Mergaitės, noriu pasitarti.
Mano cholesterolis yra aukštas 7,2 ir niekšo blogojo yra daug. Kardiologas paskyrė man omega 3 ir Crestor. Pastaruoju metu taip pat vartoju nestiprius migdomuosius Lexotanil.
Ir štai pastebėjau, kad jau kuris laikas nekaip jaučiuosi. Buvo pradėjęs stipriai mausti kairysis šonas inkstų srityje, maudimas po dešiniuoju lanku, paskauda kojų raumenys, ypač rytą, susirietusi vis pavaikštau, sunkiai mindama, paskui išsivaikšto, o dar ir dusinti pradėjo, kas lyg ir buvo dingę.
Gal čia ir rimtesni dalykai, bet kol kas ne apie juos.
Patyrinėjau abiejų vaistų šalutinius poveikius. Ir vienas, ir kitas - taip, kaip tik taip gali būti. Crestor man išrašė kardiologas, gal jis ir neblogas gyd., bet neatsižvelgia į mano pagrindinę ligą. Pav, jis man išrašė magnį su B6, taip pat Omegą 3 su visais antioksidantais, gerai, kad radau be jų. Lexonital išrašė chemoterapeutė.
Žinau, kad nerasi cheminio vaisto be pašalinio poveikio. Bet nusprendžiau juos mesti ir kaip nors manytis. Dieta dėl cholesterolio man nepadeda, čia, matyt, paveldėjimas, taip pat ir skydliaukės problemos. Bet mama su aukštu cholesteroliu yra patyrusi ir infarktų, ir insultų. Todėl visai nekreipti dėmesio lyg ir neina, ir kartu nenoriu visai susivaryti inkstų, kepenų, pažeisti raumenų.
Nusipirkau Bobelinės, sako, 50 gr vakarais išvalo kraujagysles, kaip su šluota.
O ir malonu, tik vargšės kepenys kepenėlės.
Kas susidūrė su panašiomis problemomis ir galėtų pakomentuoti?
Mano cholesterolis yra aukštas 7,2 ir niekšo blogojo yra daug. Kardiologas paskyrė man omega 3 ir Crestor. Pastaruoju metu taip pat vartoju nestiprius migdomuosius Lexotanil.
Ir štai pastebėjau, kad jau kuris laikas nekaip jaučiuosi. Buvo pradėjęs stipriai mausti kairysis šonas inkstų srityje, maudimas po dešiniuoju lanku, paskauda kojų raumenys, ypač rytą, susirietusi vis pavaikštau, sunkiai mindama, paskui išsivaikšto, o dar ir dusinti pradėjo, kas lyg ir buvo dingę.
Patyrinėjau abiejų vaistų šalutinius poveikius. Ir vienas, ir kitas - taip, kaip tik taip gali būti. Crestor man išrašė kardiologas, gal jis ir neblogas gyd., bet neatsižvelgia į mano pagrindinę ligą. Pav, jis man išrašė magnį su B6, taip pat Omegą 3 su visais antioksidantais, gerai, kad radau be jų. Lexonital išrašė chemoterapeutė.
Žinau, kad nerasi cheminio vaisto be pašalinio poveikio. Bet nusprendžiau juos mesti ir kaip nors manytis. Dieta dėl cholesterolio man nepadeda, čia, matyt, paveldėjimas, taip pat ir skydliaukės problemos. Bet mama su aukštu cholesteroliu yra patyrusi ir infarktų, ir insultų. Todėl visai nekreipti dėmesio lyg ir neina, ir kartu nenoriu visai susivaryti inkstų, kepenų, pažeisti raumenų.
QUOTE(nida44 @ 2011 08 25, 22:01)
Mergaitės, noriu pasitarti.
