Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos Klaipėdoje

Nu ką, grįžau, buvau truputį dingusi, nes mažiukas bronchitu sirgo, tai sėdėjom namie ir nenorėjau lįst prie kompo daug. Kas ką planuoja? Pasidalinkit idėjomis, mamytės. Aš taip noriu tokių gražių gražių krikštynų, bet galva pakolkas tuščia, viena kita idėja skraidžioja tik doh.gif
Atsakyti
susiruošiau krikštyti dukrą. išsirinkau krikšto tėvus. na nelabai ir rinkausi, nes neturiu iš ko. nutariau, o ir sutiko, kad krikšto tėvais bus mano sesuo su vyru. ir bėda bėduž, jie nesusituokę bažnyčioje. tai ką? mano vaikas bus nekrikštytas? gal vis tik kas nors priima tokius? kaip ten vienuoliai? pas juo irgi galima krikštyti. ar jie taip pat griežtai žiūri?
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2014 03 03, 21:13)
susiruošiau krikštyti dukrą. išsirinkau krikšto tėvus. na nelabai ir rinkausi, nes neturiu iš ko. nutariau, o ir sutiko, kad krikšto tėvais bus mano sesuo su vyru. ir bėda bėduž, jie nesusituokę bažnyčioje. tai ką? mano vaikas bus nekrikštytas? gal vis tik kas nors priima tokius? kaip ten vienuoliai? pas juo irgi galima krikštyti. ar jie taip pat griežtai žiūri?

vienuoliai kalba tą patį. Mes kalbėjom su Jokūbavo kunigu, jis net nepaklausė tokio dalyko. Planuojame ten krikštyti. Doveikai, kaip pvz, irgi nerodiklis bažnytinė santuoka. O Klaipėda reikalauja.
Atsakyti
tai į kurį Lietuvos galą trenktis? nebesuprantu? jie gi per savo tokias taisykles kiek vaikų pagonimis paleis..

o Švėkšnoj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 03 kovo 2014 - 20:45
QUOTE(Signa... @ 2014 03 03, 20:37)
Doveikai, kaip pvz, irgi nerodiklis bažnytinė santuoka. O Klaipėda reikalauja.

Ir labai gaila. Nes jei tai tiesa (to nežinau), tai rodo atsainų paties kunigo požiūrį į tai, kas yra privaloma, supataikaujant tėveliams, kurie turi irgi tokį patį atsainų požiūrį į tikėjimo dalykus. Sorry, kad apie atsainumą, bet jei jums iš tiesų rūpėtų, suprastumėte krikšto tėvų reikšmę, toks klausimas nė nekiltų. Tai nėra Klaipėdos, Lietuvos ar paskirų kunigų nuostata - tai yra visos Katalikų Bažnyčios norma. Kad krikštatėviai turi atspindėti (bent jau minimaliai) krikščionišką gyvenimo būdą. Kur čia tas atspindėjimas, jei žmonės kalbant paprastai, gyvena nuodėmėje? T.y. dvasinėje ligoje. Per krikštą tarp vaiko ir krikštatėvių užmezgamas dvasinis ryšys... Mintį pratęskite patys. Nėra čia kalbos apie tai kaip aš suprantu ar nesuprantu (kaip taisyklė žmonės apie tai turi "savo nuomonę" ir žinoma "savo naudai") nuodėmės - jei jau vaiką įvedu į katalikų bendruomenę, reiškia man jos mokymas priimtinas. O pagal jos mokymą yra paprastai - santuoka yra sakramentas. Jei nepriimtina - kam vaiką kišt į tą bendruomenę, kurios mokymas nepriimtinas? Kai vaikus vesit į mokyklą, turbūt nebus nesvarbu, jei pvz. gimtosios kalbos mokys visiškai nekompetetingas asmuo? O štai parinkt neatitinkančius net minimalių reikalavimų krikštatėvius, tinka? Nes tai "visai nereikšminga" ar ne?
Kas iš to "padarymo krikščionimi", jei to vaiko nė nesiruošiama krikščioniškai auklėti? (Tai rodo rinkimasis "nesvarbu ką", kad tik "geras žmogus ir vaikelį myli"). Krikštas ne burtas. Kad sakramentas duotų vaisių, su juo reikia bendradarbiauti. Ir tai prasideda nuo savo pasirengimo, nuo kuo geresnių sąlygų to krikšto malonės skleidimuisi sudarymu.
Tikrai sunku patikėti, kad visoje aplinkoje nebeįmanoma rasti nė vieno žmogaus (pakanka ir vieno), kuris bent plius minus atitiktų keliamus reikalavimus. Užtat kaip svarbu įsikibt į kažkokius "nepakeičiamus"... Nepakeičiamų nėra. Ir jei jums tas krikštas ne tik "nežinau kodėl, bet kažkodėl reikia" ne nepataikaujančius kunigus barkit, o ieškokit geriausio varianto savo vaikui. Krikštatėviams reikalavimai keliami ne todėl, kad kažkam kažką norisi paaerzint. O neatitinkantiems jų niekas netrukdo būti pačiais geriausiais vaikų draugais, dėdėmis ir tetomis.

