Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

QUOTE(Astra777 @ 2011 10 11, 09:08)
Mes turėjome išsikeitę šiek tiek denarų, jais mokant geriau gaunasi-kartais skaičiuojant  1 EUR nesigauna, tik O.50-0,70 EUR, bet jiems vis vieną 1 EUR mokėtum.

Taip teisingai, visi keliai apie nuo 30 iki 50 denaru, tai 30 denaru yra 0.5 euro...Tik nezinau ar jie duoda grazos, ar apvalina g.gif jei apvalina suma, tai tikrai jau geriau kita kart issikeist i denarus 4u.gif

QUOTE(Aidluka @ 2011 10 12, 22:36)
1.Fioneta, ačiū labai už pataisymą  Iš tikro, tai  tik dėl Globocicos ir Mavrovo ežerų tikrumo suabejojom, o Debarsko kažkaip labai iš jų išsiskyrė – galvojom šis tai jau tikrai tikras, o pasirodo ne . Labai smagu, kad reportažų rašymas padeda ne tik pasidalink patirtim, bet ir pačiai daug ko sužinot thumbup.gif 

2.Ačiū už komplimentus, bet man atrodo, kad ne reportažas, o Balkanai nuostabūs Žinau, kad  daug praradom neaplankę Šv. Naum – prižadu ištaisyt  savo klaidą –  tikrai ten dar kada nuvažiuosim
3.Beje, Fioneta, manau labai smagu būtų visoms Makedonijos gerbėjoms pamatyti tavo  reportažą apie šią tikrai labai gražią šalį wub.gif  Juk ten gyvenantis žmogus gali parodyti ir papasakoti daug daugiau, nei turistas, kuris šaly praleidžia daugių daugiausia tik kelias dienas

1. Tikrai zinojau uztat ir pataisiau 4u.gif Cia labai mazai ezeru ir upiu, netaip kaip Lietuvoj verysad.gif Bet uztat kalnu pakankamai wub.gif
2.Tikrai fortoreportazas super wub.gif Vien tik aprasymas ir nuotraukytes kiek vertos wub.gif Saunuole!
3.Oi, ne...cia kaip gyveni tai isilieji i ta rutina ir atrodo ner ka cia rasyt...tik labai idomu paskaityt ka kiti mano apie sia sali 4u.gif
p.s jei turit FB galim susirasyt , tai pamatytumet daugiau nuotraukyciu, nes vis periodiskai vis ka idedu

Įvažiuojam į Skopje

Nu va kaip gaila , kad nezinojau Jusu pries Jums atvaziuojant i Skopje, gal butu iseje susibegt, buciau as daugiau papasakojus ka butina paragaut ir ka verta pamatyt 4u.gif
Visa centrinė Skopjės dalis primena... statybų aikštelę  Vos ne visi pastatai restauruojami, atstatomi – po kelių metų tikriausiai bus neįmanoma šio miesto pažinti
user posted image

O,i cia begalines statybos doh.gif Bet tiesa pasakius man si salis vis grazeja ir grazeja. Atsimenu, kaip pirma kart atvaziavau 2006 metais, o tai dabartini vaizda su ta kuri maciau tada tai nera ka lyginti unsure.gif Tikrai tiek sostine, tiek visa salis labai keiciasi ir i gera puse 4u.gif
p.s rugsejo 8 d. buvo 20 metu nepriklausomybes, tai dauguma pastatu jau baigtu 4u.gif
Tarkim sis teatras, kuris jusu nuotraukoj dabar atrodo taip:
user posted image

Na, prie akmeninio tilto randam ne tik „statybų aikštelę“, bet ir ... daugybę tiesiog vienas šalia kito esančių gigantiškų paminklų
Makedonų pasididžiavimas – Aleksandras Makedonietis smile.gif
user posted image

