...Na, atsisveikinam su Meteorais ir važiuojam toliau link Makedonijos Pakelės vaizdeliai - akivaizdu, kad ne tik kelionė, bet ir vasara, eina į pabaigą
Papildyta:
Pamatau didžiulį saulėgrąžų lauką Neišgąsdina net jį juosiantis griovys tikrai nepraleisiu progos surengt saulėgrąžų fotosesijos Vos ne užpakaliu nučiuožiu tiesiai į saulėgrąžų rojų Netrukus prisistato traktoriukas su tikriausiai saulėgrąžas prižiūrinčiu graiku nori pažiūrėt ko ta išprotėjus turistė po jo saugomą teritoriją maklinėja Iškeliu į viršų fotoaparatą rodydama ką veikiu - tas tik nusijuokia, iškelia abu nykščius į viršų ir nuvažiuoja fotografuok kiek nori Gaila tik kad saulutė už didžiulio debesies pasislėpus
...Artėjam prie Makedonijos sienos na keista atrodo kad mūsų GPS, t.y. aš, kažkur nugrybavau Nors niekur į šoną nenusukom, važiuojam kažkokiais laukais, kelias siaurutis na ne toks turėtų vest link pasienio Neapsikentus liepiu vyrui sustot ir nubėgu paklaust žmonių ar teisingai važiuojam Jie patvirtina, kad teisingai Na keista - tokio pagrindinio kelio vedančio link Makedonijos tikrai neįsivaizdavau
Gerai nors tiek, kad vėl gražius pakelės augalus pamatau Kaipgi "pakelės karalienė" neužfiksuos šio grožio
Paskutinis Graikijos vaizdelis - bažnytėlė visai netoli pasienio Adios Ελλάδα tikrai kada nors čia sugrįšim Per savo trumpą ir galima sakyt - beveik neplanuotą - viešnagę džiaugiamės kad nors mažytę dalelytę šios nuostabios šalies pamatėm
Adios Adios Adios
Gerai nors tiek, kad vėl gražius pakelės augalus pamatau Kaipgi "pakelės karalienė" neužfiksuos šio grožio
Paskutinis Graikijos vaizdelis - bažnytėlė visai netoli pasienio Adios Ελλάδα tikrai kada nors čia sugrįšim Per savo trumpą ir galima sakyt - beveik neplanuotą - viešnagę džiaugiamės kad nors mažytę dalelytę šios nuostabios šalies pamatėm
Adios Adios Adios
21 diena.
Makedonijos pasienį pasiekiam saulei leidžiantis
Stojam Bitoloj, pilamės kurą (pagaliau galim pagirdyti savo mašinytę dujomis ) ir negaišdami laiko važiuojam link Ohrido Buvau skaičius, kad Ohride taip pat kaip ir Sarandėj (Albanijoj) gatvėj siūlo nakvynę tikimės, kad ir mums pasiseks Iš tikro, vos tik sustojam, tuoj prieina moteris ir nakvynė surasta lova 5 eurai super Čia nakvosim tik vieną naktį
...Ryte susimokam pinigus, na niekaip mūsų šeimininkė negali suprasti, kodėl mes nepasiliekam ilgiau ...Tiesiog negalim ilgiau, šiandien jau dvidešimt pirma diena kaip keliaujam...laikas traukti link namų Rodom žemėlapyje iš kur atsibeldėm - negali patikėt Rodom kur pabuvojom, negali patikėt Taip ir palikom ją be žado ..Įtariu tikrai keistai turėjom atrodyt...atvažiavom iš toliausiai, išvažiuojam nieko nepamatę
Na, neišvažiuojam nieko nepamatę, važiuojam link Šv.Naum vienuolyno
Sustojam gražioj aikštelėj - prieš mus Ohrido ežeras
Makedonijos pasienį pasiekiam saulei leidžiantis
Stojam Bitoloj, pilamės kurą (pagaliau galim pagirdyti savo mašinytę dujomis ) ir negaišdami laiko važiuojam link Ohrido Buvau skaičius, kad Ohride taip pat kaip ir Sarandėj (Albanijoj) gatvėj siūlo nakvynę tikimės, kad ir mums pasiseks Iš tikro, vos tik sustojam, tuoj prieina moteris ir nakvynė surasta lova 5 eurai super Čia nakvosim tik vieną naktį