Labukas, Aš tau galiu paporinti iš savo nesenos patirties apie cholesterolį. Jau 4 metai, kaip neturiu skydliaukės. Ir 2 metus pradėjau stebėti savo cholesterolį . Jis buvo per aukštas, ypač blogasis. Endokrinologė sakė, kad tai gali būti surišta su skydliauke, bet jokiu būdu neleido iškart pradėti vartoti vaistus, mažinti cholesteroliui, nes kai juos pradėsi, tai tai bus visam gyvenimui. Tą patį man pasakė ir šeimos gydytoja. Nes , kai nutrauki tuos vaistus, cholesterolis šoka daug kartų į viršų. Todėl ji man patarė bandyti pirmiau paprastom priemonėm, pvz. arbatomis. Gėriau J Balvočiūtės. Ir tuo pat metu užsikabinau už SM rastos temos apie cholesterolį ir minties, kad reikia valgyti avižinius dribsnius. Pamaniau, blogiau nebus. Jie valgomi ryte ant "tuščios" (du šaukštai užplikomi vandeniu ir suvalgoma). Iš pradžių atrodė tragiškas skonis, o dabar jei nepavalgau, labai trūksta. Cholesterolis per du metus nukrito nuo beveik 8 iki normalaus, o paprasatas cholesterolis beviršyja 2 dešimtosiomis dalelės. Dariausi praeitą mėnesį. Taip valgau nepilnus pora metų . Šiaip kruopas reikia užsiplikyti iš vakaro ir ryte suvalgyti, bet man taip ypač neskanu. Tai aš , kai verdu arbatą ryte užsiplikau ir žiupsnelį tų dribsnių - kartais daugiau patyžta, kartais mažiau - taip ir suvalgau. Būna periodų, kad atrodo jau nebelenda, tai juos paskaninu prieskoniais, kuriuos darausi žiemai su druskyte (maltos morkos , salierai, krapai ir t.t Jie žali) , tada sulenda laaaaabai gerai. Na, tikrai tikiu, kad jie padeda, nes apie tai kalbam ir su bendradarbe, kuri taip pat be skydliaukės. Ji taip pat valgo tą košę, anksčiau, kai nelįsdavo dėdavosi razinų, o dabar ne nieko "sukapoja"
Gal ir tau neverta kol kas su tais vaistukais. Pabandyk natūralesniais dalykais.
Beje, kai buvo didelis cholesterolis, valgiau liesai, be padažų, nerūkytų , nekeptų, sveikai viską. Dabar jo nėra , nors mityba, kai parėjom pas tetuką gyventi ženkliai pariebėjo ir tapo ne tokia sveika.
Mano tėveliai buvo apvalūs abu ir be cholesterolio, o aš kudena smarkiai viršyjau normas. Mamytė niekaip negalėjo suprasti, kaip taip gali būti. Ir dar man atrodo, kad cholesterolį mažina šaltalankių aliejus (bet bijau pameluoti), jis sveikatina ir kepenėles ir šildelę.
Labai fainai čia tu, Lanka, paporinai, be reikalo tuos vaistus pirkau, išgėriau 16 tablečių, o tik paskui, tai yra, šandien, kažkur perskaičiau, kad vaistus, mažinančius cholesterolį, gali tekti vartoti visą gyvenimą. Nebevartosiu, Omega 3 - taip, čia yra gerai, nes tai natūralus produktas. Bet kaip tie gydytojai nieko nesako: bendrauja su onkoligoniu, turi žinoti, kaip viską atsargiai skirti. Tiesa, kiti yra atsargūs, o čia..., Jis man pareiškė: daug blogojo, jums tai negerai, dėl to gal ir teisus, bet, kad teks vartoti visą gyvenimą, nė žodžio.
Balvočiūtės pažiūrėjau: lyg tai Nr.3 Maksimoje yra, nors aš dabar geriu jos arbatą Nr.5. Man autoimuninis tiroiditas, tuo pačiu, skydliaukės hipofunkcija, pasirodo, tai irgi prisideda prie to bjaurybės chol. Lanka, ar tu kasryt geri L- tiroksiną?
