Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

Kokie gražūs Krokuvos vaizdai wub.gif -kai mes buvom, ji buvo graži...bet čia labai labai...graži, norėčiau ją pamatyti dar kartelį ir būtinai tokią kokią matau šiame reportaže. 4u.gif

...kaip gaila, kad pasaka baigėsi verysad.gif ... bet noriu tikėti, kad mūsų visų dar laukia tiek daug gražių pačių susikurtų pasakų wub.gif -o į šią pasaką sugrįšime dar ne kartą ( na bent jau aš ax.gif ...).
Galėčiau dar čia rašyti ir rašyti, bet pakaks gal keleto žodžių-GRAŽU, ŽAVU, PUIKU, AČIŪ, AČIŪ....O JŪSŲ VISAI ŠEIMAI DAR DAUG GRAŽIŲ PASAKŲ ATEITYJE. wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 24 spalio 2011 - 12:00
OO tai pasirodo jūs ant tos baisios audros Lenkijoj pataikėt. Mes kiek vėliau važiavom, tai tie išvartyti pakelėj medžiai ne kaip atrodė.

Nepaprastai graži kelionė. Tokių jums ir ateity biggrin.gif
Atsakyti
Labai ačiū už nuostabų pasakojimą thumbup.gif
Atsakyti
Aidluka, nuostabi kelione. Man tai ji idomi ir todel, kad mes i tokia ilga niekaip negaletumeme isvykti, todel idomu, kaip kiti tokioje kelioneje atlaiko. Labai grazus, idomus pasakojimas. Uz Albanija ir BH atskira padeka, labai sudomino 4u.gif Net pasakiau vyrui, kad gaila, jog kol kas pigiau pakeliauti gaunasi skrendant iki kazkur lektuvu. Pasiilgau ir sienos kirtimo jauduliuko, kai Lietuvaq lieka tau uz nugaros ir kempingu, palapiniu, besikeicianciu vaizdu keiciantis klimato zonoms... ech, viso to labai jums pavydziu, kad ir kaip gal tai kazkam juokingai skamba ax.gif
Ir aciu uz didziuli darba, tikrai sunku toki ilga reportaziuka padaryti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ech..... žodžių tarsi trūksta biggrin.gif Tesinori vienu metu pasakyti Tau ir didelį didelį "AČIŪ" už įspūdžius, emocijas, nuostabias nuotraukas, nemokams profesionalias gido pastabas,šaunias idėjas naujoms būsimoms visų susidomėjusių skaitytojų kelionėms, o taip norisi tuo pačiu metu kaip ir daugumai pagraudenti, kad Tavo pasaka, trukusi kelis mėnesius ėmė ir pasibaigė (nors liaudies išmintis byloja, kad visos pasakos anksčiau ar vėliau baigias) ir dar pabumbėti, kaip dabar reikės be tos pasakos pradėti savo dieną arba skaniai ją užbaigti..... g.gif
Žaviuosi visais forumiečiais, besidalinančiais savo įspūdžiais. Kiekvieną kartą grįžusi iš eilinio savo "pasižmonėjimo svetur" sau pasižadu pasidalinti įspūdžiais, bet pažadai taip ir lieka neišpildyti..... blush2.gif Tiesiog gerokai paprasčiau pasinerti i kitų sukurtą Pasaką ir atrasti vienas ar kitas pažįstamas vietas. Tad nekantriai lauksiu naujų Tavo įspūdžių smile.gif

Atsakyti
Mergaitės, mano širdis dainuoja wub.gif wub.gif wub.gif Labai džiaugiuos, kad patiko kartu su manim keliauti aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif Bet, man atrodo, ta mano pasaka dar be pabaigos ax.gif Aišku, kelionė jau tikrai baigėsi, bet liko dar neapibendrinti pagrindiniai statistiniai kelionės duomenys ax.gif

Taigi, taisau klaidą ir bendrinu bigsmile.gif :

Kelionės laikas: 2011 07 01 – 2011 07 25 smile.gif
Maršrutas: Lietuva - Lenkija - Čekija - Austrija - Slovėnija - Kroatija - Bosnija ir Hercegovina - Juodkalnija - Albanija - Graikija - Makedonija - Serbija - Vengrija - Slovakija - Lenkija - Lietuva smile.gif
Iš viso per kelionę pravažiuota: 8200 km smile.gif

Na, o dabar kita svarbi kelionių dalis - išlaidos smile.gif Nesistengiau visko kuo tiksliausiai smulkiai fiksuot – visas išlaidas suskirsčiau į penkias pagrindines kategorijas ax.gif :

1. Kuras: 2300 Lt smile.gif Palyginimui galiu pasakyt – pernai pravažiavom 8400 km, o kuras tekainavo 2000 Lt smile.gif Toks skirtumas susidarė dėlto, kad Graikijoj išvis nėra dujų - beveik 1500 km pravažiavom su kosminės kainos benzinu doh.gif Visose kitose mūsų aplankytose šalyse su dujom jokių problemų nebuvo (įtariu, kad Austrijoj sudėtingiau jas rast, bet mes ten ir neieškojom – užteko Čekijoj užsipiltų ax.gif ) thumbup.gif

2. Nakvynės arba tiksliau – kempingai : 1150 Lt smile.gif Iš viso kelionėj praleistos 24 naktys : pirmoji ir paskutinė – tradiciškai Lenkijos degalinėse, dvi poilsio aikštelėse – Serbijoj ir Vengrijoj, trys gražiose vietose „ale kempinge“ prie jūros – Graikijoj (bet taip įmanoma tikriausiai tik Graikijoj – niekur kitur dar nebuvo tekę statytis palapinės belekur g.gif ), dvi pas žmones Albanijoj ir Makedonijoj , o likusios 15 – kempinguose thumbup.gif Beje, iš šios nakvynėms išleistos sumos už 6 naktis Kroatijoj palikom... beveik 700Lt (Krk saloj „Zablice“ kempinge viena naktis kainavo – 38 eurus, mano numylėtoj „Dolėj“ Živogosče miestely – 28 eurai (abiejuose šiuose kempinguose praleidom po 3 naktis)) doh.gif Visur kitur nakvynės kainos svyravo nuo 7 iki 15 eurų (po 15 eurų mokėjom ir Albanijoj, ir Makedonijoj nakvodami pas žmones) thumbup.gif

3. Kelių mokesčiai: 250 Lt smile.gif Į šią sumą įtraukiau ir Juodkalnijos 10 eurų ekologinį mokestį – man jis kažkodėl labiau asocijuojas su kelių mokesčiu ax.gif Apibendrinant galiu pasakyt už kelius mokėjom – Austrijoj, Slovėnijoj, Juodkalnijoj už vieną tunelį (2,5 eur), Makedonijoj, Serbijoj (visą šalį pravažiavom greitkeliu – atsiskaityt be jokių problemų galima kortelėmis thumbup.gif ) ir Vengrijoj smile.gif Graikijoj kaip jau minėjau „nuskilo“ – dėl protestuotojų streikų visą šalį pravažiavom nemokamai lotuliukas.gif
Papildyta:
4. Lankytinos vietos ir pramogos: 700 Lt smile.gif Lankytinoms vietoms išleidom tiek nedaug, nes... nelabai ir buvo už ką mokėt blush2.gif Brangiausiai kainavo : kėlimąsis su keltu į Corfu salą – 115 eurų arba 400 Lt (beje, jei kas sugalvosit irgi automobiliu aplankyt Corfu salą – bilietus keltui iškart pirkit į abi puses – sutaupysit jei gerai pamenu apie 20 eurų mirksiukas.gif Beje, grįžti, galit kada panorėję – ant atgalinio bilieto nėra nurodyta grįžimo data thumbup.gif ), KRKA NP lankymas Kroatijoj - 260 kunų arba grubiai skaičiuojant 130 Lt, pakilimas Biokovo kalnuos į Šv. Jure viršukalnę - 80 kunų arba apie 40 Lt smile.gif O visa kita smulkmenos - visų NP lankymas Juodkalnijoj žmogui kainuoja po 2 eurus (vaikams – nesvarbu kokio amžiaus - nemokamai thumbup.gif ), Lovčeno mauzoliejaus lankymas – 3 eurai žmogui, Budvos citadelė – 3 eurai bigsmile.gif Tiesa, dar Graikijoj Akropolio lankymas kainuoja po 12 eurų žmogui (vaikams iki 19 metų nemokamai thumbup.gif ), bet mes nemokėjom blush2.gif ...Kol stovėjom eilėj prie kasų atėjo vaikinukas, kuriam matyt niekas nepatikrino bilietų ir paprasčiausiai atidavė juos mums ax.gif Bandėm klausti gal reikia kažkiek sumokėti , bet jis tik numojo ranka, palinkėjo sėkmės ir nuėjo... Taip ir likom apstulbę su bilietais rankose bigsmile.gif

