Įkraunama...
Įkraunama...

Špinatai

QUOTE(smike @ 2005 06 01, 12:50)
Labai skanus omletas su spinatais gaunasi, lietiniai su spinatu ir surio idaru  thumbup.gif  Bet man atrodo, kad tokia tema jau buvo- paieskok, ten turetu buti daugiau receptu.  mirksiukas.gif


gal kas pasikartotu su sitais receptais? ax.gif
Atsakyti
Aš kelis patiekalus su jais gaminu:

1. Sluoksniuoos tešlos skarelės su špinatų įdaru. Imu varškės, špinatų, česnako ir kiaušinį. Viską susmulkinu, sutrinu suplaku (bent jau aš metu viską į smulkintuvą). Tinka pipiriukai ri malti muskato riešutai. Tada pakočioju sluoksniuotą tešlą, supjaustau kvadratėliais, dedu šaukštą įdaro ir užlenkiu dukampukus vieną prieš kita. Kepu orkaitėje kol paruduoja tešla.
2 Darau su identišku įdaru lietinius arba pyragėlius iš kibinų (trapios) tešlos.
3. Darai mielinės tešlos vyniotinį. PAsidarau standartinę mielinę tešlą, iškočioju ją, tada dedu įdarą:mocarelos sūrį, pjaustytus špinatus, česnakiuko šiek tiek, baziliko ir pan. Suvynioju ir kepu prkaitėje.
4. Aišku standartinė pertrinta špinatų sriuba. DAžniausia įmetu kelias bulves, morką, svogūno, česnaką ir laaaaabai daug špinatų ir prieskonių, druskos. Baigiant virti suplaku blenderiu ir supilu lydyto sūrelio.
Kartais verdu ir paprastą sriubą, panašiai kaip rūgštynių ar kokią kitokią: Supjaustau kūbeliais bulbes, sumetu į puodą. Keptuvėje pakepinu svogūną, česnaką, morką. Sumetu viską į puodą, sumetu špinatus, pridedu prieskonių kokie tik patinka. Ir viskas.
5. Padažas prie makaronų: išsiverdu dažniausia kaspinėlius. Keptuvėje pakepinu svogūną (arba poro) įdedu pievagrybių, taip pat juos patroškinu, ir daug špinatų. Aišku paprieskoniuoju. Kai viaks būna išsitroškinę, suplaku blenderiu. Pilu padažo ant makaronų lėkštėje ir pabarstau tarkuotu Džiugo arba Parmazano sūriu.
6. DAžnai kepu omletą su špinatais: PAkepinu svogūno, česnako. Gerai suplaku kiaušinius (į juos įdedu šiek tiek grietinės) iš sumaišau smulkintus šviežius špinatus į plakinį. Supilu viską į keptuvę ir kepu ant lėtos ugnies uždengusi keptuvę. Po kiek laiko apverčiu. Toks omletas labai skaniai iškepa ir orkaitėje.

Aišku prieskonių pagal savo skonį galima dėti, bet man labiasuiai tinka: Česnakas, juodieji pipirai, maltas muskato riešutas, bazilikas ir petražolės.

Atsakyti
Makaronai,vamzdeliai įdaryti špinatais ir rikotos sūriu
Mums reikės: sviesto,alyvuogių aliejaus,česnako, mairūnų arba raudonėlio,sutarkuoto muskato, špinatų, bazilikų dviejų skardinių slyvinių pomidorų,pipirų juodųjų ,cukraus, rikotos, tarkuoto permazano,vamzdelio formos makaronų,macarelos.
Padažui:trijų ancuvių
šviežiai tarkuoto permazano,vieno indelio grietinės kremo.
Įkaitinkite orkaitę iki180.C. Mums reik4s ugniai atsparaus indo,kuriame makaronai tilpt7 vienu sluoksniu .Tokiu atveju tinkamai apliesite makaronus pada=u ,oj7 vir6us liks traškus.Į keptuvę įdekite sviesto ,įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus,įdėkit supjaustytą česnaką saują mairūno ,sutarkuotą muskatą .Kol keptuvė įkais ,česnakai tutėtų but suminkštėję.Į keptuvę įdėkite špinatų-kiek tilps.Kepant jie suglemba ,todėl pamažu galėsit sidėt visus .
Po penkių minučių išimkite špinatus atvėsti Įkaitinkite keptuvę ipilkite aliejaus sudėkite čenako bazilikų stiebelius pomidorus
Viena tuščią pomidorų sardinę pripilkite šalto vandens ir supilkite į keptuvę,užvirinkite sumažinkite ugnį,įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ,cukraus lėtai virkite apie10min.,kol masė virs skysta pomidorų tyre.Nukelkite nuo ugnies ir suberkite bazilikus.
Špinatai jau atvėso ,išspauskime iš jų likusį skystį ir supilkite šį į dubenį.Smulkiai pjaustome špinatus sumaišykit su skysčiu rikotos sūriu ir permazano. konditeriniu maišeliu įdarykite vamzdelio formos makaronus pomidorų padažą supilti į karščiui atsparų indą ir ant viršaus sudėt mokoronus
Baltajam padažui padamint sumaišykite grietinės kremą ,ančiuvius ,permazanno, su žiupsneliu druskos pipirų.Atskieskite vandeniu,kad galetume užpilt ant makaronų Pšlakstykite alyvuogių aliejumi pabarstykite permazanu macarela
Kepkite20- 25 min, kol apskrus makaronai.
Atsakyti
QUOTE(sharka111 @ 2003 07 05, 03:07)
As tai irgi auginu daug spinatu.Dauguma ju uzsaldau saldiklyje visiems metams i tokius indelius,kur buna suris sveriamas parduotuvese-gal 150g.talpos.O siaip kepu megstamiausia musu seimos kiausiniene.Spinatus supjaustau,dedu i keptuve,papjaustau desreliu(ar ko turiu) ir uzpilu plaktais kiausiniais.Spinatu dedu daug,nes jie labai suminksteja.Paprasta,sveika ir skanu. tongue.gif

Kažin tie špinatai duoda kiaušinienei skonio?
Atsakyti
QUOTE(giedras dangus @ 2008 11 02, 14:56)
Kažin tie špinatai duoda kiaušinienei skonio?


Šiek tiek duoda. Skonis man kažkuo primena močiutės virtą burokėlių lapų sriubą. Tokie švelnūs pakankamai tie špinatai...
Atsakyti
Patiekalų iš špinatų negalima šildyti. Termiškai apdorojus špinatus iš juose esančių nitratų išsiskiria nitritai. Lapinės daržovės yra ypač linkusios kaupti nitritus.
Geriausia juos valgyti šviežius salotose.
Atsakyti
as tai labai megstu trinta tirsta spinatu sriuba, jau parasyti keli receptai.
dar spinatai skanu kaip garnyras: saldytus reika nuvarvinti ir aptroskinti dideliam kiekyje sviesto (nes labai sugeria)+pipirai, druska. gaunasi toks lengvas garnyras prie mesos tamsesnes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2008 12 20, 00:49)
as tai labai megstu trinta tirsta spinatu sriuba, jau parasyti keli receptai.
dar spinatai skanu kaip garnyras: saldytus reika nuvarvinti ir aptroskinti dideliam kiekyje sviesto (nes labai sugeria)+pipirai, druska. gaunasi toks lengvas garnyras prie mesos tamsesnes ax.gif


Ir čia gaunasi lengvas garnyras g.gif:
Atsakyti
o as darau labai paprastai, supjaustau juos kaip salotu lapus, imetu i verdanti vandeni 5 min max, tada i keptuve smulkiai pjaustytu svogunu, aliejaus, nukostus spinatus, druskos ir truputi pakebu. man super ant duonytes tokia mase smile.gif jei bandysit, skanaus ir jums smile.gif
Atsakyti
Na ka gi, isbandziau vengriska spinatu sriubyte - skonis nuostabus, visoms rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
Pakelsiu trupučiuką temą... ax.gif
Gal kas valgėte Maximos bazėje (Savanorių pr.) antram aukšte esančioje valgykloje trinta špinatų sriubasu sūriu...?...Nu man ji jau tooookia skani... wub.gif wub.gif Norėčiau tokią namie išsivirti...Gal žinot kaip?...
Aš kažkaip galvoju gal tiesiog bulvės, morkos, svogūnas, česnakas koks, špinatai, viską pertrinti ir patiekiant užberti sūrio...Gal dar kokio pieno reikia su miltais apkepinti...?... g.gif Kad ji tokia tiršta būtų... unsure.gif
Atsakyti
Labai mėgstu špinatus, tad darau tokias salotas:

Krūva žalių špinatų
Kelios juostelės iki traškumo keptos šoninės
Keli gabaliukai saldžiarūgščio obuolio
Riekelės sunokusio avokado
Graikiškų riešutų
Raudono svogūno
Padažui: tiesiog alyvuogių aliejaus
arba
Alyvuogių aliejaus, acto ir medaus mišinys.

Labai skanu, o jei sukloti ingridientus sluoksniais, salotos atrodys kaip restorane patiektos thumbup.gif

Taip pat labai mėgstu špinatų kišą (quiche). Įdarą darau iš špinatų (šaldytų ar plikytų šviežių), keptos šoninės, varškės, kiaušinių, svogūnų, parmezano ar kito sūrio ir muskato. Jo nelieka akimirksniu smile.gif

Dar labai skani pica su špinatais ir ožkos sūriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 22 sausio 2009 - 19:35