QUOTE(S@V@N@ @ 2009 07 10, 00:01)
Aš vadinu "Šreko padažas"
kažkada viriau mamai sriubą, bulvė, morka, svogūnas - juos išverdi, šiek tiek apverdi špinatus ir į blenderį, gavosi tiršsriubė su tokia ryškia spalva, tai mama irgi "šreko sriuba" pavadino
QUOTE(Nordex @ 2009 07 23, 22:46)
Aga, gan greit perauga ir tada jau nelabai tinkami naudot
[/color]
O kodel netinkami naudoti perrauge??? o jei nuskabyt lapelius nuo koto - gal gerai tada?
Patarkite, kaip juos saldyti? Supjaustai, i maiseli ar dezute, o paskui atsildai, tai jie kaip kose? ar vis dar lieka lapai?
aš šiemet pirmą kartą juos šaldžiau, aišku nuplovus sudėliojau į maišelius porcijomis, net nepjausčiau, bet kai atšils susipjaustysiu prieš gaminant. Manau, kad bus suglebę lapai - košė, bet virimui ar troškinimui pats tas...
QUOTE(šneider @ 2009 09 08, 00:24)
Aš vienoje dijietų knygoje radau pusryčių patiekalą su špinatais:
Kiaušinis, 2 šaukštai mineralinio vandens (negzuoto), špinatai, krapai. darome omletą. Valgome uždėtą ant ruginės uonos riekutės ant kurios užtepta truputis sviesto. Nu taip skanu. Daviau per prieartą vyrui paragauti, tai jis kas antrus pusričius mane verčia kepti šį omletą
.
labai skaniai skamba, nors ir nesu kiaušinių mėgėja, norėčiau paragauti, būtinai išmėginsiu