeis... Pirmas lašinimas, apvemtos 2 (dvi) seselės. Po chemijų taip nebūdavo... Neturiu ką pasakyt...
Labas
Mes nesuvokiame kaip patirtis užsirašo smegenų lastelėse.Ir kai būna priežastis , smogia iš pasalų.Atsimina kiekviena kūno lastelė, kaip jai buvo kažkada čia bloga ir ginasi iš visų jėgų.Štai aš ,pati sau netikėtai , laukdama markerio rodiklio ,per tris valandas patyriau tokį panikos priepuolį, kad vos paėjau,simptomų kai pasiskaičiau daug ir visi tiko,net temperatūra iki 38,5 pakilo.Dar rezultate herpesas.Šią savaitę vaikštau pridususi, išsižioti galiu tik šaukštelio skersmeniui, net 3 kg nukrito , valgyti nesinori, dar ir stomatitas dantenas iškėlė.Kaip "geriausiais" , chemo laikais.Vis tik herpes galingas, jei 30 chemo atlaikė.
Taigi mano išvada, kai skaitau, kad moterys atsisako raminamųjų ir sako , kad pačios susitvarkys su nervais, gal kai kurioms tai pavyksta, pasidaro dar daugiau nebylių , užsikasusių problemų, kurios vis tiek kažkada smogia.
Na nebūtinai raminamieji, bet tada reikalingos meditacijos, relakso pratybos su nusimanančiu žmogumi, psichiatro pagalba.
Manau mažiau psichologinių problemų patiria tos , kurioms užtenka vieno chemo kurso ir jos pasveiksta.Jos gal gali pačios su savo psichologinėmis problemomis susitvarkyti.
Tokia mano patirtis.Negaliu kalbėti už visas.
Gabija, tu žiauriai teisi. Aš dar tvarkausi be cheminių raminamųjų, geriu tik Sedatiff , bet nežinau, ar ištrauksiu. Kankina nemiga ir širdies permušimai, kartais išgeriu pusę tabletės migdomųjų, bet štai ką pasakė giminaitis gydytojas. Reikia vengti cheminių raminamųjų bei migdomųjų, nes jie slopina, o slopinimas prie šios ligos nėra gerai. Antra, pažiūrėjau šalutinius: veikia kepenis, inkstus, kvėpavimo sistemą, tai yra, tai, kas nualinta gydymo.
Mano draugė sako: nakčiai įkalk 50 gramų ko nors stipraus ar 200 gr vyno. Ne tik užmigsi, bet ir nuotaika pagerės. Malonus receptas, tačiau kaip ilgai gali juo naudotis. O vargšės kepenytės ką sakys. Bet vis dėlto aišku viena: reikia ieškoti recepto - ne chmeminio, o ko nors kito: meditacijos, sporto, kažko panašaus, ką tu, Gabija, ir darai, nors štai kokios audringos reakcijos. Vis dėlto visiškai tebėra sujaukta nervų sistema, jei ji gali atip išeiti iš rikiuotės ir dar atsivesti herpesą.
Gabija, noriu paklausti tavęs kaip labiau patyrusios, o ir kitų, ar savijautos bangavimai - geresnė - blogesnė yra natūralus dalykas? Kalbu apie fizinę savijautą: greitą nuovargį, energijos stoką. Beje, antrą kartą bandysiu Kordicepsą, pažiūrėsiu, ar jis tikrai veikia.
Mano draugė sako: nakčiai įkalk 50 gramų ko nors stipraus ar 200 gr vyno. Ne tik užmigsi, bet ir nuotaika pagerės. Malonus receptas, tačiau kaip ilgai gali juo naudotis. O vargšės kepenytės ką sakys. Bet vis dėlto aišku viena: reikia ieškoti recepto - ne chmeminio, o ko nors kito: meditacijos, sporto, kažko panašaus, ką tu, Gabija, ir darai, nors štai kokios audringos reakcijos. Vis dėlto visiškai tebėra sujaukta nervų sistema, jei ji gali atip išeiti iš rikiuotės ir dar atsivesti herpesą.