Sioj nuotraukoj kur idejot, tai dabar stovi didziulis fontanas wub.gif
user posted image
O tos gigantiskos statulos, tai tiesa pasakius, man jokio grozio nepriduoda doh.gif net ir MB jau sako, kad jie persistenge su savo statulom, nes tiek ju ten prideliojo, kad jau net nesiziuri cool.gif

QUOTE(Aidluka @ 2011 10 13, 19:21)

Pst. Beje, gal ir negražu lyginti du skirtingus miestus - kurortą ir sostinę, bet... Ohridas, nors jame labai mažai ką tepamatėm, patiko daug labiau nei Skopje

Ka cia ir belyginsi. Ohridas tikrai begalo ispudingas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 13, 20:09)
Astrut, smagios jums kelionės 4u.gif O kad reportažas beveik baigias, nėra ko liūdėt - įtariu, kad netrukus galėsim pasimėgauti ir pasišildyti dviem naujais saulėtais fotoreportažais thumbup.gif Turiu viltį, kad jūs su Cobre ne tas pačias vietas Ispanijoj nutarėt aplankyt - noris kuo daugiau "šviežių" įspūdžių išvysti wub.gif

ypac kai uz lango salta ir zvarbu siltus fotoreportazus smagu pasiziureti drinks_cheers.gif wub.gif
mes irgi jau islekiam uz 5 dieneliu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 10, 22:01)
Ačiū Gandre – labai smagu, kad patinka keliauti su manim 4u.gif Tik jokiu būdu nesakyk , kad tik  bent taip gali pakeliauti schmoll.gif Patikėk, ateis laikas, su didžiausiu džiaugsmu keliausi ne virtualiai, o iš tikro drinks_cheers.gif ...Aš ir kažkada nei įsivaizduot negalėjau, kad kada nors teks išvykti toliau Lietuvos schmoll.gif Išvykau thumbup.gif ...Dabar nebegaliu įsivaizduot, kad per atostogas sėdėsiu Lietuvoj schmoll.gif ... Patikėk, svajonės tikrai pildos drinks_cheers.gif

Kaipgi nepatiks, kai tiek daug suzinai ir pamatai ax.gif . Teke pamatyt ir Lenkijos didesnius miestus, dar mokyklos laikais ir Vokietija per Kaledu surmuli. Ir didziausia laime nusisypsojo pamatyt Sveicarija. Butent nuo tada ir atradau tavo reportazus, netgi ta pacia gatve Sveicarijos miesteli, kur greiciausiai abi stovejom smile.gif .
Tikiuosi, kad ateiti pamatysiu ir daugiau saliu. O mylimos pusseseres deka Sveicarija galiu lankyt kada noriu.
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2011 10 14, 00:59)
Taip teisingai, visi keliai apie nuo 30 iki 50 denaru, tai 30 denaru yra 0.5 euro...Tik nezinau ar jie duoda grazos, ar apvalina  g.gif  jei apvalina suma, tai tikrai jau geriau kita kart issikeist i denarus  4u.gif

Duoda, tikrai duoda grąžą ir iš vieno euro - tik atmeta denarais smile.gif Aš iš pradžių buvau supanikavus, kad man iš 10 eurų neatmes (visus smulkius eurus buvom išleidę doh.gif ) – smulkmę atmetė denarais, o likusius eurais thumbup.gif Gal tik kursas buvo šiek tiek prastesnis nei keičiantis pinigus banke g.gif
....Oi, ne...cia kaip gyveni tai isilieji i ta rutina ir atrodo ner ka cia rasyt...tik labai idomu paskaityt ka kiti mano apie sia sali  4u.gif

Na jau... nėra ką rašyt lotuliukas.gif Fioneta, taip tik atrodo – pradėtum ir pati nepajustum kiek visko turėtum papasakot drinks_cheers.gif Juk Makedonija lietuviams šiandien dar palyginus mažai atrasta šalis smile.gif Iš tikro, perskaičius kelių metų senumo kelionių aprašymus, Makedoniją ir aš įsivaizdavau daug prasčiau – kad taip patiks ir šalis paliks tokį gerą įspūdį tikrai nesitikėjau schmoll.gif Dabar kažkaip keistai atrodo, kad kažkada turistai kažko bijodami net nestodami Makedoniją pervažiuodavo doh.gif Niekaip nesuprantu, o ko reikėjo bijot g.gif O Skopjė, kaip supratu, išties per kelis paskutinius metus labai išgražėjo ir pasikeitė thumbup.gif Tiksliau, ką per kelis metus – net per kelis mėnesius Skopjės vaizdas nesulyginimas drinks_cheers.gif Mano nuotraukos fotografuotos 2011 07 21 – tuo metu tikrai net nepagalvojom, kad per porą mėnesių mūsų išvystas vaizdelis gali taip kardinaliai pasikeisti schmoll.gif Fioneta, nuotraukos iš šiandieninės Skopjės fantastiškos wub.gif Įsivaizduoju kaip realybėj gražiai tas fontanas atrodo – o mes juk net neįsivaizdavom, kad neužilgo ten bus fontanas ax.gif Žiūrėjom ir niekaip nesupratom - ko tas Aleksandras Makedonietis taip aukštai iškeltas bigsmile.gif
Atsakyti
p.s jei turit FB galim susirasyt , tai pamatytumet daugiau nuotraukyciu, nes vis periodiskai vis ka idedu

Nelabai aš mėgstu FB, esu prisiregistravus tik beveik nesinaudoju – kažkaip neturiu nei laiko nei noro blush2.gif Fioneta, manau, ne aš viena tokia Makedonijos gerbėja esu ax.gif Man atrodo ir Astra, ir kitos mergaitės su malonumu norėtų Makedonijos vaizdelių pamatyt drinks_cheers.gif Jei nėra laiko rašyt fotoreportažo, labai lauktume naujienų ir nuotraukų Makedonijos temoj 4u.gif
Nu va kaip gaila , kad nezinojau Jusu pries Jums atvaziuojant i Skopje, gal butu iseje susibegt, buciau as daugiau papasakojus ka butina  paragaut ir ka verta pamatyt  4u.gif

...O mes iš pradžių net neplanavom važiuot į sostinę blush2.gif Galvojau aplankysim Ohridą, Šv. Naum ir Mavrovo NP thumbup.gif Tik, kai mano vaikinai per savo „ožius“, taip susuko man galvą, kad labiausiai svajotosios aplankyt vietos liko nepamatytos, negalėjau leist, kad ir sostinę tik pravažiuotume schmoll.gif Džiaugiuos, kad nors dalelę jos pamatėme - tikrai verta buvo užsukti drinks_cheers.gif Tik aišku, per tas porą valandų ne kaži ką spėjom pamatyt smile.gif Žiūrėdami į tą "statybų aikštelę" prie tilto, nutarėm, kad smagu būtų čia sugrįžti po kelių metų - manau neįmanoma bus pažint Skopjės kai visi remontai bus baigti thumbup.gif Tikrai tikiuos, kad Makedoniją dar aplankysim drinks_cheers.gif
Papildyta:
...O tos gigantiskos statulos, tai tiesa pasakius, man jokio grozio nepriduoda  doh.gif  net ir MB jau sako, kad jie persistenge su savo statulom, nes tiek ju ten prideliojo, kad jau net nesiziuri  cool.gif

Mums irgi keistai pasirodė kokia gausybė dižiulių statulų vienoj vietoj ax.gif Įsivaizduoju – jei būtų mažiau efektas tikrai didesnis būtų thumbup.gif Tiesa, norėjau paklausti, ar tos statulos jau ir seniau buvo ar tik dabar pastatytos g.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 10 14, 14:11)
ypac kai uz lango salta ir zvarbu siltus fotoreportazus smagu pasiziureti drinks_cheers.gif  wub.gif
mes irgi jau islekiam uz 5 dieneliu thumbup.gif

