Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

Tolumoj matosi Baška wub.gif

user posted image

Grįžtam į Bašką ir vėl vos ne iki vidurnakčio gurkšnodami vyną prasėdim pajūry smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Jaučiamės ne pailsėję, o tiesiog "persiilsėję" lotuliukas.gif Džiaugiamės, kad rytoj iš čia išvažiuojam...
Atsakyti
Tikiuosi, kiti žmonės nesupyks, bet tai patys gražiausis Kroatijos vaizdai, kokius teko matyti įkeltus į SM blush2.gif Kažkaip nors ir labai išgirta, Kroatija netraukė, bet Aidluka moka keisti nusistovėjusias mintis ir "griauti mitus". Manau, teks keisti požiūrį. Nuotraukų grožis nenusakomas. Atrodo, kaip galima norėti greičiau skubėti į kelią, kai tokį grožį teks palikti, bet aš jus puikiai suprantu, nes pasyvus poilsis ne visus traukia ir nors labai viskas aplink gražu, skubame ieškoti dar gražesnių vaizdų ir paprastai pavyksta juos surasti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 07 31, 10:57)
Mano vyras irgi vienintelis vairuotojas kelionėse ax.gif Aš net teisių neturiu blush2.gif Visada važiuojant į kelionę įtraukiu nors vieną lankytiną objektą  Lenkijoje  - tuo pačiu ir prasiblaškom, ir vyras pailsi nuo vairavimo, ir kelionė nebetampa tokia monotoniška smile.gif

Aruna, o ką man reikėjo daryt, jei tu vis kalei ir kalei į galvą, kad iš visos Graikijos labiausiai patiko Meteorai - negi būdama netoli tų vietų turėjau teisę  juos aplenkt  lotuliukas.gif Jasna Guros vienuolynas irgi tavo dėka ilgai  laukė savo eilės  thumbup.gif
...Išvažiavom paskutinę darbo dieną, grįžom - paskutinę atostogų ... ax.gif

Tik dziaukis, kad neturi teisiu, kas is to, kad nesedi uz vairo, vis tiek - bent jau as neatsipalaiduoju ir vairuoju kartu- keturios akys, geriau nei dvi - isitikinau tuo ne karta, nuovargis daro savo ilguose vaziavimuose. biggrin.gif Lenkijoje tikrai yra ka paziureti ir vairuotojui reikia pailseti- tai tuo paciu du zuikiai nusaunami biggrin.gif

Matai, kaip gerai, kartais pasikartoti lotuliukas.gif ir tu taip dazniau daryk lotuliukas.gif
Man vis Velykine Praha stovi akyse mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 07 31, 13:29)
Tik dziaukis, kad neturi teisiu, kas is to, kad nesedi uz vairo, vis tiek - bent jau as neatsipalaiduoju ir vairuoju kartu- keturios akys, geriau nei dvi - isitikinau tuo ne karta, nuovargis daro savo ilguose vaziavimuose. biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Aš irgi, nors nevairuoju, niekada neleidžiu sau užmigti - esu antroji pora akių kuri vis žiūri į kelią ir kai kada tikrai padeda lotuliukas.gif Aišku, kai kada ir prinervinu vairuotoją blush2.gif Ypač jei viršijamas greitis negaliu užčiaupus burną sėdėt - esu 100 proc. įsitikinus kad kiekvienas greičio apribojimas yra ne be pagrindo - saugumas kelyje yra būtinas drinks_cheers.gif Be to, aš gi dar ir GPS'as - man žiūrėt į kelią privaloma mirksiukas.gif Vis sugebu atkalbėt vyrą nuo tikrojo GPS, aišku suprantu kad darau neprotingai, bet ... man taip smagiau biggrin.gif

QUOTE(Aruna @ 2011 07 31, 13:29)
Matai, kaip gerai, kartais pasikartoti  lotuliukas.gif

Aruna, labai dėkinga tau esu už tą pasikartojimą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
6 diena.

Su didžiausiu malonumu keliamės, kraunamės daiktus ir keliaujam toliau thumbup.gif Tikiuosi, kad ši diena suteiks ne tik gražių vaizdų bet ir adrenalino lotuliukas.gif Krk sala gėrimės iš žemyno pusės - ji vis tolsta ir tolsta smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Ties posūkiu į Gospičą - Karlobage - vyrams duodu rinktis ko labiau norėtų - ar pėsčiomis keliauti po Paklenicos nacionalinį parką, ar automobiliu važiuoti per Velobito kalnus smile.gif Aišku, tinginiukai, pasiteisindami dideliu karščiu renkas važiavimą automobiliu thumbup.gif Nors ir labai norėjau aplankyt Paklenicos nacionalinį parką, bet manau, kad šis pasirinkimas buvo gal net geresnis thumbup.gif
Kylant serpantinais į viršų vaizdai atsiveria tiesiog pasakiški wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

