Vos ne visą birželį tiesiog ėjau iš proto - iki paskutinės dienos nebuvau tikra kad šiais metais pavyks pakeliauti Vis dėlto įvyko stebuklas ir svajonėms buvo lemta išsispildyt
... Paskutinė diena darbe praeina kaip akimirka, sugrįžus namo visus kelionei reikalingus daiktus sugebu susikrauti per dvi valandas Net keista - nieko nepamirštu Liepos 1- osios vakare mes visi trys sėdim mašinoj pasiruošę nuotykiams - kelionė pagaliau prasideda
1- 2 dienos.
Vos pajudėjus iš namų mus užklumpa didžiulė liūtis su kruša - negi gismeteo.ru nemelavo prognozuodama lietų ir žaibus vos ne visoj Europoj Netikiu - žinau, kad lietus greitai praeis - ir neklystu Prieš vidurnaktį pasiekiam Lomžą, stojam degalinėj kartu su furistais pamiegot - ryt laukia ilga kelionė per Lenkiją Rytas irgi išaušta niūrus, bet kol pasiekiam Czestachową stebuklingai išsigiedrija - traukiam aplankyt Jasna Guros vienuolyno
Vienuolynas tiesiog sužavi - džiaugiamės kad neaplenkėm šios šventovės Patenkinti kelionės pradžia važiuojam į kempingą Čekijoj - Lenkija pagaliau įveikta - netrukus prasidės tikros atostogos
3 diena.
Ryte pažadina lietaus barbenimo garsas Dar anksti - mano vyrukai miega, o aš lendu iš palapinės, verduos kavą ir pasiėmus Europos žemėlapį mašinoj prieš jį kelias valandas medituoju Sėdžiu paskendusi dvejonėse Ramybės neduoda klausimas - ar verta rizikuoti ir važiuoti į Alpes, ar tiesiu taikymu lėkti į Kroatiją Sveikas protas liepia rinktis Kroatiją, širdis - Alpes Lietus trumpam nustoja, vėjelis pradžiovina palapinę, žadinu vos ne iki pietų miegančius vyrus - galutinis sprendimas jų rankose Na tikrai nesitikėjau kad jie taip džiaugsmingai sutiks atsisakyti Alpių Liūdna, nepalankaus oro dėka didysis Alpių kelias vėl lieka tik svajonėse Na, bet laikas parodė, kad nėra to blogo kas neišeitų į gerą - kalnų kelionėj tikrai netrūko... Ir visai nesvarbu, kad tai ne Alpės - kalnai visur kalnai O jei dar nematyti, tai iš vis super
Pusryčiaujam, pakuojamės daiktus ir Austrjos bei Slovėnijos greiteliais sparčiai judam link savo tikslo - Kroatijos Pagaliau Slovėnijos - Kroatijos pasienis - įvažiuojančių pusėje mes vieni, muitininkė nes nepažiūrėjus į mūsų dokumentus moja kad važiuotume į priekį, o išvažiuojančių pusėj - tiesiog kilometrinės eilės Sekmadienio vakaras - Slovėnai po savaitgalio grįžta namo
Pagaliau mes jau Kroatijoj - judam link KRK salos Privažiuojam tiltą jungiantį žemyną su šia sala
Trumpam užsukam į Malinską - savo picų mėgėjui tiek esu priskiedus apie SM plačiai reklamuotą picą su jūros gėrybėm kad tas negali tverti savo kaily kaip jos nori Na ir pagaliau mes Baškoj, kuriamės Zablace kempinge
http://www.eurocampi...zablace-105209/
Mūsų laikinieji namai po figos medžiu
Dabar atostogos tai jau tikrai prasideda
Ryte pažadina lietaus barbenimo garsas Dar anksti - mano vyrukai miega, o aš lendu iš palapinės, verduos kavą ir pasiėmus Europos žemėlapį mašinoj prieš jį kelias valandas medituoju Sėdžiu paskendusi dvejonėse Ramybės neduoda klausimas - ar verta rizikuoti ir važiuoti į Alpes, ar tiesiu taikymu lėkti į Kroatiją Sveikas protas liepia rinktis Kroatiją, širdis - Alpes Lietus trumpam nustoja, vėjelis pradžiovina palapinę, žadinu vos ne iki pietų miegančius vyrus - galutinis sprendimas jų rankose Na tikrai nesitikėjau kad jie taip džiaugsmingai sutiks atsisakyti Alpių Liūdna, nepalankaus oro dėka didysis Alpių kelias vėl lieka tik svajonėse Na, bet laikas parodė, kad nėra to blogo kas neišeitų į gerą - kalnų kelionėj tikrai netrūko... Ir visai nesvarbu, kad tai ne Alpės - kalnai visur kalnai O jei dar nematyti, tai iš vis super
Pusryčiaujam, pakuojamės daiktus ir Austrjos bei Slovėnijos greiteliais sparčiai judam link savo tikslo - Kroatijos Pagaliau Slovėnijos - Kroatijos pasienis - įvažiuojančių pusėje mes vieni, muitininkė nes nepažiūrėjus į mūsų dokumentus moja kad važiuotume į priekį, o išvažiuojančių pusėj - tiesiog kilometrinės eilės Sekmadienio vakaras - Slovėnai po savaitgalio grįžta namo
Pagaliau mes jau Kroatijoj - judam link KRK salos Privažiuojam tiltą jungiantį žemyną su šia sala
Trumpam užsukam į Malinską - savo picų mėgėjui tiek esu priskiedus apie SM plačiai reklamuotą picą su jūros gėrybėm kad tas negali tverti savo kaily kaip jos nori Na ir pagaliau mes Baškoj, kuriamės Zablace kempinge
http://www.eurocampi...zablace-105209/
Mūsų laikinieji namai po figos medžiu
Dabar atostogos tai jau tikrai prasideda
Graži pradžia
Na, Jasna Gura tikrai įspūdingai atrodo , aš irgi vis skaitinėdama apie keliones automobiliais, stengiuosi vyrą nuteikti, kad kitąkart važiuojant reikėtų daugiau po Lenkiją pasidairinėti, tik kad jam, kaip vieninteliam vairuotojui, kažkaip vis greičiau norisi iki vietos nulėkti Penkis kartus pro pat Krokuvą važiavom - ir nė karto neužsukom
Na, Jasna Gura tikrai įspūdingai atrodo , aš irgi vis skaitinėdama apie keliones automobiliais, stengiuosi vyrą nuteikti, kad kitąkart važiuojant reikėtų daugiau po Lenkiją pasidairinėti, tik kad jam, kaip vieninteliam vairuotojui, kažkaip vis greičiau norisi iki vietos nulėkti Penkis kartus pro pat Krokuvą važiavom - ir nė karto neužsukom
Sprendžiant pagal pradžią, atrodo vėl visų mūsų laukia ilga ir nuostabi kelionė su profesionaliausia SM keliautoja ir fotografe.
Laukiam tęsinio.
Laukiam tęsinio.
QUOTE(Arturas15 @ 2011 07 30, 13:15)
Sprendžiant pagal pradžią, atrodo vėl visų mūsų laukia ilga ir nuostabi kelionė su profesionaliausia SM keliautoja ir fotografe.
Laukiam tęsinio.
Laukiam tęsinio.
O man labai gaila, kad AŠA daugiau neberaso fotoreportazu
Aidluka, atsiprasau uz niko darkyma Kaip galejau nepastebeti
Niu saunuoles, Jus mergaites, kad turite laiko rengti fotoreportazus. Su dziaugsmu jungiuos i skaitytoju kluba. Gal pades apsispresti kitu metu musu kelionei... nes kaip keista jau nezinom kur norim keliauti kitais metais. Visur grazu, visur norisi sugristi.... taciau kur butent kitais metais - net neisivaizduojame.
Jungiuosi prie skaitytoju kaip pasiilgau Europos..gamtos, architekturos.. Ypatingai laukiu pasakojimo is Juodkalnijos, nes dar niekad neteko jos aplankyti Kagi, nusimato nuostabus reportazas, laukiam tesinio
Jau kad dejot, tai dejot. Saunuoliai. O svarbiausia, kad svajone igyvendinta. Kaip smagu, kai gali tiek laiko keliauti. Zinai, pirma Censtochovos nuotrauka, tokia kaip musu, tik zmogai kiti vaiksto .
Idomu ka teko aplankyti Albanijoje ir Makedonijoje- teko ir mums ten savo snapa ikisti. Savotikos salys.
Idomu ka teko aplankyti Albanijoje ir Makedonijoje- teko ir mums ten savo snapa ikisti. Savotikos salys.
QUOTE(Vivica @ 2011 07 30, 10:41)
Mano vyras irgi vienintelis vairuotojas kelionėse Aš net teisių neturiu Visada važiuojant į kelionę įtraukiu nors vieną lankytiną objektą Lenkijoje - tuo pačiu ir prasiblaškom, ir vyras pailsi nuo vairavimo, ir kelionė nebetampa tokia monotoniška Šioj kelionėj mums ta trečioji diena abiejų vyrukų pageidavimu buvo lėkimas į Kroatiją Austrijos ir Slovėnijos greitkeliais nieko neaplankant Labai nepatinka man tokios dienos, bet kartais reikia paisyti ne vien tik savo norų Aišku, jeigu nebūtų lijęs lietus, ši diena būtų buvus visai kitokia
QUOTE(Cobre @ 2011 07 30, 12:22)
O man labai gaila, kad AŠA daugiau neberaso fotoreportazu
Arturai15, pritariu Cobrei, man Ašos ir Arunos (ačiū dievui Aruna rašo ) fotoreportažai yra tiesiog kelionių vadovai, kuriuose tiek informacijos, kad tiesiog imk, atsispausdink ir važiuok O maniškiuose informacijos ne kažkiek - pagrinde dominuoja tik nuotraukos
QUOTE(almaklp @ 2011 07 30, 23:45)
Niu saunuoles, Jus mergaites, kad turite laiko rengti fotoreportazus.
Almaklp, laiko tikrai nepasakyčiau, kad daug yra - bent jau aš galiu rašyt tik vakarais ir savaitgaliais Bet rašymas turi vieną labai didelį privalumą - padeda vėl sugrįžti į kelionę - juk ir žemėlapius vėl iš naujo trauki, ir užrašus pavartai, ir nuotraukas iš naujo peržiūri Iš tikro apima toks jausmas kad vėl iš naujo keliauji - tik šį kartą ne vienas, o su daug bendraminčių dievinančių keliones
QUOTE(Aruna @ 2011 07 31, 09:49)
Jau kad dejot, tai dejot.
Aruna, o ką man reikėjo daryt, jei tu vis kalei ir kalei į galvą, kad iš visos Graikijos labiausiai patiko Meteorai - negi būdama netoli tų vietų turėjau teisę juos aplenkt Jasna Guros vienuolynas irgi tavo dėka ilgai laukė savo eilės
QUOTE(Aruna @ 2011 07 31, 09:49)
... Kaip smagu, kai gali tiek laiko keliauti...
...Išvažiavom paskutinę darbo dieną, grįžom - paskutinę atostogų ...
4 diena.
Ši diena skirta pasyviam poilsiui - reikia atgauti jėgas po ilgos kelionės
Pramogos vaikams ir ne tik vaikams
Baškos miestelis
Be cikadų skleidžiamo garso neįsivaizduojamos atostogos Balkanuose
Papildyta:
Vakaras, tolumoje vos vos matosi žemynas - ten pliaupia lietus Negi jis persekios ir Kroatijoj
Ši diena skirta pasyviam poilsiui - reikia atgauti jėgas po ilgos kelionės
Pramogos vaikams ir ne tik vaikams
Baškos miestelis
Be cikadų skleidžiamo garso neįsivaizduojamos atostogos Balkanuose
Papildyta:
Vakaras, tolumoje vos vos matosi žemynas - ten pliaupia lietus Negi jis persekios ir Kroatijoj
5 diena.
Rytas niūrokas Ant gėlių žiedų dar matosi lietaus lašeliai
Vėl mes klaidžiojam po Bašką Vyrai nutaria pažvejot, ale kad tos žuvys nekimba Aš tuo metu gėriuos įlankos vaizdeliais - nesvarbu kad saulutė pasislėpus - vistiek gražu
Grįžtam į kempingą, pietaujam ir suprantam, kad tokios pasyvios atostogos tikrai ne mums Neįsivaizduoju, jeigu taip reiktų praleisti visas atostogas - išprotėjimas būtų garantuotas
Papildyta:
Vietoj pagulėjimo pleže nutariam geriau susipažinti su sala Važiuojam į Vrbnik miestelį
Po to į Krk sostinę - Krk
Rytas niūrokas Ant gėlių žiedų dar matosi lietaus lašeliai
Vėl mes klaidžiojam po Bašką Vyrai nutaria pažvejot, ale kad tos žuvys nekimba Aš tuo metu gėriuos įlankos vaizdeliais - nesvarbu kad saulutė pasislėpus - vistiek gražu
Grįžtam į kempingą, pietaujam ir suprantam, kad tokios pasyvios atostogos tikrai ne mums Neįsivaizduoju, jeigu taip reiktų praleisti visas atostogas - išprotėjimas būtų garantuotas
Papildyta:
Vietoj pagulėjimo pleže nutariam geriau susipažinti su sala Važiuojam į Vrbnik miestelį
Po to į Krk sostinę - Krk