Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

QUOTE(Aidluka @ 2011 09 11, 14:15)
Na va, kaip gaila kad taip ilgai užtruko mano fotoreportažo rašymas - tik praitą savaitę buvo suvartotas šio vyno paskutinis buteliukas ax.gif Jau įsivaizduoju, koks neblogas kokteiliukas su spraitu būtų gavęsis thumbup.gif Jaučiu pardavėja aiškindama kad čia maždaug sidras ir turėjo galvoj kad reikia jį maišyt su spraitu ar kitais gaiviaisiais gėrimais g.gif
Beje, šis vynas ne tik gaminamas Graikijoj, bet ir pardavinėjamas tik Graikiškose parduotuvėse ir vietiniuose prekybos centruose - jokiuose Lidluose ar kituose tarptautiniuose prekybos centruose jo rasti neįmanoma - ištyrinėjau rinką ieškodama šio gėrimo lauktuvėms lotuliukas.gif lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

retcinos yra pirkti ir Lietuvoje - didziuosiuose prekybos centruose. Pries savaite megavausi smile.gif
Atsakyti
Labai labai ačiū visiems už palaikymą aciuks.gif Parašiau užplaukus juodai depresijai ir žiūriu kokią diskusiją išprovakavau... Skaitau kiekvienos žodžius ir jie kaip durklai sminga į širdį... daug kas taip pažįstama... Tikrai net neįsivaizdavau, kad mūsų tiek daug... Iš pradžių galvodavau, kad mes kažką fantazuojam, gal mums vaidenasi, kai, grįžus iš kelionių iš kai kurių aplinkinių jausdavom akivaizdų kažkokį žodžiais nenusakomą pyktį, kreivus žvilgsnius vien tik nuo žinojimo, kad buvom kažkur išvažiavę ax.gif Ilgainiui išmokom nebekreipt dėmesio į tuos žmones – atsiribojom nuo jų ir tiek, bet va, karts nuo karto dar išlenda kokia nesąmonė verysad.gif Šįkart draugė, kurią tikrai laikiau labai artimu žmogum, pati jai suplanuodavau keliones, tėškė taip, kad tiesiog sumaišė mane su žemėm... durnesnių kelionių nei mūsų ir sugalvot negalima, o jau rašyt Supermamoj – tai iš vis kažkas baisaus doh.gif Gal labiau nebesiplėsiu... Tegu ji planuojas savo labai geras keliones, o aš ir toliau keliausiu ir aprašinėsiu savo durnąsias mirksiukas.gif

Man truputį keista ir liūdna girdėt, kad patys artimiausi žmonės, tėvai, kartais bando atkalbėt vaikus nuo noro keliauti - mums su pačiais artimiausiais šiuo klausimu labai pasisekė - jie tikrai nėra prieš keliones, džiaugias, kad keliaujam, tik labai labai pergyvena, kad neduok dieve kas blogo kelionėj neatsitiktų ax.gif Atsimenu vieną kartą neapsikentus pasakiau, nepergyvenkit, apsidraudėm, jei kas atsitiks... parveš... Sesės šeima tiek buvo supykus išgirdus šiuos žodžius, kad sakė nebevažiuos nei mūsų žuvų šert, nei papūgų lesint doh.gif Na, aišku, paskui pati labai gailėjaus savo žodžių blush2.gif Nereikia taip žiauriai juokaut – laukiantiems laikas slenka tiesiog sulėtintu tempu...
A.a. vyro mamytei niekada net nesakydavom kada tiksliai išvažiuojam – kol mūsų pasigesdavo - praeidavo visa savaitė - mums tai būdavo savaitė sutaupyto jos rūpesčio... Atsimenu pernai, stovim kryžkelėj Pizoj ir nežinom ką daryt – sukt į Florenciją ar važiuot į Romą - pasirinkom Romą dėl vienos vienintelės priežasties - kad galėtume paskambint ir pasakyt – mamyt, mes dabar Vatikane wub.gif Net neįsivaizduojat kiek džiaugsmo sukėlė šis skambutis - siurprizas... apsiverkėm abi ax.gif Dabar rašau ir vėl gerklėj stovi gumulas – tai buvo vienas iš gyvenimo momentų, kurio niekada niekas negalės ištrint iš atminties... Dėkojam dievui, kad nors vieną kartą gyvenime priėmėm teisingą sprendimą ir dabar netenka apgailestaut – kaip gaila, pavėlavom verysad.gif Niekada nebeturėsim nei teisės, nei galimybės jos taip pradžiugint – gyvenimas nenuspėjamas - netikėta liga kaip nuosprendis, beprotiškai sunki tiesiog migloj paskendus žiema ir išėjimas tik tik pavasariui prasidėjus cray.gif Net neabejojam, kad dabar turim Angelą sargą, kuris mus saugo iš viršaus...

...Į supermamų keliautojų ligoninę – fotoreportažų puslapį – tikrai atėjau ne pasigirti savo kelionėmis, o parodyt kokia Europa graži, kad ir neturint daug pinigų galima labai smagiai pakeliaut ir po brangiausias šalis thumbup.gif Ir fotoreportažus rašau tik tam, kad kažkas galėtų šia informacija pasinaudoti – kas neturi galimybės - bent virtualiai kartu pakeliauti, o kas turi – nors kažkiek pasinaudoti mano maršrutu smile.gif Juk taip ir gimsta mūsų pasakų kelionės - dedi vieną gabalėlį iš vieno aprašymo, kitą iš kito ir žiūri, kad labai gražią kelionę jau esi susiplanavęs drinks_cheers.gif Dar labai džiaugiuos, kad tikrai ne vieną žmogų užkrėčiau ne tik kelionių virusu, bet ir paskatinau patiems savo patirtį aprašyt fotoreportažuose thumbup.gif

O sau ir visiems kitiems keliauninkams, kurie susiduria su negatyviu artimų ar pažįstamų žmonių požiūriu į mūsų svajonių kelionių išsipildymą, norėčiau paviešint Ardutės man į až atsiųstus M. Tveno žodžius :
Laikykis atokiau nuo žmonių, kurie siekia sumenkinti tavo tikslus, svajones. Menkaverčiai žmonės taip elgiasi, o didieji - padeda tau patikėti, kad tu irgi gali būti sėkmingas.

Keliaukim, džiaukimės gyvenimu, įgyvendinkim savo svajones ir dalinkimės savo patirtim kartu su bendraminčiais thumbup.gif Teisingai vakar vienas artimas žmogus, kurį aš irgi esu užkrėtus kelionėm, sakė, ką būtum pasiekus ištrynus fotoreportažą? g.gif Nieko – tik nuskriaudus daugybę savo ištikimų skaitytojų – grįžk namo ir pažiūrėk kokia palaikymo komandą turi... Grįžau, ir apakau nuo ko ką pamačiau bigsmile.gif Mano palaikymo komanda tiesiog NEREALI - ačiū visiems 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(MajaLi @ 2011 09 11, 20:35)
Sveiki, pasakiškos nuotraukos!!! Ar bus foto iš Makedonijos? Labai norėčiau pamatyti kaip atrodo šį šalis dabar:)

MajaLi, iš Makedonijos nuotraukų tikrai bus - tik pirma reikia "išsikraustyti" iš Graikijos - o jos tikrai nemažai dar likę ax.gif Jei jums reikia informacijos skubiai, siūlau paskaityt Astros777 fotoreportažą - tikrai rasit nemažai informacijos thumbup.gif

http://www.supermama.../t762491-0.html
Atsakyti
Labas 4u.gif Visad seku Aidlukos fotoreportažus ir įspūdžius ax.gif Ir esu jų didelė gerbėja bigsmile.gif Gal ir vėlokai įsijungiau į palaikymo grupę, bet pati ką tik grįžau iš kelionės bigsmile.gif
Pati nevisad esu suprasta žmonių, kai keliauju per agentūras autobusu. Tai per sunku, tai per prasta, tai per pigūs viešbučiai, tai per trumpai leidžia pamiegot, tai tik pensininkų kelionės tt ir pan. Visa tai yra akmenukai į mano daržą kai kažkas išgirdęs apie kelionę taip sureaguoja. O man tinka ir patinka bigsmile.gif Ir keliausiu toliau, kad tik menkiausia galimybė būtų ir neišnyktų. To linkiu ir Jums Aidluka 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vidal @ 2011 09 14, 16:19)
sveiki "ligoniai" mirksiukas.gif
miela aidluka, mūsų šeimyna viiiiiiiiisai nenori pasveikti nuo Tavo paskleisto viruso nono.gif ne, ne, ne mirksiukas.gif Juk ne tam savo noru užsikrėtėm blush2.gif rašyk, rašyk, rašyk.Juk negi vienas žmogus gali Tave taip paveikti ir tapti nugalėtoju, kai čia tokia palaikymo komanda
group.gif ....

Vidal wub.gif Mano ligoninės priimamasis virusinėms ligoms skleisti visada atidarytas thumbup.gif Vakcina nuo kelionių viruso dar neišrasta ir tikiuos - niekam net nešaus į galvą jos išradinėt lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Vidal, jau buvau išsigandus gal neduok dieve kokia bėda ištiko, kad pradingai iš kelionių puslapio ax.gif Ačiū dievui pasirodei thumbup.gif
Tiesa, vos neužmiršau, labai knieti sužinot ar Juodkalnija nors vos vos užkabino smile.gif

QUOTE(Saharienne @ 2011 09 18, 12:59)
Pati nevisad esu suprasta žmonių, kai keliauju per agentūras autobusu.  Tai per sunku, tai per prasta, tai per pigūs viešbučiai, tai per trumpai leidžia pamiegot, tai tik pensininkų kelionės tt ir pan. Visa tai yra akmenukai į mano daržą kai kažkas išgirdęs apie kelionę taip sureaguoja.  O man tinka ir patinka  bigsmile.gif Ir keliausiu toliau, kad tik menkiausia galimybė būtų ir neišnyktų.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Manau visi keliavimo būdai yra puikūs drinks_cheers.gif Ne kitiems spręsti ar teisti kas geriau ar blogiau – kiekvienas mes kuo puikiausiai žinom kas mums geriausia ir priimtiniausia drinks_cheers.gif Svarbiausia, kad tik turėtume galimybę pakeliauti thumb_yello.gif
Atsakyti
...Keliaukim toliau smile.gif

Toliau žavi uolėtos pakrantės važiuojant link Korisia wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Pasiekiam be galo jaukų nediduką senovinį kaimelį wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Pirmą kartą gyvenime pamatom ant medžių augančias citrinas bigsmile.gif

user posted image

user posted image

Vėl pakeliui pravažiuojami kaimeliai, miesteliai smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Na ir akligatvis - neseniai čia buvo kelias, bet gamtos išdaigos pusę jo tiesiog sunaikino doh.gif Pasigėrim gražiais vaizdais ir grįžtam link pagrindinio kelio smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Pagaliau pasiekiam Korissia ežerą-lagūną smile.gif Na, ežeru jo pavadint negalėčiau - atrodo kaip paprasčiausia išdžiūvus pelkė ax.gif Bet užtat šalia jo randam – didžiulį smėlėtą laukinį paplūdimį ir, pirmą ir paskutinį kartą per visą šią kelionę - banguojančią jūrą – labai banguojančią Jonijos jūrą wub.gif wub.gif wub.gif Nutariam, niekur neskubėt - nesvarbu, kad visos salos ir neapvažiuosim - noris pasimėgaut išsvajotąja bangų mūša thumbup.gif Kaip supratom, ten tikras burlenčių ir jėgos aitvarų mėgėjų rojus wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 18 rugsėjo 2011 - 16:19
Pailsėję, smagiai pasimėgavę šiltytėle, skaidrutėle Jonijos jūra traukiam toliau – vėl pakely pasitinka apelsinmedžiai, citninmedžiai, alyvuogių giraitės wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Nuliūdina, kad nebespėjam aplankyt Achilleiono rūmų verysad.gif Keista Graikijoj pasirodė, kad daug kur lankytinos vietos labai anksti yra uždaromos ax.gif Na, bet ką darysi, beskanaudami graikišką medaus pyragą pasivaikščiojam po miestelį smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Važiuojam toliau - širdis apsalus nuo pyrago, pamatom gatvėj kepamus aviukus–ėriukus – labai noris ir jų paragaut smile.gif Tiesiog skanumėlis thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Na, o dabar važiuojam į Corfu sostinę smile.gif

Atsakyti
Corfu senamiestis pasitinka... išsipusčiusiais žmonėm traukiančiais į ..vestuves bigsmile.gif Sekmadienio vakaras smile.gif Išpuošti laiptai į bažnyčią...

user posted image
.
user posted image

user posted image

Paeinam toliau – kitoj bažnytėlėj irgi šventė – mažos mergytės krikštynos bigsmile.gif Padarėm išvadą, kad graikų šventėms idealiausias laikas - sekmadienio vakaras lotuliukas.gif Tik kaip tikriems lietuviams kilo klausimas - o kaži kada pats balius vyksta g.gif

user posted image

Šv. Mikalojaus ir šv. Georgo rūmai – kažkada čia buvo gyveno graikų karališkoji šeima, dabar juose įkurtas Azijos menų muziejus smile.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Na, o dabar pasivaikščiokim po senąją Corfu tvirtovę smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
smile.gif smile.gif smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Och, kiek saulės ir šilumos tavo nuotraukose.. Ne toj klimatinėj juostoj gyvenu, oi, ne toj lotuliukas.gif

Matai- viskas gerai. thumbup.gif Rašyk ir rodyk, nes informacija keliautojui yra labai svarbu.
Labai pasigendu jos prieš keliones, ieškom visokiom kalbom, kai prisireikia, o kaip gerai, kai gali saviškus reportažus pasižiūrėt mirksiukas.gif Turiu iš taviškų savo kelionės norų lentynėlę smarkiai pasipildžius - tik kur tų atostogų pasivogt daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
...Dar truputis Corfu šilumos ir... tikrų bambonkių lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Tolumoj matos Agios Spyridonas bažnyčia – švenčiausia salos vieta smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Jaukios Corfu kavinukės šalia Listono aikštės smile.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Corfu suvenyrai smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Sparčiai temsta – net nepajuntam kaip ateina laikas palikti salą ax.gif

user posted image

user posted image

Palengva tolsta Corfu žiburiai wub.gif

user posted image

user posted image

Kelte žmonių nedaug – visi – tame tarpe ir mano vyrukai - patogiai įsitaisę ant suolų jau seniai miega smile.gif O aš viena, pasiėmus kompiuterį, mėgaujuos širdžiai mielais prisiminimais wub.gif wub.gif wub.gif Peržiūrinėju nuotraukas... net nesitiki, kad tiek daug per šią kelionę jau spėjom pamatyt thumbup.gif Paskęstu svajonėse – net neįsivaizduoju ką dar netrukus teks išvysti...juk bus trumputė visiškai neplanuota ekspromtinė kelionė po žemyninę Graikiją bigsmile.gif Tikiuos, kad dar ką nors gražaus apart išsvajotųjų Meteorų pamatysim g.gif Tvyranti ramybė ir spengianti tyla romantiškai užliūliuoja - tik švelnus vėjelio dvelkimas neleidžia užsimiršti, kad esu atviroje jūroje... Net negalvojau, kad taip smagu plaukti naktį wub.gif wub.gif wub.gif Labai džiaugiuos, kad nepasidaviau vyro dvejonei ar išvis verta plaukti į Corfu salą – gal užteks pamatyt tik žemyninės Graikijos dalį blink.gif Laikas parodė - tikrai buvo verta - sala labai skyrės nuo pačio žemyno – atrodo dvi skirtingas Graikijas teko išvysti drinks_cheers.gif
Atsakyti