5. Maistas ir visa kita: apie 3600 Lt smile.gif Maistas, kaip įsivaizduoju, sudarė apie 1600 Lt (tiksliai nesižymėjau blush2.gif ), o visam kitam – lauktuvėms, gėrimams, suvenyrams ir visokiems kitokiems pirkiniams išleidom apie 2000 Lt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 24 spalio 2011 - 23:17
Na, dabar tai jau tikrai viskas ax.gif Didelis dėkui visiems skaičiusiems ir kartu su manim virtuliai keliavusiems kelionių fanatikams 4u.gif 4u.gif 4u.gif Turiu viltį, kad paskleidžiau nors mažutį Balkanų virusą ax.gif Patikėkit, pačiai planuojantis kelionę po Balkanus teko pasikliaut vos ne Google Earth blush2.gif SM jau tokia sausa informacija buvo ir apie Bosniją ir Hercegoviną, ir apie Albaniją, ir apie Makedoniją, ir apie Serbiją – patys nustebom tuo ką išvydom bigsmile.gif O juk iš tikro pamatėm labai nedaug ax.gif Visiems linkiu nebijot šių šalių drinks_cheers.gif Ten tikrai yra ne tik ką pamatyt, bet, manau, kai ką ir atrast thumbup.gif Apie Juodkalniją net nekalbu – ji tikrai nuostabi ir seniai atrasta, tik gaila... kad jos atžvilgiu tenka girdėt daug neigiamų atsiliepimų dėl... šiukšlynų verysad.gif Na, nebėra tų šiukšlynų ten tiek daug schmoll.gif Manau, Juodkalnija dabar beveik nebesiskiria nei nuo Graikijos, nei nuo tos pačios išpuoselėtos Kroatijos (beje, Kroatijoj, gražiajam pajūrio kely, poilsio aikštelėse bent keliose vietose matėm šlaitus nusėtus pampersais ir kitokiom "gėrybėm" blush2.gif ) doh.gif Bjauru, bet čia jau mūsų, išlepintų turistų, nuopelnas blush2.gif Na, bet kokiu atveju, manau praeis dar keli metai ir niekas nebeprisimins tų kažkada buvusių Juodkalnijos trūkumų ir matys tik mažutę be galo gražią šalį wub.gif wub.gif wub.gif Na, baigiu pagyras Balkanams mirksiukas.gif
Papildyta:
Tikiuosi atleisit man, kad tiek ilgai ta mano pasaka užsitęsė ax.gif Kažkaip šiemet keliaut buvo daug paprasčiau nei rašyt blush2.gif Nepasakyčiau, kad trūko įkvėpimo (va, laiko tai tikrai trūko drinks_cheers.gif ) schmoll.gif Tik galbūt per anksti pradėjau dalintis įspūdžiais – gal reikėjo leisti jiems nors kažkiek susigulėt g.gif Na, bet vis tiek - pagaliau, šiaip ne taip, savo pasaką pabaigiau thumbup.gif

Dabar su malonumu galėsiu sėst skaityt kitų fotoreportažų wub.gif ...Ir pradėt planuotis naują kelionę thumbup.gif Tik gaila, kad šiuo metu mūsų visų trijų norai labai išsiskiria ax.gif Vaikas labiausiai nori į Norvegiją, vyras - į Ispaniją ir Portugaliją, o aš - į Rumuniją ir Turkiją wub.gif Ar tik nereiks traukti burtus, kad galėtume priimt vieningą visus tenkinantį sprendimą ir taip nuspręsti į kokį mūsų svajonių trikampio kampelį patrauksim g.gif Berods Stellos fotoreportaže rašiau, kad visas šias tris keliones suplanuosiu, o paskutinę akimirką nuspręsim kur važiuot lotuliukas.gif Dabar man tos mano kalbos atrodo tikrom sapalionėm - geriau suplanuot atsakingai vieną kelionę nei atmestinai kelias drinks_cheers.gif Prisipažinsiu, ir šią kelionę buvau suplanavus tik daugmaž (čia nekalbu apie visiškai neplanuotą Graikijos žemyninę dalį link Atėnų) blush2.gif Jeigu būčiau tiksliau prisiminus kas mūsų laukia mano pasižymėtuose Kruje bei Butrinte Albanijoj arba Ohride ir Šv.Naum Makedonijoj – jokiu būdu nebūčiau jų atidėjus kitam kartui schmoll.gif Deja, vyrukai pazyzė, kad nenori ten važiuot, o aš lengva ranka sutikau šių vietų atsisakyt, nes... gerai neprisiminiau ką ten galim išvyst blush2.gif Na, bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą... dabar turiu svajonę wub.gif Tikrai tikiuosi ten kada nors dar sugrįžt drinks_cheers.gif
Papildyta:
...Na, o visiems, susirgusiems kelionių virusu, linkiu niekada nuo jo nepasveikti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tegu jis išsivysto į masinę epidemiją drinks_cheers.gif Juk taip beprotiškai smagu keliauti wub.gif wub.gif wub.gif Tiesiog... kartą paragavęs negali sustot ax.gif Kuo smagiausių ir nuostabiausių pasakų linkiu visiems patirti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 25, 00:46)
...Na, o visiems, susirgusiems kelionių virusu, linkiu niekada nuo jo nepasveikti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Tegu jis išsivysto į masinę epidemiją drinks_cheers.gif Juk taip beprotiškai smagu keliauti wub.gif  wub.gif  wub.gif  Tiesiog... kartą paragavęs negali sustot ax.gif Kuo smagiausių ir nuostabiausių pasakų linkiu visiems patirti 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ačiū, Aidluka, už pasaką. 4u.gif Už antrąją pasaką. Deja, kaip supratau, trečiosios teks laukti beveik metus verysad.gif . Tik perskaitęs tavo kelionės ataskaitą, supratau, kad pasaka tikrai užsitęsė - kažkaip pradžią jau beveik pamiršau doh.gif . Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - bus gera proga skaitant iš naujo dar kartą pasinerti į tavąją pasaką drinks_cheers.gif .

... O užkrėsti kelionėmis tu tikrai moki... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 24 spalio 2011 - 23:59
doh.gif doh.gif doh.gif ko aš čia įlindau šį ryt, kooooooo????? nenoooooooooorėjau kad ta pasaka baigtųsi, kooooooėėėėėėėėėėėllll doh.gif rolleyes.gif doh.gif kas dien su tokiu keistu jausmu atsidarydavau, aidluka, tavo pasakos duris ir vis neisnorėjo atrast tą pabaigą, kokia graži ji bebūtų.Ką jau čia begraudenti...... visi čia jau ir taip karščiuoja doh.gif , bet kaip bebūtų keista g.gif g.gif - tuo džiaugiasi.....
gerų visiems planu, minčių ir svajonių....
Aidluka - tu galėtum rašyti tikras pasakas thumbup.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 25, 00:46)
Vaikas labiausiai nori į Norvegiją, vyras -  į Ispaniją ir Portugaliją, o aš - į Rumuniją ir Turkiją wub.gif 

wub.gif Norai puikūs. Aš kažkaip irgi visai neseniai atradau Rumuniją, naršydama nete bei Google Earth'e. Kokia buvo nuomonė prieš tai ir kokia dabar, pamačius, ką galima joje išvysti, pasikeitė radikaliai. Lengvai esu apžavėta. Vyrui "kumščiavau" į šoną ir sakiau: gal lekiam kitų metų rudenį savaitėlei? blush2.gif biggrin.gif
Mano nuostabai be klausimų sutiko blink.gif
Taigi viliuosi visa širdim, kad kitais metais mūsų koja įžengs į Portugaliją, Gibraltarą, Ispaniją bei Rumuniją.
Kadangi su Portugalija taip pat įvyko cheminė reakcija po Stellos7 pasakojimo, tai niekaip nebenoriu jos atsisakyti ir iškeisti į kitą šalį biggrin.gif
Linkiu jūsų šeimai apsispręsti - užduotis nelengva - visos jūsų norimos šalys nepakartojamos, bus ką veikti jums metus galvojant blush2.gif
Beja, kai ši tema baigsis ir bus uždaryta, kur mums konsultuotis? unsure.gif Tiek šalių aplankei, Aidluka, tiek patirties turi prikaupusi, o temai užsidarius, ką daryti reikės tiems, kurie tos patirties mažiau turi verysad.gif Negi AŽ užatakuosim doh.gif
Atsakyti
akcent, ačiū už gražias nuotraukas- labai papuošėte temą wub.gif ...grožio niekada nebus per daug, argi ne taip??? 4u.gif

QUOTE(akcent @ 2011 10 25, 09:59)
Aš kažkaip irgi visai neseniai atradau Rumuniją, naršydama nete bei Google Earth'e. Kokia buvo nuomonė prieš tai ir kokia dabar, pamačius, ką galima joje išvysti, pasikeitė radikaliai. Lengvai esu apžavėta. Vyrui "kumščiavau" į šoną ir sakiau: gal lekiam kitų metų rudenį savaitėlei? blush2.gif  biggrin.gif
Mano nuostabai be klausimų sutiko blink.gif
Taigi viliuosi visa širdim, kad kitais metais mūsų koja įžengs į Portugaliją, Gibraltarą, Ispaniją bei Rumuniją.

Rumunija aš buvau susidomėjusi prieš trejetą metų ir buvau pakankamai detalų maršrutą susidariusi-manau tikrai verta thumbup.gif Be Drakulos pilies -visų lankomos, kalnų grožio, pasižiūrėkite Dunojaus deltą-ji yra berods gražiausių pasaulio vietų šimtuke (na aš tokias ir panašias vietas stengiuosi ir ateityje stengsiuosi kolekcionuoti wub.gif )-gal Jums patiks.Jums visų svajonių išsipildymo, o jos tikrai gražios ir vertos visko kas su tuo susiję bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 25 spalio 2011 - 11:10
ech dabar tai jau tikrai pabaiga.... verysad.gif neparenku žodžių kaip Jums padėkoti už tai, kad dalinatės su mumis savo tokiomis nuostabiai fantastiškomis pasakomis wub.gif AČIŪ!!! Užkrėtėt mus vieną kartą, užkrėtėt ir vėl, būtinai seksim Jūsų pėdom wub.gif Nuoširdus ačiū dar kartelį 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti