Liūdna, kad viso kalnų grožio nepavyko išvysti Bet ką padarysi - būna ir blogiau (netrukus pati tuo įsitikinsiu ) Leidžiamės nuo Lovčeno kalno į apačią
Prieš akis vėl išnyra asiliukas - žvilgsnis tiesiog sako na, atnešk dar duonos... dabar tikrai papozuosiu
....Pamojuojam jam pro mašinos langą ir sukam link senojo Budvos kelio...
QUOTE(Thea! @ 2011 08 17, 21:49)
Aidluka aciu uz informacija viska konspektuojuosi,kad kelione butu idomesne
na merginos jungiuosi ir as su taure
na merginos jungiuosi ir as su taure
Tai, kad jau konspektuoji, tai prikonspektuok prie Cetinje dar ir vienuolyna. Man patiko Ten saugoma Jono krikstytojo ranka (berods be poros pirstu) ir dar pas rusus forume skaiciau, kad ir kryziaus gabalelis. DAr pavaiksciojus galima apziureti senasias ambasadas, yra kazkokie muziejai, bet jau reikia pasidometi kokie jie ten. Cetinje labai siaip maziukas ir ramus miestelis. Ir kalbama, kad lyg ir bus sugrazintas jai sostines statusas, lyg ir kai kurios salys planuoja savo ambasadas ikurti vel siame miestelyje
Ai, ir dar, Lovcenas, tai ne tik kalnas su mauzoliejumi, tai nacionalinis parkas. Turint laiko ir megstant dviracius, manau visai smagu butu:
http://adventurespar...king/4550738298
Aciu labai
vakar maximoj maciau zurnala apie Juodkalnija, ten speju su kiekvienu numeriu apie vis kita sali. Surasyta visa naudinga informacija,visos lankytinos vietos aprasytos su pasakojimais, o kaina 12lt.,nemazai bet tikrai verta kadangi ju nelabai turejau tai nusifotkinau svarbiausias info ir perskaiciau toki dalyka kad vaziuojant ten reikia deklaruoti ivezama turta,tarkim kompa,fotika ir pan,kad nekiltu problemu isvezant. Dare taip kas nors? o ir galima vezti tik litra vyno ir litra degancio gerimo...
vakar maximoj maciau zurnala apie Juodkalnija, ten speju su kiekvienu numeriu apie vis kita sali. Surasyta visa naudinga informacija,visos lankytinos vietos aprasytos su pasakojimais, o kaina 12lt.,nemazai bet tikrai verta kadangi ju nelabai turejau tai nusifotkinau svarbiausias info ir perskaiciau toki dalyka kad vaziuojant ten reikia deklaruoti ivezama turta,tarkim kompa,fotika ir pan,kad nekiltu problemu isvezant. Dare taip kas nors? o ir galima vezti tik litra vyno ir litra degancio gerimo...
QUOTE(Thea! @ 2011 08 17, 22:24)
perskaiciau toki dalyka kad vaziuojant ten reikia deklaruoti ivezama turta,tarkim kompa,fotika ir pan,kad nekiltu problemu isvezant. Dare taip kas nors? o ir galima vezti tik litra vyno ir litra degancio gerimo...
nedeklaravau ir negirdejau, kad kas nors ta daro. bet kokios yra taisykles irgi nezinau.
del alkoholio, tai mes ji be problemu vezemes (man ju vynas labai skanus ). Bet vaziuojant vengru pasienietis labai priekabiai narse, gerai, kad nepastebejo viso alkoholio kuri vezemes, nes nezinau, kaip butu sureagaves. Bet mate daugiau nei trejeta buteliu. Tik gal todel, kad jie buvo nepaslepti, tai kazkaip susvelnejo marmuze o ir mes nerukantys, tai cigareciu pas mus nei kvapo, o ju kazkaip labiau ieskojo. Siaip ir is kitu esu ne karta girdejusi, kad vengru pasienieciai meilumu nepasizymi. Na, gal darbas ju toks O juodkalnieciai ir serbai kazkaip demesio nekreipe ka ten gabenames.
QUOTE(snickers @ 2011 08 17, 17:24)
...Dar Juodkalniją peržiūrėjau ir vyrui parodžiau.
Virusas plinta. Dar viena ligonė , planuojanti prieš metus keliones.....
Virusas plinta. Dar viena ligonė , planuojanti prieš metus keliones.....
Snickers, kad žinotum kaip džiaugiuos kad Juodkalnijos mylėtojų gretos auga
...Prieš kelis metus mane irgi užbūrė Kavenskos nuotraukos jas pamačius iškart traukiau žemėlapį ir puoliau ieškot kurgi tą nuostabiąją Montenegro surast Suradau ir pamaniau... ji pasiekiama, tikrai pasiekiama... Tąkart beliko sulaukti vyro pritarimo Jis tik išvydęs pirmuosius vaizdus be jokios abejonės pareiškė tu tik planuok šią vasarą ten būtinai nuvešiu Na, nuo tada ir pradėjau svaigti Juodkalnija Jei kas paklausdavo kur vasarą važiuosim sulaukę atsakymo nustebdavo - tuo metu iš pažystamų tikrai nei vienas nežinojo kur ta Montenegro randasi Daug kas kažkodėl įsivaizduodavo kad važiuosim į Afriką - suabejodavo tik žinodami kad mes visur keliaujam automobiiliu - tai kaipgi į Afriką su mašina nusigausim Besvajojant praėjo keli mėnesiai... Vieną dieną mano brangusis pasiūlė pažiūrėt filmą (o man tai katastrofa nesu filmų mėgėja ) Na, sako neatsikalbinėk ir žiūrėk - parsiunčiau tau svajonių Grafą Montenegro Na kągi, žiūrėjau, žiūrėjau - kiek kartų žiūrėjau net nebepamenu...
.... Svajonės dar labiau sustiprėjo... išsipildė... o praėjus trims metams netgi dar kartą pasikartojo
Lovceno kalnas, dievulėliau, nuo jo gi tikrai pusė Juodkalnijos matosi.
Cobre, Vranac kaip gerai skonį atsimenu Moka padaryti skanius daiktus juodkalniečiai, kaip ir savo bandukus iškepti
Cobre, Vranac kaip gerai skonį atsimenu Moka padaryti skanius daiktus juodkalniečiai, kaip ir savo bandukus iškepti
QUOTE(Thea! @ 2011 08 17, 21:24)
...ir perskaiciau toki dalyka kad vaziuojant ten reikia deklaruoti ivezama turta,tarkim kompa,fotika ir pan,kad nekiltu problemu isvezant. Dare taip kas nors? o ir galima vezti tik litra vyno ir litra degancio gerimo...
Manau, kad tai truputį pasenus informacija - tikrai nei kompų, nei fotikų ar kamerų nereikia deklaruoti
Na, alkoholio kiekiai yra riboti, bet bent jau mūsų per visą keliavimo istoriją dar niekas niekada netikrino Kažkaip galvojau kad šįkart bus pirmasis kartas kai patikrins - labiausiai bijojau vengrų muitininkų - vyno (tame tarpe ir Vranaco ) vežėmės geroooooooooookai per daug Bet iš Serbijos įvažiuojant į Vengriją muitininkas tik paklausė iš kur važiuojam - kai pasakėm kad iš Graikijos tik pamojo ranka ir praleido Jiems tąkart didesnį rūpestį kėlė iš Turkijos namo į Vokietiją grįžtantys turkai... Žiauru buvo žiūrėt kai iš jų "pritrombuotų" mašinų viską krovė ant žemės
Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2011 08 18, 21:37)
Mums irgi Vranacas labai patiko Beje, šiemet ne vienam didesniam prekybcentry matėm didžiulius plakatus, reklamuojančius šį vyną - kaip supratau jis pripažintas metų gaminiu Nr. 1
Niugi, keliaukim toliau...
