Pakelį šaldytų špinatų ir pakelį šaldytų brokolių užpilu verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų, ir išverdu. Įdedu druskytės, sutrinu blenderiu kartu su vandeniu, įdedu šaukštelį sviestuko, indelį lydyto sūrelio (pvz., Mildutė be priedų), dar pamaišau blenderiu, supilu į dubenėlius ir suberiu tarkuotą parmezano tipo ar kt. sūrį, ir būtinai kubeliais pjaustyto sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Galima patiekti su skrudinto batono kubeliais. Niams...
O su šviežiais špinatais darau taip. Kadangi tai labai naudinga ir vitamininga daržovė, stengiuosi jų šviežių valgyti kuo daugiau, tik nepatinka, kad jie tarsi kažkiek sutraukia burnos gleivinę. Taigi nuplautus špinatus kartu su koteliais rankomis suplėšau rankomis kas porą cm, tada įpilu kokio nors saldaus jogurto, ir suplauku blenderiu. Va tada jau įmanoma valgyti ir dideliais kiekiais, ir net vaikui įsiūlyti
Oi skanus tas Spinatas, kazkaip pastarosiomis dienomis po spinatini patiekaliuka suvartojau tai db pabere kojas ir galvojiu ar gali but kokia alergine reakcija butent nuo ju ?
Labai skanu špinatai. Tik gaila ,kad gydytoja sakė, kad turintiems šlapimo takų problemelių špinatų reiktų vengti.
QUOTE(Vaiga1 @ 2010 04 23, 14:26)
Labai skanu špinatai. Tik gaila ,kad gydytoja sakė, kad turintiems šlapimo takų problemelių špinatų reiktų vengti.
Kažin kodel ?nes mano mažoji dažnai serga šlapimtakiu uždegimais,o as kaip tik stengiuos daryt visokias salotas, kad tik daugiau šito gerio gautu.Gal saikingai vartojant nieko nenutikts?
QUOTE(manx @ 2010 05 20, 15:23)
Kažin kodel ?nes mano mažoji dažnai serga šlapimtakiu uždegimais,o as kaip tik stengiuos daryt visokias salotas, kad tik daugiau šito gerio gautu.Gal saikingai vartojant nieko nenutikts?
spinatai turi ten kazkokios medziagos, kuri kenksminga sergatiems kepenu, instu, sl.taku ligomis.
BET. Skaiciau nete, kad ta medziaga neutralizuoja ziupsnelis cukraus Tad, jei gaminate padaza, ar idara koki is spinatu, truputelis cukriuko nesijaus, o ir ramu bus.
Nes, jei parkat spinatus turguje, jie gali buti ne tos dienos skynimo. Tada tos medziagos dar padaugeja, lygiant su ka tik nuskintais is savo darzo.
Tokios tokeles
Pamirsau tos medziagos pavadinima
QUOTE(brashke77 @ 2010 06 25, 15:04)
spinatai turi ten kazkokios medziagos, kuri kenksminga sergatiems kepenu, instu, sl.taku ligomis.
BET. Skaiciau nete, kad ta medziaga neutralizuoja ziupsnelis cukraus Tad, jei gaminate padaza, ar idara koki is spinatu, truputelis cukriuko nesijaus, o ir ramu bus.
Nes, jei parkat spinatus turguje, jie gali buti ne tos dienos skynimo. Tada tos medziagos dar padaugeja, lygiant su ka tik nuskintais is savo darzo.
Tokios tokeles
Pamirsau tos medziagos pavadinima
BET. Skaiciau nete, kad ta medziaga neutralizuoja ziupsnelis cukraus Tad, jei gaminate padaza, ar idara koki is spinatu, truputelis cukriuko nesijaus, o ir ramu bus.
Nes, jei parkat spinatus turguje, jie gali buti ne tos dienos skynimo. Tada tos medziagos dar padaugeja, lygiant su ka tik nuskintais is savo darzo.
Tokios tokeles
Pamirsau tos medziagos pavadinima
Ta medžiaga-oksalo rūgštis. Jos taip pat gausu rabarbaruose ir rūgštynėse. Didesni šios rūgšties kiekiai-žalingi. Todėl tą pačią dieną valgyti visų minėtų produktų-nerekomenduojama. Vyresniems gali pradėti skaudėti sąnarius. Didesnį oksalo r. kiekį gali neutralizuoti kreida. T. y. į 1 kg gaminio dedama 3 gramai kreidos. Špinatuose yra lengvai virškinamų baltymų, vitaminų ir mineralinių druskų, ypač geležies , kalcio ir fosforo. Paruošti špinatai-medicinos pripažintas dietinis valgis sergantiems skrandžio, žarnų, tulžies ir kepenų ligomis. jie duodami ir mažakraujyste bei rachitu sergantiems vaikams. Nepatartina špinatų vartoti tiems, kurie turi inkstuose ar šlapimo pūslėje akmenų."
Nuo savęs pridėsiu, kad ir turint inkstų funkcijos sutrikimų, o taip pat problemų su šlapimo takais.
Neskaičiau, kad cukrus padėtų oksalo rūgštį neutralizuoti.
siltnamyje pats spinatu derejimas...gal kokiais idomesniais recepteliais su jais galetumete pasidalinti?
Sveikos, na o aš gaminu Graikišką pyragą
nesudėtinga, bet labai skanu:)
nesudėtinga, bet labai skanu:)
QUOTE(DiaDi @ 2011 06 15, 15:46)
Super! tokie pyragai labai labai skanu Špinatus vartoju daugiausia žalius salotose , medžiagas vertingas, kad išsaugotų
As retkarciais kepu kiausiniene su spinatais.
Keptuveje ikaitinu slakeli alyvuogiu aliejaus ir trumpai apkepu gera sauja ar net daugiau spinatu.
Uzpilu spinatus kiausiniu plakiniu. Pagardinu druska ir svieziai maltais pipirais.
Gaunasi lspalvingi, skanus ir greit paruosiami pusryciai.
Keptuveje ikaitinu slakeli alyvuogiu aliejaus ir trumpai apkepu gera sauja ar net daugiau spinatu.
Uzpilu spinatus kiausiniu plakiniu. Pagardinu druska ir svieziai maltais pipirais.
Gaunasi lspalvingi, skanus ir greit paruosiami pusryciai.