Pasiekiam Gospičą ir 50 keliu važiuojam link Zadaro smile.gif Aplink kalnai kalnai wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Ties Sv.Roku sukam link Maričiči ir važiuojam tiesiog... šunkeliais lotuliukas.gif Nuostabiausiais kada nors gyvenime važiuotais neasfaltuotais keliukais thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ilgą laiką važiuojam tiesiog mišku vis nieko nematydami - jaučiam kad kylam į viršų, bet per medžius nieko nematom ax.gif Privažiuojam apžvalgos bokštelį - aišku užsikabaroti į jį privaloma smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 07 31, 09:57)
Almaklp, laiko tikrai nepasakyčiau, kad daug yra - bent jau aš galiu rašyt tik vakarais ir savaitgaliais smile.gif Bet rašymas turi vieną labai didelį privalumą  - padeda vėl sugrįžti  į kelionę - juk ir žemėlapius vėl iš naujo trauki, ir užrašus pavartai, ir nuotraukas iš naujo peržiūri  thumbup.gif Iš tikro apima toks jausmas kad vėl iš naujo keliauji - tik šį kartą ne vienas, o su daug bendraminčių dievinančių keliones thumbup.gif  thumbup.gif   

thumbup.gif drinks_cheers.gif Jūs mane įkvėpėt, ir pagaliau aš irgi bandysiu daryti reportažus, kurie tikiuosi pravers keliaujantiems, o aš dar syįi sugrįšiu ten kur buvau wub.gif

Mes pernai atvirkščiai buvom apsistoję Krk miestelyje, o važiavom apsižiūrėt į Baška mirksiukas.gif Asmeniškai man Krk labiau patiko mirksiukas.gif

Foto kaip visad thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Toliau pasitinka tiesiog pasakiški vaizdai wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Šokinėju nuo kalniuko ant kalniuko - tiek viena už kitą gražesnių gėlyčių - negaliu atsidžiaugti wub.gif Staiga girdžiu įsakmų vyro liepimą
grįžti į apačią doh.gif Aišku neklausau lotuliukas.gif Tik kai pajaučiu kad jo balsas supykęs paklūstu blush2.gif Pasirodo apačioj pilna va tokių skelbimų blush2.gif ax.gif Jausmas aplanko neblogas...

user posted image

Aišku, manau tikimybė maža kad ten dar gali būti minų, bet vistiek pasisaugot reikia drinks_cheers.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 31 liepos 2011 - 15:34
"Nuostabusis" keliukas ir jį supantys vaizdai wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Tokių "kilpučių" šiame kely tikrai ne vieną teko sutikt thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

user posted image

user posted image

Pagaliau prieš mūsų akis vėl išnyra jūros vaizdai wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Nuostabi bažnytėlė

user posted image

...ir griuvėsiai ax.gif Kažkada čia virė gyvenimas...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Pagaliau nusileidžiam iš kalnų į apačią wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Zadare trumpam užsukam į parduotuvę pasirūpint maisto atsargom ir traukiam link Sukošano ilsėtis smile.gif

user posted image

Vyrai prigaudė šlykščių jūros agurkų doh.gif Fui - negalėčiau tokio į rankas paimt schmoll.gif

user posted image

user posted image

Va šiandien tai jau tikrai nuostabi kelionės diena buvo drinks_cheers.gif thumbup.gif Tokios man labiausiai ir patinka wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 31 liepos 2011 - 16:29
Labai ačiū, Aidluka, už nuostabų pasakojimą, taip gera sugrįžti į jau matytas vietas ir pasidžiaugti nematytais nuostabiais vaizdais 4u.gif , nekantriai laukiu tęsinio smile.gif
Atsakyti
Aidluka, perskaičius naujos pasakos įžangą, supratau kad vėl laukia puiki kelionė po Europą thumbup.gif Bet to, ką išvydau šįryt, tikrai nesitikėjau bigsmile.gif Pamačius jūsų Kroatiją,"stalčius" tiesiog atsidarė ir nebeužsidaro ax.gif Jau vaizdų gražumas - tiesiog žodžių trūksta wub.gif wub.gif wub.gif Netikėjau, kad Kroatija tokia graži ax.gif Ačiū labai už tokią nuostabią dienos pradžią 4u.gif Su didžiausiu nekantrumu lauksiu tęsinio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ARDUTE: 01 rugpjūčio 2011 - 06:36
QUOTE(Aruna @ 2011 08 01, 09:50)
...O ką su tais "agurkais" darėte?

... Du "fruktai" pramogavo mane nervindami doh.gif Žinojo, kad tokie padarai man kelia baimę, tai vis bandė mano kantrybę doh.gif doh.gif doh.gif O tie šlykštukai dar ir kojas turi doh.gif Fui - tikrai po kol kas bjauresnio gyvio už šį gyvenime nesu mačius schmoll.gif blink.gif

QUOTE(akcent @ 2011 08 01, 15:27)
Aidluka, ar jūs važiuodami pro Slovėniją pirkote kelių vinjetę?Jeigu taip, ar tiksliai radau informaciją, jog ji kainuoja 15EUR savaitei?

Kadangi beveik visą Slovėniją pravažiavom greitkeliais tai pirkom vinjetę, mokejom 15 EUR smile.gif Paprastiems keliams ši vinjetė nereikalinga smile.gif

QUOTE(klementyna @ 2011 08 01, 18:53)
idomu kokiu keliu vaziavote per velebito kalnus. mes pesciomis keliavome po juos, tikslaiu rozanu kukus. net nezinojau kad yra ir kalnu kelias. bet tikriausiai jis ne taip aukstai kaip rozanu kukai ir gromovacos virsune?

Šiauriniuose Velabituose esantys Rožanų kukai ir Gromovacos viršūnė yra daug aukščiau smile.gif O mūsų pravažiuoto kalnų keliuko aukščiausia vieta yra "tik" 1 km aukštyje - jis visai šalia Paklenicos nacionalinio parko - jungia Sv.Roką su Maričiči smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 01 rugpjūčio 2011 - 20:07