Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos Klaipėdoje

Sveikos mamytes, prasysiu pasidalinti idejomis smile.gif Krikstynos jau si 6deini, bet kol kas rodo tik lietu visa diena sad.gif Gal kuri dar planuojanciu krikstynas apsvarste varianta jei bus blogas oras kur pasidaryti fotosesija? Gal zinote koki uzdara plota kur butu galima tai padryti ar siaip ka gudraus esat sugalvojusi ir pasiruosus bet kokiam orui?
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 08 26, 15:24)
esu ragavusi viena simonos torta, bet manes jo skonis nesuzavejo  schmoll.gif papuosimas irgi

Pabandykite "Lirena" kepyklėlėje Rimi Arenoj salia topo centro. Galima savo foto atsinesti ar e-mailu atsiųsti. Alergiskiems vaikuciams pagal susitarimą galima kažko, pvz.: apelsinų nedėti. Kepa ir klasikinius iš natūralių produktų, ir pagal naujoves konditerijos srity. thumbup.gif
Atsakyti

Laba. Ar yra planuojančių krikšto šventę? smile.gif aš norėjau pasiteirauti, gal kuri žino ar Klaipėdoje įmanoma kurioj nors bažnyčioj vaiką pakrikštyti su dviem krikšto mamom be krikšto tėčio? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iwanka: 09 sausio 2014 - 20:53
QUOTE(iwanka @ 2014 01 09, 21:52)
Laba. Ar yra planuojančių krikšto šventę?  smile.gif  aš norėjau pasiteirauti, gal kuri žino ar Klaipėdoje įmanoma kurioj nors bažnyčioj vaiką pakrikštyti su dviem krikšto mamom be krikšto tėčio?  g.gif

aš planuoju, bet temelė ši tokia mirusi..... Aš kiek girdėjau, tai gaima šitaip, bet manau su kunigu reiktų kalbėtis.
O kažin visose bažnyčiose dabar visus norinčius vienu metu krikštija, ar yra tokių, kur dar galima asmeniškiau tą padaryti?
Atsakyti
QUOTE(Signa... @ 2014 01 11, 20:24)
aš planuoju, bet temelė ši tokia mirusi..... Aš kiek girdėjau, tai gaima šitaip, bet manau su kunigu reiktų kalbėtis.
O kažin visose bažnyčiose dabar visus norinčius vienu metu krikštija, ar yra tokių, kur dar galima asmeniškiau tą padaryti?

Mes krikstijom mazoj baznytelej Tubausiuose. Krikstynos buvo asmeniskos, kunigas labai atsidaves savo tarnystei. Tik patys geriausi atsiminimai ir jei krikstyt norit ne del mados, o istikruju tikit i Dieva, tai tikrai rekomenduoju thumbup.gif
Del dvieju kriksto mamu, tai labai labai abejoju. Net manyciau, kad ne vienas kunigas nesutiks. Mes norejom keliu kriksto tevu, bet pasirodo, kad tai neimanoma. Nebent pora gali buti kriksto tevais, o kiti kaip kriksto liudytojai.
Atsakyti

Kadangi pati esu ne visiškai klaipėdietė, o kilusi iš Gargždų, tai ir vaiką krikštyti turėtumėm Gargždų bažnyčioj pagal viską, bet aš griežtai atsisakiau, nes klebonas labai jau nemalonus buvo. Paaiškinau visą situaciją dėl krikšto tėvų, kad pas mus nėra plati giminė ir visas jaunimas arba gyvena susimetęs, liaudiškai tariant, arba visai neturi dar antros pusės. Gražiai pasakiau, kad norim itin atsakingos krikštamotės ir jei negali būti dvi (ko griežtai atsisakė, net akys išsprogo tai išgirdus), tai nors mano sesuo lai viena būna, tai pasakė, kad negaišę laiko geriau pasieškotume vedusios poros, nes viena krikštamotė gali būti nebent labai jau išsimtiniu atveju, vos ne ligos ar mirties, suprask doh.gif prieš tai internete teko skaityti bažnyčios įžadus, kuriuose aiškiai juoda ant balto parašyta, kad gali būti tik vienas krikšto tėtis arba tik viena krikšto mama, o jis, matai, savo įstatus pasirašė. Taigi perskambinau keletą Klaipėdos bažnyčių ir mes apsistojome ties Šv. Juozapo Darbininko bažnyčia. Jie tokie tolerantiškiausi ir neprikišantys savo įsitikinimų man pasirodė. Tiesa, dviejų krikštamočių neleido niekur, kaip ir dabar yra naujas pakeitimas, jog krikšto tėvais negali būti nesusituokusi pora. Jau geriau viena krikšto mama arba vienas krikšto tėtis. Nu įdomiai čia viskas dabar. Bet mums tinka smile.gif bet tai aš visiškai nepasidomėjau dėl pačių apeigų. Sakote, jau nebėra asmeninių krikštynų??? Nu čia dabar?? Pirmą kartą girdžiu, aš šoke blink.gif
Atsakyti
Mes sia vasara krikstijome savo dukryte Klaipedoje, Sv.Kazimiero baznycioje, tai pats klebonas krikstijo, labai siuolaikiskas, supratingas, likome labai patenkinti jo metodika, pacia sistema. Dukryte nesileido laikoma ant ranku, tai leido jai laisvai lakstyti ir tik reikiamais momentais atvesti.

Beja, krikstijo mus vienus, jokiu pasaliniu nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KasYra: 16 sausio 2014 - 15:54
Sveikutes. Si temute tikrai,kad mirusi smile.gif As ir vel jungiuosi prie planuojanciu.Nesu tikra Klaipediete, bet ir netoli nuo jos. Esame is Palangos.Krikstynas planuoju Rugsejo pradzioj, dienos dar nepasirinkom.Pries dvejus metus krikstyjau pirmagime Palangos baznycioje, tai buvome mes tik vieni,jokiu pasaliniu nebuvo. o ir Kriksto tevai buvo atskiri, ta prasme ne pora ir nevede. Tai jei dabar noriu kriksto tevu taip pat vienu suy kitu nesusijusiu jie negali buti?
Atsakyti
QUOTE(airiukste @ 2014 01 21, 14:33)
o ir Kriksto tevai buvo atskiri, ta prasme ne pora ir nevede. Tai jei dabar noriu kriksto tevu taip pat vienu suy kitu nesusijusiu jie negali buti?

beabejo gali buti mirksiukas.gif krikstateviais negali buti pora, kuri gyvena susimetusi.
Atsakyti
mes krikstyjome suneli Klaipedoje, salia maojo kaimelio ir misko kvartalo kur yra banycia,(nebeatsimenu pavadinimo blush2.gif gal Juozapo), kunigelis buvo jaunas, labai fainas, siltas mogus.. visas apeigas pravede labai sauniai!ir buvome ti mes vieni (na tik visa komanda kuri dalyvavo krikstynose!).likau labai patenkinta ir rekomentuoju! o kriksto tevais buvo mano brolis ir mano sesuo! niekas net neklause, ar jie pora ar jie gimines ir panasiai! thumbup.gif zodiu viskas super! thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Norisi pasidalinti informacija tiems, kas ieško jaukios bažnytėlės su žmogišku kunigu. Tai Plikių kaimo bažnyčia - senoviška, mažytė, gal šiek tiek tamsoka, bet jauki. O kunigas - supratingas ( vaikai galėjo judėti laisvai po bažnyčią, nedrausmino, kai vaikas neramus), atliekantis savo darbą atsakingai, pajuokaujantis.... Nors bažnyčioj mes užtrukom daugiau nei 40 min., bet šventiškai ir neprailgo laikas. Ir čia ne mano vienos nuomonė (dirbau tos bažnyčios krikštynose ne kartą), bet ir svečių bei pačių tėvelių.
Tad siūlau nuvykti, pasižiūrėti, susipažinti su kunigu gyvai planuojat šventę.
Atsakyti
QUOTE(Dangaus šviesulys @ 2014 02 11, 02:23)
Norisi pasidalinti informacija tiems, kas ieško jaukios bažnytėlės su žmogišku kunigu. Tai Plikių kaimo bažnyčia - senoviška, mažytė, gal šiek tiek tamsoka, bet jauki. O kunigas - supratingas ( vaikai galėjo judėti laisvai po bažnyčią, nedrausmino, kai vaikas neramus), atliekantis savo darbą atsakingai, pajuokaujantis.... Nors bažnyčioj mes užtrukom daugiau nei 40 min., bet šventiškai ir neprailgo laikas. Ir čia ne mano vienos nuomonė (dirbau tos bažnyčios krikštynose ne kartą), bet ir svečių bei pačių tėvelių.
Tad siūlau nuvykti, pasižiūrėti, susipažinti su kunigu gyvai planuojat šventę.

O jus cia kada krikstijot?
Atsakyti