Pereisiu prie avižų, bet ne prie dribsnių. Tai - negyvas produktas. Turiu keletą variantų, tik terlentis reikia. Stovėti 15 min. prie viryklės ir maišyti. Nuobodu ir dar kas rytą.
Balvočiūtės pažiūrėjau: lyg tai Nr.3 Maksimoje yra, nors aš dabar geriu jos arbatą Nr.5. Man autoimuninis tiroiditas, tuo pačiu, skydliaukės hipofunkcija, pasirodo, tai irgi prisideda prie to bjaurybės chol. Lanka, ar tu kasryt geri L- tiroksiną?
Pereisiu prie avižų, bet ne prie dribsnių. Tai - negyvas produktas. Turiu keletą variantų, tik terlentis reikia. Stovėti 15 min. prie viryklės ir maišyti. Nuobodu ir dar kas rytą.
QUOTE(nida44 @ 2011 08 26, 00:10)
Lanka, ar tu kasryt geri L- tiroksiną?
Geriu L-thyroksiną kiekvieną mielą rytelį - be jo nė krust. Turiu pasidėjusi prie lovos. Akis pramerkiu - ir už tabletės. Jos mažos, tai praryju be vandens. O tada jau pradedu naują dieną. Keliuosi, suvalgau savo dribsnius, po to jau žaliąją arbatą geriu , jei noriu dar ko pavalgau, bet dažniausiai nebenoriu. Užsinoriu už poros valandų.... Su kiek endokrinologų teko susidurti , visi rekomendavo ryte nieko nevalgius gerti. Ir rankinėje visada lapelį tų tablečių turiu - maža kas, jei reiktų staiga atsidurti kur kitur ir namie nenakvoti...
Tai arbatos negerk kol kas, jei kitas vartoji - bandyk su avižom susireguliuoti. Aš plikau dribsnius, kuriuos reikia ilgiau (15 min.) virti, ne tuos kur 1min ir paryuošta. Man kažkodėl atrodo, kad jie mažiau sužeisti ir turi daugiau gerų medžiagų. Bet jei tu turi noro, aišku geriausia tikriausiai natūralūs. Bet - jie jau bus virti... O dribsniai tik užplikyti...
[quote=rasų lanka,2011 08 24, 00:29]
Štai šie nauji vaistukai - dar vadinami aromatazės inhibitoriais.
Arimidex
Femara
Aromasin
Deja, jų neskiria bent jau pas mus jaunoms moterims. Joms skiria tik Tamoksifeną. Šie vaistukai skiriami moterims vyresnio amžiaus, po menopauzės. Bet skiria taip pat ne iš karto (bent jau taip dažniausiai būna), tik jei neveikia Tamoksifenas. Tu gali pasiskaityti anotacijas ir gali paklausti gydytojos.
Mano mamytė vartojo Femarą. Toleravo gerai.
Nu labukos :4u:Rasu lanka grybukai super .
Kaip tik siandien buvau pas savo gydytojus,as sekmingai 5 metus vartojau Tamoxsifena,kaip tik pries pusmeti man paskyre Femara.Suvartojau tik pora pakuociu,man nuo jos pasidare negerai,labai skaudejo kaulus,jauciau nuovargi,tad nutraukiau vartojima,bet siandiena gydytojai primygtinai liepe toliau vartoti siuos vaistukus,nes pasirodo ir tik siandien per visus tuos astunis ramybes metus suzinojau,kad mano vezio forma taip pat yra agresyvi ir bet kada gali triuksmingai sugryzti Nu ka,teks toliau gyditis.Odel Femaros paskyrimo,man atrodo,kad juos skiria tik po gydymo Tamoksifenu,nors ,gal ir klystu.
Štai šie nauji vaistukai - dar vadinami aromatazės inhibitoriais.
Arimidex
Femara
Aromasin
Deja, jų neskiria bent jau pas mus jaunoms moterims. Joms skiria tik Tamoksifeną. Šie vaistukai skiriami moterims vyresnio amžiaus, po menopauzės. Bet skiria taip pat ne iš karto (bent jau taip dažniausiai būna), tik jei neveikia Tamoksifenas. Tu gali pasiskaityti anotacijas ir gali paklausti gydytojos.
Mano mamytė vartojo Femarą. Toleravo gerai.
Nu labukos :4u:Rasu lanka grybukai super .
Kaip tik siandien buvau pas savo gydytojus,as sekmingai 5 metus vartojau Tamoxsifena,kaip tik pries pusmeti man paskyre Femara.Suvartojau tik pora pakuociu,man nuo jos pasidare negerai,labai skaudejo kaulus,jauciau nuovargi,tad nutraukiau vartojima,bet siandiena gydytojai primygtinai liepe toliau vartoti siuos vaistukus,nes pasirodo ir tik siandien per visus tuos astunis ramybes metus suzinojau,kad mano vezio forma taip pat yra agresyvi ir bet kada gali triuksmingai sugryzti Nu ka,teks toliau gyditis.Odel Femaros paskyrimo,man atrodo,kad juos skiria tik po gydymo Tamoksifenu,nors ,gal ir klystu.
QUOTE(carvel @ 2011 08 26, 20:35)
tik siandien per visus tuos astunis ramybes metus suzinojau,kad mano vezio forma taip pat yra agresyvi ir bet kada gali triuksmingai sugryzti Nu ka,teks toliau gyditis.
Sveikute,
agresyvi - tai kas? HER2 teigiamas? Ar gal G3? Vartok vaistus, jei liepė, būtinai, juk ne šiaip sau jie skiriami. O kad atkuriamosios atsisakei, tai manau geras žingsnis
QUOTE(arune @ 2011 08 26, 21:49)
Sveikute,
agresyvi - tai kas? HER2 teigiamas? Ar gal G3? Vartok vaistus, jei liepė, būtinai, juk ne šiaip sau jie skiriami. O kad atkuriamosios atsisakei, tai manau geras žingsnis
Nesigilinau,tik pasake,kad isiverte visus mano atveztus popierius ,o as ir nustebau ir susigedau,kad tiek laiko to nezinojau,o ir pasimeciau,dukra irgi apsimete to nesupratusi,turbut,kad neimciau i galva baisiai...o as ir neimu,kaip jau yra taip yra,nieko nepakeisi.
QUOTE(carvel @ 2011 08 26, 21:10)
Nesigilinau,tik pasake,kad isiverte visus mano atveztus popierius ,o as ir nustebau ir susigedau,kad tiek laiko to nezinojau,o ir pasimeciau,dukra irgi apsimete to nesupratusi,turbut,kad neimciau i galva baisiai...o as ir neimu,kaip jau yra taip yra,nieko nepakeisi.
Jei tai iš tavo atvežtų popierių išskaitė, tai HER tyrimo ten nėra, nes kai mums nustatė diagnozę, tyrimo dėl HER nedarė dar tuo metu. Kad turiu teigiamą HER, sužinojau tik kai recid. buvo. Tavo atveju, greičiausiai po žodžiu "agresyvus", slypi G3 - ląstelių diferenciacijos laipsnis.
QUOTE(arune @ 2011 08 26, 22:22)
Jei tai iš tavo atvežtų popierių išskaitė, tai HER tyrimo ten nėra, nes kai mums nustatė diagnozę, tyrimo dėl HER nedarė dar tuo metu. Kad turiu teigiamą HER, sužinojau tik kai recid. buvo. Tavo atveju, greičiausiai po žodžiu "agresyvus", slypi G3 - ląstelių diferenciacijos laipsnis.
Zinok,kazkodel man irgi taip atrodo,nes dabar is pasamones isplaukia ,mano poperiuose regetas G3 uzrasas,be to ir cia man dare daug tyrimu,kuriu gydytojai neaiskina,paprasciausiai pasako taip reikia.
E....,o kur musu Patricija ?
QUOTE(carvel @ 2011 08 27, 00:20)
E....,o kur musu Patricija ?
carvel jau visi su a.a. Patricija atsisveikinom