Gabija, noriu paklausti tavęs kaip labiau patyrusios, o ir kitų, ar savijautos bangavimai - geresnė - blogesnė yra natūralus dalykas? Kalbu apie fizinę savijautą: greitą nuovargį, energijos stoką. Beje, antrą kartą bandysiu Kordicepsą, pažiūrėsiu, ar jis tikrai veikia.
QUOTE(nida44 @ 2011 09 11, 21:06)
, ar savijautos bangavimai - geresnė - blogesnė yra natūralus dalykas? Kalbu apie fizinę savijautą: greitą nuovargį, energijos stoką. Beje, antrą kartą bandysiu Kordicepsą, pažiūrėsiu, ar jis tikrai veikia.
Manau taip. Ir temperaturos svyravimai irgi manau normalu.
As galvoju atsisakyt Kordiceps. Nepatinka jis man: pamirstu, neskanu, nenoriu, netikiu. Bet turiu nusipirkus dar 8 buteliukus.
Parasyk ar jis tau veikia. Idomu, gal pasikeis mano nuomone
Ziba, kaip gyveni? Ikelk kokiu graziu nuotrauku, zinau turi Nes paskutine liuksiska buvo apie gryba rasu lankos. Nu ir voratinkliai patiko.
QUOTE(nida44 @ 2011 09 11, 22:06)
Labas
" 50 gramų ko nors stipraus ar 200 gr vyno", tai ne chemija?Juk 200 gr tai beveik pusė butelio.Man nuo tiek ryte nebūtų gera.Nuo 2 taurių vyno man pradeda tankiai kalti širdis, nes yra tachikardija, o užmiegu tik pusvalandžiui, po to nubundu ir būna dar blogiau ne tik emociškai, bet ir fiziškai.Na čia irgi asmeniška. Man alkoholis nesukelia euforijos, o ypač jei daugiau -tik liūdesį. Pastovus naudojimas veda į blogesnę priklausomybę nei vaistai.
Savijautos bangavimai aišku yra, bet aš jau kaip kempinė išpampusi nuo 30 chemo , tiek jų gavau, jau galiu sakyti per 6 metus, nes 2005 lapkričio 14 buvo 1-oji operacija ir esu viena iš 30 proc. , kurios išgyvena 5 metus su mano diagnoze.Ir savijautos bangavimai labai priklauso nuo emocinės būklės.Jei nuotaika gera, galiu ir fiziškai padirbėti, jei užeina koks vidinis nerimas, nervas, nelieka jėgų, makaluojasi širdis.
http://www_sos03_lt/...hikos/Depresija
Man yra vidutinio lygio depresija.Ir su ja be vaistų nepakovosi. Depresijos pagrindas - tai serotonino ir noradrenalino apykaitos sutrikimas, tiksliau, jų sumažėjimas.Tokiu principu pati pasigaminsi šias smegenis maitinančias medžiagas?
Ar depresija ar nervingumas ,aišku turi spręsti psichiatras , gavus šeimos gydytojo siuntimą.
bet štai ką pasakė giminaitis gydytojas. Reikia vengti cheminių raminamųjų bei migdomųjų, nes jie slopina, o slopinimas prie šios ligos nėra gerai.
Ar šis gydytojas susijęs su onkologija? Ar jis įsivaizduoja onko ligonių psichologiją?Tiesa net klinikos neturi psichologo onko ligoniams.Per sunkus darbas.
Niekur neradau parašyta, kad onko ligoniui gerai gyventi atviru nervu.Dieną gerti migdomuosius aišku , kad nesamonė, /gėriau , kai žiauriai vėmiau, tada miegodavau dieną/, bet dabar yra daug nemigdančių , o tik stresą pašalinančių vaistų, antidepresantai irgi nemigdo.
Visur rašoma , kad mums reikalinga pilna dvasinė ramybė.Įtampa mažina imunitetą, pavyzdys mano herpis, vis dar geriu su šiaudeliu , tai atveria kelią infekcijoms, silpnina organizmą.o ko Vėžiui dar norėti?
Turbūt nė viena neparsisiuntėte tų rusiškų saviįtaigos pratybų.Viena tetrunka 20 min, o pailsi kaip po gero miego.Tereikia turėti geras ausines ir patogiai atsigulti.
Kaip rašiau kiekvienai individualu, priklauso nuo to kiek teko pakelti, koks charakterio tipas ir t.t.
Sėkmės
Dar ryt gausiu paštu iš Balvočiutės žolių mišinį vėžio profilaktikai ir remisijos pratęsimui.Laukiau nuo balandžio mėnesio.Jau išgėriau prof. Savickio mišinį, kurį šiandien Balvočiūtė rekomendavo gerti 3 kartus metuose ir dar miškinę sidabražolę.
prof. Savickio mišinio receptą rašiau gal 3 kartus, ar kuri susidomėjote?Ir gink Dieve šios žolelės ne vietoj operacijų ir chemo , o po to profilaktikai ir remisijos pratęsimui.
Iki
Sėkmės
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 09 11, 22:49)
Manau taip. Ir temperaturos svyravimai irgi manau normalu.
As galvoju atsisakyt Kordiceps. Nepatinka jis man: pamirstu, neskanu, nenoriu, netikiu. Bet turiu nusipirkus dar 8 buteliukus.
Ziba, kaip gyveni? Ikelk kokiu graziu nuotrauku, zinau turi Nes paskutine liuksiska buvo apie gryba rasu lankos. Nu ir voratinkliai patiko.
Žinai, Monai, buvo toks keistas dalykas: tuo metu, kai gėriau kordicepsą, San Bao - Trys brangenybės, tai truko netrumpai, buvau pajutusi kaip ir energijos antplūdį. Dabar jaučiuosi gerokai blogiau ir nutariau tą kursą pakartoti. Žiūrėsiu, ar vėl taip pat gerai pasijusiu, tada žinosiu, kas mane veikia ir kad tai man tinka. Mano giminaitė, kuri yra gydytoja ir serga onko bei diabetu, jį nuolat vartoja ir ji sako, kad jai yra tikrai gerai.
Ruolia tik sakė, kad kordicepsas yra gerokai pergirtas ir norint rezultatų reikia suvartoti jo daug. O tai reiškia - labai brangu. O kurį preparatą vartojai tu?
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 09 12, 08:57)
Dar ryt gausiu paštu iš Balvočiutės žolių mišinį vėžio profilaktikai ir remisijos pratęsimui.Laukiau nuo balandžio mėnesio.Jau išgėriau prof. Savickio mišinį, kurį šiandien Balvočiūtė rekomendavo gerti 3 kartus metuose ir dar miškinę sidabražolę.
prof. Savickio mišinio receptą rašiau gal 3 kartus, ar kuri susidomėjote?Ir gink Dieve šios žolelės ne vietoj operacijų ir chemo , o po to profilaktikai ir remisijos pratęsimui.
Iki
Sėkmės
Iki
Sėkmės
Gabija, aš turbūt praleidau kažkur tą Savickį. Gal būtum tokia miela ir pakartotum? O kas per Balvočiūtės žolės? Laba įdomu. Kodėl taip ilgai laukti?
Būkite pasveikintos ir būkite sveikos forumo dalyves,
Su Nida44 esame pazistamos is kito forumo. Aciu jai uz pasidalinima patirtimi.
Mano mamyte jau namie 1 savaite. PO operacijos praejo 2 savaites su puse. Fiziskai ji stipreja, matosi su kiekviena diena. Taciau psichologine buse, tai mus su sese neramina.
Bendraujame dar kol kas tik su gydytoju, kuris operavo, tai sake, kad antidepresantu nereikia, nes nuo ju bus dar tik blogiau. Viska suvercia deguonies badui, narkozerui ir nuskausminamiesiems. O mamyte, tai tokiom bangom, tai viskas gerai ir protingai masto, tai kokia nesamone padaro, pvz. chalata nori detis per kojas, neprisimena kas buvo vakar, bet kartais puikiui viska prisimena. Parsivezeme psichologe, sako, labai panasu i depresija, kaltina save...
NU o mes tai laukiam... vis laukiam... Kada bus geriau... Ar buvo kam nors kas nors panasaus?
Galvoju gal jonazoliu arbata pagirdyti? Cia naturalus antidepres... bet kad nebutu blogiau, kaip sake gydytojas...
Mano mamyte jau namie 1 savaite. PO operacijos praejo 2 savaites su puse. Fiziskai ji stipreja, matosi su kiekviena diena. Taciau psichologine buse, tai mus su sese neramina.
Bendraujame dar kol kas tik su gydytoju, kuris operavo, tai sake, kad antidepresantu nereikia, nes nuo ju bus dar tik blogiau. Viska suvercia deguonies badui, narkozerui ir nuskausminamiesiems. O mamyte, tai tokiom bangom, tai viskas gerai ir protingai masto, tai kokia nesamone padaro, pvz. chalata nori detis per kojas, neprisimena kas buvo vakar, bet kartais puikiui viska prisimena. Parsivezeme psichologe, sako, labai panasu i depresija, kaltina save...
NU o mes tai laukiam... vis laukiam... Kada bus geriau... Ar buvo kam nors kas nors panasaus?
Galvoju gal jonazoliu arbata pagirdyti? Cia naturalus antidepres... bet kad nebutu blogiau, kaip sake gydytojas...
QUOTE(sigutemama @ 2011 09 12, 09:34)
Būkite pasveikintos ir būkite sveikos forumo dalyves,
Sigute, ar jau turi mamos tyrimo duomenis? Gal surašyk kitame forume.
QUOTE(nida44 @ 2011 09 12, 10:40)
Sigute, ar jau turi mamos tyrimo duomenis? Gal surašyk kitame forume.
Gerai. Tai dabar ten ir keliauju.
QUOTE(SVETA K. @ 2011 09 07, 00:00)
romantike ,gali nueiti pas hematologa ,prasyk siuntimo.Bet mano gyd. irgi sako kad jeigu vienas rodyklis tik ziemiau normos ( o leukocitai=neutrofilai beveik tas pats),tai jie skaito kad sveikas zmogus.O gal skaitei apie neutropenija ,ka raso internete? Mano kraujas jau pagerejo,bet iki normos vistiek "nedatempia" Leukocitu daugiau nei pas tave 3.8,del neutrofilu neklausiau,ir dar limfocitu maziau.Tokiu atveju Neupogeno (garsliavos) tikrai neskiria,tik gydymo metu,jau nekarta rasiau ,man skirdavo po kiekvienos chemo po 6-8 ampules,kazkaip galvoju gal ir tie vaistai paveike kad neatsistato kraujas pilnai O tu skambinai psichologui tame centre?
Labuka.
Buvau viename relaksacijos grupes uzsiemime. Patiko. Bet vyks 4dieniais, o as tuo metu turesiu vest mazule i muzika... Gal pavyks susitart, kad kas nors is seimos nariu ja paimtu, tada tesciau...
Del kraujo, 20d. eisiu pas seimos daktare, pakalbesiu su ja del tu tolimesniu kraujo tyrimu. Na tikrai jauciuosi meguista, nes neissimiegu, greit pavargstu... Gal tai ir yra pozymiai
Arūniuk, laikau už tave kumštelius, kad viskas gerai būtų ir šypsotumeis toliau.
Labukas visoms Mergaitėms.
Labukas visoms Mergaitėms.