Įkraunama...
Įkraunama...

Sugrįžimas į pasaką arba automobiliu po Europą '11

Sveikučiai kelionių (ir žinoma KREPŠINIO thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ) fanatikai ir fanatikės lithuania.gif Sveikinu visus su prasidėjusiu rudeniu (ir ką tik pasiekta nuostabia Lietuvos rinktinės pergale prieš turkus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ) ir linkiu... kad kuo greičiau apsisuktų gyvenimo ratas ir vėl ateitų... vasara - pats nuostabiausias automobilinių kelionių laikotarpis thumbup.gif Žiūriu vėl mano paiešką paskelbėt lotuliukas.gif Na niekur aš nepradingau - tuo labiau niekur neišvažiavau lotuliukas.gif Tik trumpam atitrūkau nuo savo nuostabiausio pomėgio kelionių...dirbu vienoj šaunioj Šiaurės Lietuvos aukštojoj mokykloj - tai dabar man pats darbymetis... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 02 rugsėjo 2011 - 21:58
QUOTE(snickers @ 2011 09 02, 22:56)
Niu nors vieną potkę ta pergalės proga. blush2.gif

Na, pažadu šiandien pavakarot - atsakyt į klausimus ir įkelt tikriausiai ne vieną nuotrauką... ax.gif Labai atsiprašau kad taip užsitęsė mano fotoreportažas... nelabai turiu laiko prisėst prie kompiuterio blush2.gif
QUOTE(akcent @ 2011 08 28, 22:58)
būtinai aplankykite alpių kelią, jeigu turėsite galimybę kitos kelionės metu. Vaizdai nuostabūs...

Akcent, didysis Alpių kelias yra mano svajonė wub.gif wub.gif wub.gif Iš visos širdies tikuos, kad šiai svajonei lemta išsipildyt ax.gif
QUOTE(Cobre @ 2011 08 28, 23:00)
Aidluka, gali kempingo nuoroda imesti?

Velika plaža teritorijoj mums patikęs "Tropicana" kempingas
http://www.visit-ulc...negro-10-e-day/

Šiaip važiuojant nuo Ulcino Velika plaža teritorijoj yra du kempingai - "Safari" ir "Tropicana" smile.gif
Buvom užsukę ir į "Safari"... nepatiko ax.gif Kempingas mažutis - tiksliau kempingas - paplūdimio teritorija aptverta tvora , jokio pavėsio, priešais kempingą didžiulis paplūdimys... vaizdas labai panašus kaip ir pačiame Ulcine esančiam paplūdimy - tiesiog žmogus prie žmogaus doh.gif "Tropicana" visai kas kita - palapinėms ir kemperiams skirtos vietos po didžiulėmis pušimis, paplūdimys, esantis prieš kempingą, visiškai tuščias - galima sakyt jame lankos tik kempingo "gyventojai" thumbup.gif Beje, kaina abiejų kempingų vienoda - 10EUR už du suaugusius, palapinę ir ir automobilį, vaikas - plius 3 EUR thumbup.gif
QUOTE(Cobre @ 2011 08 28, 23:00)
O kas link musulmoniu su apdarais, tai negailek tu ju  schmoll.gif  Ja priversti nusirengti, tas pats kas tau pasiulyti tapti nudiste Vilniaus centre, o vyrui pasiulytum su stringais degintis. Na kazkas tokio panasaus. Zodziu jos atrodo graziai, o mes nepadoriai  biggrin.gif Na arba tarkim taip: vaiksto jos su skarelem prisidengusios ir zinok ju vyrams tai daug graziau, nei mes - plikagalves. Tai, kai jos zino, kaip yra graziau, patraukliau ir visaip, kaip geriau vyru akyse, tai jos tu skareliu net ir nusiimti didelio noro neturi, juk patrauklumo dalis iskart dings  biggrin.gif Tiesiog mes bandome jas is savo poziciju vertinti, o tai didele klaida.

Cobre, nustebinai, o man tų musulmonių taip gaila buvo...

Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 03, 00:58)
"Tropicana" visai kas kita - palapinėms ir kemperiams skirtos vietos po didžiulėmis pušimis, paplūdimys, esantis prieš kempingą, visiškai tuščias - galima sakyt jame lankos tik kempingo "gyventojai"  thumbup.gif Beje, kaina abiejų kempingų vienoda - 10EUR už du suaugusius, palapinę ir ir automobilį, vaikas - plius 3 EUR thumbup.gif

Cobre, nustebinai, o man tų musulmonių taip gaila buvo...

O kokios gultu ir skeciu kainos?

Dabar tu mane nustebinai ... unsure.gif Rimtai cia tau naujiena unsure.gif? Man musulmoniskos kulturos tuo ir idomios, kad ten viskas kitaip, nei mes isivaizduojam (butent taip - ne tai , kad mes gyvename kitaip, tai dar nera labai jau kitoniska, bet idomiausia tai, jog tiesiog tam tikros normos pas juos ir pas mus absoliuciai kitaip suvokiamos). Kai pasidomi, tai oi, kaip stereotipai griuna... Zodziu, kaip bebutu, didesne dalis tu skafandriniu moteru papludimiuose gaili musu ir stebisi mumis, taip, kad gailetis ju tikrai, tikrai nereikia biggrin.gif
Atsakyti
15 diena.

Šiandien paliekam Juodkalniją ax.gif Pravažiavę iš kempingo vedančius šunkelius stojam autoplovykloj - nesinori būt murziais blush2.gif Vyras stebis - Lietuvoj dar niekas niekada taip nenuplovė automobilio kaip du broliukai Juodkalnijoj thumbup.gif Apie kainą irgi geriau patylėt... netgi pridėjus tokio pat dydžio arbatpinigius kaip ir ir pats plovimas - kaina nesiekia tos kurią mokėtume Lietuvoj thumbup.gif

user posted image

Žvejų darbo vietos šalia Ulcino primena tik nuotraukose matytas gerokai egzotiškesnes šalis smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Pasienis... Iki pasimatymo nuostabi šalele cray.gif
Nuoširdžiai tikiuos - nugalės nostalgija ir mes vėl čia kada nors sugrįšim... drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
user posted image cray.gif
Pst. Visą laiką rašydama apie Juodkalniją sąmoningai nė žodeliu neužsiminiau apie ... daugumos ten pabuvojusių minimus šiukšlynus ax.gif Kadangi jau du kartus teko lankytis šioj nuostabioj šaly galiu palygint tai ką reko pamatyt prieš tris metus ir ką reko išvyst šįkart ax.gif Nepatikėsit, vaizdas net nelyginamas thumbup.gif Manau praeis dar pora trejetą metelių ir visi užmirš kad kažkada pasakiškos šalies nuostabiose vietose egzistavo tikrų tikriausi savartynai doh.gif Šiuo metu nacionaliniuose parkuose švara ideali thumbup.gif Visur kitur irgi švarinamasi - matėm net skelbimus šalia kelio raginančius nešiukšlinti ir tvarkytis thumbup.gif Prieš tris metus to tikrai nebuvo ax.gif Mano manymu pati nešvariausia vieta Juodkalnijoj šiuo metu yra šalia Skadaro ežero - koks šiukšlynas buvo prieš tris metus tokį ir dabar rastumėt doh.gif Antroj vietoj - senuoju Budvos keliu beveik nusileidus į apačią šalia Kotoro esantys krūmynai ... paversti tiesiog savartynu doh.gif O visa kita - nesulyginamai pasikeitę į gerąją pusę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 03 rugsėjo 2011 - 00:31
Paplūdimiai irgi tvarkingi - galiu net parodyt kaip šiukšlės Velika Plaža teritorijoj surenkamos kiekvieną vakarą smile.gif

user posted image

QUOTE(Cobre @ 2011 09 03, 00:41)
O kokios gultu ir skeciu kainos?

Na gultų kainų net nežinau- neteko jais naudotis ax.gif Visa paplūdimio teritorija besidriekianti priešais kempingą buvo visiškai tuščia - tai kempingo gyventojai (tame tarpe ir mes) ten nešės savo skėčius ir čiužinius smile.gif Jeigu norėtume gultų tektų paeiti truputį į šoną - į Tropikaną paplūdimį - jis matosi mano nuotraukose smile.gif
QUOTE(Cobre @ 2011 09 03, 00:41)
Dabar tu mane nustebinai ...  unsure.gif  Rimtai cia tau naujiena  unsure.gif?  Man musulmoniskos kulturos tuo ir idomios, kad ten viskas kitaip, nei mes isivaizduojam (butent taip - ne tai , kad mes gyvename kitaip, tai dar nera labai jau kitoniska, bet idomiausia tai, jog tiesiog tam tikros normos pas juos ir pas mus absoliuciai kitaip suvokiamos). Kai pasidomi, tai oi, kaip stereotipai griuna... Zodziu, kaip bebutu, didesne dalis tu skafandriniu moteru papludimiuose gaili musu ir stebisi mumis, taip, kad gailetis ju tikrai, tikrai nereikia  biggrin.gif

Cobre, labai gėda, bet tikrai nebuvau pasidomėjus musulmoniškais papročiais blush2.gif Pirmą kartą teko lankyt musulmoniškas šalis ax.gif Dabar tu man atvėrei akis... Kad žinotum kaip man gaila buvo tos paplūdimy matytos juodos moters, net neįsivaizduoji kaip norėjos kibt į atlapus jos vyreliui...už tokią diskriminaciją - viena kartu esanti moteris pusplikė kaip ir mes visos - o žmona visa juoda kaip varnas... blush2.gif

Atsakyti
Na, o dabar keliaukim į tokią savotišką šalį... Albaniją smile.gif
Gal pradėkim nuo pradžių – nežinau kas man atsitiko, bet planuojant kelionę į Juodkalniją, žūtbūt panorau nuvažiuot ir į Albaniją – vyrui ši idėja irgi patiko thumbup.gif Pradėjau ieškot informacijos... Kad žinotumėt kokiais apstulbusiais žvilgsniais mane palydėdavo pardavėjos knygynuose kai paklausdavau ar neturi Albanijos žemėlapio doh.gif Niekaip nesuprasdavo kam man tas žemėlapis... Nagi važiuosim į Albaniją... automobiliu bigsmile.gif Kaip supratau - daug kas laikė mus savižudžiais savo noru išsiruošusiais vos ne mirčiai į nasrus ax.gif
... Neseniai vėl užėjom į vieną dažnai lankytą knygyną... pardavėja skersom žiūrėjo žiūrėjo, neiškentus priėjo ir paklausė... buvot... g.gif Buvom, grįžom... dabar ieškom...Turkijos žemėlapio... ax.gif Vėl apstulbimas... bigsmile.gif Gerai kad nepasiuntė kur nors toliau.. o tik bepročiais išvadino... lotuliukas.gif

Albanijos žemėlapio taip ir nepavyko rasti - kaip nesmagu buvo planuoti kelionę prieš akis neturint įprastojo kelionės draugo ax.gif Teko naudotis interaktyviuoju smile.gif

http://wikimapia.org...o...amp;l=0&m=b

Keli puslapiai, kuriuose teko ieškot informacijos apie Albaniją smile.gif

http://albania.shqip...ne/kid/151.html

http://www.akt.gov.a...ndex.php?lang=2

http://www.albaniantourism.com/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 03 rugsėjo 2011 - 10:53
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 03, 02:04)
kaip norėjos kibt į atlapus jos vyreliui...už tokią diskriminaciją - viena kartu esanti moteris pusplikė kaip ir mes visos - o žmona visa juoda kaip varnas...  blush2.gif

man taip buvo kaip pamaciau pirma kart musulmone alia valgancia t.y. kisancia uz skraistes maista.. bo veidas uzdengtas..bet.. moderneja ir musulmonu pasaulis..

mano mociute pasakojo, kad senelis reikalaudavo jai skara nesiot.. tai ta tik iseina is namu ..uzeina ant kalnelio ir skara nuo galvos... o kiek gi cia praejo nuo to laiko.. 50 metu.. viskas dar keisis smile.gif

is esmes man musulmonu krastai tai labai patinka smile.gif tada labai lauku ispudziu is albanijos... irgi noreciau kitamet uzsukt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gato negro: 03 rugsėjo 2011 - 10:58
Na, mes jau Albanijoj smile.gif Širdis truputį neramiai daužos - kaži kaip čia mums seksis g.gif Esu tiek negatyvios informacijos prisikaičius - keliai prasti, šiukšlynai didžiuliai, žmonės baisūs... Gal šie mitai nepasitvirtins smile.gif

