Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

QUOTE(Aidluka @ 2011 10 03, 22:33)
Na, pagaliau Kalambaka ir mano išsvajotieji Meterorai wub.gif

Aruna, dėkoju tau už Meteorais užburtą širdį 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Rašei, kad iš visos Graikijos labiausiai sužavėjo Meteorai, mums jie irgi buvo didžiausia kelionės vinis drinks_cheers.gif  Ir visiškai nesvarbu, kad tai labai turistinė vieta – milžiniškos uolos su viršūnėse kabančiais vienuolynais tiesiog atėmė žadą wub.gif ax.gif  O jau kokia aura aplink tvyrojo... Vyrai pasakė – tikrai nesitikėjom,  kad pateksim į  tikrų tikriausią pasaką wub.gif  wub.gif  wub.gif

Kaip smagu, kad patiko. biggrin.gif ir tikrai, nevarbu, kad turistų srautai ten plūsta ir plūsta.
O didžiausią vienuolyną, tai visai nesunku pasiekt- visai netoli auto stovėjimo aikštelė, o tie laipteliai.. tai tiesiog nepajauti kaip jais užlipi, nes atsiverantys nauji vaizdai priverčia dairytis fotografuoti ir nepajauti kaip jau sijoną velkies lotuliukas.gif
Į šią vietą tikrai su malonumu gržčiau ir aplankyčiau kiekvieną vienuolyną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 10 05, 08:35)
O didžiausią vienuolyną, tai visai nesunku pasiekt- visai netoli auto stovėjimo aikštelė, o tie laipteliai.. tai tiesiog nepajauti kaip jais užlipi, nes atsiverantys nauji vaizdai priverčia dairytis fotografuoti ir nepajauti kaip jau sijoną velkies  lotuliukas.gif 

drinks_cheers.gif ...na tik per tą grožį ir norą patekti kuo greičiau vidun skraistė ant nuogų pečių taip ir liko neuždėta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 05 spalio 2011 - 07:46
QUOTE(Aruna @ 2011 10 05, 08:35)
...Į šią vietą tikrai su malonumu gržčiau ir aplankyčiau kiekvieną vienuolyną  biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Aruna, ir aš norėčiau kada nors dar kartą Meteorus aplankyti wub.gif wub.gif wub.gif ...Net Megala vienuolyno specialiai nelankėm dėl vienos vienintelės priežasties ... svajonės kada nors čia sugrįžti blush2.gif wub.gif
Papildyta:
...Grįžtam prie mašinos – paskutinis žvilgsnis į Šv. Stepono vienuolyną wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

Važiuojam toliau – link didžiausio Megalos vienuolyno smile.gif Kelias link jo g.gif Na, nepasirodė jis mums kuo nors ypatingas ar labai jau ekstremalus schmoll.gif Taip pasirodė tikriausiai dėl to, kad per šią kelionę jau teko gerokai ekstremalesniais ir sudėtingesniais keliukais pavažinėt doh.gif Be to, Meteoruos ne tik kad neteko su kokiu autobusu prasilenkt - išvis automobilių ir turistų labai mažai sutikom ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Artėjam link Megalos - vaizdai tiesiog užburiantys wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Pagaliau ir Megala vienuolynas wub.gif Telieka jis ateičiai... tegul lieka svajonė ne iki galo išsipildžius ax.gif Galbūt daug kam atrodo, kad jau pradedu užsiėminėt mazochizmu blush2.gif Nieko panašaus, na tikrai nekankinu savęs – jau kurpiu kada nors įvyksiančios kitos svajonių kelionės planą – Megala tikrai bus jos dalis drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 05, 20:27)
Važiuojam toliau – link didžiausio Megalos vienuolyno smile.gif Kelias link jo g.gif  Na, nepasirodė jis mums kuo nors ypatingas ar labai jau ekstremalus schmoll.gif  Taip pasirodė tikriausiai dėl to, kad per šią kelionę jau teko gerokai ekstremalesniais ir sudėtingesniais  keliukais pavažinėt doh.gif  Be to, Meteoruos ne tik kad neteko su kokiu autobusu prasilenkt - išvis automobilių ir turistų labai mažai sutikom ax.gif 

Žinokit jei ne tas susidūrimas su autobusu būtent posūkyje ir vos ne siauriausioje vietoje, man tas kelias toks nebūtų pasirodęs ax.gif ...be to, vyras sakė, kad aš gal kiek perdedu, nieko ten tokio wub.gif .Bet man sėdint ant galinės sėdynės ko gero viskas ekstremaliau atrodė, kelias iki Meteoros kalnais tikrai ekstremalesnis buvo thumbup.gif , bet pvz. mano sūnus sėdėdamas ant priekinės sėdynės to net neįvertino.Aš jau tada pagalvojau, kad kai sėdėdavau automobilio priekyje tikrai viskas paprasčiau atrodydavo nei gale dairantis blush2.gif

Mes vienuolynuose lankėmės pirmadienį, tikėjomės išvengti turistų srauto, bet jų palyginus daug buvo...autobusų aikštelėse net keletas stovėjo.
P.S.Negaliu tiksliai pasakyti vietos, tačiau kai vienai didžiai keliautojai parodžiau nuotraukas iš Meteoros, ji sakė, kad ant tokių uolų vienuolynus esa mačiusi kažkurioje Graikijos saloje...tik dabar negaliu prisiminti, kur konkrečiai blush2.gif Įdomu jei kas matę, ar vaizdas tikrai toks pats kaip čia-kvapą gniaužiantis ir ilgai neleidžiantis tos vietos pamiršti ax.gif
Gerai, daugiau nesikišu į šį Jūsų nuostabų pasakojimą, čia tik trukdau grožėtis nuostabiais vaizdais.Ačiū, kad dovanojate gražias minutes, ką čia minutes-valandas... wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 05 spalio 2011 - 20:12
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 05, 20:57)
Žinokit jei ne tas susidūrimas su autobusu, man tas kelias toks nebūtų pasirodęs ax.gif ...be to, vyras sakė, kad aš gal kiek perdedu, nieko ten tokio wub.gif .Bet man sėdint ant galinės sėdynės ko gero viskas ekstremaliau atrodė, kelias iki Meteoros kalnais tikrai ekstremalesnis buvo thumbup.gif , bet pvz. mano sūnus sėdėdamas ant priekinės sėdynės to net neįvertino.Aš jau tada pagalvojau, kad kai sėdėdavau automobilio priekyje tikrai viskas paprasčiau atrodydavo nei gale dairantis  blush2.gif

Astrut, nugi prašiau, kad nebūtų jokių... JŪS blush2.gif
...Na, o kad kelias į Meteorus gana sudėtingas ir ekstremalus, aš jau prieš kelionę girdėjau ax.gif Vyrui atrodo, kad pats ekstremaliausias ne tik per šią kelionę, bet išvis gyvenime, buvo kėlimąsis į Šv. Jurgio (Jure) viršukalnę Kroatijoj doh.gif Visi kiti aplankyti kalnų keliukai – tikrai menkniekis atrodo prieš tą kelią mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 05, 20:57)
P.S.Negaliu tiksliai pasakyti vietos, tačiau kai vienai didžiai keliautojaiparodžiau nuotraukas iš Meteoros, ji sakė, kad ant tokių uolų vienuolynus esa mačiusi kažkurioje Graikijos saloje...tik dabar negaliu prisiminti, kur konkrečiai blush2.gif Įdomu jei kas matę, ar vaizdas tikrai toks pats kaip čia-kvapą gniaužiantis ir ilgai neleidžiantis tos vietos pamiršti ax.gif

Geras, tikrai būtų smagu progai pasitaikius ir kokioj kitoj Graikijos daly panašią užburiančią vietą pamatyti thumbup.gif

Papildyta:
...Na, dar pakeliaukim po šią užburiančią vietą wub.gif wub.gif wub.gif
...Nors pačių vienuolynų daugiau nelankėm , bet, kaip jau ir minėjau, išmaišėm visus kelius ir keliukus supančius Meteorus thumbup.gif Nenoriu prišnekėt nesąmonių – pati tiksliai nežinau kur kuris vienuolynas yra blush2.gif Keliu tik Meteorų vaizdus patraukusius mano dėmesį wub.gif wub.gif wub.gif Jeigu dar nenusibodo – pažiūrėkit bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Na, ir viskas ax.gif Parodžiau jau visus, mano akis patraukusius Meteorų vaizdus wub.gif wub.gif wub.gif Gal pasirodysiu nekukli, bet tikuos, kad ...užbūriau nors vieną vienintelį žmogų pamatyt šį gamtos ir žmogaus sukurtą stebuklą realybėj blush2.gif bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 05 spalio 2011 - 21:24
Labai gražus fotoreportažas 4u.gif Kiek daug apkeliavot, niekad nesu buvus tokioj ilgoj kelionėj. Aidluka, ar kelionės pradžioj ir pabaigoj aikčiojot nuo vaizdų taip pat, ar nebuvo nuovargio, rutinos?Pati pirmą kartą planuoju panašaus ilgumo kelionę.
Atsakyti
Prisiminiau susaudytus kelio zenklus, kai pamaciau sita nuotrauka. Jei buciau kokia klaidziojanti turiste ir man bet koks pasitaikes kelio zenklas butu be galo svarbus, tai pamaciusi toki isdarkyta, pirma kalasnikovo griebciausi is to piktumo doh.gif biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 05 spalio 2011 - 21:40
sveiki 4u.gif
Na, Aidluka, esu apakus, net,pasakysiu, žaktelėjau pamačius tuos vienuolynus ant tų kalnų viršūnių- va čia tai būtų mūsų šeimos vieta kuria norim pamatyt( viena iš tų) Dievuliau, net šiurpuliukai laksto,kai pagalvoju, kooooooooooks vaizdialis realybėj, jei net foto taip veikia. doh.gif
Atsakyti
Aidluka, labai dekui 4u.gif 4u.gif 4u.gif skaitau, ziuriu ir be galo gera, net "graudulingas" kamuolys gerklej nuo to grozio.
Sekmes keliaujant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 10 05, 21:17)
...Na, ir viskas  ax.gif Parodžiau jau visus, mano akis patraukusius Meteorų vaizdus  wub.gif  wub.gif  wub.gif  Gal pasirodysiu nekukli, bet tikuos, kad ...užbūriau nors vieną vienintelį žmogų pamatyt šį gamtos ir žmogaus sukurtą stebuklą realybėj   blush2.gif  bigsmile.gif wub.gif

Aidluka, užbūrei, tikrai užbūrei wub.gif wub.gif wub.gif Manau ne vieną keliauninką tiesiog apakinai savo fantastiškomis nuotraukomis bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kaip gerai, kad fotoreportažas dar nesibaigia clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
Labai labai smagu, kad įvykdžiau savo „misiją“ clap.gif thumbup.gif Ir, kaip Aruna mane, taip ir aš, kai ką, dar nemačiusius šios unikalios vietos, užbūriau Meteorais wub.gif wub.gif wub.gif
QUOTE(vidal @ 2011 10 06, 10:02)
Na, Aidluka, esu  apakus, net,pasakysiu, žaktelėjau pamačius tuos vienuolynus ant tų kalnų viršūnių- va čia tai būtų mūsų  šeimos vieta kuria norim  pamatyt( viena iš tų) Dievuliau, net šiurpuliukai laksto,kai pagalvoju, kooooooooooks vaizdialis realybėj, jei  net foto taip veikia. doh.gif

Vidal, išties Meteorai realybėj yra daaaaaaaaaaaaaaaaaag nuostabesni nei nuotraukose drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Iš visos širdies linkiu kada nors juos išvysti ne tik nuotraukose wub.gif wub.gif wub.gif Net neabejoju, kad tikrai aplankysit šią unikalią Europos vietelę thumbup.gif Juk kuo puikiausiai žinom - svajonės tikrai pildosi wub.gif wub.gif wub.gif

Papildyta:

QUOTE(Ingel @ 2011 10 05, 22:22)
Labai gražus fotoreportažas 4u.gif Kiek daug apkeliavot, niekad nesu buvus tokioj ilgoj kelionėj. Aidluka, ar kelionės pradžioj ir pabaigoj aikčiojot nuo vaizdų taip pat, ar nebuvo nuovargio, rutinos?Pati pirmą kartą planuoju panašaus ilgumo kelionę.

Ingel, geros jums kelionės (nujaučiu kur šįkart keliausit) 4u.gif Manau, tikrai kelionėj nepatirsit jokios rutinos schmoll.gif Taip, nuovargis bus, bet kada jo nebūna – labai labai lauksiu jūsų fotoreportažo bigsmile.gif
...O mes tai esam įpratę prie tokių „ilgų“ kelionių – jei turėtume daugiau atostogų - norėtume, kad kelionė būtų dar kokia savaitėle ilgesnė blush2.gif Seniau keliaudavom apie dvi savaites – tai toks jausmas apimdavo, kad gavai obuolį, be jokio pasimėgavimo atsikandai kąsnį, likusį numetei ir vėl leki toliau ax.gif Nebesinorėjo to lėkimo schmoll.gif Supratom, arba maršrutus reikia trumpint, arba kelionės laiką ilginti ax.gif Radom išeitį – kadangi troškimas pažinti ir pamatyti svečias šalis buvo begalinis - tai nutarėm - geriau visas atostogas išnaudot keliaujant thumbup.gif Taip ir keliaujam jau kelis metus - tai mums tinka ir labai patinka thumbup.gif Aišku, nuovargis kelionės pabaigoj visada jaučias, bet tai menkniekis prieš visa tai ką pamatai ir patiri ax.gif Tiesa, būtent per šią kelionę labai patiko tai, kad šįkart planuodama maršrutą buvau palikus „laisvas“ ne dvi dienas kaip visada, o daugiau – atsirado daugiau laisvės improvizacijai, nesinorėjo niekur važiuot, pasyviai „keliavom“, sugalvojom į Graikiją nuvažiuot - minimaliai pakoregavę maršrutą, pamatėm tai ko nė neplanavom thumbup.gif Ne kartą kelionėse esu pagavus save galvojant, kad atrodo du gyvenimus gyvenam – vieną „realųjį kasdieninį“ ir kitą „pasakiškąjį kelioninį“, per kurį taip atitrūkstam nuo kasdienybės, kad rodos visi žemiški rūpesčiai ir problemos lieka kažkur toli toli ax.gif Žinoma, sunku būna iš to pasakiškojo grįžt į realybę, labai sunku ax.gif Bet grįžti, ir vėl svajoji apie kitą pasaką wub.gif
Pst. Jaučiu daug kas dabar galvoja, kad truputį nusipaistau - lygiai tą patį galima pamatyti per daug trumpesnį laiką pasirinkus kitą labai populiarų keliavimo būdą – nuskridus lėktuvu ir išsinuomojus automobilį bet kurią šalį galima kuo puikiausiai išmaišyt sugaištant daug mažiau laiko thumbup.gif Deja, tai man nepasiekiama schmoll.gif Nors daug kas iš draugų ir pažįstamų mano, kad išsigalvoju, bet iš tikro turiu didžiulę fobiją - beprotišką skrydžio baimę verysad.gif ...Todėl skaitydama nuostabius Jurzolės, Anciux ir kitų keliautojų fotoreportažus iš tolimų kraštų, kuo puikiausiai suvokiu, kad viso to niekuomet neteks pačiai pamatyti verysad.gif Džiaugiuos, kad bent nuostabių fotoreportažų dėka galiu prisiliesti prie nepasiekiamų šalių wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 10 05, 22:40)
Prisiminiau susaudytus kelio zenklus, kai pamaciau sita nuotrauka. Jei buciau kokia klaidziojanti turiste ir man  bet koks pasitaikes kelio zenklas butu be galo svarbus, tai pamaciusi toki isdarkyta, pirma kalasnikovo griebciausi is to piktumo  doh.gif  biggrin.gif
user posted image

Cobre, man irgi tokia mintis buvo šovus ax.gif Patikėk, net keli informaciniai Meteorų vienuolynų stendai buvo kur kas baisiau užpeckioti nei šis Kalambakos ar tas pakelės sušaudytas ženklas doh.gif Taip nervas suėmė pamačius tą vaizdelį – sustingau be žado – net nekilo ranka nufotografuot to vaizdo ax.gif Nesuprantu, koks pyktis turi būt užvaldęs žmones, kad tokiose – tikrai ypatingose - vietose visiškom nesąmonėm užsiėminėtų schmoll.gif Toks jausmas, kad tokiems „pramogautojams“ ryškiai su proteliu nekas ax.gif Ir išvis, kalbant konkrečiai ne apie Meteorus, o apie visą Graikiją – ten tiek daug sudarkytų kelio ženklų teko matyt doh.gif Tik nelabai aišku, kaip žmonės, per vieną didžiausių savo gyvenimo švenčių, gali mėgautis niokodami savo šalį g.gif Mes, tikrai net neabejodami, visą kaltę suvertėm riaušininkams blush2.gif O pasirodo ženklų darkymas nieko bendro neturi su jokiais protestais ax.gif Na tikrai keistas ir nesuprantamas graikų pasilinksminimo būdas blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(ARDUTE @ 2011 10 06, 16:28)
Kaip gerai, kad fotoreportažas dar nesibaigia clap.gif  clap.gif clap.gif

Ardute, nebedaug beliko - neužilgo mano kelionė baigsis ax.gif Manau, kad mano rašymas ir taip jau per ilgai ji užsitęsė blush2.gif
Atsakyti