QUOTE(Signa... @ 2014 03 03, 20:37)
Mes kalbėjom su Jokūbavo kunigu, jis net nepaklausė tokio dalyko.

Gal žmogus pamanė, kad žmonėms tai savaime suprantama. Nėra jokių sunkumų tai sužinoti. O jūs pabandykit nenutylėt (t.y. nenuslėpt) ir paklausti. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 03 kovo 2014 - 21:28
aš dabar drįsčiau paprieštarauti išsakytai nuomonei.... aš savo dukros krikšto tėvsu išsirinkau sau ir mano šeimai artimiausius žmones - savo seserį ir jos vyrą. ne šiaip kokį sugulovą, o civilinėj santuokoj susituokusius du žmones. yra bėda, kad jis kito tikėjimo. ne, ne musulmonas, o klaipėdoj tokių žmonių, tokio tikėjimo yra daugybė.
jei hi sad.gif taip pasisakė apie vaiko įvedimą į katalikų bendruomenę, tai kodėl du žmonės turi išsižadėti savo tautybės ir priimti kitą tikėjimą, kad tik būtų šventi prieš dievą???? o kaip patriotiškumas??? taip - kita tema, bet žmogui tai taip pat svarbu...
nenukrypstant į kitas temas, noriu paklausti, kodėl bažnyčia atsisako krikštyti mano vaiką su man svarbiais žmonėm? nejaugi bažnyčiai yra geriaum jei aš iš gatvės Petraitį ir Jonaitienę paimsiu, pakrikštysiu ir pamiršiu apie juos? va tada, mano vaikas ir neturės krikšto tėvų, nes tas Petraitis su Jonaitiene - niekas, svarbu bažnyčiai tinka...
absurdas...
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2014 03 03, 21:24)

Aš jau net nenoriu kad mano dukros kriksto tevai butu susituoke baznycioj,vien todel kad nematau tikslo,sunaus pasiemem seimos draugus puikiai sutarem viskas puiku bet yra bet...dabar jie ant skirybu slenkscio nu ir kas is tokiu susituokusiu poru? kaip dabar?kuri i gimtadieni kviesti? kas kaip? tai dabar as ieskau tik is skirtingu seimu nesusituokusiu ir ne poru.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2014 03 03, 22:24)

Gal žmogus pamanė, kad žmonėms tai savaime suprantama. Nėra jokių sunkumų tai sužinoti. O jūs pabandykit nenutylėt (t.y. nenuslėpt) ir paklausti. wink.gif

O kodėl Jūs manote, kad mes nutylėjome? Aš pasakiau, kad jis nepaklausė, nesakiau, kad aš jam to nepasakiau mirksiukas.gif
Žinot, galima daug diskutuoti šia tema, gilintis į tuos dalykus. Bet bažnytinei santuokai yra daug "žemiškesnių" kliūčių.
Nebesigilinsiu ir nebediskutuosiu, pasakiau, ką mums pasakė kunigai ir pasiliksiu savo nuomonę sau.
Geros dienos smile.gif
Atsakyti
Musu sunaus krikstynos vyks balndzio 12ta,kartu su gimtadieniu smile.gif baznycia tai kristaus karaliaus o vieta tai http://www.karklessodyba.lt/ (zmogui 130lt su maitinimu nakvyne kubilu ir pirtim). Dovanas jau mazdaug apipirkau,beliko tik ieskot kad pasizadejimus graziai ir orginaliai padarytu smile.gif gal kas is sm? rolleyes.gif
Atsakyti
na, klaipėdietės, yra bažnyčių mieste, kurios krikštytų be krikšto tėvo?
Negi reik imsi krikšto tėvą, kuris vaiko nematęs, vien tam, kad patenkinti bažnyčių principus sad.gif
Atsakyti
Gal kam teko krikštyti Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (už Klaipėdos ligoninės)?
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 04 01, 14:19)
na, klaipėdietės, yra bažnyčių mieste, kurios krikštytų be krikšto tėvo?
Negi reik imsi krikšto tėvą, kuris vaiko nematęs, vien tam, kad patenkinti bažnyčių principus sad.gif

Taigi gali būti vienas krikšto tėvas (krikšto mama), nebūtinai du žmonės turi būti, bet kurioje bažnyčioje privalo pakrikštyti ir su vienu iš jų 4u.gif
Atsakyti