Tolumoj matosi Baška
Grįžtam į Bašką ir vėl vos ne iki vidurnakčio gurkšnodami vyną prasėdim pajūry
Jaučiamės ne pailsėję, o tiesiog "persiilsėję" Džiaugiamės, kad rytoj iš čia išvažiuojam...
Tikiuosi, kiti žmonės nesupyks, bet tai patys gražiausis Kroatijos vaizdai, kokius teko matyti įkeltus į SM Kažkaip nors ir labai išgirta, Kroatija netraukė, bet Aidluka moka keisti nusistovėjusias mintis ir "griauti mitus". Manau, teks keisti požiūrį. Nuotraukų grožis nenusakomas. Atrodo, kaip galima norėti greičiau skubėti į kelią, kai tokį grožį teks palikti, bet aš jus puikiai suprantu, nes pasyvus poilsis ne visus traukia ir nors labai viskas aplink gražu, skubame ieškoti dar gražesnių vaizdų ir paprastai pavyksta juos surasti
QUOTE(Aidluka @ 2011 07 31, 10:57)
Mano vyras irgi vienintelis vairuotojas kelionėse Aš net teisių neturiu Visada važiuojant į kelionę įtraukiu nors vieną lankytiną objektą Lenkijoje - tuo pačiu ir prasiblaškom, ir vyras pailsi nuo vairavimo, ir kelionė nebetampa tokia monotoniška
Aruna, o ką man reikėjo daryt, jei tu vis kalei ir kalei į galvą, kad iš visos Graikijos labiausiai patiko Meteorai - negi būdama netoli tų vietų turėjau teisę juos aplenkt Jasna Guros vienuolynas irgi tavo dėka ilgai laukė savo eilės
...Išvažiavom paskutinę darbo dieną, grįžom - paskutinę atostogų ...
Aruna, o ką man reikėjo daryt, jei tu vis kalei ir kalei į galvą, kad iš visos Graikijos labiausiai patiko Meteorai - negi būdama netoli tų vietų turėjau teisę juos aplenkt Jasna Guros vienuolynas irgi tavo dėka ilgai laukė savo eilės
...Išvažiavom paskutinę darbo dieną, grįžom - paskutinę atostogų ...
Tik dziaukis, kad neturi teisiu, kas is to, kad nesedi uz vairo, vis tiek - bent jau as neatsipalaiduoju ir vairuoju kartu- keturios akys, geriau nei dvi - isitikinau tuo ne karta, nuovargis daro savo ilguose vaziavimuose. Lenkijoje tikrai yra ka paziureti ir vairuotojui reikia pailseti- tai tuo paciu du zuikiai nusaunami
Matai, kaip gerai, kartais pasikartoti ir tu taip dazniau daryk
Man vis Velykine Praha stovi akyse
QUOTE(Aruna @ 2011 07 31, 13:29)
Tik dziaukis, kad neturi teisiu, kas is to, kad nesedi uz vairo, vis tiek - bent jau as neatsipalaiduoju ir vairuoju kartu- keturios akys, geriau nei dvi - isitikinau tuo ne karta, nuovargis daro savo ilguose vaziavimuose.
Aš irgi, nors nevairuoju, niekada neleidžiu sau užmigti - esu antroji pora akių kuri vis žiūri į kelią ir kai kada tikrai padeda Aišku, kai kada ir prinervinu vairuotoją Ypač jei viršijamas greitis negaliu užčiaupus burną sėdėt - esu 100 proc. įsitikinus kad kiekvienas greičio apribojimas yra ne be pagrindo - saugumas kelyje yra būtinas Be to, aš gi dar ir GPS'as - man žiūrėt į kelią privaloma Vis sugebu atkalbėt vyrą nuo tikrojo GPS, aišku suprantu kad darau neprotingai, bet ... man taip smagiau
QUOTE(Aruna @ 2011 07 31, 13:29)
Matai, kaip gerai, kartais pasikartoti
Aruna, labai dėkinga tau esu už tą pasikartojimą
6 diena.
Su didžiausiu malonumu keliamės, kraunamės daiktus ir keliaujam toliau Tikiuosi, kad ši diena suteiks ne tik gražių vaizdų bet ir adrenalino Krk sala gėrimės iš žemyno pusės - ji vis tolsta ir tolsta
Ties posūkiu į Gospičą - Karlobage - vyrams duodu rinktis ko labiau norėtų - ar pėsčiomis keliauti po Paklenicos nacionalinį parką, ar automobiliu važiuoti per Velobito kalnus Aišku, tinginiukai, pasiteisindami dideliu karščiu renkas važiavimą automobiliu Nors ir labai norėjau aplankyt Paklenicos nacionalinį parką, bet manau, kad šis pasirinkimas buvo gal net geresnis
Kylant serpantinais į viršų vaizdai atsiveria tiesiog pasakiški
Papildyta:
Pasiekiam Gospičą ir 50 keliu važiuojam link Zadaro Aplink kalnai kalnai
Papildyta:
Ties Sv.Roku sukam link Maričiči ir važiuojam tiesiog... šunkeliais Nuostabiausiais kada nors gyvenime važiuotais neasfaltuotais keliukais Ilgą laiką važiuojam tiesiog mišku vis nieko nematydami - jaučiam kad kylam į viršų, bet per medžius nieko nematom Privažiuojam apžvalgos bokštelį - aišku užsikabaroti į jį privaloma
Su didžiausiu malonumu keliamės, kraunamės daiktus ir keliaujam toliau Tikiuosi, kad ši diena suteiks ne tik gražių vaizdų bet ir adrenalino Krk sala gėrimės iš žemyno pusės - ji vis tolsta ir tolsta
Ties posūkiu į Gospičą - Karlobage - vyrams duodu rinktis ko labiau norėtų - ar pėsčiomis keliauti po Paklenicos nacionalinį parką, ar automobiliu važiuoti per Velobito kalnus Aišku, tinginiukai, pasiteisindami dideliu karščiu renkas važiavimą automobiliu Nors ir labai norėjau aplankyt Paklenicos nacionalinį parką, bet manau, kad šis pasirinkimas buvo gal net geresnis
Kylant serpantinais į viršų vaizdai atsiveria tiesiog pasakiški
Papildyta:
Pasiekiam Gospičą ir 50 keliu važiuojam link Zadaro Aplink kalnai kalnai
Papildyta:
Ties Sv.Roku sukam link Maričiči ir važiuojam tiesiog... šunkeliais Nuostabiausiais kada nors gyvenime važiuotais neasfaltuotais keliukais Ilgą laiką važiuojam tiesiog mišku vis nieko nematydami - jaučiam kad kylam į viršų, bet per medžius nieko nematom Privažiuojam apžvalgos bokštelį - aišku užsikabaroti į jį privaloma
QUOTE(Aidluka @ 2011 07 31, 09:57)
Almaklp, laiko tikrai nepasakyčiau, kad daug yra - bent jau aš galiu rašyt tik vakarais ir savaitgaliais Bet rašymas turi vieną labai didelį privalumą - padeda vėl sugrįžti į kelionę - juk ir žemėlapius vėl iš naujo trauki, ir užrašus pavartai, ir nuotraukas iš naujo peržiūri Iš tikro apima toks jausmas kad vėl iš naujo keliauji - tik šį kartą ne vienas, o su daug bendraminčių dievinančių keliones
Jūs mane įkvėpėt, ir pagaliau aš irgi bandysiu daryti reportažus, kurie tikiuosi pravers keliaujantiems, o aš dar syįi sugrįšiu ten kur buvau
Mes pernai atvirkščiai buvom apsistoję Krk miestelyje, o važiavom apsižiūrėt į Baška Asmeniškai man Krk labiau patiko
Foto kaip visad
Toliau pasitinka tiesiog pasakiški vaizdai
Šokinėju nuo kalniuko ant kalniuko - tiek viena už kitą gražesnių gėlyčių - negaliu atsidžiaugti Staiga girdžiu įsakmų vyro liepimą
grįžti į apačią Aišku neklausau Tik kai pajaučiu kad jo balsas supykęs paklūstu Pasirodo apačioj pilna va tokių skelbimų Jausmas aplanko neblogas...
Aišku, manau tikimybė maža kad ten dar gali būti minų, bet vistiek pasisaugot reikia
Šokinėju nuo kalniuko ant kalniuko - tiek viena už kitą gražesnių gėlyčių - negaliu atsidžiaugti Staiga girdžiu įsakmų vyro liepimą
grįžti į apačią Aišku neklausau Tik kai pajaučiu kad jo balsas supykęs paklūstu Pasirodo apačioj pilna va tokių skelbimų Jausmas aplanko neblogas...
Aišku, manau tikimybė maža kad ten dar gali būti minų, bet vistiek pasisaugot reikia
"Nuostabusis" keliukas ir jį supantys vaizdai
Papildyta:
Tokių "kilpučių" šiame kely tikrai ne vieną teko sutikt
Pagaliau prieš mūsų akis vėl išnyra jūros vaizdai
Papildyta:
Nuostabi bažnytėlė
...ir griuvėsiai Kažkada čia virė gyvenimas...
Papildyta:
Tokių "kilpučių" šiame kely tikrai ne vieną teko sutikt
Pagaliau prieš mūsų akis vėl išnyra jūros vaizdai
Papildyta:
Nuostabi bažnytėlė
...ir griuvėsiai Kažkada čia virė gyvenimas...
Pagaliau nusileidžiam iš kalnų į apačią
Zadare trumpam užsukam į parduotuvę pasirūpint maisto atsargom ir traukiam link Sukošano ilsėtis
Vyrai prigaudė šlykščių jūros agurkų Fui - negalėčiau tokio į rankas paimt
Va šiandien tai jau tikrai nuostabi kelionės diena buvo Tokios man labiausiai ir patinka
Zadare trumpam užsukam į parduotuvę pasirūpint maisto atsargom ir traukiam link Sukošano ilsėtis
Vyrai prigaudė šlykščių jūros agurkų Fui - negalėčiau tokio į rankas paimt
Va šiandien tai jau tikrai nuostabi kelionės diena buvo Tokios man labiausiai ir patinka
Labai ačiū, Aidluka, už nuostabų pasakojimą, taip gera sugrįžti į jau matytas vietas ir pasidžiaugti nematytais nuostabiais vaizdais , nekantriai laukiu tęsinio
Aidluka, perskaičius naujos pasakos įžangą, supratau kad vėl laukia puiki kelionė po Europą Bet to, ką išvydau šįryt, tikrai nesitikėjau Pamačius jūsų Kroatiją,"stalčius" tiesiog atsidarė ir nebeužsidaro Jau vaizdų gražumas - tiesiog žodžių trūksta Netikėjau, kad Kroatija tokia graži Ačiū labai už tokią nuostabią dienos pradžią Su didžiausiu nekantrumu lauksiu tęsinio
QUOTE(Aruna @ 2011 08 01, 09:50)
...O ką su tais "agurkais" darėte?
... Du "fruktai" pramogavo mane nervindami Žinojo, kad tokie padarai man kelia baimę, tai vis bandė mano kantrybę O tie šlykštukai dar ir kojas turi Fui - tikrai po kol kas bjauresnio gyvio už šį gyvenime nesu mačius
QUOTE(akcent @ 2011 08 01, 15:27)
Aidluka, ar jūs važiuodami pro Slovėniją pirkote kelių vinjetę?Jeigu taip, ar tiksliai radau informaciją, jog ji kainuoja 15EUR savaitei?
Kadangi beveik visą Slovėniją pravažiavom greitkeliais tai pirkom vinjetę, mokejom 15 EUR Paprastiems keliams ši vinjetė nereikalinga
QUOTE(klementyna @ 2011 08 01, 18:53)
idomu kokiu keliu vaziavote per velebito kalnus. mes pesciomis keliavome po juos, tikslaiu rozanu kukus. net nezinojau kad yra ir kalnu kelias. bet tikriausiai jis ne taip aukstai kaip rozanu kukai ir gromovacos virsune?
Šiauriniuose Velabituose esantys Rožanų kukai ir Gromovacos viršūnė yra daug aukščiau O mūsų pravažiuoto kalnų keliuko aukščiausia vieta yra "tik" 1 km aukštyje - jis visai šalia Paklenicos nacionalinio parko - jungia Sv.Roką su Maričiči