...Ryte susimokam pinigus, na niekaip mūsų šeimininkė negali suprasti, kodėl mes nepasiliekam ilgiau ...Tiesiog negalim ilgiau, šiandien jau dvidešimt pirma diena kaip keliaujam...laikas traukti link namų Rodom žemėlapyje iš kur atsibeldėm - negali patikėt Rodom kur pabuvojom, negali patikėt Taip ir palikom ją be žado ..Įtariu tikrai keistai turėjom atrodyt...atvažiavom iš toliausiai, išvažiuojam nieko nepamatę
Na, neišvažiuojam nieko nepamatę, važiuojam link Šv.Naum vienuolyno
Sustojam gražioj aikštelėj - prieš mus Ohrido ežeras
...Matau vyras susirūpinęs nesuprantu kas atsitiko O jis sako, matai kaip čia gražu...na, aišku, kad matau Ar bent įsivaizduoji kiek laiko reikės, kad pamatytume pagrindines Ohrido grožybes...įsivaizduoju, vien Šv.Naum vienuolynui kelių valandų reikia, o kur dar visa kita Tai va, jei įsivaizduoji, tai manau kuo puikiausiai supranti, kad Ohrido lankymui reikia mažų mažiausiai dviejų dienų... o mes skirti galim tik kelias valandas Tikrai neturiu jokio noro greitai viską apibėgti - siūlau visas šias grožybes palikt kitam kartui Pažadu, kada nors čia vėl visus atvežti Juk ir Albanijoj daug kas liko nepamatyta Apsiverkiau Suprantu, kuo puikiausiai suprantu, kad laiko neturim, bet taip noris bent ką nors pamatyti Vyras nepalenkiamas, liepia rinktis, arba vienuolynas, arba trumpas stabtelėjimas Ohride Vienuolynuos vakar buvom Graikijoj, renkuos Ohridą
Taigi, grįžtam į Ohridą Keli Ohrido vaizdeliai net komentuot nuotraukų nesinori labai širdį maudė vaikštant po šį miestelį Taip norėjos ir į pilį užlipt, ir po senamiestį pasivaikščiot
Taigi, grįžtam į Ohridą Keli Ohrido vaizdeliai net komentuot nuotraukų nesinori labai širdį maudė vaikštant po šį miestelį Taip norėjos ir į pilį užlipt, ir po senamiestį pasivaikščiot
Ačiū ,Aidluka, kad pagaliau pamatysiu šią vietą apie kurią svaigau savo fotoreportaže...labai gaila, kad iki jo taip ir likome nenuvažiavę, nors jis buvo visai čia pat Palikome jį sekantiems metams.
Ir dar būtinai parašyk, ar matėte tuos tikrus perlus iš Ohrido ežero???
Papildyta:
Perskaičiusi kur Jūs atvažiavote, taip stvėriau klaviatūrą, kad kuo greičiau parašyčiau savo džiaugsmą ką dabar išvysiu... -o čia-nėra nei vienuolyno, nei perlų
Ta vieta turi būti -vien nuotraukos kokios per google žiūrint.
P.S.Matau, kad tikrai per tą patį pasienio punktą įvažiavom į Makedoniją -nėra jokių abejonių ...O Bitola nesužavėjo, kad sustojote tik degalinėje???mes iki paskutinės dienos planavom šį miestą aplankyti-pagal aprašymą ir nuotraukas turėtų būti
Papildyta:
Perskaičiusi kur Jūs atvažiavote, taip stvėriau klaviatūrą, kad kuo greičiau parašyčiau savo džiaugsmą ką dabar išvysiu... -o čia-nėra nei vienuolyno, nei perlų
P.S.Matau, kad tikrai per tą patį pasienio punktą įvažiavom į Makedoniją -nėra jokių abejonių ...O Bitola nesužavėjo, kad sustojote tik degalinėje???mes iki paskutinės dienos planavom šį miestą aplankyti-pagal aprašymą ir nuotraukas turėtų būti
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 09, 13:34)
Ačiū ,Aidluka, kad pagaliau pamatysiu šią vietą apie kurią svaigau savo fotoreportaže...labai gaila, kad iki jo taip ir likome nenuvažiavę, nors jis buvo visai čia pat Palikome jį sekantiems metams.
