Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

QUOTE(Aidluka @ 2011 09 10, 23:24)

Grįždami į "kempingą" nusiperkam "neaiškaus" graikiško gėrimo - pardavėja sakė, kad čia sidras, abejonę mums sukėlė... laipsniai - įtariam kad tai buvo vynas g.gif Patiko, labai patiko šis ledinis gėrimas thumbup.gif Grįžus namo juo pavaišinau draugę, sakė... bjauresnio gėrimo nėra gyvenime gėrus lotuliukas.gif Gėrė šiltą... Padarėm išvadą, kad būtent palaikymas šaldymo kameroj, suteikiam šiam gėrimui išskirtinį gerą skonį thumbup.gif

Aiškus ten gėrimas, aiškus biggrin.gif - tai Retsina vynas. Kiek žinau gaminamas tik Graikijoj. Specifinį skonį suteikia alepiniai sakai. Daugiausia būna baltas, nors pasitaiko ir rožinio. Skonis tikrai specifinis, man kiek per rūgštus. Nežinau ką sakytų patys graikai, bet jis visai smagiai geriasi sumaišytas su Sprite lotuliukas.gif
Atsakyti
Pagaliau Graikija, laukėm, laukėm ir sulaukėm!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Skaitant JŪSŲ reportažą taip malonu pamatyti visiškai naują Graikijos dalį -labaiiiii
gaila, kad aš jos mačiau tik mažą dalelę verysad.gif O dar tas salos grožis wub.gif na sveikai pavydžiu. 4u.gif

QUOTE(Aidluka @ 2011 09 10, 14:48)

Tik įvažiavę į šalį nustembam - Graikija pasitinka mus ... laukiniais paplūdimiais ... aplink nei gyvos dvasios nesimato bigsmile.gif   .... Beje, tokių vietelių Graikijoj radom tikrai ne vieną wub.gif

g.gif ...o aš ir nustebau pamačiusi nuo Katerini link Salonikų važiuojant "laukines" pakrantes-maniau, kad čia ko gero dėl to, kad netoli pramonės miestas, ar šiaip dėl ko, pasirodo yra tokių pakrančių ir daugiau lotuliukas.gif

QUOTE(Aidluka @ 2011 09 10, 23:24)

Grįždami į "kempingą" nusiperkam "neaiškaus" graikiško gėrimo - pardavėja sakė, kad čia sidras, abejonę mums sukėlė... laipsniai - įtariam kad tai buvo vynas g.gif Patiko, labai patiko šis ledinis gėrimas thumbup.gif

Ko gero panašų ir mes Graikijoje gėrėme, mirksiukas.gif vietinėje parduotuvėlėje pasiėmėme vyno iš lentynos, tačiau maloni pardavėja iš karto priėjo prie mūsų ir paaiškino, kad jį reikia gerti šaltą ir greitai pakeitė butelį buteliu iš šaldytuvo. thumbup.gif ...bet kai bandėme po to atšilusį likutį pabaigti, na tikrai ne koks skonis tuomet jau buvo. schmoll.gif

O dėl palapinių, tai skaitydama reportažą prisiminiau, kad vaikščiojant vakare po mūsų Paralia paplūdimį mačiau pastatytą prie pat miestelio centro palapinę...ko gero nei jie kam trukdė, nei jiems kas lotuliukas.gif ...o pinigėlių ir nemanau , kad buvo kam susimokėti -jokių rinkliavos punktų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 11 rugsėjo 2011 - 09:36
QUOTE(Ledime @ 2011 09 10, 23:29)
Kazkaip manes Graikija is kitu nuotrauku,kurias esu maciusi nebuvo suzavejusi,bet ziurint jusiskes keiciu nuomone wub.gif labai grazu wub.gif

Ledime, smagu kad mano nuotraukos patinka 4u.gif Patikėk, Graikija išties labai graži wub.gif Aš irgi visąlaik skeptiškai buvau nusiteikus Graikijos atžvilgiu - buvo tik dvi vietos, kurias norėjau aplankyt - tai Meteorų vienuolynai ir Santorinio sala ax.gif Ši kelionė visiškai pakeitė nuomonę apie Graikiją - tikrai žinau, kad ten kada nors dar sugrįšiu thumbup.gif Per tas kelias Graikijoj praleistas dienas pamatyta tik labai maža šalies dalelė ax.gif
Papildyta:
QUOTE(akcent @ 2011 09 11, 00:05)
Atgaiva mano dūšiai - Graikija wub.gif  wub.gif  wub.gif Kaip norisi į ją man sugrįžti (tikriausiai, kaip jums į Juodkalniją). Dėkui begalo už malonius prisiminimus, gražius vaizdus wub.gif

Akcent, o aš pasigendu... tavosios Graikijos ... taip ir nesupratau kur prapuolė tavasis fotoreportažas... taip norėtus dar kartą jį paskaityt ir kitiems parodyt verysad.gif verysad.gif verysad.gif

QUOTE(Aruna @ 2011 09 11, 00:14)
Aiškus ten gėrimas, aiškus  biggrin.gif - tai Retsina vynas. Kiek žinau gaminamas tik Graikijoj. Specifinį skonį suteikia alepiniai sakai. Daugiausia būna baltas, nors pasitaiko ir rožinio. Skonis tikrai specifinis, man kiek per rūgštus. Nežinau ką sakytų patys graikai, bet jis visai smagiai geriasi sumaišytas su Sprite   lotuliukas.gif

Na va, kaip gaila kad taip ilgai užtruko mano fotoreportažo rašymas - tik praitą savaitę buvo suvartotas šio vyno paskutinis buteliukas ax.gif Jau įsivaizduoju, koks neblogas kokteiliukas su spraitu būtų gavęsis thumbup.gif Jaučiu pardavėja aiškindama kad čia maždaug sidras ir turėjo galvoj kad reikia jį maišyt su spraitu ar kitais gaiviaisiais gėrimais g.gif
Beje, šis vynas ne tik gaminamas Graikijoj, bet ir pardavinėjamas tik Graikiškose parduotuvėse ir vietiniuose prekybos centruose - jokiuose Lidluose ar kituose tarptautiniuose prekybos centruose jo rasti neįmanoma - ištyrinėjau rinką ieškodama šio gėrimo lauktuvėms lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Astra777 @ 2011 09 11, 10:25)
Pagaliau Graikija, laukėm, laukėm ir sulaukėm!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Skaitant JŪSŲ  reportažą taip malonu pamatyti visiškai naują Graikijos dalį -labaiiiii
gaila, kad aš jos mačiau tik mažą dalelę verysad.gif O dar tas salos grožis wub.gif na sveikai pavydžiu. 4u.gif

Astra777, nėra ko gailėtis kad mažai Graikijoj pamatėm ax.gif Juk geriau - mažiau, nei išvis būt jos nepamačius drinks_cheers.gif O bendrai sudėjus tavąją, manąją ir kažkur nudangintąją Akcent Graikijos dalelę gaunasi visai neblogas rezultatas - vos ne pusė Graikijos aplankyta thumbup.gif
...o aš ir nustebau pamačiusi nuo Katerini link Salonikų važiuojant "laukines" pakrantes-maniau, kad čia ko gero dėl to, kad netoli pramonės miestas, ar šiaip dėl ko, pasirodo yra tokių pakrančių ir daugiau lotuliukas.gif

Graikijoj tikrai pilna tokių laukinių pakrančių ir labai nutolusių nuo miestų - tikrai nieko panašaus mums neteko matyt nei Prancūzijoj, nei Italijoj, nei kitose šalyse - beveik visur kur tik yra priėjimas prie jūros - arba įrengtas kempingas, arba užstatyta teritorija ax.gif O Graikija šiuo atžvilgiu nuostabi thumbup.gif
Bent jau mes, per per penkias Graikijoj praleistas dienas, tik kartą nakvojom tikram kempinge - bet ne dėl to kad neradom kokios gražios vietos apsistot, o dėl to, kad galėtume pajust Graikijos kempingo dvasią thumbup.gif
O dėl palapinių, tai skaitydama reportažą prisiminiau, kad vaikščiojant vakare po mūsų Paralia paplūdimį mačiau pastatytą prie pat miestelio centro palapinę...ko gero nei jie kam trukdė, nei jiems kas lotuliukas.gif ...o pinigėlių ir nemanau , kad buvo kam susimokėti -jokių rinkliavos punktų unsure.gif

...Mes irgi važinėdami po šalį ne vieną kartą matėm palapines pačios keisčiausiose vietose ax.gif Na, paplūdimy kurortiniam miestely dar suprantu, bet kai vieną pamatėm parkely vos ne Atėnų centre, tai likom šokiruoti ... Na, kažkaip keistai pasirodė... Iš pradžių stebėjaus, kodėl vakare rakinami miestų parkai (pirmą kartą su tuo susidūrėm Corfu sostinėj), bet kai pamačiau vaizdą Atėnuose, abejonių nebekilo dėl ko taip daroma... schmoll.gif Atvirai pasakius, ir Corfu saloj Sidari miestely, prie tų gražiųjų uolų, mums net į galvą nebūtų šovus, kad čia galima statytis palapinę (nors tai buvo pats miestelio pakraštys), jeigu... ne rasta kompanija jau įsirengusi "kempingą" lotuliukas.gif Matyt, vokiečiai, prancūzai ir suomiai (šių šalių turistai tuo metu ten buvo apsistoję) šitam reikale drąsesni žmonės nei mes ax.gif
Atsakyti
17 diena.

...Net gėda pasakyti kaip praleidom vakar vakarą - manau niekas nesuprasit ax.gif Atvažiavę į Graikiją, kuri garsėja savo nuostabia virtuve, sugebėjom nueit pavakarieniaut ... į kiniečių restoraną blush2.gif Na, bet vaikas labai norėjo... Kadangi šventėm jo gimtadienį tai leidom rinktis ko širdelė geidžia... jis pasirinko kiniečius ax.gif Nepavyko perkalbėt... ax.gif Gerai bent, kad kaip iš žurnalo viršelio nužengęs Apolonas mus aptarnavo wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Rytas Sidari "kempinge" smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Na, o dabar važiuokim geriau susipažint su Corfu sala smile.gif Vaizdeliai važiuojant nuo Sidari link Afionas smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Ten, tolumoj Afionas wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Agios Georgios ir Corfu salos suvenyrai wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 11, 17:33)
Laukiu tęsinio ... ir jau dabar žinau, kad Jūsų reportaže bus galima pamatyti ir tai, ko aš negalėjau parodyti...Jūs taip viską mokate taikliai užfiksuoti 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Na jau, na jau, negirkt jau taip manęs lotuliukas.gif Visoms mums yra ko pasimokyt viena iš kitos - juk tam ir reikalingas šis forumas drinks_cheers.gif ...Aš jau šiandien savo brangiausiąjį spėjau užnervint priekaištais, kad išgėrėm ( vieni du doh.gif ) paskutinį MANO (rašau mano, nes neįsivaizduojat kiek prekybcentrių pravažiavom kol radom - net į galvą nešovė kad šis vynas pardavinėjimas tik graikiško tinklo parduotuvėse doh.gif ) Retsina vyno buteliuką doh.gif doh.gif doh.gif Man jau tiesiog vaidenasi Arunos minėtasis kokteiliukas su sprite lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Brangusis pažadėjo, jei kitais metais iš tikro važiuosim į Turkiją - tai be abejo užsuksim ir į Graikiją lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tikiu juo wub.gif wub.gif wub.gif

Pst. Astrut777, būk gerute, nesikreipk į mane jūs... jau tokia senikė jaučiuos ax.gif
Papildyta:
Na, keliaukim toliau - viena iš gražiausių Corfu salos vietų - Paleokastritsa wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kelias, alyvuogių giraitės ir už širdies griebiantys vaizdeliai keliaujant nuo Paleokastritsos link Korisia ežero wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Visgi Corfu (Kefallonia) labai panaši į Lefkadą - kalnai, vanduo wub.gif Jūsų šeimos pasirinkimas labai buvo puikus wub.gif
Dėl fotoreportažo nutariau, jog geriau jaučiuosi būdama tylia stebėtoja, skaitytoja. O apie Graikiją forume reportažų yra išties nemažai - visi geri, informatyvūs. O tai, kad tik tu (nors ir man norėtųsi sakyti jūs blush2.gif ) viena pastebėjai, jog mano fotoreportažas dingo, tik viena jo pasigedai, reiškia, kad ne tiek jis buvo puikus, naudingas ir informatyvus rolleyes.gif
Dėl vyno tai tikrai jo tik vietiniuose marketuose buvo, nors graikiškų saldumynų buvo ir Lidl'iuose g.gif Visiems lauktuvėms parvežėme ir saldumynų, ir kavo, ir ouz'o (man jis nerealus. Maniau bus neskanus, tai sau nei nepirkome, o paskui kaip nagus graužiau, kai paragavome grįžę verysad.gif ). Gaila, bet niekas iš lauktuvių saviems nepatiko unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 11, 18:14)
...Aš jau šiandien savo brangiausiąjį spėjau užnervint priekaištais, kad išgėrėm ( vieni du doh.gif ) paskutinį MANO (rašau mano, nes neįsivaizduojat kiek prekybcentrių pravažiavom kol radom - net į galvą nešovė kad šis vynas pardavinėjimas tik graikiško tinklo parduotuvėse doh.gif )

... o mes taip pat neseniai atsisveikinome su paskutiniu gėrimu iš Graikijos verysad.gif - tai buvo tik tame Graikijos kampe-Makedonijos, gaminamas vynas "Olympus Nectar".Nors nesu saldžiųjų vynų mėgėja, bet taip buvo gera dar kartą pajusti tą graikišką skonį (šis buteliukas buvo su suvenyriniu šaukštelio formos magnetuku mirksiukas.gif ). Bet dar šiek tiek turiu užsislėpusi graikiško skonio biggrin.gif -man želiniai saldainiai su cukraus pudra buvo thumbup.gif , bet ypatingai skanių dar tris esu išlaikiusi blush2.gif , tai su pistacijomis.Jie pardavinėjami skardinėse dėžutėse po 600 gr., pavadinimas 'Bolero Jelly candy &Nuts", kaina 3.60 Eur. Duty Free parduotuvėje jų taip pat mačiau, kaina buvo tokia pat. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 11 rugsėjo 2011 - 18:44
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 11, 19:43)
man želiniai saldainiai su cukraus pudra buvo  thumbup.gif

thumbup.gif saldumynai išties thumbup.gif Du suvalgai ir apsalęs visai dienai - nebereikia nei šokoladų, nei ledų biggrin.gif Gaila, nes kaip minėjau, artimieji neįvertino Graikiško skonio. Dar dauguma manė, jog želiukai miltuose, kol neparagavo doh.gif Vis dėl to, po tokio neįvertinimo (ir tampėme lagaminuos, ir svorį vežėm ne sau) daugiau lauktuvių nebevežame (dar geriau, pigiau kelionės kainuoja) biggrin.gif

QUOTE(akcent @ 2011 09 11, 18:52)
Visgi Corfu (Kefallonia) labai panaši į Lefkadą - kalnai, vanduo wub.gif Jūsų šeimos pasirinkimas labai buvo puikus wub.gif

Būsiu nusirašius doh.gif Corfu arba Kerkyra. Taisausi pioneer.gif
Man nuo mūsų kelionės Kefallonios krantai iš Lefkados salos akyse tebestovi doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 11, 15:00)
tai Meteorų vienuolynai ir Santorinio sala ax.gif

Kokie mes visi skirtingi - as dazniausiai stengiusi aplenkti populiariasias vietas, arba bent jau atlikti tai kitokiu budu, nei dauguma biggrin.gif as kol kas labiausiai noreciau i Zakynthos pakliuti is visu graikijos salu. Gal klystu, bet va masina labai blush2.gif
O tokiu ramiu papludymiu yra Turkijoje irgi mirksiukas.gif .

QUOTE(akcent @ 2011 09 11, 20:47)
Gaila, nes kaip minėjau, artimieji neįvertino Graikiško skonio.

O man maistas, gerimai ir muzika labiausiai patinka tol, kol buni tuose krastuose, grizus jau efektos toks, kaip bandyti priderinti palme rutu darzelyje biggrin.gif aisku, paciam dar tai kazkiek veikia, nes dar gyvi atsiminimai, kvapai, garsai. O kitiems, kai jokiu asociaciju, tai naturalu, kad ir efekto labai daznai jokio nebuna.
Del fotoreportazo gaila.. Bet tikriausiai buvo motyvu taip pasielgti.
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 09 11, 18:52)

Akcent, ir aš manau, kad visos salos kažkuo panašios - bet... tikrai verta nors vieną jų aplankyt, kad paprasčiausiai pajustum skirtumą tarp... žemyno ir salos smile.gif Manau pati tai akivaizdžiai patyrei - bent jau mums susidarė įspūdis, kad daug Graikijos grožio būtume nepamatę, jei nebūtume užsukę į Corfu (Kerkyros) salą ax.gif
Atsakyti