Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

Akcent, labai gražios Lefkados salos foto wub.gif wub.gif wub.gif

Aidluka, didelis ačiū už nuostabią pasaką, kurioje leidai ir mums pabuvoti thumbup.gif wub.gif Žaviuosi Jūsų šeimyna ir keliavimo ypatumais 4u.gif 4u.gif 4u.gif Su nekantrumu lauksim naujų pasakų wub.gif Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 25, 00:19)

3. Kelių mokesčiai: 250 Lt smile.gif Į šią sumą įtraukiau ir Juodkalnijos 10 eurų  ekologinį mokestį – man jis kažkodėl labiau asocijuojas su kelių mokesčiu ax.gif  Apibendrinant galiu pasakyt už kelius mokėjom – Austrijoj, Slovėnijoj, Juodkalnijoj už vieną tunelį (2,5 eur), Makedonijoj, Serbijoj (visą šalį pravažiavom greitkeliu – atsiskaityt be jokių problemų galima kortelėmis thumbup.gif ) ir Vengrijoj smile.gif  Graikijoj kaip jau minėjau „nuskilo“ – dėl protestuotojų streikų visą šalį pravažiavom nemokamai lotuliukas.gif

Aidluka, aš dabar susimąsčiau g.gif , o už kelius Albanijoje nereikėjo mokėti?.Kadangi kitais metais patys planuojame šią šalį aplankyti, tad man būtų įdomu sužinoti.Albanijos puslapyje gal informacija pasenus, ten jie apie 10 EUR mokestį žmogui rašo, kurį reikia susimokėti įvažiuojant automobiliu į šalį. rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 07 lapkričio 2011 - 16:44
Aidluka, aciu tau labai uz dar viena pasaka.

Siais metais vaziavom jusu praeitu metu marsrutu. Dekui labai uz idejas, vaizdu ir svajones:)
Atsakyti
Dar kartelį dėkui visiems kartu su manim keliavusiems kelionių mylėtojams aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif Labai džiaugiuos, kad turėjau galimybę vėl paskleisti kelionių virusą thumb_yello.gif
QUOTE(Astra777 @ 2011 11 07, 17:44)
Aidluka, aš dabar susimąsčiau g.gif , o už kelius Albanijoje nereikėjo mokėti?.Kadangi kitais metais patys planuojame šią šalį aplankyti, tad man būtų įdomu sužinoti.Albanijos puslapyje gal informacija pasenus, ten jie apie 10 EUR mokestį žmogui rašo, kurį reikia susimokėti įvažiuojant automobiliu į šalį. rolleyes.gif  4u.gif

Už kelius Albanijoj neteko jokio mokesčio mokėt, o dėl žmonių – manau, kaip ir visose šalyse, yra kažkoks turisto mokestis, bet, kiek suprantu, jis yra įskaičiuotas į nakvynės kainą (apie 1 EUR - tikrai ne 10 EUR schmoll.gif ) – įvažiuojant į šalį papildomai tikrai nieko mokėti nereikia thumbup.gif Sėkmės planuojantis maršrutą 4u.gif
Pst. Astrut, labai pradžiuginai, kad ir Ispanijoj yra laukinių paplūdimių thumbup.gif

Papildyta:
Akcent, džiaugiuos, kad įkėlei Lefkados nuotraukas 4u.gif Tikrai labai graži sala wub.gif wub.gif wub.gif Jau rašiau, bet pasikartosiu ax.gif ...Visiems keliausiantiems į Graikiją, linkiu aplankyt ne tik žemyninę dalį, bet į savo maršrutą įtraukt ir kokią salą – pamatysit dvi skirtingas Graikijas thumbup.gif Aišku, kėlimąsis su automobiliu į salas nemažai kainuoja, tai norint pataupyti - Lefkada tikrai puikus pasirinkimas– juk retą salą gali pasiekti neplaukdamas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 10 25, 09:59)
Norai puikūs. Aš kažkaip irgi visai neseniai atradau Rumuniją, naršydama nete bei Google Earth'e. Kokia buvo nuomonė prieš tai ir kokia dabar, pamačius, ką galima joje išvysti, pasikeitė radikaliai. Lengvai esu apžavėta. Vyrui "kumščiavau" į šoną ir sakiau: gal lekiam kitų metų rudenį savaitėlei? blush2.gif  biggrin.gif
Mano nuostabai be klausimų sutiko blink.gif
Taigi viliuosi visa širdim, kad kitais metais mūsų koja įžengs į Portugaliją, Gibraltarą, Ispaniją bei Rumuniją.
Kadangi su Portugalija taip pat įvyko cheminė reakcija po Stellos7 pasakojimo, tai niekaip nebenoriu jos atsisakyti ir iškeisti į kitą šalį biggrin.gif
Linkiu jūsų šeimai apsispręsti - užduotis nelengva - visos jūsų norimos šalys nepakartojamos, bus ką veikti jums metus galvojant blush2.gif

...Rumunija (kartu su Turkija wub.gif ) mane jau seniai traukia, bet turiu įtarimą kad kitais metais šiai svajonei dar nelemta bus išsipildyt blush2.gif , nes... Cobrės dėka 4u.gif sprendimas dėl kitų metų kelionės kaip ir priimtas thumbup.gif Jos užburiantis fotoreportažas privertė pamilti Ispaniją (atsiprašau, Kataloniją ax.gif ) ir aš nusileidau (tiksliau nebuvo ko ir leistis – pati irgi norėjau kada nors šią Europos dalelę aplankyt thumbup.gif ) savo vyrukų troškimui aplankyt Ispaniją ir Portugaliją wub.gif Dabar belieka maloniausias darbas – suplanuot visą šeimą tenkinantį kelionės maršrutą bigsmile.gif Norėtųs kad likimas neiškrėstų kokio pikto pokšto ir šiai svajonei lemta būtų išsipildyt ax.gif Tiesiog nebegalim gyvent be kelionių blush2.gif
...Sunervino labai mūsų valstybės politika – kaip gaila, kad kitais metais nebebus perkeliamos į šventinį laikotarpį patenkančios darbo dienos ir nebeturėsim galimybės pasiilgint šventinių savaitgalių aggressive.gif Jau svajojau kaip kur nors išlėksim ilgąjį gegužės savaitgalį – juk net keturios laisvos dienos nusimatė, o pasirodo iš svajonių liko tik šnipštas protest.gif Jaučiu kvailesnio sprendimo mūsų valdžia negalėjo sugalvot, na bet ką padarysi verysad.gif
Atsakyti
Aidluka, ačiū labai už informaciją 4u.gif jau po truputėlį planuojuosi, labai norėčiau, kad tiek mano, tiek tavo ir visų kitų keliautojų svajonės išsipildytų. wub.gif
P.S. Džiaugiuosi, kad bent kuo Jus pradžiuginau, tik gaila, kad juos per vėlai pastebėjau verysad.gif ...nebuvo laiko kada jau užsukinėti ir įvertinti situacijos ax.gif . Savo aprašyme minėjau kaip skubėjome mašiną į nuomą priduot lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 13 lapkričio 2011 - 20:11
QUOTE(Cobre @ 2011 11 13, 20:57)
Na tik ka pagalvojau, kad jau neramu, kai taip ilgam dingai  ax.gif  Tai vistik Ispanija?  biggrin.gif

Aga, Ispanija - tu mane tikrai užbūrei savo Katalonija wub.gif Beto, pasukus į kitą Europos pusę, suteiksiu sau galimybę dar labiau pasiilgti Balkanų ax.gif
QUOTE(akcent @ 2011 10 25, 09:59)
Beja, kai ši tema baigsis ir bus uždaryta, kur mums konsultuotis? unsure.gif  Tiek šalių aplankei, Aidluka, tiek patirties turi prikaupusi, o temai užsidarius, ką daryti reikės tiems, kurie tos patirties mažiau turi verysad.gif Negi AŽ užatakuosim doh.gif

Akcent, Cobre teisingai pastebėjo - na ir kas kad temą uždarys - niekur aš nedingsiu – juk yra daugybė temų kur galim dalintis savo patirtim ir patarimais drinks_cheers.gif Tik dabar specialiai vos ne pusę mėn. nesijungiau prie SM blush2.gif – norėjos pailsėt nuo kompo ir ... rašymo ax.gif Bet ir tai neleidau laisvalaikio be savo pomėgio – „narsčiau ir tebenarstau“ po dalelę Ispanijos kelionių vadovą ir atlasą mirksiukas.gif Kol nesidomėjau šia šalimi tikrai netikėjau, kad Ispanija tokia graži - vos ne kiekvienam regione vis atrandu ir atrandu sudominančių vietelių wub.gif Dar tik planavimo pradžia - nežinau kaip visus norus reikės sutalpinti į savo svajonių maršrutą g.gif
...Visiems linkiu smagaus kelionių planavimo 4u.gif Juk būtent dabar prasideda nuostabiausias būsimų kelionių etapas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aidluka, dar kartelį perkaičiau fotoreportažą – ir vėl iš naujo susižavėjau jūsų šeimos kelione wub.gif wub.gif wub.gif Net nežinau kas labiau patiko – ar besimėgaujant palengva skaityti visą reportažą iš eilės, ar kiekvieną dieną desperatiškai „refrešinti" temą ir žiūrėti, ar įkėlėte dar dalelę savo nuostabios pasakos bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Na, bet kokiu atveju - ir vienas, ir kitas jausmas - nepakartojami drinks_cheers.gif Iš visos širdies dėkoju, kad suteiki galimybę mums visiems kartu su tavimi pakeliauti 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sėkmės ir nepakartojamų įspūdžių jūsų svajonių kelionėse 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ARDUTE: 18 lapkričio 2011 - 16:12
Sveiki keliauninkai smile.gif Atsiprašau visų, kad rašau visai ne į temą blush2.gif Na, bet niekaip negaliu ištvert – noriu visiems palinkėt smagių artėjančių gražiausių metų švenčių newyear.gif ir pasidalint artimojo užsienio - prieškalėdinės Rygos dvasia wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
kur patartumete Juodkalnijoje ( arba kitoj balkanu sali ) pasivaiksciot po kalnus.
Vaziuosim i Juodkalnija, bet turim tik 2 savaites, planuojam daryt ratuka pirmyn per beograda, atgal kroatija. pagrinde laiko leistume pajuri, nes bus du vaikai.. bet labai norisi ir kalnus parodyt ne tik pravaziuojant.. aciu
Atsakyti
QUOTE(Gato negro @ 2012 01 01, 18:49)
kur patartumete Juodkalnijoje ( arba kitoj balkanu sali ) pasivaiksciot po kalnus.
Vaziuosim i Juodkalnija, bet turim tik 2 savaites, planuojam daryt ratuka pirmyn per beograda, atgal kroatija. pagrinde laiko leistume pajuri, nes bus du vaikai.. bet labai norisi ir kalnus parodyt ne tik pravaziuojant.. aciu

Aš siūlyčiau važiuoti į Žabljaką (Žablek), ten galima ir pėstute, ir keltuvais, ir su mašina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 01 01, 21:23)
Aš siūlyčiau važiuoti į Žabljaką (Žablek), ten galima ir pėstute, ir keltuvais, ir su mašina thumbup.gif

Gato negro, pritariu Ašai - aš ir už Žabljaką drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Durmitoro nacionaliniame parke nuo Juodojo ežero (aišku, ne tik nuo jo) eina daug įvairiausio sunkumo ir ilgumo trasų smile.gif Mes pasivaikščiojimui po kalnus skyrėm pusdienį - norėjom pasiekti ledyną – iki jo trys valandos kelio ax.gif Bet tas laikas tikriausiai nurodytas patyrusiems "kopėjams" – mes per tris valandas jaučiu įveikėm tik pusę blush2.gif Prasilenkėm su žmonėm, kurie buvo nuėję daug toliau, bet vis tiek ledyno taip ir nepamatė doh.gif Vakarėjo, nesinorėjo likti nakvoti kalnuose, tai su skaudančia širdim apsisukom ir grįžom atgal prie ežero ax.gif Aišku, grįžimas buvo nepalyginamai lengvesnis. Manau, kalnams reikia skirti daugiau laiko - bent vieną pilną dieną drinks_cheers.gif Tas pusdienis prabėgo mums kaip akimirka - jo tikrai buvo per maža verysad.gif Na, bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - bus proga kada nors ten sugrįžti ir pasilikti ilgesniam laikui drinks_cheers.gif
Papildyta:
Ech, apėmė nostalgija ax.gif Peržiūrėjau nuotraukas bigsmile.gif Jaučiu, kad pasikartosiu, bet kitaip negaliu – keliaukim link ledyno wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
...ir dar lašelis Juodojo ežero wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Na, jei jau užsivedžiau, dar kartelį pareklamuosiu savo mylimiausią Ivan do kempingą – labai noriu ten sugrįžti wub.gif wub.gif wub.gif

http://www.autocamp-...com/english.htm

user posted image

Manau, tai idealiausia vieta apsistoti thumbup.gif Po kalnuose praleistos puikios dienos - relaksas ir romantiškas vakaras su už širdies griebiančiais vaizdais garantuotas drinks_cheers.gif Beje, jei nėra noro apsigyventi palapinėj – jokių problemų -aplink pilna namelių thumbup.gif Tik, kad nebūtų nemalonių siurprizų, manau, juose vietą reiktų iš anksto rezervuotis drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Na, viskas - baigiu "relaksuot" ir prisiminimais gyvent lotuliukas.gif Visiems, aplankysiantiems Juodkalniją šiais metais, linkiu daug nepakartojamų įspūdžių 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti