Sveikos, gal esat svenyusios krikstynas Euterpeje? Kokie atsiliepimai?
QUOTE(archeologe @ 2015 04 07, 09:14)
Sveikos, gal esat svenyusios krikstynas Euterpeje? Kokie atsiliepimai?
kai praeitais metais skambinaus, sakė nuo 100 Lt žmogui ir be gėrimų, jei gerai atsimenu
QUOTE(Mili04 @ 2014 03 03, 22:55)
Aš jau net nenoriu kad mano dukros kriksto tevai butu susituoke baznycioj,vien todel kad nematau tikslo,sunaus pasiemem seimos draugus puikiai sutarem viskas puiku bet yra bet...dabar jie ant skirybu slenkscio nu ir kas is tokiu susituokusiu poru? kaip dabar?kuri i gimtadieni kviesti? kas kaip? tai dabar as ieskau tik is skirtingu seimu nesusituokusiu ir ne poru.
Sveikos, aš taip pat planuoju vasarą dukrytės krikšynas, krikšto tėvus imsiu seserį ir jos sūnų (20m.), nes taip gavosi , kad krikšto tėvelio nėra,(sesers vyras negrįš iš užsienio) ir šiaip nėra iš ko pasirinkti. Kitas dalykas, nebenoriu antrą kartą daryti klaidų, nes pasimokiau su pirmosios dukros krikštynomis, kad krikštatėvius pasirinkome ne iš giminės, o geriausią vyro draugą su žmonelę, (t.p. neturėjome iš ko rinktis), o jie po 10 bažnytinės santuokos metelių išsiskyrė ir mano dukrelė tapo be krikšto tėvų .
Šiai šventei jau dabar pradėjome ruoštis, mano sesė -busima krikštamotė nusipirko knygą apie krikštynas, ten rašo kad rekomenduojama krikšto tėvelius pasirinkti iš dviejų skirtingų bažnytinės santuokos šeimų (tėvo ir motinos giminės), o idealu - kad krikštatėviai būtų jaunesni už tėvus, bet ne jaunesni kaip 14m. amžiaus, ir aišku katalikai. Gal nieko naujo ir neparašiau
QUOTE(leguska69 @ 2014 06 06, 19:36)
vezaiciu baznytele super, o klebonas dar superiniskesnis
Mes taip pat norime krisktyti vezaiciu baznyteleje. Sakykite, o kur pacia svente darete? Pas mus bus apie 10-12zmoniu. Gal kas galite patarti kur kokia kavine, nebrangia Aciu is anksto
QUOTE(indriana @ 2015 04 07, 22:14)
nusipirko knygą apie krikštynas, ten rašo kad rekomenduojama krikšto tėvelius pasirinkti iš dviejų skirtingų bažnytinės santuokos šeimų (tėvo ir motinos giminės), o idealu - kad krikštatėviai būtų jaunesni už tėvus, bet ne jaunesni kaip 14m. amžiaus, ir aišku katalikai.
Iš bažnytinės (konkrečiau katalikų) pusės tokių "dokumentuotų" rekomendacijų nėra. O kad prisiskaityti galime visokių patarimų... spausdintų, www - tiesa. Vieni bus geresni, kiti prastesni. O kas tinka vienam atvejui, gali visiškai netikti kitam... Turiu minty "giminės ar draugai", "šeima ar iš atskirų šeimų" pasirinkimus. Tinkami visokie variantai, kurie atitinka bendruosius krikštatėviams keliamus reikalavimus.
Jie yra tokie:
Kan. 874
§ 1. Kad kam nors būtų leidžiama prisiimti krikštatėvio pareigą, reikia, kad jis:
1. būtų parinktas paties krikštijamojo ar jo tėvų, ar tų, kurie užima jų vietą, arba, tokių nesant, klebono ar teikėjo; būtų tinkamas ir norėtų atlikti šią pareigą;
2. būtų sulaukęs šešiolikos metų amžiaus, nebent diecezinis vyskupas nustatytų kitą amžiaus ribą arba klebonas ar teikėjas manytų, kad dėl pateisinamos priežasties reikia padaryti išimtį;
3. būtų katalikas, sutvirtintas ir jau priėmęs Švenčiausiąjį Eucharistijos Sakramentą, taip pat gyvenantis pagal tikėjimą* bei prisiimamą pareigą;
4. nebūtų suvaržytas kokios nors teisėtai paskirtos ar paskelbtos kanoninės bausmės;
5. nebūtų krikštijamojo tėvas ar motina.
Šaltinis - visai katalikų Bažnyčiai galiojantis kanonų teisės kodeksas.
Sveiki,
mes taip pat planuojame sia vasara krikstyti savo mazyli. Svente bus kartu su 2-uoju gimtadieniu. Kriksto tevus papraseme buti is vyro gimines pora, taciau ji susituokusi tik metrikacijoje (greitai sugalvojo ir nespejo su baznycia susitvarkyti). Prisiskaiciau apie butina santuokos sakramenta baznycioje, tai jau baugu darosi, ar nesuklydom (kad baznycia nepriims). Ir krikstijam taip velai, nes vis nesugalvojom ka kviesti i kriksto tevus. Yra mano brolis, o vyro sesuo dar per jauna :/ Nezinojau, kad gali buti vienas krikstatevis..
Baznycios dar neuzsisakem, bet svarstom apie Gargzdu arba Vanagu. Svente planuojam pas uosvius kieme daryti, tik nesugalvoju kaip nesuvargti su maistu ir kitiems neuzkrauti, jei po ceremonijos fotografuosimes.. Gal zinot kas tiekia maista i Klaipedos rajona?
mes taip pat planuojame sia vasara krikstyti savo mazyli. Svente bus kartu su 2-uoju gimtadieniu. Kriksto tevus papraseme buti is vyro gimines pora, taciau ji susituokusi tik metrikacijoje (greitai sugalvojo ir nespejo su baznycia susitvarkyti). Prisiskaiciau apie butina santuokos sakramenta baznycioje, tai jau baugu darosi, ar nesuklydom (kad baznycia nepriims). Ir krikstijam taip velai, nes vis nesugalvojom ka kviesti i kriksto tevus. Yra mano brolis, o vyro sesuo dar per jauna :/ Nezinojau, kad gali buti vienas krikstatevis..
Baznycios dar neuzsisakem, bet svarstom apie Gargzdu arba Vanagu. Svente planuojam pas uosvius kieme daryti, tik nesugalvoju kaip nesuvargti su maistu ir kitiems neuzkrauti, jei po ceremonijos fotografuosimes.. Gal zinot kas tiekia maista i Klaipedos rajona?
QUOTE(deiwute @ 2015 04 16, 16:12)
Sveiki,
na, mūsų vaiko krikšto mama su draugu nesusituokę net, bet leido krikštyt, mes su vyru bažnyčioje nesam prisiekę, sakė per 5 metus tą padaryt. Bet faktas, jog nedarysim, jei širdis to nenorės.
Labai nuo kunigo priklauso.
Maistą tiekia Biskvitas ir ugnija.lt iš Šilalės, bet neišsigąskit, sako, jog dar pigiau su tokiu tolimu atvežimu nei Klaipėdoj užsisakyt
Krikštykit ten, kur širdis traukia. Bažnyčiose ne po vieną kunigą, Marijos, Taikos Karalienės 4, Kristaus Karaliaus - 3. Nors gal apeigom užsiima būtent vienas
Praeitais metais krikštijom du vaikus vienu metu, vyras davė 200 lt. Bet tik dėl to, jog tiek nusprendėm duot. Nebūtų galimybių, nebūtumėm tiek davę Vyras tik po krikšto nunešė, visai galėjom neduot
Praeitais metais krikštijom du vaikus vienu metu, vyras davė 200 lt. Bet tik dėl to, jog tiek nusprendėm duot. Nebūtų galimybių, nebūtumėm tiek davę Vyras tik po krikšto nunešė, visai galėjom neduot
QUOTE(Vitulka @ 2015 04 29, 15:16)
Krikštykit ten, kur širdis traukia. Bažnyčiose ne po vieną kunigą, Marijos, Taikos Karalienės 4, Kristaus Karaliaus - 3. Nors gal apeigom užsiima būtent vienas
Su litais viskas aišku, mane domina, kas šiais metais krikštijo ir eurais mokėjo?
QUOTE(indriana @ 2015 05 01, 19:02)
Su litais viskas aišku, mane domina, kas šiais metais krikštijo ir eurais mokėjo?
O man ir su litais neaisku, nes nesidomejau dar, bet tikrai idomu kokios aukos baznyciai. Visgi pasirinkom Veivirzenu baznycia, nors kunigas labai savotiskas