Pirmas įspūdis įvažiavus į šalį visai neblogas smile.gif

user posted image

user posted image

Šalia sienos yra Shkoder miestas - vyrui sakau kištelkim nosį ten - kaži kokios vairavimo sąlygos smile.gif Ir koks pirmas įspūdis susidarė - Albanija, šalis kurioje, beveik nėra ... šviesoforų ax.gif Gatvėse eismas tiesiog chaotiškas, jei labai reikia - gali ir prieš eismą pavažiuot... ax.gif Pravažiavom beveik 500 km - mūsų kelyje pasitaikė vos vienas vienintelis šviesoforas ax.gif Matyt toj vietoj jis tikrai buvo būtinas... Visur kitur – važiavimas be taisyklių – kas pirmesnis tas gudresnis smile.gif Stebėjaus savo brangiausiuoju – tiesiog buvau apakus kaip greitai jis perprato Albanijos vairavimo ypatumus thumbup.gif ...Po poros sustojimų didžiulėse sankryžose jis niekuo nesiskyrė nuo vietinių Albanų drinks_cheers.gif O kai dar pradėjo lenkt mersiukus (buvau prisiskaičius kad nesvarbu kokio senumo mersą vairuoji – Albanijoj tu esi dievas – visas kelias tavo biggrin.gif )... jam mojavo net tie patys nustebę ir akivaizdžiai sutrikę ne tik mersiukų vairuotojai bet ir keleiviai lotuliukas.gif Įtariu galvojo - ką čia tie iš neaiškios šalies sau leidžia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Akivaizdžiai jautėm kaip mūsų mašinos numeriai tikrai sudomindavo ne vieną - tikriausiai egzotiškai vietiniams atrodėm bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
Mūsų planas aplankyti visą Albanijos pakrantę smile.gif Nuo Skhoderio sukam link Durres smile.gif Ši kelio atkarpa nuobodoka - kažko ypatingo tikrai neteko išvyst smile.gif Tiesa, keliuose teko sutikt labai daug įvairiausių mersedesų bigsmile.gif Kiek teko skaityt – mersedesas Albanijoj yra labai mėgiamas dėl to, kad ten labai prasti keliai... ax.gif Taip galvojau išvykdama... Deja, teko nusivilt gerąja pasme - keliai ten tikrai niekuo nesiskiria nuo ES kelių... Aišku, greitkelių galbūt ir nėra – bet, bent jau per visą Albanijos pakrantę besitęsiantis kelias tikrai yra idealus thumbup.gif
Mes judam link Durres - gaila, bet dėl netikėtai pasikeitusių kelionės planų - noro aplankyt ir Atėnus - labiausiai nukentėjo Albanija ax.gif Iš savo kelionės maršruto teko išmest porą man atrodo labai mielų lankytinų objektų ax.gif Vienas iš jų - netoli sostinės Tiranos esantis senovinis Kruje miestelis... tikrai labai smagu būtų buvę po jį pasivaikščiot smile.gif Jei kas važiuosit manau įtraukit jį į savo planus - bent jau matytos nuotraukos mane buvo sužavėjusios wub.gif

http://www.google.lt...l0l0l0l0l0ll0l0

Su skaudančia širdim pravažiuojam posūkį į Kruje - ir važiuojam toliau link pajūrio ax.gif Prieš akis išnyra pirmieji Durres pastatai smile.gif Nustebina... tvarka ir namų spalvingumas smile.gif

user posted image

Sustojam prie didžiulio prekybcentrio smile.gif

user posted image

Užeinam į vidų ir pasijaučiam... tiesiog nejaukiai ax.gif Visas prekybcentris tiesiog tviska prabanga, visur vos ne marmuras (o galbūt iš tikro marmuras g.gif ), žmonės išsipuošę... o mes su savo pliažinėm tapkutėm ir šortukais ne kaip tikrai ne kaip ten atrodėm blush2.gif Greitai nusiperkam ko reikia ir keliaujam toliau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Trumpai pasivaikščiojam po Durres miestą - keletas vaizdelių smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Karštis beprotiškas, važiuojam toliau - netrukus turėtume pamatyt (bent jau aš taip įsivaizduoju) labai gražią Albanijos dalį wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 03 rugsėjo 2011 - 13:06
Traukiam nuo Durres link Vlores smile.gif Važiuojant apima toks jausmas kad visi namai pakelėse ką tik pastatyti... Pirmuosius spalvingus namus pamatėm Durres, o dabar jų visur pilna smile.gif Matos kad šaly intensyviai vyksta statybos thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pamačius šį vaizdelį - jau vaizdžiai įsivaizduoju ką turėjo galvoj visi rašantys, kad Albanija visa paskendus šiukšlynuose... Tikiu, kad prieš kelis metus važiuojant šiuo keliu galima buvo išvysti ne naujuosius pastatus, o... tikrų tikriausius savartynus ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Pagaliau pasiekiam Vlore thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Stojam paplūdimy nusiplauti nuovargio dulkių - netrukus išvysim tikriausiai pačią gražiausią Albanijos dalį wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sarlatane77 @ 2011 09 03, 14:24)
... kaip suprantu ruošiatės važiuot kitais metais į Turkiją bigsmile.gif , reiks kažkaip su jumis bendradarbiaut dėl info biggrin.gif , dar ne galutinai nuspresta, nes norų įvairiausių ( skyriau 2 mėn mintims susigulėt ko noriu) galvojam važiuot Stambulas-Izmiras- Marmaris- Pamukalė , važiuojančių savo auto nedaug tai labai mažai info randu unsure.gif

Sarlatane77, žinoma kad bendradarbiausim (aišku, jeigu planai nepasikeis ax.gif ) drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kol kas aš kelionės planavimo dar nepradėjau – reikia kaip nors pabaigt šį fotoreportažą – visus jau beveik nervint pradėjau su savo labai lėtom rašymo apsukom blush2.gif Iš tikro aš dar nesu tikra kad kitais metais vyksim būtent į Turkiją ax.gif Mano svajonėse trys kelionės, kurių kiekviena turėtų trukti po mėnesį ax.gif Viena iš jų - Rumunija - Bulgarija - Turkija- šiuo metu tikrai laimi mano svajonių kelionių konkurencinę kovą lotuliukas.gif Kur iš tikro išvyksim - laikas parodys ax.gif Šiaip aš jau keli metai kaip kliedžiu apie kelionę į Turkiją automobiliu... Informacijos iš važiavusių automobiliu nelabai įmanoma rasti, kiek suprantu, jei kas ir važiuoja - tai apsiriboja tik Stambulu... ax.gif O aš norėčiau net Kapadokiją pasiekt... Tiesa, galiu pasakyt kodėl būtent dabar suintensyvėjo mano svajonės apie Turkiją bigsmile.gif Šiais metais grįždami iš kelionės Serbijoj, Vengrijoj matėm labai daug turkų važiuojančių namo į Vokietiją smile.gif Pagalvojau - juk jie tikriausiai ir iš Turkijos gilumos važiuoja – tai... ko gi mes negalim ten nuvažiuot lotuliukas.gif Na ir kas kad informacijos nelabai įmanoma rast – manau, jei pavyks nusipirkti gerą žemėlapį - neturėtų kilti problemų sudarinėjant maršrutą ir važiuojant thumbup.gif ...O eismo sąlygos, kaip teisingai Astra777 pastebėjo, ir kiek teko iš kitų ten pabuvojusių (aišku, ne savo automobiliu ax.gif ) girdėti, ten turėtų būt sudėtingos ir truputį nenuspėjamos ax.gif Na, betgi galima prie to kaip nors prisitaikyti...
Atsakyti
Nuo Vlores pajūrio keliu važiuojam link mano svajonės - Llogara nacionalinio parko wub.gif

user posted image

Vėl prieš akis kalnų virtinės smile.gif Man kalnai Albanijoj kažkokie kitokie nei prieš tai visi matytieji pasirodė ... tokie pūkiniai minkštučiai ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti