Įkraunama...
Įkraunama...

Špinatai

QUOTE(berna @ 2009 07 06, 10:19)
Špinatų spalva....patiekalo puošmena  smile.gif

Aš vadinu "Šreko padažas" thumbup.gif
Atsakyti
Vakar pasidariau salotų su špinatais.

Špinatai
Paprika
Pomidoras
Agurkas
Ridikėliai
Šiek tiek krapų ir baziliko

Viską užpyliau jogurtu su įspaustu česnaku, padruskinau, pipirų įbėriau, bijojau net ragauti (špinatus pirmąkart salotose naudojau, man jie nevalgomi visada atrodė biggrin.gif ), bet labai skanios buvo thumbup.gif
Atsakyti

Aga, gan greit perauga ir tada jau nelabai tinkami naudot unsure.gif [/color]

O kodel netinkami naudoti perrauge??? o jei nuskabyt lapelius nuo koto - gal gerai tada?
Patarkite, kaip juos saldyti? Supjaustai, i maiseli ar dezute, o paskui atsildai, tai jie kaip kose? ar vis dar lieka lapai?
Atsakyti
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 29, 11:51)
Aš šiemet pirmą kartą pasėjau špinatus ax.gif
O jie taip greitai perauga?
Nespėjau pasidžiaugti ir privalgyti lyg davalej blush2.gif


Greitai perauga. Yra kita rusis - naujosios zelandijos spinatai. Sie letai dygsta, bet sudyge laikosi ilgiau nei paprasti smile.gif
Atsakyti
man spinatai tinka bet kur. ir salotos ir sriuba ir su sumustiniu.. smile.gif
Atsakyti
Aš vienoje dijietų knygoje radau pusryčių patiekalą su špinatais:
Kiaušinis, 2 šaukštai mineralinio vandens (negzuoto), špinatai, krapai. darome omletą. Valgome uždėtą ant ruginės uonos riekutės ant kurios užtepta truputis sviesto. Nu taip skanu. Daviau per prieartą vyrui paragauti, tai jis kas antrus pusričius mane verčia kepti šį omletą doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 07 10, 00:01)
Aš vadinu "Šreko padažas"  thumbup.gif

kažkada viriau mamai sriubą, bulvė, morka, svogūnas - juos išverdi, šiek tiek apverdi špinatus ir į blenderį, gavosi tiršsriubė su tokia ryškia spalva, tai mama irgi "šreko sriuba" pavadino biggrin.gif

QUOTE(Nordex @ 2009 07 23, 22:46)
Aga, gan greit perauga ir tada jau nelabai tinkami naudot unsure.gif [/color]

O kodel netinkami naudoti perrauge??? o jei nuskabyt lapelius nuo koto - gal gerai tada?
Patarkite, kaip juos saldyti? Supjaustai, i maiseli ar dezute, o paskui atsildai, tai jie kaip kose? ar vis dar lieka lapai?


aš šiemet pirmą kartą juos šaldžiau, aišku nuplovus sudėliojau į maišelius porcijomis, net nepjausčiau, bet kai atšils susipjaustysiu prieš gaminant. Manau, kad bus suglebę lapai - košė, bet virimui ar troškinimui pats tas...

QUOTE(šneider @ 2009 09 08, 00:24)
Aš vienoje dijietų knygoje radau pusryčių patiekalą su špinatais:
Kiaušinis, 2 šaukštai mineralinio vandens (negzuoto), špinatai, krapai. darome omletą. Valgome uždėtą ant ruginės uonos riekutės ant kurios užtepta truputis sviesto. Nu taip skanu. Daviau per prieartą vyrui paragauti, tai jis kas antrus pusričius mane verčia kepti šį omletą doh.gif .

labai skaniai skamba, nors ir nesu kiaušinių mėgėja, norėčiau paragauti, būtinai išmėginsiu thumbup.gif
Atsakyti
Ieskojau antru patiekalu su spinatais, bet neradau, tad uzvesiu nauja tema. MB tevai patys augina spinatus ir mes ju labai daug gaunam, tad pamaniau, kad galiu pasidalinti savo megstamiausiu receptu.

Reikes:
300 g spinatu
500 g mesos (kokios tik norite, bet man skaniausia visciuku kulseliu mesa)
Vieno melynojo svoguno (is bedos tiks ir paprasti)
Po sauksta giretines, majonezo ir pomidoru padazo arba kecupo.
Siek tiek cukraus ir druskos.

Paruosimas:
Spinatus sumalame mesmale (arba labai labai smulkiai supjaustome).
Mesa isverdame ir supjaustome mazais gabaliukais.
Svoguna supjaustome, dedame i keptuve ir siek tiek pakepiname (jei keptuve bloga ir svogunai svyla, galima ipilti aiejaus).
I kepanciu svogunu keptuve suberiame mesa, spinatus, sumaisyta grietines-majonezo-kecupo padaza ir kepame kokias 5 min ant silpnos ugnies su trupuciu cukraus ir druskos.

Si patiekala galima valgyti su duona ar bulvemis, kas kaip megsta. Bet man skaniausia su duoniukais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snuffe: 06 lapkričio 2009 - 23:22
Įdomus receptas. Aš dažniausiai perku šaldytus kapotus špinatus ir dedu į nesaldžius pyragus (trapi ar sluoksniuota tešla iš išorės ir įvairūs įdarai viduj). Mėgstamiausias yra su špinatais, lašiša, baltu sūriu ir grietinėle (viską tiesiog sumaišau, paprieskoninu ir kepu).
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 11 07, 01:14)
Įdomus receptas. Aš dažniausiai perku šaldytus kapotus špinatus ir  dedu į nesaldžius pyragus (trapi ar sluoksniuota tešla iš išorės ir įvairūs įdarai viduj). Mėgstamiausias yra su špinatais, lašiša, baltu sūriu ir grietinėle (viską tiesiog sumaišau, paprieskoninu ir kepu).

Skaniai skamba,prasom issamiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 11 07, 01:14)
Įdomus receptas. Aš dažniausiai perku šaldytus kapotus špinatus ir  dedu į nesaldžius pyragus (trapi ar sluoksniuota tešla iš išorės ir įvairūs įdarai viduj). Mėgstamiausias yra su špinatais, lašiša, baltu sūriu ir grietinėle (viską tiesiog sumaišau, paprieskoninu ir kepu).



as irgi i sluoksniuota tesla.
Irgi perku saldytus spinatus, juos (atsilusius) sumaisau su varske. skarda iskloju sluoksniuota tesla, dedu ta varske su spinatais ir uzdengiu vel sluoksniuota tesla.
skanu karsta, o ir atsales kitai dienai pusryciams niam thumbup.gif
Atsakyti
O mes iš špinatų kepam kiaušinienę arba iš špinatų trintą sriubą
Atsakyti