O aš beieškodaa receptų štai ką įdomaus internete radau: [U]Sušaldytus špinatus verskite tiesiai į verdantį vandenį. Niekados nešildykite špinatų valgių! Juose esantys nitratai virsta nitritais ir yra kenksmingi.
Aš savaitgalį dariau tokią sriubytę:
špinatai
apkepti svogūniukai
jautienos sultinys
Viską išviriau, supilsčiau į lėkštes ir įpjausčiau Mocarelos sūrio.
Labai skaniai gavosi, atrodo, kad beveik nieko nėra, bet tikrai labai skaniai gavosi. Ir svarbiausia paprasta.
p.s. špinatus naudojau šviežius.
špinatai
apkepti svogūniukai
jautienos sultinys
Viską išviriau, supilsčiau į lėkštes ir įpjausčiau Mocarelos sūrio.
Labai skaniai gavosi, atrodo, kad beveik nieko nėra, bet tikrai labai skaniai gavosi. Ir svarbiausia paprasta.
p.s. špinatus naudojau šviežius.
Super salotos, isbandytos daug kartu. Zali spinatai + braskes + padazas is aliejaus, siek tiek acto, cukraus, paprikos ir sezamo seklu. Tikrai skanu, pabandykit. Labai populiarios JAV.
QUOTE(Kozete @ 2007 06 19, 10:50)
Aš savaitgalį dariau tokią sriubytę:
špinatai
apkepti svogūniukai
jautienos sultinys
Viską išviriau, supilsčiau į lėkštes ir įpjausčiau Mocarelos sūrio.
Labai skaniai gavosi, atrodo, kad beveik nieko nėra, bet tikrai labai skaniai gavosi. Ir svarbiausia paprasta.
p.s. špinatus naudojau šviežius.
špinatai
apkepti svogūniukai
jautienos sultinys
Viską išviriau, supilsčiau į lėkštes ir įpjausčiau Mocarelos sūrio.
Labai skaniai gavosi, atrodo, kad beveik nieko nėra, bet tikrai labai skaniai gavosi. Ir svarbiausia paprasta.
p.s. špinatus naudojau šviežius.
reiks pameginti uošvene pridėjo špinatų tai net nežinau ka čia padarius reiks t asriubyte išvirt
Tiršta špinatų sriuba
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai miltų
1 l pieno
200 g špintaų
po žiupsnelį maltų pipirų, druskos, cukraus
pagardinimui - varškės
Puode pakaitinti aliejų. Atsargiai įmaišyti miltus, kad nesušoktų. Supilti pieną ir nuolat maišant kaitinti, kol užvirs. Tada sudėti špinatus, pagardinti prieskoniais ir patroškinti ant mažos ugnies apie dešimt minučių. Vis pamaišant. Galima pagardinti varške.
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai miltų
1 l pieno
200 g špintaų
po žiupsnelį maltų pipirų, druskos, cukraus
pagardinimui - varškės
Puode pakaitinti aliejų. Atsargiai įmaišyti miltus, kad nesušoktų. Supilti pieną ir nuolat maišant kaitinti, kol užvirs. Tada sudėti špinatus, pagardinti prieskoniais ir patroškinti ant mažos ugnies apie dešimt minučių. Vis pamaišant. Galima pagardinti varške.
Spinatu padazas (bet skanu valgyt ir viena)
Saldyti spinatai
miltai
grietinele
vegeta
cesnakas
Paruosimas:
I puoda ideti saldytus spinatu kubelius ir kaitinti, kol atitirpsta, tada pilti po biski grietinele ir miltus (visa laika maisyti, kad "nesusoktu" miltai), isspausti cesnaka ir iberti vegetos pagal skoni. turi gautis ne per tirsta! (kaip 20% grietine tokio tirtumo mazdaug)
Tinka prie makaronu, prie mesos
Saldyti spinatai
miltai
grietinele
vegeta
cesnakas
Paruosimas:
I puoda ideti saldytus spinatu kubelius ir kaitinti, kol atitirpsta, tada pilti po biski grietinele ir miltus (visa laika maisyti, kad "nesusoktu" miltai), isspausti cesnaka ir iberti vegetos pagal skoni. turi gautis ne per tirsta! (kaip 20% grietine tokio tirtumo mazdaug)
Tinka prie makaronu, prie mesos
QUOTE(Kozete @ 2005 06 17, 08:30)
Sriubytė
Aš paimu šaldytų špinatų (žinoma galima ir žalių, turbūt dar geriau), pora bulvyčių, morkyčių, galima įdėti apkepto svogūno. Viską sultinį išverdu. Po to pertrinu ir su grietinyte į stalą. Taip skanu, kad valgant net ausys linksta.
Valgome su grietine.
Šiaip tai kai verdi tai toks kavpas kaip kokį šieną virtum, bet virimo kvapas visiška priešingybė skoniui.
Skanaus!
Aš paimu šaldytų špinatų (žinoma galima ir žalių, turbūt dar geriau), pora bulvyčių, morkyčių, galima įdėti apkepto svogūno. Viską sultinį išverdu. Po to pertrinu ir su grietinyte į stalą. Taip skanu, kad valgant net ausys linksta.
Valgome su grietine.
Šiaip tai kai verdi tai toks kavpas kaip kokį šieną virtum, bet virimo kvapas visiška priešingybė skoniui.
Skanaus!
ir as norejau pasiulyti sita sriubyte ji man labai patinka, cia darau tada kai nera rugstyniu, nes kameroje spinatu visad turiu, tik as truputi dedu citrinos rugsties
QUOTE(Twiggy @ 2008 01 28, 16:59)
Spinatu padazas (bet skanu valgyt ir viena)
Saldyti spinatai
miltai
grietinele
vegeta
cesnakas
Paruosimas:
I puoda ideti saldytus spinatu kubelius ir kaitinti, kol atitirpsta, tada pilti po biski grietinele ir miltus (visa laika maisyti, kad "nesusoktu" miltai), isspausti cesnaka ir iberti vegetos pagal skoni. turi gautis ne per tirsta! (kaip 20% grietine tokio tirtumo mazdaug)
Tinka prie makaronu, prie mesos
Saldyti spinatai
miltai
grietinele
vegeta
cesnakas
Paruosimas:
I puoda ideti saldytus spinatu kubelius ir kaitinti, kol atitirpsta, tada pilti po biski grietinele ir miltus (visa laika maisyti, kad "nesusoktu" miltai), isspausti cesnaka ir iberti vegetos pagal skoni. turi gautis ne per tirsta! (kaip 20% grietine tokio tirtumo mazdaug)
Tinka prie makaronu, prie mesos
O KELIU PROCENTU RIEBUMO GRIETINELE DEDI?
vietoj rugstyniu dedu spinatus ,tai gaunasi ne rugstinyne ,bet spinatyne ,dar truputis rugstosios druskeles ir skonis toks pat kaip rugstinynes. man net skaniau su spinatais.
QUOTE(sedka @ 2007 06 05, 23:47)
oi pritariu nerealus blyneliai išeina
Nežinau,gal kas jau rašė tokį receptą. Mano namiškiai suvalgo su didžiuliu apetitu.
Nauduoju užšaldytus špinatus. Reikia: špinatai, šampinjonai, česnakas, suris, grietinė.
Įmetu į verdantį suditą vandenį keliom minutem špinatą. Ištraukiant prispaudžiu, kad vandens liktu kuo mažiau.Įmetu į keptuvę su pakepintais šampinjonais(pasmulkinti).Česnakas,druska. Suris ir grietinė prieš išjungiant.
Nauduoju užšaldytus špinatus. Reikia: špinatai, šampinjonai, česnakas, suris, grietinė.
Įmetu į verdantį suditą vandenį keliom minutem špinatą. Ištraukiant prispaudžiu, kad vandens liktu kuo mažiau.Įmetu į keptuvę su pakepintais šampinjonais(pasmulkinti).Česnakas,druska. Suris ir grietinė prieš išjungiant.
Aš kai verdu ryžius, pripilu tiek vandens, kad nereiktų nupilinėti ir kažkur vidury virimo į ryžius dedu pakepintus špinatus (kai gaunu žalius pjaustau, kai negaunu šaldytus) su svoguniuku. Paprastai pakepinu pirma svogūniukus ant aliejaus, o kai svogūnai suminkštėja idedu špinatus tada dar kokias 2 min. pakepinu ir viską į verdančius ryžius. Patikėkite ryžių skonis superinis gaunasi. Taip pat ir darant plovą juos naudoju.