Susidomėjau ir aš šiuo reportažu:pasakojimas, vaizdai fantastiški.Labai kokybiškos nuotraukos.Mes su vyru kitais metais taip pat planuojame vykti panašiu maršrutu tik trumpesniu iki Juodkalnijos.Šiemet labai sužavėjome Makedonija, tad planuojame ten taip pat sugrįžti.Na ir Graikijos kampelį aplankėme, tiksliau ten ilsėjomės, keliavome mažai.Tik gaila, kad foto stengiausi daugiausia daryti su mūsų šeima, tai daug negaliu įkelti.Gal paruošiu ir aš savo trumpą reportažėlį.
O kol kas lauksiu ir aš viso aprašymo ir pasisemsiu gal idėjų savo kitos vasaros kelionei.
Klementyna, Spyglele, juk niekas ir nesako kad Paklenicos neverta lankyti ir nėra ką ten pamatyti Atkreipkit dėmesį į vieną sakinį... jis adresuotas būtent mano šeimai...
Tikrai mes esam truputį tinginiukai ir nesistengiam kelionės apkraut dideliais laipiojimais Manau mums pasivažinėjimas kalnų keliukais per didžiulį karštį (beveik plius 40) šiuo kart buvo labiau priimtinas nei kelionė pėsčiomis po Paklenicos NP Be to, jau planuodama kelionę buvau numačius kad po kalnus kopinėsim Durmitore Juodkalnijoj...
QUOTE(Miss K @ 2011 08 20, 19:23)
Tiesa, dėl Paklenicos NP Kroatijoje - esu jame buvusi, tai tikrai laipiotojų uolomis rojus, tačiau jei nepriklausote jų būriui, tikrai nieko nepraradote jo neaplankę.
Tikrai mes esam truputį tinginiukai ir nesistengiam kelionės apkraut dideliais laipiojimais Manau mums pasivažinėjimas kalnų keliukais per didžiulį karštį (beveik plius 40) šiuo kart buvo labiau priimtinas nei kelionė pėsčiomis po Paklenicos NP Be to, jau planuodama kelionę buvau numačius kad po kalnus kopinėsim Durmitore Juodkalnijoj...
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 22, 19:02)
Susidomėjau ir aš šiuo reportažu:pasakojimas, vaizdai fantastiški.Labai kokybiškos nuotraukos.Mes su vyru kitais metais taip pat planuojame vykti panašiu maršrutu tik trumpesniu iki Juodkalnijos.Šiemet labai sužavėjome Makedonija, tad planuojame ten taip pat sugrįžti...
Astra777, džiaugiuos kad fotoportažas sudomino Į Juodkalniją tikrai verta važiuot - be galo graži šalis ...O Makedonija ir mus sužavėjo...tikrai tikėjaus daug mažiau įspūdžių nei iš tikro teko patirti
Papildyta:
Na, diena tęsiasi - dabar pasivaikščiokim po Budvą - tiksliau po jos senamiestį
Papildyta:
Bastomės po Budvos Citadelę
http://www.imobilia....dela_budva.html
Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2011 08 22, 19:45)
Astra777, džiaugiuos kad fotoportažas sudomino Į Juodkalniją tikrai verta važiuot - be galo graži šalis ...O Makedonija ir mus sužavėjo...tikrai tikėjaus daug mažiau įspūdžių nei iš tikro teko patirti
Na taip mes po to taip gailėjomės, kad tik vieną nakvynę buvome užsisakę, o ilgiau negalėjome vyro atostogos baiginėjosi. Tiesa, buvome apsistoję Ohrido ežero apylinkėse, tačiau pravažiuojant pamatėme daug, nes įvažiavę nuo Serbijos judėjome į Graikiją, o po to grįžome visai per kitą pusę-vienu žodžiu ratu. Tik vietoje išsiaiškinome kiek ten visko aplinkui galima aplankyti, ne tik Ohrido miestą, bet ir vienuolynus, muziejų ant vandens ir kt.
Budvos Citadelėj saugoma didžiulė senų knygų ir žemėlapių kolekcija
Vaikščiojam jaukiomis Budvos gatvelėmis
Užsukam į kepyklėlę skaniųjų Juodkalnijos kepinukų
Pakrantėje puikuojas prabangios jachtos
...Dar kelios akimirkos ir atsisveikinam su Budva
Užsukam į kepyklėlę skaniųjų Juodkalnijos kepinukų
Pakrantėje puikuojas prabangios jachtos
...Dar kelios akimirkos ir atsisveikinam su Budva
QUOTE(Cobre @ 2011 08 09, 11:09)
Mes pernai trumpam buvome nuskride i Italija ir su nuomota masina pasivezinom. Grazu ir net labai grazu. Bet tiesiog man ten tas grozis tarsi dirbtinis, islaizytas. O Juodkalnija naturali, tokia, kokia dievulis sukure (ir kokia zmones apsiukslino ) Bet ne visiems tai gali patikti, kiekvieno juk supratimas apie grozi yra kitoks.
Na ir Italiją , ir Prancūzijos Rivjerą tikrai verta pamatyti, tačiau aš pritariu- man kas tikra yra daug nuostabiau ir traukia labiau. Manau reikia stengtis pamatyti šias šalis greičiau-kol turistai mažiau takus numynę, o gyventojai nepradėję viso to kultūrinti.Prancūzijos Rivjera tokia pati bus dar dešimt metų ir daugiau, o čia jau daug kas gali ir pasikeisti.
papasakokit man kaip ne patyrusiai kempinginio gyvenimo truputi apie maisto gamyba balkanuose .. jus vezates dujine vyrykle? ir jei taip ar ja galima daudotis pvz.. vaziuoji kalnuos pamatai nuostabia vieta sedi, gamini ir pietauji.. ar visdelto .. nacionalianiai parkai.. negalima ..
( beje, del Rumunijos.. neapsiribokit Transilvanija.. Muramures turi savo sarmo.. tokiu Rumsiskiu as daugiau niekur nemaciau )
( beje, del Rumunijos.. neapsiribokit Transilvanija.. Muramures turi savo sarmo.. tokiu Rumsiskiu as daugiau niekur nemaciau )
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 22, 22:44)
Manau reikia stengtis pamatyti šias šalis greičiau-kol turistai mažiau takus numynę, o gyventojai nepradėję viso to kultūrinti.Prancūzijos Rivjera tokia pati bus dar dešimt metų ir daugiau, o čia jau daug kas gali ir pasikeisti.
Oho, man nezinant kazkas mane klonavo Siaip jau zodis zodin mano mintys, kurias as vis kartoju Bet siaip tai cia jau kiekvienam savo, tai kas mums zavu, kitiems siauba kelia
QUOTE(Gato negro @ 2011 08 22, 23:29)
papasakokit man kaip ne patyrusiai kempinginio gyvenimo truputi apie maisto gamyba balkanuose .. jus vezates dujine vyrykle? ir jei taip ar ja galima daudotis pvz.. vaziuoji kalnuos pamatai nuostabia vieta sedi, gamini ir pietauji..
Gal neverta gamintis net Ten juk yra visokiu kepykleliu, mesiniu, prisiperki ir valgai. Kita vertus, as uz tai, jog kuo daugiau valgyti vietines virtuves patiekalu kavinukese - maistas geras, skanus, o ir proga pabendrauti . Mane net pora kartu i virtuve kvietese skirtingose kavinese, tai apziurejau kas ir kaip, vis savotiska patirtis.
Siaip tai Juodkalnijoje gamta ir keliai tokie, kad visa tai igyvendinti kazkaip mazai galimybiu manyciau, nors aisku, kas nori, tas randa Asmeniskai as ziauriai bijau gyvaciu, tai vien todel mazai kur tai daryti galeciau Ana karta kazkaip nesuvokiau, kad ju ten pakankamai yra, nors ir maciau. Bet dabar jau net palapineje nebemiegociau ir net pirmam aukste nesutikciau gyventi, nes baimes akys labai dideles patapo Rusai savo forume gyvates pastoviai mini, tai dabar jau ir as "protinga"
O, kad jau apie gyvates uzsiminiau, tai dar toks idomus pletkas. Kadangi gyvaciu ten tikrai yra, tai pasakoja, kad vietiniai kartais nesa pieno laukan, kad padara, vardu blavoras i savo teritorija privilioti. Nes mat blavorai yra gyvaciu rijikai. Kai kur sako tuos padarelius net laiko namuose, kaip namini gyvi, kad nuo gyvaciu saugotu (kazkur nuskaiciau, kad Juodkalnijoje palei Albanija tai praktikuojama lyg ir). Tas padaras aisku geris nesvietiskas butu, nes naudingas baisiai, tik asmeniskai man tai jis dar baisiau uz gyvate atrodo
http://static.panora...al/20805133.jpg
QUOTE(Sarlatane77 @ 2011 08 23, 09:53)
nu jomajo , va ir susigadino visos svajonės. jei pamatyčiau gyvatę atostogos būtų baigtos O čia pajūrio kurortuose pas žmones kiemuose taip ar kalnuose?
o kroatijoj irgi tas pats?
o kroatijoj irgi tas pats?
QUOTE(Aruna @ 2011 08 23, 09:54)
Bet tykiai, tykiai nuėjo nuo jų toliau, tuo ir baigėsi
O kur jų nėra- Kryme, tai iš viso dyydelę matėm . Net ir pas mus miškuose rudenį šildosi ant saulutės , gražuolės
O kur jų nėra- Kryme, tai iš viso dyydelę matėm . Net ir pas mus miškuose rudenį šildosi ant saulutės , gražuolės
Sarlatane, Aruna teisingai sako - o kur ju nera? Pietines salys vistik, tai arba ju visai atsisakai, arba susitaikai su tuo, kad po bruzgynus nesimali, kad ir kaip rupi, kur nereikia negulineji ir ant gyvaciu nelaipioji Tarkime as Turkijoje toki jauku maziuka amfiteatra apziurinejau. Zmoniu nerasta, as viena, o ten tokie grazus gultai puikiai islike VIP personom pirmoje eileje Na taip magejo atsigulti ant ju. Tik va ten tokie dar plysiai buvo, kur tie gultai jungesi, tai vistik neisdrisau, gyvates ir skorpionai susivaideno. Pasedejau tik ten, kur saugiau man atrode O stai jau kitame antikiniame mieste nesusilaikiau ir vakarejant atsiguliau ant ploksciu sugriuvusioj sventykloj. Nieko neatsitiko, bet vistik bariau save, juk ne as viena ten galejau gulineti ant silto marmuro Na, bet cia mano asmenines baimes gal
O jei rimtai, tai i palapine neisliauztu, juk uztraukta, bet va i jos prieangi, tarp daiktu visai galejo kokia susiraityti, nes joms juk sleptis reikia, kai issigasta. As kai Buljaricoje ja maciau, tai ji per kelia sliauze, merginos pirmiau ejo, tai issigandusi viena ismete savo rankine ant zemes, o gyvete is isgascio puole irgi sleptis... rankine buvo artimiausias tamsus prieglobstis Purte jos ja is ten O einant, tai jos paprastai nusliauzia nuo takeliu. O Skadaro ezere ju yra, tai sako jei jos vandenyje, tai irgi sprunka nuo zmogaus, bet jei netycia bus kokia i dugna isiraususi, tai jau uzlipus ikasti gali. Tai gal geriau nesimaudyti ten
QUOTE(Cobre @ 2011 08 23, 10:35)
Sarlatane, Aruna teisingai sako - o kur ju nera? Pietines salys vistik, O Skadaro ezere ju yra, tai sako jei jos vandenyje, tai irgi sprunka nuo zmogaus, bet jei netycia bus kokia i dugna isiraususi, tai jau uzlipus ikasti gali. Tai gal geriau nesimaudyti ten
Baikit jau baikit, gyvatės žmonių nepuola, ir jų neėda Pačios mirtinai jų bijo, nebent užlipsi tiesiai ant jos ir jei užerzinsi irgi įspėja, o ne puola gelti.
Škoderio ežere matėm plaukiant, bet jos greit perplaukia ir metasi į meldynus, o jei plaukioji atviroj vietoj, tai nieko ten nėra.
QUOTE(jolanda.baka @ 2011 08 23, 14:49)
gal ieskot nemokejom ar ziurejom, ne ten kur reikia , grazus zmones tie juodkalnieciai
nemokejai yra ten ju ir tikrai daugiau nei pas mus, cia tai faktas (negadink man grazaus pasakojimo, taip stengiausi )
Grazus, tas tai taip. Apie grazius zmones Juodkalnijoje buvau radusi labai faina rusiukes pasakojima, cia jo istrauka:
Мужчины могут пропустить этот раздел, а девушкам читать обязательно!!!
Вообще, за границей всегда можно отличить русских или украинских девушек от местного населения. Мы немного самоуверенны, так как ощущаем свое превосходство: мы просто более красивы, чего уж скромничать. В Montenegro нас тоже легко отличить от аборигенов. Мы растеряны. Мы не ожидали такого. Местное население очень красиво. Очень. Я даже больше восхищалась девушками. Все абсолютно стройные, с красивыми чертами лица, у девушек длинные волосы. Толстых людей нет вообще! У них просто смешались славяне и итальянцы в крови, и поэтому получился потрясающий коктейль. Мужчины как Боги. И по поведению тоже. Например, в машине едут два парня, а мимо идет красивая девушка. Даже головы не повернут!!! И так поступает большинство. Мужчины упиваются своей красотой. Они очень любят вечером гулять по городу, сидеть в кафе и есть огромные десерты со сливками. Загадка И всё-таки девушки на меня произвели неизгладимое впечатление. Просто испытываешь эстетическое удовольствие.
Kadangi pati negalejau atsigereti nakti Budvoje ziuredama i pasipuosusias ilgakojes ilgaplaukes, o vyrai iki siol irgi negali pamirsti sio vaizdo, tai skaiciau ir sypsojausi - pasakojimas i 10tuka tiesiai pataike
Aidluka, sorry uz blevyzgas, cia taip laika skaidrinam kol pratesimo laukiam