Papildyta:
Papildyta:
Astrut, atsiprašau labai, kad nuvyliau, man ta diena buvo tiesiog tragedija Žinojau, kad Šv. Naum vienuolynas įspūdingas Nors ir labai širdis skaudėjo, nenorėjau pyktis su vyrais, ir paklusau jų sprendimui kada nors čia sugrįžti dar kartą O perlų Ohrido turgely ir pagrindinėj gatvėj tikrai mačiau - tik nepagalvojau kad jie vertingi
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 09, 13:34)
Man ir abejonių nekyla kad mes tuo pačiu keliu įvažiavom į Makedoniją O Bitola prieš kelionę visiškai nesidomėjau, nes planavau, kad ten turėtume atvažiuot jau vėlai vakare, o iki nakvynės vietos - Ohrido - dar galiukas kelio Ir, iš tikro, Bitolą pasiekėm jau visiškai sutemus, tai niekur nestodami važiavom link Ohrido:) Nerimavom dėl nakvynės - tikrai nenorėjom visiškai nepažįstamoj šaly miegoti nežinia kur
Papildyta:
Taigi, Ohridas, miestas, kuriame buvau, bet ...nieko nemačiau ... Visa, ką gražiausia šis miestas gali parodyt, liko kitam kartui Klausimas tik - ar tas kitas kartas kada nors bus
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 09, 14:44)
Astrut, atsiprašau labai, kad nuvyliau, man ta diena buvo tiesiog tragedija Žinojau, kad Šv. Naum vienuolynas įspūdingas Nors ir labai širdis skaudėjo, nenorėjau pyktis su vyrais, ir paklusau jų sprendimui kada nors čia sugrįžti dar kartą O perlų Ohrido turgely ir pagrindinėj gatvėj tikrai mačiau - tik nepagalvojau kad jie vertingi
Vadinasi tikrai bus dėl ko sugrįžti į Ohridą abiems ...mes jau kitą vasarą planuojame sugrįžti 2-3 dienoms ....labaiiiiiiiiiii noriu
O dėl tų perlų-jei ne Fionetos žinutė mano reportaže, būčiau iki dabar nežinojusi pro kokias vertybes ko gero praėjome
Laukiu reportažo tęsinio-leisiuosi kartu manau jau pažįstamu keliu-bus malonu prisiminti.
Wonderland
Na, tikrai, stebuklingas miestas ir ežeras - dar kartą išgaunu iš vyro pažadą čia sugrįžti Juk nei senamiesčio, nei pilies neaplankėm, o kur dar Šv.Naum vienuolynas ir visa kita, pavyzdžiui, kad ir pasiplaukiojimas laiveliu po Ohrido ežerą... net ir dviejų dienų gali pritrūkti visam šiam grožiui pamatyti
Liūdnas, tiesiog ilgesio pilnas, paskutinis žvilgsnis į ežerą ir keliaujam toliau
Na, tikrai, stebuklingas miestas ir ežeras - dar kartą išgaunu iš vyro pažadą čia sugrįžti Juk nei senamiesčio, nei pilies neaplankėm, o kur dar Šv.Naum vienuolynas ir visa kita, pavyzdžiui, kad ir pasiplaukiojimas laiveliu po Ohrido ežerą... net ir dviejų dienų gali pritrūkti visam šiam grožiui pamatyti
Liūdnas, tiesiog ilgesio pilnas, paskutinis žvilgsnis į ežerą ir keliaujam toliau
Juki, ačiū
Aš ir svajoju Jei vis dėlto pavyks prikalbinti vyrus kitais metais važiuot į Turkiją, manau tikrai grįžtume per Makedoniją ir aišku, Ohridą Bet čia dar tik svajonės
Astrut, į tolesnę pažintį su Makedonija manau leisimės skirtingais keliais jūs lankėt Galičicos NP, mes pasukom link Mavrovo NP Bet juk taip dar geriau Suteiksim daugiau informacijos ir sau, ir kitiems keliautojams - galbūt ką nors sugundysim aplankyt Makedoniją
Papildyta:
Keliaukim toliau...
Su dideliu skausmu širdyje paliekam Ohridą Sukam link Strugos, po to link Debaro pasieniu einančiu 418 keliu kylam į Makedonijos viršų - važiuojam link Mavrovo nacionalinio parko Kelias labai vaizdingas vieną ežerą keičia kitas, aplink akį džiugina kalnai Džiaugiuos, kad bent šį kartą nepasidaviau vyro įkalbinėjimas ir šio kelio neišmečiau iš maršruto
Pasiekiam kalnų apsuptą nuostabų Globocica ežerą
Papildyta:
Važiuojam toliau prieš akis atsiveria ne ką prastesnis tiksliau, bent jau man dar gražesnis -Debarsko ežeras
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 09, 14:52)
Vadinasi tikrai bus dėl ko sugrįžti į Ohridą abiems ...mes jau kitą vasarą planuojame sugrįžti 2-3 dienoms ....labaiiiiiiiiiii noriu
Aš ir svajoju Jei vis dėlto pavyks prikalbinti vyrus kitais metais važiuot į Turkiją, manau tikrai grįžtume per Makedoniją ir aišku, Ohridą Bet čia dar tik svajonės
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 09, 14:52)
Laukiu reportažo tęsinio-leisiuosi kartu manau jau pažįstamu keliu-bus malonu prisiminti.
Astrut, į tolesnę pažintį su Makedonija manau leisimės skirtingais keliais jūs lankėt Galičicos NP, mes pasukom link Mavrovo NP Bet juk taip dar geriau Suteiksim daugiau informacijos ir sau, ir kitiems keliautojams - galbūt ką nors sugundysim aplankyt Makedoniją
Papildyta:
Keliaukim toliau...
Su dideliu skausmu širdyje paliekam Ohridą Sukam link Strugos, po to link Debaro pasieniu einančiu 418 keliu kylam į Makedonijos viršų - važiuojam link Mavrovo nacionalinio parko Kelias labai vaizdingas vieną ežerą keičia kitas, aplink akį džiugina kalnai Džiaugiuos, kad bent šį kartą nepasidaviau vyro įkalbinėjimas ir šio kelio neišmečiau iš maršruto
Pasiekiam kalnų apsuptą nuostabų Globocica ežerą
Papildyta:
Važiuojam toliau prieš akis atsiveria ne ką prastesnis tiksliau, bent jau man dar gražesnis -Debarsko ežeras
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 09, 22:26)
Astrut, į tolesnę pažintį su Makedonija manau leisimės skirtingais keliais jūs lankėt Galičicos NP, mes pasukom link Mavrovo NP .
Pirmiausia dideliiiis AČIŪ už tokį gražų kreipinį -jo panašus sąskambis su mano mažybiniu vardu, čia tai pataikėte
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 09, 22:26)
Bet juk taip dar geriau Suteiksim daugiau informacijos ir sau, ir kitiems keliautojams - galbūt ką nors sugundysim aplankyt Makedoniją
Jūsų šeimai Makedonija kaip suprantu labai patiko, neleidote taip paprastai išvykti iš šios šalies ...o parko grožis -kaip gaila, kad mūsų maršrutas namo nepasuko šiuo keliu-žiūrėjau žemėlapyje, kažkiek kilometrų mūsų kelias ėjo prie pat šio parko, aplink vaizdai buvo nepakartojami, bet nežinojau, kad aukščiau tokie vaizdai atsiveria.Na vis daugiau priežasčių randu čia sugrįžti . Dar kartą ačiū
P.S. jau dabar ko gero nenustebsiu, kad į Serbiją per Kosovą pasukote , šiame reportaže tiek netikėtų posūkių - čia atrodo, kad jau tuoj išvažiuojate iš vietovės, o po to skaitau ir matau-neeeeee, kur čia viską taip paliksi...
QUOTE(gandrė @ 2011 10 09, 22:53)
Aidluka, nuostabu . Esu tavo reportazu fane . Smagu,kad galiu bent taip pakeliauti.
Ačiū Gandre labai smagu, kad patinka keliauti su manim Tik jokiu būdu nesakyk , kad tik bent taip gali pakeliauti Patikėk, ateis laikas, su didžiausiu džiaugsmu keliausi ne virtualiai, o iš tikro ...Aš ir kažkada nei įsivaizduot negalėjau, kad kada nors teks išvykti toliau Lietuvos Išvykau ...Dabar nebegaliu įsivaizduot, kad per atostogas sėdėsiu Lietuvoj ... Patikėk, svajonės tikrai pildos
QUOTE(gandrė @ 2011 10 09, 22:53)
Kaip draugas juokiasi, "kurioj sali siandien randiesi " .
Geras
Papildyta:
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 10, 13:08)
Pirmiausia dideliiiis AČIŪ už tokį gražų kreipinį -jo panašus sąskambis su mano mažybiniu vardu, čia tai pataikėte
Nagi, ir išsidavei ...Beveik 100 proc. esu tikra ...išmetus vieną vienintelę raidelę be jokio vargo galima sužinot tavo tikrąjį vardą Juk neklystu
Papildyta:
...Jūsų šeimai Makedonija kaip suprantu labai patiko, neleidote taip paprastai išvykti iš šios šalies ...o parko grožis -kaip gaila, kad mūsų maršrutas namo nepasuko šiuo keliu-žiūrėjau žemėlapyje, kažkiek kilometrų mūsų kelias ėjo prie pat šio parko, aplink vaizdai buvo nepakartojami, bet nežinojau, kad aukščiau tokie vaizdai atsiveria.Na vis daugiau priežasčių randu čia sugrįžti . Dar kartą ačiū
Tikrai, mums laaaaabai laaaaabai patiko Makedonija Tik mano vyrukams tądien ryškiai reikėjo poilsio dienos zyzė abu nuo ryto to nenori, ano nenori Kadangi laiko pasilikt vienai dienai Ohride tikrai nebeturėjom, tai ramybės vardan sutikau paaukot Sv.Naum vienuolyną ir Ohrido gražiausias vietas tikrai tikiu, kad ten kada nors sugrįšim Mano brangiausieji buvo nepatenkinti ir, kai link Skopjes, pasiūliau važiuot ne pagrindiniu keliu nuo Ohrido, o beveik pagal Albanijos sieną einančiu 418-uoju Pasiūliau kompromisą jeigu aš sutinku paaukot mano planuose esančias unikalias vietas jie irgi turi kažką padaryt vardan manęs Sutiko, o po to džiaugės, kad tik mano atkaklumo dėka tokį grožį pamatė
...Beje, buvau nustebus, visai neseniai, mano sūnelis abiejų vyrukų vardu kai rėžė tai beveik žado netekau (abu mano vyrukai skaito ką aš rašau ) ... Mamyt, niekada neatsisakyk savo svajonių - tu juk surenki pačias gražiausias vietas, kurias norėtum, kad mes visi trys pamatytume Nekreipk dėmesio į mūsų priekaištus ir abejones pati žinai kas mums patinka niekada nepasiduok mūsų silpnumo akimirkai ...Silpnumo akimirkos greitai praeina, o neišsipildžiusios svajonės persekioja tol, kol išsipildo Negalėjau patikėt, kad taip kalba mano vaikas...
Papildyta:
P.S. jau dabar ko gero nenustebsiu, kad į Serbiją per Kosovą pasukote
Na, nepasukom nepasukom, nors tokių minčių tikrai turėjom
Papildyta:
Keliaukim toliau
Sustojam apžvalgos aikštelėj keliuku nusileidžiam arčiau ežero, pasivaikščiojam ir grįžtam atgal Matom, už mūsų mašinos stovi baltas autobusiukas ir gauja žmonių kažką veikia pasilenkę prie mūsiškės Išsigąstu pirma mintis šovus į galvą, kad autobusiukas įvažiavo mums į galą Galvoju to mums betrūko ką dabar reikės daryt Vos ne bėgom atlekiam prie mašinos o ten italai lažybas surengę... pamatė egzotinius lietuvių numerius ir nežino iš kur mes atsiradom Lažybos tai lažybos... vyras klausia, o tai ką nusprendėt iš kur mes Vienas įsitikinęs savo pergale tvirtina, kad mes iš kažkokios Latino atvažiavom Latino tai Latino, ale kur tokia šalis yra, tai nežino Pasakom, kad esam iš Lietuvos pirmą kartą girdi Lietuvą Keistai pasirodo, suprantu, kai nežino kur kokia šalis yra, niekur nevažiuojantys žmonės, bet kai keliaujantys nesigaudo bent jau savoj Europoj, tai kažkaip keistokai atrodo Traukiu Europos žemėlapį rodau Lietuvą o tie už galvų susiėmę šaukia - mama mijo, mama mijo... O kai dar sužinojo, kad ne laivu, o mašina čia atsidūrėm...galvojau, kad vienam jau dirbtinį kvėpavimą reikės daryt Rodau žemėlapyje, kad buvom dar toliau už Atėnų tolimiausias taškas buvo... dabar jau važiuojam namo Na, beveik visa italų chebrytė pažiūrėjo į mus kaip į visiškus bepročius Taip ir palikom juos apstulbusius...
Papildyta:
Šalia Debaro graži Šv. Georgi Pobedonocec (St. George Conqueror) bažnyčia
http://www.mysticalm...a...540&lang=1#
Tik pamačius ją šaukiu savo vyrukams - na, nors į šitą tai jau tikrai užeisim Einam, deja, randam užrakintus vartus Matyt čia ne kasdien įleidžiami lankytojai
Per trovą pafotografuoju ir važiuojam toliau
Papildyta:
Na, pagaliau Mavrovo nacionalinis parkas Tiesą pasakius, visas kelias iki šio parko mums pasirodė daug įspūdingesnis, nei pats parkas Tiesa, šiame parke yra kaip suprantu ne ką prastesnis už Sv. Naum - Sv. Jovan Bigorski vienuolynas (deja, jis irgi lieka ateičiai )
http://travel2macedo...orski-monastery
Mus pasitinka labai aukšti kalnai, Mavrovo ežeras Gražu
Aidluka, mmmmm, kiek silumos tavo nuotraukose, kai pas mus jau taip zvarbu tapo
Atsisveikinu savaitelei, lekiu ryt ir as kur gal kazkiek silumos bus daugiau, ir Astrute is paskos tempiuosi Tikiuosi grizusi jau galesiu ne trupinukus valgyti, o paskutini, dideli ir riebu kasni tavo pasakojimo su pasimegavimu suziaumoti
Taip pripratau su visa goveda cia tupeti, kad jau net nebegaliu neatsisveikinti islekdama
Aidluka, cia tie ezerai tikri ar dirbtiniai?
Atsisveikinu savaitelei, lekiu ryt ir as kur gal kazkiek silumos bus daugiau, ir Astrute is paskos tempiuosi Tikiuosi grizusi jau galesiu ne trupinukus valgyti, o paskutini, dideli ir riebu kasni tavo pasakojimo su pasimegavimu suziaumoti
Taip pripratau su visa goveda cia tupeti, kad jau net nebegaliu neatsisveikinti islekdama
Aidluka, cia tie ezerai tikri ar dirbtiniai?