QUOTE(Aidluka @ 2011 10 22, 00:28)
Privažiuojam muitinę pirmą kartą per visą kelionę matom milžiniškas eiles minios turkų po atostogų savo tėvynėje grįžta į Vokietiją Mašinose daugybė daiktų, pilna žmonių akivaizdžiai matom kaip vengrai daugumą turkų krato na galvoju, tikrai mums šakės Kol pagaliau sulaukiam savosios eilės beveik sutemsta Pasienietis tik paklausia iš kur važiuojam, išgirdęs kad iš Graikijos mosteli muitininkui praleisk, žmonės važiuoja namo... Na, pagaliau ramiai atsikvepiu... mes jau Vengrijoj
kai mes grįžinėjom-tai tokios eilės buvo iš Vengrijos-tuomet aš pagalvojau: " o vargeli, jei tiek būtume laukę į priekį važiuodami, nežinau-bet atgal ko gero būtų įvykęs maršruto pasikeitimas (P.S. turėjome ir atsarginį variantą ).
O ta frazė, kad važiuojam į Graikiją arba iš Graikijos visuose pasienio kontrolės muitinės postuose buvo tarsi stebuklingas žodis.
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 22, 00:28)
Manau, kad turėjo įtarimą, kad šie nėra susimokėję už kelius... Tiksliai nepamenu, bet kažkurioj SM temoj skaičiau, kad įvažiuojant į automagistralę Vengrijoj visos mašinos yra filmuojamos ir jei nėra sumokėta už kelius - didelė tikimybė būt sustabdytam ne tik kelyje, bet ir poilsio aikštelėj, Kiek čia tiesos nežinau, bet kad kažką tikrina ir naktį tai faktas ..
ko gero Jūs čia mano pastebėjimus perskaitėte...
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 22, 13:44)
.... po šios kelionės, meilė ir nostalgija Balkanams dar labiau sustiprėjo O galvojau - sugrįšiu į Juodkalniją, pamatysiu ką troškau ir bus ramu ramu Na, bet nė velnio netapo ramiau negana to, kad dar kartelį norėčiau sugrįžt į Juodkalniją, jau kliedžiu ir apie kitas tikrąja tą žodžio prasme nustebinusias Balkanų šalis ir Albaniją, ir Graikiją, ir Makedoniją, ir , aišku, Serbiją - juk ir Serbija - ne tik labai didelį įspūdį palikęs Belgradas - tikrai ir be jo yra Serbijoj ką ir daugiau pamatyt
- aš tikrai nekeisiu planų, kad ir kas atsitiktų-bet Serbija ir Makedonija su Juodkalnija sąrašo viršuje mūsų kitų metų atostogų planuose.
Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 22, 13:44)
...Aš šiuo metu truputį liūdžiu, įtariu, kad kitąmet mano išsvajoto sugrįžimo į Balkanus aplankant dar nematytas šalis Rumuniją ir Turkiją tikriausiai nebus Jaučiu didelį spaudimą iš savo brangiausiojo ir pussererės, gyvenančios Cordoboje, pusės - pagaliau apsilankyt ir Ispanijoj Pusseserė tai iš vis pyksta apvažiavom vos ne visą Europą, o iki jos niekaip nesugebam atlėkt... nors pažadėję jau esam seniausiai Jei gyvenimas šįkart neiškrės kokio pikto pokšto, galbūt pavyks pažadus kaip nors įvykdyt O kita vertus, gal ir gerą išeis posūkis į kitą Europos pusę tikriausiai dar labiau pasiilgsiu Balkanų
koks pažįstamas jausmas ...tik ką vyrui perskaičiau šiuos žodžius...kaip bebūtų gaila ar juokinga-tik ką manęs vyras klausė:"tikiuosi apsisvaigusi Ispanija nepakeisi kitų metų planų "užbaigti visus reikaliukus su Balkanų šalimis?"...aš nedvejodama pasakiau-tikrai ne ....nors Ispanija ir labai traukia, labai ten noriu ir tikrai grįšiu ...bet mes dar turime tiek gražių metų, spėsiu viską-o ji tikrai artimuose planuose.
QUOTE(Thea! @ 2011 10 22, 13:50)
oho ir vel maloniai nustebau sikart pamacius Budapesto nuotraukas nuostabu
man ir labai malonu dar kartą žvilgtelti į Budapeštą.