QUOTE(Ledime @ 2011 09 10, 23:29)
Kazkaip manes Graikija is kitu nuotrauku,kurias esu maciusi nebuvo suzavejusi,bet ziurint jusiskes keiciu nuomone
labai grazu
Ledime, smagu kad mano nuotraukos patinka
Patikėk, Graikija išties labai graži
Aš irgi visąlaik skeptiškai buvau nusiteikus Graikijos atžvilgiu - buvo tik dvi vietos, kurias norėjau aplankyt - tai Meteorų vienuolynai ir Santorinio sala
Ši kelionė visiškai pakeitė nuomonę apie Graikiją - tikrai žinau, kad ten kada nors dar sugrįšiu
Per tas kelias Graikijoj praleistas dienas pamatyta tik labai maža šalies dalelė
Papildyta:
QUOTE(akcent @ 2011 09 11, 00:05)
Akcent, o aš pasigendu... tavosios Graikijos ... taip ir nesupratau kur prapuolė tavasis fotoreportažas... taip norėtus dar kartą jį paskaityt ir kitiems parodyt
QUOTE(Aruna @ 2011 09 11, 00:14)
Aiškus ten gėrimas, aiškus
- tai Retsina vynas. Kiek žinau gaminamas tik Graikijoj. Specifinį skonį suteikia alepiniai sakai. Daugiausia būna baltas, nors pasitaiko ir rožinio. Skonis tikrai specifinis, man kiek per rūgštus. Nežinau ką sakytų patys graikai, bet jis visai smagiai geriasi sumaišytas su Sprite
Na va, kaip gaila kad taip ilgai užtruko mano fotoreportažo rašymas - tik praitą savaitę buvo suvartotas šio vyno paskutinis buteliukas
Jau įsivaizduoju, koks neblogas kokteiliukas su spraitu būtų gavęsis
Jaučiu pardavėja aiškindama kad čia maždaug sidras ir turėjo galvoj kad reikia jį maišyt su spraitu ar kitais gaiviaisiais gėrimais
Beje, šis vynas ne tik gaminamas Graikijoj, bet ir pardavinėjamas tik Graikiškose parduotuvėse ir vietiniuose prekybos centruose - jokiuose Lidluose ar kituose tarptautiniuose prekybos centruose jo rasti neįmanoma - ištyrinėjau rinką ieškodama šio gėrimo lauktuvėms
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 11, 10:25)
Pagaliau Graikija, laukėm, laukėm ir sulaukėm!!!
Skaitant JŪSŲ reportažą taip malonu pamatyti visiškai naują Graikijos dalį -labaiiiii
gaila, kad aš jos mačiau tik mažą dalelę
O dar tas salos grožis
na sveikai pavydžiu.
Astra777, nėra ko gailėtis kad mažai Graikijoj pamatėm
Juk geriau - mažiau, nei išvis būt jos nepamačius
O bendrai sudėjus tavąją, manąją ir kažkur nudangintąją Akcent Graikijos dalelę gaunasi visai neblogas rezultatas - vos ne pusė Graikijos aplankyta
...o aš ir nustebau pamačiusi nuo Katerini link Salonikų važiuojant "laukines" pakrantes-maniau, kad čia ko gero dėl to, kad netoli pramonės miestas, ar šiaip dėl ko, pasirodo yra tokių pakrančių ir daugiau
Graikijoj tikrai pilna tokių laukinių pakrančių ir labai nutolusių nuo miestų - tikrai nieko panašaus mums neteko matyt nei Prancūzijoj, nei Italijoj, nei kitose šalyse - beveik visur kur tik yra priėjimas prie jūros - arba įrengtas kempingas, arba užstatyta teritorija
O Graikija šiuo atžvilgiu nuostabi
Bent jau mes, per per penkias Graikijoj praleistas dienas, tik kartą nakvojom tikram kempinge - bet ne dėl to kad neradom kokios gražios vietos apsistot, o dėl to, kad galėtume pajust Graikijos kempingo dvasią
O dėl palapinių, tai skaitydama reportažą prisiminiau, kad vaikščiojant vakare po mūsų Paralia paplūdimį mačiau pastatytą prie pat miestelio centro palapinę...ko gero nei jie kam trukdė, nei jiems kas ...o pinigėlių ir nemanau , kad buvo kam susimokėti -jokių rinkliavos punktų
...Mes irgi važinėdami po šalį ne vieną kartą matėm palapines pačios keisčiausiose vietose
Na, paplūdimy kurortiniam miestely dar suprantu, bet kai vieną pamatėm parkely vos ne Atėnų centre, tai likom šokiruoti ... Na, kažkaip keistai pasirodė... Iš pradžių stebėjaus, kodėl vakare rakinami miestų parkai (pirmą kartą su tuo susidūrėm Corfu sostinėj), bet kai pamačiau vaizdą Atėnuose, abejonių nebekilo dėl ko taip daroma...
Atvirai pasakius, ir Corfu saloj Sidari miestely, prie tų gražiųjų uolų, mums net į galvą nebūtų šovus, kad čia galima statytis palapinę (nors tai buvo pats miestelio pakraštys), jeigu... ne rasta kompanija jau įsirengusi "kempingą"
Matyt, vokiečiai, prancūzai ir suomiai (šių šalių turistai tuo metu ten buvo apsistoję) šitam reikale drąsesni žmonės nei mes
...Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių...