Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

QUOTE(vilmaaa @ 2011 08 09, 10:53)
Aidluka, ačiū už nuostabius įspūdžius ir dar nuostabesnes nuotraukas wub.gif Kitais metais planuojame pakeliauti po Italiją (Venecija) ir Prancūzijos rivjerą, bet manau kad kelionė nuo Venecijos jusų dėka pasisuks visai į kitą pausę.  wub.gif

Mes pernai trumpam buvome nuskride i Italija ir su nuomota masina pasivezinom. Grazu ir net labai grazu. Bet tiesiog man ten tas grozis tarsi dirbtinis, islaizytas. O Juodkalnija naturali, tokia, kokia dievulis sukure (ir kokia zmones apsiukslino biggrin.gif ) wub.gif Bet ne visiems tai gali patikti, kiekvieno juk supratimas apie grozi yra kitoks.
Aidluka - kempingas superinis. Na bet nejau mums vieniems taip su oru nepasiseke Durmitore doh.gif Kai mes ten buvome, tai jau ir sortai buvo nerealiai nenormaliai izulus rubas, o jau su trumpom rankovem nei vieno nemaciau. +16 tai buvo daugiausia, ka masinos termometras uzfiksavo netoli Zabljako doh.gif Kai ta diena prie juros buvo gerokai virs +30, tai organizmui toks temperaturu skirtumas buvo labai nemalonus, visi piestu stojosi pries likima ten nakvoti verysad.gif Taip, kad dar viena priezastis tau pavydeti biggrin.gif Tai beskaitydama ir bepavydedaa ir prazilsiu pasakojimo pabaigoje biggrin.gif

Padesiu Aidlukai reklamuoti kempinga biggrin.gif Gal kam prireiks smile.gif
http://www.autocamp-...com/english.htm

Atsakyti
Lietuva - Lenkija - Čekija - Austrija - Slovėnija - Kroatija - Bosnija ir Hercegovina - Juodkalnija - Albanija - Graikija - Makedonija - Serbija - Vengrija - Slovakija - Lenkija - Lietuva

o kiek cia km jums isejo????sokas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2011 08 10, 14:51)
Lietuva - Lenkija - Čekija - Austrija - Slovėnija - Kroatija - Bosnija ir Hercegovina - Juodkalnija - Albanija - Graikija - Makedonija - Serbija - Vengrija - Slovakija - Lenkija - Lietuva

o kiek cia km jums isejo????sokas  blink.gif

Ulitka, gal pats maršrutas atrodo nerealiai, nes teko tiek daug šalių aplankyt - tiksliau kai kurias šalis ne aplankyt, o tik pervažiuot ax.gif O kilometrų tikrai nebuvo labai daug - per 25 dienas pravažiavom tik 8200 km smile.gif Pernai kelionė irgi truko tiek pat laiko tik km buvo truputį daugiau - 8400 mirksiukas.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 08 08, 22:38)
Juokauji  blink.gif  As tik kelias dienas ten pabuvau  biggrin.gif  As tiesiog myliu sia sali ir vis palandzioju po ivairius puslapius, kur kazkiek kalbama apie ja , bet nieko bendro su ekspertais neturiu  biggrin.gif  AŠA man atrodo daugiau aplanke Juodkalnijoje, o dabar dar ir tu  wub.gif .

Cobre, taigi mes visos tik po kelias dienas ten tebuvom - manau viena diena į vieną ar kitą pusę tikrai nieko nekeičia drinks_cheers.gif Nemanyk kad aš neskaičiau tavo komentarų Juodkalnijos temoj - kiekvienas žodis ne tik alsuoja meile, bet yra pagrįstas ir motyvuotas - akivaizdu, kad domiesi šia šalimi thumbup.gif Galvok ką nori, kas liečia Juodkalniją tu man vistiek buvai ir būsi ekspertas thumbup.gif
...O AŠA su Aruna yra mano guru visais kelionių klausimais neišskiriant konkrečios šalies thumbup.gif Jų abiejų fotoreportažai ... wub.gif
Aruna jaučiu net neįsivaizduoja, kaip aš dabar per ją "kenčiu" doh.gif ...Tiksliau bandau ugdyt savo valią neskaitydama jos fotoreportažo... Pažadėjau sau, kad pabaigsiu savąjį, o po to su pasimėgavimu skaitysiu jos thumbup.gif Bet mano valios pastangos akivaizdžiai senka, manau artimiausiu laiku pasiduosiu...
Labai apsidžiaugiau kai pamačiau kad AŠA "sugrąžino" savuosius Balkanus thumbup.gif Aš irgi begalo norėčiau kad ji vėl rašytų... Galbūt ir rašys, juk... svajonės kartais pildosi ax.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 08 09, 11:09)
...Na bet nejau mums vieniems taip su oru nepasiseke Durmitore  doh.gif 

...Cobre, ne jums vieniems, mums 2008m. liepą irgi nesisekė - tikrai buvo šalta - Durmitore trumpam nuėjom prie Juodojo ežero ir... drebėdami pasukom link namų... ax.gif O šiemet visai kas kita - temperatūra svyravo nuo 25 iki 30 laipsnių thumbup.gif Išvis per visą kelionę neteko išsitraukt šiltesnių drabužių - dar pagalvojau kokio velnio juos vežiaus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 10 rugpjūčio 2011 - 19:53
11 diena.

Šiandienos tikslas Taros kanjonas wub.gif Stojam prie įžymiojo Taros tilto thumbup.gif

user posted image

user posted image

Užburiantys vaizdai paskendę rūke ir kempingas po Taros tiltu smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Raftingas thumbup.gif Gaila kad šioj srity esu "stabdis" ir neturiu drąsos tokiems nuotykiams blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Važiuojam Taros kanjonu smile.gif Stojam kur tik galim smile.gif Toks grožis aplink wub.gif wub.gif wub.gif O jei dar saulutė išlystų ax.gif

...Tuoj kažkas išbandys raftingo teikiamus malonumus thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Diena vis niūrėja ir niūrėja... Galų gale pratrūksta lietus ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 10 rugpjūčio 2011 - 20:32
Dievuliau - Taros kanjonas, Juodasis ežeras -- aaaaa.... kaip prisimenu. Apie Juodajį ežerą žygiavom per sniegus- juk buvom gegužės mėn. biggrin.gif Jau taip seniai ten būta (prieš 8 metus doh.gif ), kai lietuvaičių tik vienas kitas koją ten įkėlęs buvo, o vaizdai iki šiol prieš akis stovi bigsmile.gif Išbuvom tada 10 dienų, o pralėkė kaip sapnas biggrin.gif
O jau kokių kantrybės ugdymo naujienų radau lotuliukas.gif
Atsakyti
...Važiuokim toliau mirksiukas.gif
Kaip minėjau važiuojant Taros kanjonu prapliupo lietus doh.gif Ach, negi visa likusi diena bus sugadinta doh.gif Spoksau į dangų tikėdamasi stebuklo ir kągi - jis įvyksta thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dangus tiesiog stebuklingai pragiedrėja thumbup.gif Sukam į Biogradska gora nacionalinį parką thumbup.gif

Kylam kylam į kalnus privažiuojam Biogradska gora NP ir ... dieviško grožio ežerą wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pirma mintis šovus man į galvą buvo išsinuomoti valtį ir ja paplaukioti po šį ežerą thumbup.gif Bet... vyrai nesutiko ax.gif

user posted image

Jiems taip patiko vakarykštis žygis į kalnus, kad net nedvejodami pasirinko pėsčiomis apeiti ežeriuką thumbup.gif

user posted image
Papildyta:
...Labai džiaugiuos kad šį kartą neprieštaravau jų norui ax.gif Tikrai nesitikėjau kad taip fantastiškai čia praleisim kelias valandėles thumbup.gif Vėl aplankė toks pat ramybės pojūtis kaip ir kalnuose - visai nesinorėjo niekur skubėt ax.gif Atrodė kad laikas tiesiog sustojo stikliniame smaragdinio ežero paviršiuje ax.gif ax.gif ax.gif
Kur pažvelgsi visur užburiantys vaizdai wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Toliau keliukas veda per pelkę - vaizdai ir čia nepakartojami thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Išlendam į pakrantę - vėl akis džiugina ežeras wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Net nepajuntam kaip atsiduriam ten kur pradėjom šį nuostabų žygį ax.gif Laikom testą - įdomu ką sužinojom apie Biogradska gora nacionalinį parką ax.gif Laimi aišku vaikas, nes... jis vienintelis perskaitė visus informacinius stendus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

user posted image

Dar akimirkai grįžtam į prieplauką - vyrukai nuo tiltelio šoka į ežero vandenį lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Net keista - lauke daugiau nei 30 laipsnių karščio, o vanduo... tiesiog ledinis doh.gif Kai geriau pagalvoji, nieko čia keisto - juk esam aukštai kalnuose thumbup.gif Paskutinis žvilgsnis į salės nutviekstą ežerą ir, nors ir visai nesinori, keliaujam toliau... ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 08 11, 20:48)
... Atrodė kad laikas tiesiog sustojo stikliniame smaragdinio ežero paviršiuje  ax.gif  ax.gif  ax.gif

Aidluka, niekaip nenustoji mūsų stebinti wub.gif Be galo šildo tavo nuostabūs smaragdiniai vaizdai šią niūrią greičiau rudens, o ne vasaros dieną wub.gif wub.gif wub.gif Neįtikėtina... tiek nuostabių vietų kelionėse sugebi surasti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ARDUTE @ 2011 08 12, 10:17)
Neįtikėtina... tiek nuostabių vietų kelionėse sugebi surasti thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Ardute, Biogrado girios NP, tai ne siaip tik paprastas ezeriukas su takuciu aplink ji, kuri rasti planuojant marsruta yra sudetinga. Biogrado giria, tai vienas is keliu islikusiu nepaliestu, naturaliu misku masyvu Europoje, kai kuriu medziu amzius siekia tukstanti metu, kitu amzius matuojamas simtmeciais. Biogrado giria dar vadinama karaliska arba kunigaikscio giria, nes butent vienas is kunigaiksciu 19a. pabaigoje, suzavetas siu vietu grozio isake saugoti sia giria. Pats ezeras kalnuose ir ji supa apie 2km aukscio virsukalnes wub.gif
Pati vieta nera ispudinga, kaip Plitvicos ezerai, bet kas myli gamta, apsilankyti ten verta - ramybes jausmas ir nerealiai gryno oro gurksnis garantuotas. Na ir kazkoks laimes pojutis - gal aukstis daro savo - apsvaigsti mazumele biggrin.gif
JUodkalnijoje aplamai yra unikaliu vietu:
Biogrado giria - joje yra 16 kv.km sengire, viena is keliu islikusiu Europoje.
Taros upes kanjonas - giliausias tarpeklis Europoje ir antras pagal dydi pasaulyje po Kolorado kanjono.
Durmitoro NP kartu su Taros kanjonu irasytas ir Pasaulio paveldo sarasa.
Kotoro ilanka - viena is desimties graziausiu pasaulio ilanku, pieciausias Europos fiordas.
Velika Plaža - 12 km ilgio smelio papludimys - Laikraštis „New York Times“ įtraukė Velika Plažą ir Juodkalnijos pietinį krantą (įskaitant Ada Bojaną bei viešbutį „Hotel Mediteran“) į 2010 m. aukščiausios klasės turizmo vietų sąrašą „Top Places to Go in 2010“.[1]
Skadaro ezeras - vienas didziausiu pauksciu rezervatu europoje ir didziausias ezeras Balkanuose.
tai cia ant greituju ka atgaminau. nevardijau visu objektu itrauktu i unesco pavelda, siaip graziu ir idomiu, tiesiog tuos, kurie jau isskirtinesni.
Aidluka nepyk. Baigsiu listi i akis, kai "issikraustysi" is Juodkalnijos doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aidluka nuostabu, kuo tolyn tuo nuostabyn thumbup.gif parodziau MB Juodkalnijos nuotraukos,sake ta pati : NUOSTABU! Kur kitais metais keliausime - jau zinome wub.gif

Cobre - na ir ziniu ps tave wub.gif busi mano geriausia drauge kai ruosiu medziaga apie Juodkalnija blush2.gif biggrin.gif

o seip ji kaip salis saugi? na tarkim kaip mano atveju,nakvoti masinoje ar butu saugu? 4u.gif tas pats klausimas ir apie BH blush2.gif nes pastarajam is nuotrauku susidariau vaizda, kadnet norisi ryte ivaziuot,greit pamatyt ir vakare begt is ten biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2011 08 12, 15:42)
o seip ji kaip salis saugi? na tarkim kaip mano atveju,nakvoti masinoje ar butu saugu? 4u.gif  tas pats klausimas ir apie BH blush2.gif  nes pastarajam is nuotrauku susidariau vaizda, kadnet norisi ryte ivaziuot,greit pamatyt ir vakare begt is ten biggrin.gif

Surasiau labai daug, bet nutariau netersti temos, negrazu pries autore. tik pasakysiu, kad BH is ju turizmo puslapio, kuri nurode Aidluka suzavejo ir mane, ir vyra. Del saugumo absoliuciai nepergyvenu, bet gal cia mano natura tokia. JUodkalnija ka ir kas besakytu, tai is principo tikrai saugi salis. Tik manau, kad puikiausiai galesite apsistoti ir kempinguose - jie cia salyginai pigus (rinkites kelionei birzelio antra puse), jei lyginsime V Europa, ta pacia Kroatija, o nusiprausti noresis. Daugiau nesiplesiu, nes viska galite rasti senesnese Juodkalnijos temose. Ten ir apie sauguma daug diskutuota. Iki siol radau tik si pasakojima, kuriame paminetas realus nemalonus nutikimas. Is viso pasakojimo pati susidarysite nuomone, ar salis nesaugi (tiesiog pagalvokite, ar keliaujant kurioje nors salyje butumete tikra, kad nieko panasaus negali ivykti ir kur apsistotumete nakvynei, jei kazkokiu abejoniu vistik kiltu). Tiesiog rizika galima kiekvienoje salyje, reikia tai ivertinti ir tai tureti omenyje visada.
http://www.supermama...hp/t345686.html

O drauge busiu, man patinka bendraminciai - o mums juk patinka keliauti, tiesa? mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti