Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

Vakarėjantys Atėnai wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Tvarkos prižiūrėtojai thumbup.gif

user posted image

Vakarienei - skaniosios graikų giros thumbup.gif

user posted image

Na kągi, pamatėm viską ką norėjom bigsmile.gif Nors buvau skeptiškai nusiteikus Atėnų atžvilgiu- galiu pasakyt - tikrai Atėnai paliko gerą įspūdį thumbup.gif O kai dar prisimenu tiesiog švytintį iš laimės vaiko veidą Akropolyje - tai išvis net nekyla abejonių - teisingas ar neteisingas buvo sprendimas visiškai neplanuotai aplankyt Graikijos sostinę thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Na, o dabar, kol dar visiškai nesutemo, turim išvažiuot iš miesto – iki mano nužiūrėto , tiksliau - žemėlapyje pažymėto, kempingo dar yra galiukas kelio doh.gif

Papildyta:
QUOTE(vidal @ 2011 09 25, 11:05)
na jau fooootkiu groooooooožis - neišpasakytas thumbup.gif

Dėkui Vidal - labai smagu kad patinka 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 25 rugsėjo 2011 - 10:25
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 25, 11:12)
Na kągi, pamatėm viską ką norėjom bigsmile.gif Nors buvau skeptiškai nusiteikus Atėnų atžvilgiu- galiu pasakyt - tikrai Atėnai paliko gerą įspūdį thumbup.gif

Smagu dėl jūsų smile.gif Nors jūsų nuotraukos išties gražios, bet Atėnai taip ir liko man nemaloniu prisiminimu. Kažkas baido nuo to miesto ir pati nesuprantu kas g.gif
Vienintelis epizodas užsilikęs malonus: sėdėjome ant suolo, ant Likavito kalvos ir gėrėjomės Graikijos toliais, Atėnai kaip ant delno buvo, laukėm kol užsidegs miesto žiburiai ir bus apšviestas Akropolis. Žmonės vedžiojo augintinius, ant kalno buvo ramuma, vaizdai gražūs... wub.gif
Visa kita, nežinau, nemiela. Aišku, kad aplankėme šią sostinę džiaugiuosi. Visgi apie Atėnus ir didingą Akropolį seniai buvo girdėta: knygose, per tv, iš kitų žmonių...
Atsakyti
O aš jau pradedu galvoti, kad Aidluka mus labai skubiai nori iš Graikijos iškraustyti g.gif

O kas dėl Atėnų...net nežinau, iš pradžių labai norėjau ten nuvažiuoti-vis tik 400 km. buvo iki jų likę, bet kad labai daug praradau-net nežinau, žiūrint į nuotraukas-gražu, bet ko gero vienintelis Akropolis ten ir traukia. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 25 rugsėjo 2011 - 10:42
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 25, 11:42)
O kas dėl Atėnų...net nežinau, iš pradžių labai norėjau ten nuvažiuoti-vis tik 400 km. buvo iki jų likę, bet kad labai daug praradau-net nežinau, žiūrint į nuotraukas-gražu, bet ko gero vienintelis Akropolis ten ir traukia. smile.gif

Gal pasirodysiu kvaila, bet netgi ir Akropolis manęs neprivertė pasakyti VAU biggrin.gif Ir užtrukome jame vaikštinėti ganėtinai trumpai. Nežinau Atėnuose man nebuvo nieko (nebent Dzeuso olimpiečio šventykla), kad kažkas labai labai būtų sužavėja, prikauste ir t.t. Praėjome visur, įkišome nosis, pasižvalgėme ir pasibaigė. Epidauras bei Delfai mane apžavėjo labiau nei Atėnuose esantys statiniai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 25 rugsėjo 2011 - 10:51
QUOTE(akcent @ 2011 09 25, 11:25)
Smagu dėl jūsų smile.gif Nors jūsų nuotraukos išties gražios, bet Atėnai taip ir liko man nemaloniu prisiminimu. Kažkas baido nuo to miesto ir pati nesuprantu kas g.gif

Prisipažinsiu, Atėnų mano planuose niekada net nebuvo – nežinau kodėl - aš juos vis lygindavau su Roma ax.gif O Roma (apart Vatikano wub.gif ) nepaliko visiškai jokio įspūdžio blush2.gif Tąkart teisinaus tuo, kad galbūt per mažai laiko joje praleidom, kažko ypatingo nepamatėm g.gif Atsimenu, po to perskaičiau labai išsamų ir gražų Juros fotoreportažą – na vis tiek nei trupučio Roma neužkabino blush2.gif Kažkodėl lygiai to paties tikėjaus ir iš Atėnų ax.gif Atėnai nustebino gerąja prasme – ir Akropolis patiko, visai smagu buvo ir po Atėnų gatveles paslampinėt smile.gif Nežinau, gal tam „patikimui“ įtakos turėjo tai, kad nereikėjo stumdytis didžiulėj turistų minioj g.gif Manau iš nuotraukų pastebėjot, kad tuo metu kai mes lankėmės, labai mažai turistų buvo tiek Akropoly, tiek pačiuose Atėnuose thumbup.gif Jaučiu, daug kas galvoja, ką galima tokiame dideliame mieste pamatyt per pusdienį doh.gif Mums to pusdienio tikrai užteko thumbup.gif Kada nors grįžti ten tikrai nenorėčiau schmoll.gif
Atsakyti
...O kas dėl Atėnų...net nežinau, iš pradžių labai norėjau ten nuvažiuoti-vis tik 400 km. buvo iki jų likę, bet kad labai daug praradau-net nežinau, žiūrint į nuotraukas-gražu, bet ko gero vienintelis Akropolis ten ir traukia. smile.gif

QUOTE(akcent @ 2011 09 25, 11:48)
Gal pasirodysiu kvaila, bet netgi ir Akropolis manęs neprivertė pasakyti VAU biggrin.gif Ir užtrukome jame vaikštinėti ganėtinai trumpai. Nežinau Atėnuose man nebuvo nieko (nebent Dzeuso olimpiečio šventykla), kad kažkas labai labai būtų sužavėja, prikauste ir t.t. Praėjome visur, įkišome nosis, pasižvalgėme ir pasibaigė. Epidauras bei Delfai mane apžavėjo labiau nei Atėnuose esantys statiniai g.gif

Akcent, nei tu kvaila nei ką – visi mes žmonės su skirtingais tikslais ir poreikiais drinks_cheers.gif Vieniems patinka vienos vietos, kitiems kitos – kiekvienas stengiamės pamatyti tai, kas BŪTENT MUS, o ne draugus, artimuosius ar kaimynus žavi drinks_cheers.gif Man daug kas priekaištauja dėl tos Romos – na bet NEVEŽA ji manęs nors tu ką blush2.gif blush2.gif blush2.gif
O Atėnuos mūsų tikslas ir buvo tik Akropolis ir tik dėl vaiko smile.gif Aš irgi apie Akropolį negalėčiau pasakyti kad labai labai sužavėjo schmoll.gif Tik patiko - tikrai patiko drinks_cheers.gif Puikiai atsimenu kaip priešinaus kelionei į Atėnus...visiškai nieko gero iš jų nesitikėdama ax.gif Bet ne visada reikia žiūrėt tik savų interesų schmoll.gif Net neįsivaizduojat, kiek džiaugsmo mums su vyru suteikė, tiesiog iš laimės švytinčios sūnelio akys ir nuo veido neišnykstanti šypsena pamačius išsvajotąjį Akropolį wub.gif wub.gif wub.gif Tai tikrai buvo kur kas mieliau, nei skubėt dar kažką pamatyt – leidom jam mėgautis išsvajotais vaizdais kiek tik širdelė geidė wub.gif wub.gif wub.gif Šiaip manau, kad bendrą įspūdį apie bet kurią lankomą vietą, sukuria ne tik pamatyti žmogaus ar gamtos sukurti šedevrai, bet ir nuotaika, kuria tą akimirką gyveni, oras, kuriuo kvėpuoji, žmonės, kurie supa ir t.t. ir t.t. mirksiukas.gif

Papildyta:
O aš jau pradedu galvoti, kad Aidluka mus labai skubiai nori iš Graikijos iškraustyti g.gif

Na kiek tos Graikijos ir beliko... tik dvi dienos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 25, 12:02)
Šiaip manau, kad bendrą įspūdį apie bet kurią lankomą vietą, sukuria ne tik pamatyti žmogaus ar gamtos sukurti šedevrai, bet ir nuotaika, kuria tą akimirką gyveni, oras, kuriuo kvėpuoji, žmonės, kurie supa ir t.t. ir t.t. mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Mes su MB prieš daugiau nei 10 metų praleidome Atėnuose kelias medaus mėnesio dienas – tai buvo dovana ir kartu siurprizas vestuvių proga wub.gif wub.gif wub.gif Atėnai, mums labai patiko thumbup.gif Šiandien žiūriu nuotraukas ir toks jausmas apima... buvom ne Atėnuose, o kažkur šalia jų ax.gif Aidluka, tikrai turi gyslelę labai gražiai parodyti aplankytas vietas - tavo nuotraukos kaip visada be galo gražios ir šiltos 4u.gif 4u.gif 4u.gif MB net susigraudino pamatęs jas blush2.gif Iš visos širdies dėkojame tau už sužadintus širdžiai mielus prisiminimus wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 23, 23:40)
Nors kita vertus, man visur, kur esu buvus, patiko – vienur mažiau, kitur daugiau, vienur noris sugrįžti , kitas vietas užteko ir vieną kartą pamatyti ax.gif Nesigailiu nei dėl vieno savo sprendimo į maršrutą įtraukti vieną ar kitą šalį ar lankytiną vietą - gailiuos tik dėl to, kad dėl laiko stokos, kai kuriuos planuotus objektus teko išmesti, bet tikiuos... neilgam ax.gif 

drinks_cheers.gif
Labai svarbu kaip nusiteikęs važiuoji. Jeigu užprogramuoji save, kad bus viskas blogai, tai taip ir bus. Tokios patirties, kokios duoda kelionės, negausi sėdėdamas vietoje ir, mano nuomone, kiekvienas pajudėjimas, nesvarbu tolimas ar artimas yra savaip žavus. Yra žmonių kurie mėgsta skaičiuoti pakelės šiukšles, veidus be šypsenų, aptrupėjusisu šaligatvius-čia jų galvos skausmas. Galima viso to nematyti, nes naujų potyrių ir įspūdžių kiekvienoj kelionėj tiek, kad išvardinti dalykai yra tokia nereikšminga smulkmena, neverta nė menkiausio dėmesio
Truputį ne į temą, bet vakar toks nuostabus oras buvo, tad pasiėmėm kuprinikę ir nupėdinom į Kairėnų botanikos sodą. Būta ne kartą, tačiau rugsėjo pabaigoj ne. Ir vėlgi, eilinį kartą dūšia dainuoja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 25, 10:48)
Vakarėjantys Atėnai wub.gif

Jeigu dar kada trausit i ta puse- saulėlydis prie Poseidono šventyklos - nepakartojamai stebuklingas vaizdas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 09 25, 11:48)
Gal pasirodysiu kvaila, bet netgi ir Akropolis manęs neprivertė pasakyti VAU biggrin.gif

Galiu pasakyti ta pati- yra zymiai grazesniu ir jaukesniu vietu Graikijoj. Taciau vis tiek sis miestas yra nepakartojamas savo surmuliu, didybe, gyvenimu visa para ir dar daug daug visokiu kitokiu dalyku. Jis vis tiek nepalieka abejingu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 09 26, 09:40)
Galiu pasakyti ta pati- yra zymiai grazesniu ir jaukesniu vietu Graikijoj. Taciau vis tiek sis miestas yra nepakartojamas savo surmuliu,  didybe, gyvenimu visa para ir dar daug daug visokiu kitokiu dalyku. Jis vis tiek nepalieka abejingu  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Išties bent kažkokį jausmą tikrai sukelia.
Sostinių atžvilgiu požiūris mūsų šiek tiek pasikeitė. Nors kai kurie žmonės sako: būnant šalį neaplankyti sostinės - nusikaltimas, bet aš visad puolu į neto platybes, žiūriu atstumus, žiūriu kiek ir kokių lankytinų vietų siūlo viena ar kita sostinė, ar man bus įdomūs tie statiniai ir t.t. Tokiu būdu atkrito galybė sostinių biggrin.gif Kažkodėl buvo man užsiciklinęs Madridas, bet panaršiau nete, pasikeitė mintys biggrin.gif
Visgi neneigiu, kad Atėnai - viena iš sostinių, kurioje aplankyti tikrai yra ką, daug lankytinų objektų ir visko, ko širdis geidžia. Skiriasi tik žmonių poreikiai smile.gif Man tas Atėnų šurmulys tikriausiai ir nepatiko, tačiau dėl tylos ir jaukumo įsimylėjau Taliną biggrin.gif Bet aš vėl kaip visada ne į temą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 26 rugsėjo 2011 - 09:54
QUOTE(akcent @ 2011 09 26, 10:45)

Sostinių atžvilgiu požiūris mūsų šiek tiek pasikeitė. Nors kai kurie žmonės sako: būnant šalį neaplankyti sostinės - nusikaltimas...
Visgi neneigiu, kad Atėnai - viena iš sostinių, kurioje aplankyti tikrai yra ką, daug lankytinų objektų ir visko, ko širdis geidžia. Skiriasi tik žmonių poreikiai smile.gif

drinks_cheers.gif
tas požiūris kartais ir mane užvaldo... vis planuojant maršrutus stengiuosi įtraukti sostines...na bet pabaigoje jos kažkaip dažniausiai lieka nuošalyje, atrodo lyg ir gėda blush2.gif pravažiuoti sostinę joje nesustojant, bet kartais negali per save 'peržengti". rolleyes.gif Prieš keletą metų teko pragyventi sostinėje, čia būtų Londonas ax.gif , dešimt dienų-kaip aš pavargau nuo to didelio skubėjimo, žmonių antplūdžio, na bet tai buvo pirma mano vaikystės svajonė-pamatyti Londoną, labai patiko, stengiausi aplankyti ir mažiau turistų lankomus objektus...bet daugiau sostinių nenoriu nei vienai nakčiai. schmoll.gif
Atsiprašau už poster_offtopic.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 26 rugsėjo 2011 - 09:59