Kas nori geros vitaminų dozės rekomenduoju kokteilius su špinatais:
http://tikslai.bloga...nners-1358.html
Aš dariausi tik su špinatais ir bananais, dar truputi cinamono pabarsčiau Labai skanu ir sveika
mes rytais ir vakarais su MB geriame špinatų ir vaisių smoothie'čius :
2 porcijoms po ~ 650 ml
80-100 g špinatų
1 obuolys
1 apelsinas
1/4 žaliosios citrinos
1 kiwi ( arba 3-5 braškės, arba 4-5 abrikosai, arba trešnių 10 )
1mandarinas (nebūtinai)
1 valg.š. medaus (natūralaus)
200-300ml šalto vandens
keletas ledukų
nuplauti, nulupti vaisius, viską sudėti kokteilinę, gerai sutrinti iki vientisumo - gerti iškarto
2 porcijoms po ~ 650 ml
80-100 g špinatų
1 obuolys
1 apelsinas
1/4 žaliosios citrinos
1 kiwi ( arba 3-5 braškės, arba 4-5 abrikosai, arba trešnių 10 )
1mandarinas (nebūtinai)
1 valg.š. medaus (natūralaus)
200-300ml šalto vandens
keletas ledukų
nuplauti, nulupti vaisius, viską sudėti kokteilinę, gerai sutrinti iki vientisumo - gerti iškarto
QUOTE(irmulia @ 2011 07 01, 13:09)
mes rytais ir vakarais su MB geriame špinatų ir vaisių smoothie'čius :
Bandysiu
na ir saldus pyragas iš ... špinatų . skanumėlis
Ispanakli Kek - špinatų pyragas (biskvitas)
Reikės
* 3 kiaušinių
* 1,5 puodelio (355 ml) Demerara cukraus (tinka ir paprastas baltas)
* 2 puodeliai (470 ml) miltų
* 200 g šviežių špinatų ( pačios tyrės gaunasi ~ 150 g)
* 1/2 puodelio ( 120 ml) ištirpinto sviesto arba aliejaus
* 1 arbat .š . kepimo miltelių
* 2 valg. s. vanilės ekstrakto arba 1 pok. vanilinio cukraus
* sviesto kepimo skardai ištepti
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių karščio.
Šviežius špinatus nuplauti, sudėti į gilią keptuvę (ar puodą) ir kaitinti (galima įpilti truputį vandens) iki špinatai pilnai suminkštės.
Nuo išvirusių špinatų gerai nusunkti vandenį, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Palikti atvėsti.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, tada supilti ištirpintą sviestą (arba aliejų), suberti miltus ir kepimo miltelius - viską labai gerai išmaišyti.
Sudėti atvėsusią špinatų tyrę, įpilti vanilės ekstrakto (arba vanilini cukru ) - vėl viską gerai išmaisyti.
Kepimo formą ištepti riebalais, į ją sukrėsti paruoštą tešlą, tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35-40 min.
Po pirmų 20 min galima vos vos sumažinti orkaitės temperatūrą ( nebūtinai, priklauso nuo orkaitės kaitrumo)
Pastaba : Kaip patikrinti ar iškepęs pyragas ? : mediniu iešmeliu ( tinka ir dantų krapštukas) įsmeigti pyragą ir ištraukti - iešmelis turi likti sausas ir švarus. Jei iešmelis yra aplipęs tešla, reikia palikti kelti dar keletą minučių.
Iškepusį pyragą išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti ant grotelių.
Pyragą galima apipjaustyti ir aptepti grietinėlės+pieno kremu, o paviršių apibarstyti trupinukais ( likusiais nuo nupjaustytų pyrago šonų).
Galima valgyti vieną arba pertepti su grietinėles kremu ( galima ir maziau riebų variantą pasirinkti : pvz. tiesiog su kokiu turkišku jogurtu arba President tepamu varškės kremu... )
Skanaus
Ispanakli Kek - špinatų pyragas (biskvitas)
Reikės
* 3 kiaušinių
* 1,5 puodelio (355 ml) Demerara cukraus (tinka ir paprastas baltas)
* 2 puodeliai (470 ml) miltų
* 200 g šviežių špinatų ( pačios tyrės gaunasi ~ 150 g)
* 1/2 puodelio ( 120 ml) ištirpinto sviesto arba aliejaus
* 1 arbat .š . kepimo miltelių
* 2 valg. s. vanilės ekstrakto arba 1 pok. vanilinio cukraus
* sviesto kepimo skardai ištepti
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių karščio.
Šviežius špinatus nuplauti, sudėti į gilią keptuvę (ar puodą) ir kaitinti (galima įpilti truputį vandens) iki špinatai pilnai suminkštės.
Nuo išvirusių špinatų gerai nusunkti vandenį, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Palikti atvėsti.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, tada supilti ištirpintą sviestą (arba aliejų), suberti miltus ir kepimo miltelius - viską labai gerai išmaišyti.
Sudėti atvėsusią špinatų tyrę, įpilti vanilės ekstrakto (arba vanilini cukru ) - vėl viską gerai išmaisyti.
Kepimo formą ištepti riebalais, į ją sukrėsti paruoštą tešlą, tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35-40 min.
Po pirmų 20 min galima vos vos sumažinti orkaitės temperatūrą ( nebūtinai, priklauso nuo orkaitės kaitrumo)
Pastaba : Kaip patikrinti ar iškepęs pyragas ? : mediniu iešmeliu ( tinka ir dantų krapštukas) įsmeigti pyragą ir ištraukti - iešmelis turi likti sausas ir švarus. Jei iešmelis yra aplipęs tešla, reikia palikti kelti dar keletą minučių.
Iškepusį pyragą išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti ant grotelių.
Pyragą galima apipjaustyti ir aptepti grietinėlės+pieno kremu, o paviršių apibarstyti trupinukais ( likusiais nuo nupjaustytų pyrago šonų).
Galima valgyti vieną arba pertepti su grietinėles kremu ( galima ir maziau riebų variantą pasirinkti : pvz. tiesiog su kokiu turkišku jogurtu arba President tepamu varškės kremu... )
Skanaus
irmulia, na ir pyrago gražumas, vien spalva ko verta Įdomu, koks skonis tokio biskvito
Gal ir pasiakartosiu, visos temos neskaiciau.
As tai su spinatais darau lietinius blynus pakepinti spinatus su svogunu ir siek tiek surio (galima ir be surio), druskos, pipiru ir vynioji i lietini
Lygiai taip pat galima kolduniuku pasidaryt (darau be svogunu ir suris - mocarella).
Labai skanu i sriuba idet spinatu. Ir siaip i svieziu darzoviu salotas.
As tai su spinatais darau lietinius blynus pakepinti spinatus su svogunu ir siek tiek surio (galima ir be surio), druskos, pipiru ir vynioji i lietini
Lygiai taip pat galima kolduniuku pasidaryt (darau be svogunu ir suris - mocarella).
Labai skanu i sriuba idet spinatu. Ir siaip i svieziu darzoviu salotas.
Suveltos Avys, skonis kaip pyrago , jokių špinatų ten nė gramelio nesijaučia tik graži žalia spalva dabar planuose kokius špinatinius saldžius sausainėlius išsikepti ar keksiukus/mufinus
o čia nesaldus patiekalas
Špinatų soufflé
2 asmenims:
Reikės :
* 200 g šviežių špinatų ( tyrės gaunasi ~ 130 g)
* 3 kiaušinių
* druskos
* maltų pipirų
* malto muskato riešuto
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 200- 220°C karščio.
Špinatus nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėti į keptuvę ar puodą, įpilti truputį vandens ir kaitinti iki špinatai suminkštės / sukris.
Apvirtus špinatus sudėti į kiaurasamtį, nusunkti susidariusį skystį. Palikti pilnai atvėsti.
Špinatų tyrę pagardinti druska, pipirais ir maltu muskato riešutu - viską permaišyti.
Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių.
Kiaušinių trynius sudėti į prieskoniais pagardintą špinatų tyrę - viską gerai išmaišyti.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų. Sukrėsti špinatų/trynių plakinį ir mentelės pagalba atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Paruoštą masę sudėti į kepimo indus ir pastatyti kepti ~30 minučių, iki soufflé pilnai pakils / išsipūs.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
o čia nesaldus patiekalas
Špinatų soufflé
2 asmenims:
Reikės :
* 200 g šviežių špinatų ( tyrės gaunasi ~ 130 g)
* 3 kiaušinių
* druskos
* maltų pipirų
* malto muskato riešuto
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 200- 220°C karščio.
Špinatus nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėti į keptuvę ar puodą, įpilti truputį vandens ir kaitinti iki špinatai suminkštės / sukris.
Apvirtus špinatus sudėti į kiaurasamtį, nusunkti susidariusį skystį. Palikti pilnai atvėsti.
Špinatų tyrę pagardinti druska, pipirais ir maltu muskato riešutu - viską permaišyti.
Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių.
Kiaušinių trynius sudėti į prieskoniais pagardintą špinatų tyrę - viską gerai išmaišyti.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų. Sukrėsti špinatų/trynių plakinį ir mentelės pagalba atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Paruoštą masę sudėti į kepimo indus ir pastatyti kepti ~30 minučių, iki soufflé pilnai pakils / išsipūs.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
O aš iš špinatų pusryčiams gaminuosi tokį labai skanų ir sveiką kokteiliuką:
špinatų (kiek nori, aš dedu daug )
krapų (taip pat kiek nori)
kefyro šaltibarštinio
himalajų druskytės
agurko ( kai atsiranda savame darželyje arba nusiperku)
viską suplaku kokteilinėj arba su blenderiu ir labai skanu ir sveika
geriu kas rytą, oda tampa graži, nagai labai stiprūs
špinatų (kiek nori, aš dedu daug )
krapų (taip pat kiek nori)
kefyro šaltibarštinio
himalajų druskytės
agurko ( kai atsiranda savame darželyje arba nusiperku)
viską suplaku kokteilinėj arba su blenderiu ir labai skanu ir sveika
geriu kas rytą, oda tampa graži, nagai labai stiprūs
irmulia, nerealiai atrodo pyragas,būtinai išbandysiu,juolab savo augintų špinatų jau turiu nemažai
Aš su špinatais kepu sluoksniuotos bemielės tešlos pyragėlius. reikia tešlos pakelio, špinatų, kumpio, fermentinio sūrio,svogūno, kiaušinio aptepti. kumpį ir svogūną pakepinu keptuvėje su sviestu, dedu supjaustytus špinatus,ir uždengtoj keptuvėj pakepu dar minutę kokią. dedu tą masę ant tešlos lakštų,pabarstau, susuku, pjaustau tokiais gabaliukais kokių pyragėlių norisi, į skardą, aptepu plaktu kiaušiniu, sezamų pabarstau ir į orkaitę 190 karščio 15-20min. skanumėlis
Aš su špinatais kepu sluoksniuotos bemielės tešlos pyragėlius. reikia tešlos pakelio, špinatų, kumpio, fermentinio sūrio,svogūno, kiaušinio aptepti. kumpį ir svogūną pakepinu keptuvėje su sviestu, dedu supjaustytus špinatus,ir uždengtoj keptuvėj pakepu dar minutę kokią. dedu tą masę ant tešlos lakštų,pabarstau, susuku, pjaustau tokiais gabaliukais kokių pyragėlių norisi, į skardą, aptepu plaktu kiaušiniu, sezamų pabarstau ir į orkaitę 190 karščio 15-20min. skanumėlis
O gal kas zino koki viena kita recepciuka spinatu su virtom bulvem
Kazkaip atrodo kad turetu derintis Gal kokie virtu bulviu blynai, imaisius i tesla spinatu, varskes
Gal kazkas pasidalins, o jei ne teks ekperimentuoti
Kazkaip atrodo kad turetu derintis Gal kokie virtu bulviu blynai, imaisius i tesla spinatu, varskes
Gal kazkas pasidalins, o jei ne teks ekperimentuoti
QUOTE(mandarininė @ 2012 05 05, 08:21)
Špinatų ir bulvių virtinukai su pomidorų tyrės padažu ir Parmezanu
* 350 g bulvių ( 5 vidutinio dydžio bulvės)
* 180 g šaldytų špinatų
* 1 kiaušinis
* 130 g Speltos miltų ( galima dėti paprastus, kvietinius)
* druskos, pipirų
* pomidorų tyrės
* žiupsnis tarkuoto parmezano sūrio
Bulves nuskuti, supjaustyti kubeliais, išvirti.
Sugrūsti į košę, įmušti kiaušinį, sudėti atšildytus špinatus, suberti miltus, pagardinti druska ir maltais pipirais. Viską išmaišyti, jei tešla labai limpa prie rankų, dar truputį įberti miltų. Suformuoti rutuliukus .
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį , virti 5 minutes kol iškyla .
Patiekti su pomidorų tyrės padažu, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu. Patiekti iš karto.
Iš ties sotus patiekalas. Svarbu bulves kaip įmanoma geriau sutrinti, kad nesijaustų gumulėlių - tai įtakoja kukuliukų skonį
Skanaus
As darau su spinatais kolduniukus,idarui spinatai varske,lasinukai,valgome su sultiniu