Po pietų važiuojam į Biokovo kalnus Norėjau ten sutikt saulėlydį, bet vyras tam nepasirašė... Džiaugiuos, kad nors dienos šviesoj pavyko šv. Jurgio viršūnę pasiekti... Nuvažiuojant, vyras žadėjo už šiuos ekstrymus mane "nudaigot" Grįžtant, dėkojo už suteiktą galimybę per pusdienį pasikrauti tiek adrenalino, kad kitą kart gal per visus metus nepavyksta Vis kylam ir kylam į viršų
Papildyta:
Vėl kalnų gėlytės Ir minų šįkart nereikia saugotis
Papildyta:
Pagaliau šv. Jurgio viršūnė pasiekta
Papildyta:
Nuo aplink supančio grožio tiesiog svaigsta galva Įsivaizduoju kaip čia gražu saulei leidžiantis, bet... iki saulėlydžio dar toli toli Ką gi, leidžiamės į apačią
Grįžtant vėl atrakcija - kelią pastoja viena už kitą gražesnių karvučių banda
Grįžtam į kempingą - nuo patirtų įspūdžių tiesiog skraidom padebesiais Laikas paruošt vakarienę... jokio noro neturiu kuistis po puodus Mano brangusis picų mėgėjas labai greit randa išeitį - atsimena, kokios skanios picos su jūros gėrybėm šalia kempingo esančiame Živogošče miestelyje Keliaujam vakarieniaut
Tariamės ką veiksim rytoj Kažkaip vyrukai skeptiškai žiūri į mano pasiūlymus -niekas nenori plaukti į Hvar salą, Imostki ežerai irgi nei vieno nesudomina Matyt atėjo laikas palikti Kroatiją
Pabaigai įmesiu keletą vaizdelių iš Dubrovniko - nors praėjo jau trys metai - iki šiol tai vienas iš labiausiai mus sužavėjusių miestų
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Ryt keliausim į Bosniją...
Papildyta:
Pst. ... bandysiu išsiverst be atostogų
Tariamės ką veiksim rytoj Kažkaip vyrukai skeptiškai žiūri į mano pasiūlymus -niekas nenori plaukti į Hvar salą, Imostki ežerai irgi nei vieno nesudomina Matyt atėjo laikas palikti Kroatiją
Pabaigai įmesiu keletą vaizdelių iš Dubrovniko - nors praėjo jau trys metai - iki šiol tai vienas iš labiausiai mus sužavėjusių miestų
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Ryt keliausim į Bosniją...
Papildyta:
Pst. ... bandysiu išsiverst be atostogų
Džiaugiuos mergaitės, kad mano nuotraukos patinka
Sarlatane77, akcent, kad žinotumėt kaip prajuokinot mano vyrą pasiųsdamos mane atostogaut Juk aš ne rašyčiau, o... vėl kur nors išdumčiau
Kropyte, neturiu aš žemėlapio su kelionės maršrutu Niekada nesu bandžius jo darytis ir net neįsivaizduoju kaip tai daroma Jei kas paaiškintų kaip jį padaryt tai fotoreportažo pabaigoj galėčiau įkelti
Sarlatane77, akcent, kad žinotumėt kaip prajuokinot mano vyrą pasiųsdamos mane atostogaut Juk aš ne rašyčiau, o... vėl kur nors išdumčiau
QUOTE(kropyte @ 2011 08 04, 11:02)
gal kartais turit zemelapi su pazymetu visu keliones marsrutu?
Kropyte, neturiu aš žemėlapio su kelionės maršrutu Niekada nesu bandžius jo darytis ir net neįsivaizduoju kaip tai daroma Jei kas paaiškintų kaip jį padaryt tai fotoreportažo pabaigoj galėčiau įkelti
9 diena.
Ši diena skirta Bosnijai Kadangi po kriokliais vaikinai visai neseniai išsimaudė Krka nacionaliniame parke pakartot šį malonumą neturėjo jokio noro - Bosnijoje esantis Kravice krioklys taip liko tik mano svajonėse
Kągi, važiuojam tiesiai į Mostarą Kelias nuostabus Pravažiavę šią pilį pasigailim kad nesustojom Jaučiu visai smagu būtų buvę užkopt į jos viršų
Na ir Mostaras... Jo pakrasčiuos dar matos išlikę karo pėdsakai
Kadangi automobilį pasistatom tolokai nuo senamiesčio turim galimybę pamatyt ne tik įžymųjį tiltą - miestelis išties labai gražus
Ši diena skirta Bosnijai Kadangi po kriokliais vaikinai visai neseniai išsimaudė Krka nacionaliniame parke pakartot šį malonumą neturėjo jokio noro - Bosnijoje esantis Kravice krioklys taip liko tik mano svajonėse
Kągi, važiuojam tiesiai į Mostarą Kelias nuostabus Pravažiavę šią pilį pasigailim kad nesustojom Jaučiu visai smagu būtų buvę užkopt į jos viršų
Na ir Mostaras... Jo pakrasčiuos dar matos išlikę karo pėdsakai
Kadangi automobilį pasistatom tolokai nuo senamiesčio turim galimybę pamatyt ne tik įžymųjį tiltą - miestelis išties labai gražus
Na, pagaliau ir senamiestis Mes niekada dar nesam buvę musulmoniškose šalyse tai pasijautėm tiesiog kaip patekę į pasaką Sužavėjo Mostaras be galo - visam senamiesty tvyrojo kažkokia ypatinga aura Net nemoku žodžiais apsakyti to jausmo koks užplūdo ten būnant Tiesiog miestas, turintis savo dvasią...
Sunku patikėti, kad šitas grožis - visi tie ornamentai - sukurti žmogaus rankom paprasčiausio kirstuko ar kaltuko (nežinau kaip tiksliai pavadint tą prietaisą) pagalba
Senovę ir be tik senovę menantys suvenyrai
Šis ne suvenyras... Koks gi miestas be savo rainiaus
Papildyta:
Mostaro traukos centras
Kaip ir kiekviename mieste privaloma fontanas Tikriausiai įsivaizduojat ką reiškia šalto vandens gurkšnis kai termometro stulpelis rodo 41 laipsnį karščio
Senovę ir be tik senovę menantys suvenyrai
Šis ne suvenyras... Koks gi miestas be savo rainiaus
Papildyta:
Mostaro traukos centras
Kaip ir kiekviename mieste privaloma fontanas Tikriausiai įsivaizduojat ką reiškia šalto vandens gurkšnis kai termometro stulpelis rodo 41 laipsnį karščio
...Važiavau į Mostarą galvodama kad pamatysim tik visų turistų numintą tiltą Net gėda pasidarė nuo tokio savo požiūrio Eilinį kartą įsitikinau, kad didžiausi lobiai slypi ten kur nesitikima rasti nieko ypatinga...
QUOTE(klementyna @ 2011 08 05, 09:28)
...koks jusu fotoaparatas?
Fotografuoju su senutėliu seniai nebegaminamu SONY DSC H9
Ką gi, aplankėm Mostarą važiuokim toliau Kelias link Sarajevo labai gražus ... kalnai kalnai kalnai
Net nepajuntam kaip pasiekiam Sarajevą
Važiuojam į senamiestį
Pamatom čevapinę Visur kavinukės tuščios - o čia pilna žmonių - jungiamės ir mes - norim paragaut čevapių
Vakarienė visai patiko
Sotūs ir laimingi kylam į kelią Vėlai vakare pasieksim išsvajotąją Juodkalniją
Važiuojam į senamiestį
Pamatom čevapinę Visur kavinukės tuščios - o čia pilna žmonių - jungiamės ir mes - norim paragaut čevapių
Vakarienė visai patiko
Sotūs ir laimingi kylam į kelią Vėlai vakare pasieksim išsvajotąją Juodkalniją
QUOTE(AŠA @ 2011 08 05, 22:06)
Apie agentūras nežinau, bet manau, kad važiuoja tuo pačiu, nes ten tėra vienas geras asfaltuotas ir super vaizdingas kelias Mostaras-Sarajevas
QUOTE(AŠA @ 2011 08 05, 22:06)
Aidluka, malonu matyt senus mielus vaizdus - AČIŪ
Aša, niekada gyvenime nemaniau kad taip smagu bus sugrįžti ten kur kažkada jau teko apsilankyt...
10 diena.
Atsibundam labai anksti Net nesitiki, kad mes šalia Juodkalnijos sienos Greitai pakuojam palapinę, kertam sieną ir važiuojam smaraginiu Pyvos kanjonu Aplink toks grožis... tiesiog trūksta žodžių Ir nereikia tų žodžių - tegu kalba nuotraukos
Papildyta:
...Jaučiu įsivaizduojat kokio skanumo pusryčiai turėjo būti šioje vietelėj
Papildyta:
Plužine miestely apsirūpinam maistu ir kylam aukštyn į kalnus - Pyvos kanjonas dar labiau užburia
Papildyta:
Važiuojam stojam, važiuojam stojam - atsigėrėti negalim vaizdais Keliukas kuriuo atvažiavom jau liko žemai žemai apačioj
Dar akimirka ir Pyvos kanjonas liks tik maloniuose prisiminimuose
QUOTE(Cobre @ 2011 08 05, 23:27)
O vat BH patiko, tik idomu, kaip i sonus nuo siu dvieju miestu yra
...Manau ten yra labai daug vaizdingų kalnuotų kelių (vos ne visi BH keliai mano žemėlapy pavaizduoti kaip vaizdingi) Tik aišku, pačių kelių būklė manau skirias Patiems teko įsitikinti - nors kelio žymėjimas niekuo nesiskiria - kelio atkarpos Mostaras - Sarajevas nėra ko ir lyginti su Sarajevu - Hum
Manau nemažai informacijos apie BH lankytinas vietas galima rasti šiam puslapy
http://www.bhtourism...ng/region2.wbsp
...Kadangi mūsų tikslas buvo iš Kroatijos per BH pasiekti Pyvos kanjoną, tai tik Mostaras ir Sarajevas atsirado maršrute Apie kitas vietas net nepasidomėjau Manau į Balkanus dar teks sugrįžti...
QUOTE(Cobre @ 2011 08 06, 12:12)
Gerai linole pasake - nuprotet galima nuo tokiu vaizdu . Bet ar man atrodo, ar ir tau si karta nepavyko viso spalvu sodrumo uzfiksuoti 9nuo dienos metu irgi kiek suprantu tai priklauso) Bet vistiek , nerealiai grazuuuuu.
Cobre, labai teisingai pastebėjai - jei būtų buvęs ne ankstyvas rytas, Pyvos kanjonas būtų atsivėręs daug gražesnėm spalvom Dabar visose nuotraukose matosi kalnų atspindžiai, vanduo atrodo niūresnis Bet tiek čia tos bėdos - gerai kad bent lietus nelijo (tik vakare prapliupo ) Šiaip fotografavimui buvo ir blogesnių dienų - kai pagavoju išvis Juodkalnijoj man labai nesisekė - lyg koks užkeikimas veikė - kur tik nuvažiuodavom vis saulė ne ten kur turėtų būti Manau įsivaizduoji kokia nuotraukų kokybė fotkinant prieš saulę Pykau ant savo muilinukės, manau su veidrodiniu vaizdai būtų nepalyginamai gražesni Tikriausiai jau atėjo laikas fotiką keisti... Nors kita vertus - kad ir kokios gražios būtų nuotraukos - niekaip jos neperteiks nei pusės to tikrojo grožio kuris visam laikui liko atmintyje
...Na, keliaukim toliau
Palikę Pyvos kanjoną Durmitoro nacionaliniu parku traukiam link Žabljako
Kol vyrai doroja Plužinėj už nepilną eurą įsigytą didžiulį arbūzą, aš krentu ant šios nuostabios pievutės - seniai taip gerai nesijaučiau - tokia ramybė aplink - kur pažvelgsi kalnai, gėlytės - vaizdai tiesiog dieviški
Važiuojam toliau
Papildyta:
Gal norit atsigerti
Prieš akis tiesiog kaip pasakoj išdygo pats nuostabiausias ir paklusniausias buliukas
Nu kiekgi gali mane fotkint - nusibodo