...Važiuojam senuoju Budvos keliu Vaizdai pasakiški, tik... nuotraukos tiesiog tragiškos Galbūt pirmą kartą gyvenime norėjos kad būtų paniurus diena arba bent saulė taip neakintų Gerai kad nuotraukos su žmonėm kažkiek tą saulę "atmušė" - bent jau šiose nuotraukose truputį Kotoro įlankos grožio galima įžiūrėt
...Pietaujam prie šio stalelio - traukiam pršutą, burekus, picas, kavą... Kas gali būti geriau - dieviško skonio maistas, užburiantys vaizdai - apima tiesiog žodžiais neapsakomas jausmas ...Daug kas stebisi kad kelionėse manęs nedomina muziejai... Nagi domina mane muziejai, bet kitokie... gamtos sukurti
Privažiuojam uolą - mano chebrytė iškart nusprendžia kad čia ir buvo paslėpti "grafo Montenegro" lobiai Mažasis "lobių ieškotojas" net prožektorių nešas į vidų - nagi reikia viską atydžiai apžiūrėt - galbūt kas nors liko
Tikrąja ta žodžio prasme "apakinti" supančio grožio palengva artėjam prie Kotoro
...Važiuojam senuoju Budvos keliu Vaizdai pasakiški, tik... nuotraukos tiesiog tragiškos Galbūt pirmą kartą gyvenime norėjos kad būtų paniurus diena arba bent saulė taip neakintų Gerai kad nuotraukos su žmonėm kažkiek tą saulę "atmušė" - bent jau šiose nuotraukose truputį Kotoro įlankos grožio galima įžiūrėt
...Pietaujam prie šio stalelio - traukiam pršutą, burekus, picas, kavą... Kas gali būti geriau - dieviško skonio maistas, užburiantys vaizdai - apima tiesiog žodžiais neapsakomas jausmas ...Daug kas stebisi kad kelionėse manęs nedomina muziejai... Nagi domina mane muziejai, bet kitokie... gamtos sukurti
Privažiuojam uolą - mano chebrytė iškart nusprendžia kad čia ir buvo paslėpti "grafo Montenegro" lobiai Mažasis "lobių ieškotojas" net prožektorių nešas į vidų - nagi reikia viską atydžiai apžiūrėt - galbūt kas nors liko
Tikrąja ta žodžio prasme "apakinti" supančio grožio palengva artėjam prie Kotoro
Na, o dabar pasivaikščiokim po nuostabųjį Kotoro senamiestį ...Antrą kartą kelionėj aplanko nuostabus jausmas ... niekada negalvojau kad taip gera sugrįžti ten kur kažkada jau buvom... Toks jausmas... lyg grįžom namo
Papildyta:
Papildyta:
Kurgi pradingo visi Kotoro katukai Prieš tris metus jų čia buvo tiek daug... tokių kūdučių Dabar pamatėm tik vieną vienintelį... ir pavalgiusį
Papildyta:
Papildyta:
...Prieš tris metus pirmuosius lietuvius per kelionę sutikom Kotore... Po trijų metų istorija kartojasi - tik šįkart tai buvo išvis vieninteliai sutikti lietuviai per visą mūsų 25 dienų kelionę Pasidalinam kelionės įspūdžiais - viskas be galo įdomu - juk keliaujam skirtingais maršrutais Pasidžiaugiam patirtais įspūdžiais, palinkim vieni kitiems gero kelio, atsisveikinam ir važiuojam toliau...
Papildyta:
Papildyta:
Kurgi pradingo visi Kotoro katukai Prieš tris metus jų čia buvo tiek daug... tokių kūdučių Dabar pamatėm tik vieną vienintelį... ir pavalgiusį
Papildyta:
Papildyta:
...Prieš tris metus pirmuosius lietuvius per kelionę sutikom Kotore... Po trijų metų istorija kartojasi - tik šįkart tai buvo išvis vieninteliai sutikti lietuviai per visą mūsų 25 dienų kelionę Pasidalinam kelionės įspūdžiais - viskas be galo įdomu - juk keliaujam skirtingais maršrutais Pasidžiaugiam patirtais įspūdžiais, palinkim vieni kitiems gero kelio, atsisveikinam ir važiuojam toliau...
QUOTE(Aruna @ 2011 08 18, 22:37)
tikrai taip, nes jie gamina tikra, gryna maista ir tikrus, grynus gerimus. Nors siaip negarantuoju, kad jie patys nuostabiausi pasaulyje, tiesiog viskas susije su tuo laimes pojuciu, kuris sklando sioje salyje. Tiesiog kai kerti siena, reikia atsipalaiduoti ir jei tai pavyksta, tada tu jau rojuje.... tai nepaaiskinama, nes kitose salyse gali rasti ir grazesne architektura ir daugiau tvarkos.... laimingas tas, kas atrado roju savo sielai... man kol kas tai Juodkalnija....
Aidluka, dauguma, ir as tame tarpe, turi nusistatyma, kad gyvenimas yra trumpas, ir neverta antra o gal net -niolikta karta grizti ten pat. bet patys geriausi jausmai aplanko griztant i tas vietas, i kurias svajojai kada nors grizti. Kelis kart isbandyta ir visus kartus suveike 100 proc matydama naujus dalykus patiri naujas emocijas, atradimo dziaugsmas be abejo yra kazkas nerealaus, bet grizimas yra aplamai kazkas svaiginancio, gero, ramaus ir .... na, tu mane suprasi tikrai
Cobre, žinoma vietų nelankytų begalė, bet gi būna tokios gražios ir mielos vietos, kur gali vėl ir vėl iš naujo rasti širdžiai mielus vaizdus. Atrodo Juodkalnijo praleidom nemažai laiko, net 1 0deinų, bet kiek dar daug nematėm, kai kur buvo pabūta trumpai. Tas pats Kotoras labai įstrigo, norėčiau ten bent jau gerą pusdienį praleist, o ne pusantros valandos kaip buvo mums.
Gal dėl to mes grįžtam į tas pačias lankytas šalis, tik atrandam naujas vietas Ir pati gi lėktum į ta Juodkalniją jaučiu ne kartą - tik mane prigriebk
Gal dėl to mes grįžtam į tas pačias lankytas šalis, tik atrandam naujas vietas Ir pati gi lėktum į ta Juodkalniją jaučiu ne kartą - tik mane prigriebk
QUOTE(Cobre @ 2011 08 19, 00:05)
Aidluka, dauguma, ir as tame tarpe, turi nusistatyma, kad gyvenimas yra trumpas, ir neverta antra o gal net -niolikta karta grizti ten pat. bet patys geriausi jausmai aplanko griztant i tas vietas, i kurias svajojai kada nors grizti. Kelis kart isbandyta ir visus kartus suveike 100 proc matydama naujus dalykus patiri naujas emocijas, atradimo dziaugsmas be abejo yra kazkas nerealaus, bet grizimas yra aplamai kazkas svaiginancio, gero, ramaus ir .... na, tu mane suprasi tikrai
Cobre, tu net neįsivaizdiji kaip aš gerai tai suprantu Prieš kelis metus užsispyrus kaip ožka visiems įrodinėdavau kad jau kas kas, o aš gyvenime niekada negrįšiu į jau lankytas vietas - gyvenimas per trumpas, yra tiek ir tiek visko ką galima pamatyt, o jau grįžti ten kur jau buvai tai jau ne Dabar taip juokas ima iš savo žodžių... ...O jausmas sugrįžus į širdį užbūrusias vietas tai išties fantastinis...