Labai skanus omletas su spinatais gaunasi, lietiniai su spinatu ir surio idaru Bet man atrodo, kad tokia tema jau buvo- paieskok, ten turetu buti daugiau receptu.
1. Sluoksniuoos tešlos skarelės su špinatų įdaru. Imu varškės, špinatų, česnako ir kiaušinį. Viską susmulkinu, sutrinu suplaku (bent jau aš metu viską į smulkintuvą). Tinka pipiriukai ri malti muskato riešutai. Tada pakočioju sluoksniuotą tešlą, supjaustau kvadratėliais, dedu šaukštą įdaro ir užlenkiu dukampukus vieną prieš kita. Kepu orkaitėje kol paruduoja tešla. 2 Darau su identišku įdaru lietinius arba pyragėlius iš kibinų (trapios) tešlos. 3. Darai mielinės tešlos vyniotinį. PAsidarau standartinę mielinę tešlą, iškočioju ją, tada dedu įdarą:mocarelos sūrį, pjaustytus špinatus, česnakiuko šiek tiek, baziliko ir pan. Suvynioju ir kepu prkaitėje. 4. Aišku standartinė pertrinta špinatų sriuba. DAžniausia įmetu kelias bulves, morką, svogūno, česnaką ir laaaaabai daug špinatų ir prieskonių, druskos. Baigiant virti suplaku blenderiu ir supilu lydyto sūrelio. Kartais verdu ir paprastą sriubą, panašiai kaip rūgštynių ar kokią kitokią: Supjaustau kūbeliais bulbes, sumetu į puodą. Keptuvėje pakepinu svogūną, česnaką, morką. Sumetu viską į puodą, sumetu špinatus, pridedu prieskonių kokie tik patinka. Ir viskas. 5. Padažas prie makaronų: išsiverdu dažniausia kaspinėlius. Keptuvėje pakepinu svogūną (arba poro) įdedu pievagrybių, taip pat juos patroškinu, ir daug špinatų. Aišku paprieskoniuoju. Kai viaks būna išsitroškinę, suplaku blenderiu. Pilu padažo ant makaronų lėkštėje ir pabarstau tarkuotu Džiugo arba Parmazano sūriu. 6. DAžnai kepu omletą su špinatais: PAkepinu svogūno, česnako. Gerai suplaku kiaušinius (į juos įdedu šiek tiek grietinės) iš sumaišau smulkintus šviežius špinatus į plakinį. Supilu viską į keptuvę ir kepu ant lėtos ugnies uždengusi keptuvę. Po kiek laiko apverčiu. Toks omletas labai skaniai iškepa ir orkaitėje.
Aišku prieskonių pagal savo skonį galima dėti, bet man labiasuiai tinka: Česnakas, juodieji pipirai, maltas muskato riešutas, bazilikas ir petražolės.
As tai irgi auginu daug spinatu.Dauguma ju uzsaldau saldiklyje visiems metams i tokius indelius,kur buna suris sveriamas parduotuvese-gal 150g.talpos.O siaip kepu megstamiausia musu seimos kiausiniene.Spinatus supjaustau,dedu i keptuve,papjaustau desreliu(ar ko turiu) ir uzpilu plaktais kiausiniais.Spinatu dedu daug,nes jie labai suminksteja.Paprasta,sveika ir skanu.
Patiekalų iš špinatų negalima šildyti. Termiškai apdorojus špinatus iš juose esančių nitratų išsiskiria nitritai. Lapinės daržovės yra ypač linkusios kaupti nitritus. Geriausia juos valgyti šviežius salotose.
as tai labai megstu trinta tirsta spinatu sriuba, jau parasyti keli receptai. dar spinatai skanu kaip garnyras: saldytus reika nuvarvinti ir aptroskinti dideliam kiekyje sviesto (nes labai sugeria)+pipirai, druska. gaunasi toks lengvas garnyras prie mesos tamsesnes
as tai labai megstu trinta tirsta spinatu sriuba, jau parasyti keli receptai.
dar spinatai skanu kaip garnyras: saldytus reika nuvarvinti ir aptroskinti dideliam kiekyje sviesto (nes labai sugeria)+pipirai, druska. gaunasi toks lengvas garnyras prie mesos tamsesnes
o as darau labai paprastai, supjaustau juos kaip salotu lapus, imetu i verdanti vandeni 5 min max, tada i keptuve smulkiai pjaustytu svogunu, aliejaus, nukostus spinatus, druskos ir truputi pakebu. man super ant duonytes tokia mase jei bandysit, skanaus ir jums
Pakelsiu trupučiuką temą... Gal kas valgėte Maximos bazėje (Savanorių pr.) antram aukšte esančioje valgykloje trinta špinatų sriubasu sūriu...?...Nu man ji jau tooookia skani... Norėčiau tokią namie išsivirti...Gal žinot kaip?... Aš kažkaip galvoju gal tiesiog bulvės, morkos, svogūnas, česnakas koks, špinatai, viską pertrinti ir patiekiant užberti sūrio...Gal dar kokio pieno reikia su miltais apkepinti...?... Kad ji tokia tiršta būtų...
Krūva žalių špinatų Kelios juostelės iki traškumo keptos šoninės Keli gabaliukai saldžiarūgščio obuolio Riekelės sunokusio avokado Graikiškų riešutų Raudono svogūno Padažui: tiesiog alyvuogių aliejaus arba Alyvuogių aliejaus, acto ir medaus mišinys.
Labai skanu, o jei sukloti ingridientus sluoksniais, salotos atrodys kaip restorane patiektos
Taip pat labai mėgstu špinatų kišą (quiche). Įdarą darau iš špinatų (šaldytų ar plikytų šviežių), keptos šoninės, varškės, kiaušinių, svogūnų, parmezano ar kito sūrio ir muskato. Jo nelieka akimirksniu