Akcent, labai gražios Lefkados salos foto
Aidluka, didelis ačiū už nuostabią pasaką, kurioje leidai ir mums pabuvoti Žaviuosi Jūsų šeimyna ir keliavimo ypatumais Su nekantrumu lauksim naujų pasakų Sėkmės
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 25, 00:19)
3. Kelių mokesčiai: 250 Lt Į šią sumą įtraukiau ir Juodkalnijos 10 eurų ekologinį mokestį man jis kažkodėl labiau asocijuojas su kelių mokesčiu Apibendrinant galiu pasakyt už kelius mokėjom Austrijoj, Slovėnijoj, Juodkalnijoj už vieną tunelį (2,5 eur), Makedonijoj, Serbijoj (visą šalį pravažiavom greitkeliu atsiskaityt be jokių problemų galima kortelėmis ) ir Vengrijoj Graikijoj kaip jau minėjau nuskilo dėl protestuotojų streikų visą šalį pravažiavom nemokamai
Aidluka, aš dabar susimąsčiau , o už kelius Albanijoje nereikėjo mokėti?.Kadangi kitais metais patys planuojame šią šalį aplankyti, tad man būtų įdomu sužinoti.Albanijos puslapyje gal informacija pasenus, ten jie apie 10 EUR mokestį žmogui rašo, kurį reikia susimokėti įvažiuojant automobiliu į šalį.
Dar kartelį dėkui visiems kartu su manim keliavusiems kelionių mylėtojams Labai džiaugiuos, kad turėjau galimybę vėl paskleisti kelionių virusą
Už kelius Albanijoj neteko jokio mokesčio mokėt, o dėl žmonių manau, kaip ir visose šalyse, yra kažkoks turisto mokestis, bet, kiek suprantu, jis yra įskaičiuotas į nakvynės kainą (apie 1 EUR - tikrai ne 10 EUR ) įvažiuojant į šalį papildomai tikrai nieko mokėti nereikia Sėkmės planuojantis maršrutą
Pst. Astrut, labai pradžiuginai, kad ir Ispanijoj yra laukinių paplūdimių
Papildyta:
Akcent, džiaugiuos, kad įkėlei Lefkados nuotraukas Tikrai labai graži sala Jau rašiau, bet pasikartosiu ...Visiems keliausiantiems į Graikiją, linkiu aplankyt ne tik žemyninę dalį, bet į savo maršrutą įtraukt ir kokią salą pamatysit dvi skirtingas Graikijas Aišku, kėlimąsis su automobiliu į salas nemažai kainuoja, tai norint pataupyti - Lefkada tikrai puikus pasirinkimas juk retą salą gali pasiekti neplaukdamas
QUOTE(Astra777 @ 2011 11 07, 17:44)
Aidluka, aš dabar susimąsčiau , o už kelius Albanijoje nereikėjo mokėti?.Kadangi kitais metais patys planuojame šią šalį aplankyti, tad man būtų įdomu sužinoti.Albanijos puslapyje gal informacija pasenus, ten jie apie 10 EUR mokestį žmogui rašo, kurį reikia susimokėti įvažiuojant automobiliu į šalį.
Už kelius Albanijoj neteko jokio mokesčio mokėt, o dėl žmonių manau, kaip ir visose šalyse, yra kažkoks turisto mokestis, bet, kiek suprantu, jis yra įskaičiuotas į nakvynės kainą (apie 1 EUR - tikrai ne 10 EUR ) įvažiuojant į šalį papildomai tikrai nieko mokėti nereikia Sėkmės planuojantis maršrutą
Pst. Astrut, labai pradžiuginai, kad ir Ispanijoj yra laukinių paplūdimių
Papildyta:
Akcent, džiaugiuos, kad įkėlei Lefkados nuotraukas Tikrai labai graži sala Jau rašiau, bet pasikartosiu ...Visiems keliausiantiems į Graikiją, linkiu aplankyt ne tik žemyninę dalį, bet į savo maršrutą įtraukt ir kokią salą pamatysit dvi skirtingas Graikijas Aišku, kėlimąsis su automobiliu į salas nemažai kainuoja, tai norint pataupyti - Lefkada tikrai puikus pasirinkimas juk retą salą gali pasiekti neplaukdamas
QUOTE(akcent @ 2011 10 25, 09:59)
Norai puikūs. Aš kažkaip irgi visai neseniai atradau Rumuniją, naršydama nete bei Google Earth'e. Kokia buvo nuomonė prieš tai ir kokia dabar, pamačius, ką galima joje išvysti, pasikeitė radikaliai. Lengvai esu apžavėta. Vyrui "kumščiavau" į šoną ir sakiau: gal lekiam kitų metų rudenį savaitėlei?
Mano nuostabai be klausimų sutiko
Taigi viliuosi visa širdim, kad kitais metais mūsų koja įžengs į Portugaliją, Gibraltarą, Ispaniją bei Rumuniją.
Kadangi su Portugalija taip pat įvyko cheminė reakcija po Stellos7 pasakojimo, tai niekaip nebenoriu jos atsisakyti ir iškeisti į kitą šalį
Linkiu jūsų šeimai apsispręsti - užduotis nelengva - visos jūsų norimos šalys nepakartojamos, bus ką veikti jums metus galvojant
Mano nuostabai be klausimų sutiko
Taigi viliuosi visa širdim, kad kitais metais mūsų koja įžengs į Portugaliją, Gibraltarą, Ispaniją bei Rumuniją.
Kadangi su Portugalija taip pat įvyko cheminė reakcija po Stellos7 pasakojimo, tai niekaip nebenoriu jos atsisakyti ir iškeisti į kitą šalį
Linkiu jūsų šeimai apsispręsti - užduotis nelengva - visos jūsų norimos šalys nepakartojamos, bus ką veikti jums metus galvojant
...Rumunija (kartu su Turkija ) mane jau seniai traukia, bet turiu įtarimą kad kitais metais šiai svajonei dar nelemta bus išsipildyt , nes... Cobrės dėka sprendimas dėl kitų metų kelionės kaip ir priimtas Jos užburiantis fotoreportažas privertė pamilti Ispaniją (atsiprašau, Kataloniją ) ir aš nusileidau (tiksliau nebuvo ko ir leistis pati irgi norėjau kada nors šią Europos dalelę aplankyt ) savo vyrukų troškimui aplankyt Ispaniją ir Portugaliją Dabar belieka maloniausias darbas suplanuot visą šeimą tenkinantį kelionės maršrutą Norėtųs kad likimas neiškrėstų kokio pikto pokšto ir šiai svajonei lemta būtų išsipildyt Tiesiog nebegalim gyvent be kelionių
...Sunervino labai mūsų valstybės politika kaip gaila, kad kitais metais nebebus perkeliamos į šventinį laikotarpį patenkančios darbo dienos ir nebeturėsim galimybės pasiilgint šventinių savaitgalių Jau svajojau kaip kur nors išlėksim ilgąjį gegužės savaitgalį juk net keturios laisvos dienos nusimatė, o pasirodo iš svajonių liko tik šnipštas Jaučiu kvailesnio sprendimo mūsų valdžia negalėjo sugalvot, na bet ką padarysi
Aidluka, ačiū labai už informaciją jau po truputėlį planuojuosi, labai norėčiau, kad tiek mano, tiek tavo ir visų kitų keliautojų svajonės išsipildytų.
P.S. Džiaugiuosi, kad bent kuo Jus pradžiuginau, tik gaila, kad juos per vėlai pastebėjau ...nebuvo laiko kada jau užsukinėti ir įvertinti situacijos . Savo aprašyme minėjau kaip skubėjome mašiną į nuomą priduot
P.S. Džiaugiuosi, kad bent kuo Jus pradžiuginau, tik gaila, kad juos per vėlai pastebėjau ...nebuvo laiko kada jau užsukinėti ir įvertinti situacijos . Savo aprašyme minėjau kaip skubėjome mašiną į nuomą priduot
QUOTE(Cobre @ 2011 11 13, 20:57)
Na tik ka pagalvojau, kad jau neramu, kai taip ilgam dingai Tai vistik Ispanija?
Aga, Ispanija - tu mane tikrai užbūrei savo Katalonija Beto, pasukus į kitą Europos pusę, suteiksiu sau galimybę dar labiau pasiilgti Balkanų
QUOTE(akcent @ 2011 10 25, 09:59)
Beja, kai ši tema baigsis ir bus uždaryta, kur mums konsultuotis? Tiek šalių aplankei, Aidluka, tiek patirties turi prikaupusi, o temai užsidarius, ką daryti reikės tiems, kurie tos patirties mažiau turi Negi AŽ užatakuosim
Akcent, Cobre teisingai pastebėjo - na ir kas kad temą uždarys - niekur aš nedingsiu juk yra daugybė temų kur galim dalintis savo patirtim ir patarimais Tik dabar specialiai vos ne pusę mėn. nesijungiau prie SM norėjos pailsėt nuo kompo ir ... rašymo Bet ir tai neleidau laisvalaikio be savo pomėgio narsčiau ir tebenarstau po dalelę Ispanijos kelionių vadovą ir atlasą Kol nesidomėjau šia šalimi tikrai netikėjau, kad Ispanija tokia graži - vos ne kiekvienam regione vis atrandu ir atrandu sudominančių vietelių Dar tik planavimo pradžia - nežinau kaip visus norus reikės sutalpinti į savo svajonių maršrutą
...Visiems linkiu smagaus kelionių planavimo Juk būtent dabar prasideda nuostabiausias būsimų kelionių etapas
Aidluka, dar kartelį perkaičiau fotoreportažą ir vėl iš naujo susižavėjau jūsų šeimos kelione Net nežinau kas labiau patiko ar besimėgaujant palengva skaityti visą reportažą iš eilės, ar kiekvieną dieną desperatiškai refrešinti" temą ir žiūrėti, ar įkėlėte dar dalelę savo nuostabios pasakos Na, bet kokiu atveju - ir vienas, ir kitas jausmas - nepakartojami Iš visos širdies dėkoju, kad suteiki galimybę mums visiems kartu su tavimi pakeliauti Sėkmės ir nepakartojamų įspūdžių jūsų svajonių kelionėse
Sveiki keliauninkai Atsiprašau visų, kad rašau visai ne į temą Na, bet niekaip negaliu ištvert noriu visiems palinkėt smagių artėjančių gražiausių metų švenčių ir pasidalint artimojo užsienio - prieškalėdinės Rygos dvasia
kur patartumete Juodkalnijoje ( arba kitoj balkanu sali ) pasivaiksciot po kalnus.
Vaziuosim i Juodkalnija, bet turim tik 2 savaites, planuojam daryt ratuka pirmyn per beograda, atgal kroatija. pagrinde laiko leistume pajuri, nes bus du vaikai.. bet labai norisi ir kalnus parodyt ne tik pravaziuojant.. aciu
Vaziuosim i Juodkalnija, bet turim tik 2 savaites, planuojam daryt ratuka pirmyn per beograda, atgal kroatija. pagrinde laiko leistume pajuri, nes bus du vaikai.. bet labai norisi ir kalnus parodyt ne tik pravaziuojant.. aciu
QUOTE(Gato negro @ 2012 01 01, 18:49)
kur patartumete Juodkalnijoje ( arba kitoj balkanu sali ) pasivaiksciot po kalnus.
Aš siūlyčiau važiuoti į Žabljaką (Žablek), ten galima ir pėstute, ir keltuvais, ir su mašina
QUOTE(AŠA @ 2012 01 01, 21:23)
Aš siūlyčiau važiuoti į Žabljaką (Žablek), ten galima ir pėstute, ir keltuvais, ir su mašina
Gato negro, pritariu Ašai - aš ir už Žabljaką Durmitoro nacionaliniame parke nuo Juodojo ežero (aišku, ne tik nuo jo) eina daug įvairiausio sunkumo ir ilgumo trasų Mes pasivaikščiojimui po kalnus skyrėm pusdienį - norėjom pasiekti ledyną iki jo trys valandos kelio Bet tas laikas tikriausiai nurodytas patyrusiems "kopėjams" mes per tris valandas jaučiu įveikėm tik pusę Prasilenkėm su žmonėm, kurie buvo nuėję daug toliau, bet vis tiek ledyno taip ir nepamatė Vakarėjo, nesinorėjo likti nakvoti kalnuose, tai su skaudančia širdim apsisukom ir grįžom atgal prie ežero Aišku, grįžimas buvo nepalyginamai lengvesnis. Manau, kalnams reikia skirti daugiau laiko - bent vieną pilną dieną Tas pusdienis prabėgo mums kaip akimirka - jo tikrai buvo per maža Na, bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - bus proga kada nors ten sugrįžti ir pasilikti ilgesniam laikui
Papildyta:
Ech, apėmė nostalgija Peržiūrėjau nuotraukas Jaučiu, kad pasikartosiu, bet kitaip negaliu keliaukim link ledyno
Papildyta:
Papildyta:
...ir dar lašelis Juodojo ežero
Papildyta:
Na, jei jau užsivedžiau, dar kartelį pareklamuosiu savo mylimiausią Ivan do kempingą labai noriu ten sugrįžti
http://www.autocamp-...com/english.htm
Manau, tai idealiausia vieta apsistoti Po kalnuose praleistos puikios dienos - relaksas ir romantiškas vakaras su už širdies griebiančiais vaizdais garantuotas Beje, jei nėra noro apsigyventi palapinėj jokių problemų -aplink pilna namelių Tik, kad nebūtų nemalonių siurprizų, manau, juose vietą reiktų iš anksto rezervuotis
Na, viskas - baigiu "relaksuot" ir prisiminimais gyvent Visiems, aplankysiantiems Juodkalniją šiais metais, linkiu daug nepakartojamų įspūdžių