Mergaitės, kaip aš jums baltai baltai pavydžiu, kad turit galimybę nors trumpam pabėgti iš žvarbios ir niūrios Lietuvos wub.gif wub.gif wub.gif Su didžiausiu malonumu irgi norėčiau kur nors išlėkt ax.gif Tik, deja, negaliu - net gėda pripažint –tiesiog beprotiškai bijau skristi blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(gandrė @ 2011 10 14, 17:41)
Kaipgi nepatiks, kai tiek daug suzinai ir pamatai  ax.gif . Teke pamatyt ir Lenkijos didesnius miestus, dar mokyklos laikais ir Vokietija per Kaledu surmuli. Ir didziausia laime nusisypsojo pamatyt Sveicarija. Butent nuo tada ir atradau tavo reportazus, netgi ta pacia gatve Sveicarijos miesteli, kur greiciausiai abi stovejom  smile.gif .
Tikiuosi, kad ateiti pamatysiu ir daugiau saliu. O mylimos pusseseres deka Sveicarija galiu lankyt kada noriu.

Gandre, Šveicarija, ir mano meilė wub.gif wub.gif wub.gif Be galo noriu ten sugrįžti ax.gif Kaip tau smagu, kad toj pasakiškoj šaly turi pas ką sugrįžti thumbup.gif Linkiu tau daug smagių kelionių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 08, 20:03)
Pst. Jaučiu daug kas dabar galvoja, kad truputį nusipaistau - lygiai tą patį galima pamatyti per daug trumpesnį laiką pasirinkus kitą labai populiarų keliavimo būdą – nuskridus lėktuvu ir išsinuomojus automobilį  bet kurią šalį galima kuo puikiausiai išmaišyt sugaištant daug mažiau laiko   thumbup.gif  Deja, tai man nepasiekiama schmoll.gif Nors daug kas iš draugų ir pažįstamų mano, kad išsigalvoju, bet iš tikro turiu didžiulę fobiją - beprotišką skrydžio baimę  verysad.gif  ...Todėl skaitydama nuostabius Jurzolės, Anciux ir kitų keliautojų fotoreportažus iš tolimų kraštų, kuo puikiausiai suvokiu, kad viso to niekuomet neteks pačiai pamatyti  verysad.gif  Džiaugiuos, kad bent nuostabių fotoreportažų dėka galiu prisiliesti prie nepasiekiamų šalių  wub.gif
Papildyta:

Oi Aidluka, tų fobijų turim tikriausiai kiekvienas doh.gif Aš taip pat bijau skristi, dar beprotiškai bijau aukščio, bet kabarojuos į kalnus ir skrendu įsitempus, ne taip kaip MB visada skrydžio metu ramiai miega. Bijau ir plaukti, bet noras pamatyt Norvegiją nugalėjo ir visai nesvarbu, kad mintyse vis sukos Titanikas ax.gif
Tikiuosi įveiksi šią fobiją ir palepinsi tokiais išsamiais fotoreportažais iš kitų tolimesnių pasaulio kampelių, nes su tavo šeimos keliavimo tempais Europa bei Azija taps ankštoka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingel: 16 spalio 2011 - 15:01
22 diena.

Važiuojam į Serbijos sostinę Belgradą smile.gif Kaip ir prieš tris metus (tąkart tik pravažiavom šį miestą - pirma nuotrauka būtent iš pirmosios kelionės) mus pasitinka karo pėdsakais alsuojantys pastatai – nors kai kas jau atstatyta ar atrestauruota, bet matosi dar daug sugriautų – tiksliau subombarduotų - pastatų doh.gif Nejauku, tikrai nejauku ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 16, 15:49)
Mergaitės, kaip aš jums baltai baltai pavydžiu, kad turit galimybę nors trumpam pabėgti iš žvarbios ir niūrios Lietuvos  wub.gif  wub.gif  wub.gif Su didžiausiu malonumu irgi norėčiau kur nors išlėkt ax.gif Tik, deja, negaliu - net gėda pripažint –tiesiog beprotiškai bijau skristi blush2.gif

Aidluka, ar teko kada skristi? Ir ko konkrečiai bijai (kaip man sunku jus tujinti doh.gif blush2.gif )?
Mes prieš skrydį irgi prisiklausėme visokių pasakų, bet kažkaip baisu nebuvo, nors atgal kai grįžinėjome vieta buvo ne prie lango, tai tikrai ne kaip jaučiausi (pykinti pradėjo, kaip kokiam erdvėlaivyje pasijaučiau biggrin.gif ), gerai kad visa mūsų eilė tuščia buvo - perbėgau prie lango ir iškart geriau patapo. Tiek kad skristi man labai nuobodu (bent Graikijon kai skridome, tai visą laiką virš vandens), nieko įdomaus per langą pamatyti nebuvo įmanoma. Užtat leistis man ypač patinka biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
Traukiam gilyn į miestą - norim aplankyti ant kalvos - Dunojaus ir Savos upių santakoje - įsikūrusią Belgrado tvirtovę Kalemegdan ir karo muziejų su didžiule karo technikos ekspozija thumbup.gif Automobilį pasistatom visai šalia tvirtovės sienos ir keliaujam apžiūrėt tikriausiai gražiausios Belgrado vietos wub.gif Gaila tik, kad šiandien niūroka diena – įsivaizduojam, kad saulei nušvitus ši tvirtovė atrodytų dar įspūdingiau ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Na, pagaliau mes tvirtovės viršuje – prieš akis atsiveria Dunojaus ir Savos upių santaka smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Tvirtovę supa labai gražus parkas - smagu po jį pasivaikščioti thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kalemegdan tvirtovės maketas smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 08, 19:03)
Nors daug kas iš draugų ir pažįstamų mano, kad išsigalvoju, bet iš tikro turiu didžiulę fobiją - beprotišką skrydžio baimę  verysad.gif 

Oi, Aidluka, kaip gaila... ax.gif Dabar pagaliau suprantu, kodel jau porakart sakei, kad niekad nepamatysi tolimu egzotisku krastu. Bet zinok, as vis tiek sakau - niekada nesakyk "niekada". Viskas iveikiama, skrydzio baime irgi. Jei tik labai noresi. Net ir specialus terapijos kursai yra. O ir baime baimei nelygu - nezinau, kiek sunkus tavo atvejis, bet pazistu nemazai zmoniu, kurie tai baimei nepasiduoda ir skrenda, kad ir bijodami. O buna ir taip, kad ta baime sumazeja per ilgesni laika. Gyvas pavyzdys - mano vyras. Skrydzio baime jam prasidejo pamazu (iki tol skraidydavo daug ir daznai, ir be jokiu problemu), o pries 10 metu staiga pareiske, kad i lektuva daugiau kojos nekels... is vakaro pries numatyta kelione, man tai buvo kaip perkunas is giedro dangaus doh.gif Sesis metus taip ir buvo - jokiu skrydziu, jei kur keliavom, tai tik masina. As jau beveik plaukus nuo galvos roviausi, nes kelioniu perimetras ziauriai sumazejo, o as kaip tik buvau emusi svajoti apie keliones uz Europos ribu. O kai jau beveik susitaikiau su situacija, vyras vel pamazu eme priprasti prie minties apie lektuvus (kas belieka, jei kelione is NL i UK pas tevus uztrunka visa diena, jei vaziuoji traukiniu ar masina?). Is pradziu kiekvienas skrydis budavo drama, o dabar va jau metai, kaip jokios bedos, net ir 14 valandu skrydis i Lima (ir paskui atgal) praejo be problemu. Taip kad... nieko nera neimanomo. Pamatysi, ismaisysit visa Europa, ir patrauks tave anksciau ar veliau i egzotiskas uzjuriu salis - ir niekaip netikiu, kad leisi baimei iveikti nora keliauti mirksiukas.gif Kol kas gi tau dar ir Europos gana, o Europa ir masina galima puikiai apvaziuoti. Na ir gerai, ir nesigincyk su ta savo baime, dar ne laikas, matyt 4u.gif

Sorry, kad tiek daug prirasiau, uzsivedziau aktualia tema... blush2.gif
Atsakyti
Mergaitės, atsiprašau labai, apie savo baimę lėktuvams parašysiu vėliau blush2.gif Užplaukė įkvėpimas – gal šiandien pavyks atrinkti nuotraukas ir aprašyti visą likusią dieną Belgrade mirksiukas.gif
Papildyta:
...Išlandžiojom visus tvirtovės užkaborius smile.gif Aš kaip įprasta velkuos paskutinė – juk reikia visus akį patraukusius vaizdelius nufotografuot lotuliukas.gif Girdžiu savo vyrų riksmą ateit – na galvoju, kas dabar jiems nutiko – tyliai ramiai vaikščiojo , o dabar klykauja g.gif Prieinu ir matau saviškius stovinčius ant tiltelio su tikrąją ta žodžio prasme iššokusiom ant kaktos akimis bigsmile.gif Prieš važiuojant į Belgradą sakiau, kad aplankysim karo muziejų, bet kad toooookią įspūdingą ir didžiulę karo technikos ekspoziciją rasim, tai tikrai net nenutuokiau schmoll.gif Na, ir prasidėjo „vyriško rojaus valandos“ mano brangiausiems drinks_cheers.gif Kiekvieną tanką, raketą , bombikę ar kokį kitą pabūklą reikėjo iš visų pusių apžiūrėt, kur galima - į vidų įlyst, išsiaiškint kada visa ši amunicija buvo realiai panaudota thumbup.gif Toks jausmas susidarė, kad ne vieną, o du vaikus turiu lotuliukas.gif Beje, ten visi vyrai be išimties elgės kaip vaikai lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Net į šitą mažulį pavyko šiaip ne taip įsimontuot lotuliukas.gif

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 16 spalio 2011 - 17:37
Na, pagaliau viskas išžiūrėta, dabar vyrukai pageidauja aplankyti karo muziejų thumbup.gif

user posted image

Bilieto kaina juokinga (apie 1,5 euro), bet kasininkė jokiais būdais nesutinka priimti eurų – liepia eiti į banką išsikeisti į dinarus doh.gif Tik kaži kur tą banką rast - vaikui išvis panika – šaukia - net nesvajokit, nesiruošiu niekur eit iš čia kol neaplankysiu karo muziejaus schmoll.gif Tuo metu į muziejų įeina rusiškai kalbantis vyras, pamatęs mūsų rūpestį , maloniai pasisiūlo iškeisti mums tuos eurus smile.gif Super thumbup.gif Pagaliau mano vyrai patenkinti keliauja į muziejų, o aš einu lauk – tikrai neturiu jokio noro vaikščiot tarp ginklų- geriau pasigėrėsiu gražiais tvirtovės ir parko vaizdais ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dar kartą apvaikščioju parką, tvirtovę, niekaip negrįžta brangiausieji, nors jau praėjo daugiau nei dvi valandos – gal jie ne į muziejų, o į karą išėjo g.gif Atsisėdu ant suolelio prieš muziejų ir laukiu laukiu (paskambint jiems negaliu – telefonas likęs mašinoj) ax.gif Pagaliau pamatau išeinančius du laimingus iki ausų išsišiepusius vyrukus – na vienas per kitą pasakoja kaip nerealu ten buvo thumbup.gif Vaikas dar mesteli – ačiū dievui, mama, kad tu kartu neėjai – mes ramiai galėjom viską apžiūrėt – tau ten būtų nusibodę lotuliukas.gif Įsivaizduoju... Labai džiaugiuos savo spendimu, tikrai nebūčiau tokiam muziejui ištvėrus tiek laiko doh.gif
Atsakyti