Įkraunama...
Įkraunama...

Viryklės ir orkaitės - 4

QUOTE(Lusinda @ 2012 04 05, 08:28)
Mes turime Jūsų mnėtą AEG, veikia nepriekaištingai, man svarbūs kriterijai buvo gamintojas-Vokietija ir pirolizė. Tas sensorinis valdymas netiko mums, nes orkaitė stovi vienoje eilėje su spintelėmis, ant grindų ir pasilenkus programuoti, nustatinėti nebūtų patogu. Jei orkaitė pas jus stovės aukščiau, gal ir potogu, AEG turi  teleskopinius bėgelius, man užtenka ir vieno komplekto. O pats AEG  dizainas man labai gražus asmeniškai ir kaina nesikandžioja, mokėjome 1550

Ačiū, tai gal ties šita ir apsistosim, bet dar pasiblaškysiu truputuką gal dar kas ką patars.
Iš kurios jūs internetinės parduotuvės dažniausiai perkat buitinę techniką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 05 balandžio 2012 - 11:49
QUOTE(speedy @ 2012 04 04, 11:45)
Ne laipsniuose esmė, svarbu ir orkaitės efektyvumas.
Ir apskritai, apie jūsų instaliacijos būklę žinant "vienas elektrikas sakė" lygio informaciją, sunku ką nors konkretaus pasakyti.
Jūs parašykite kokio skerspjūvio laidai ateina, kokios jie medžiagos?

pas mus į rozetes ateina 2mm skersmens storio aliuminiai laidai. Kaip suprantu, toks laidas "atlaiko"apie 2kW srovę. o skaitant apie orkaites visų galingumas sukasi apie 3kW, o įjungus pirolizę turbūt reiktų suprasti, kad visu galingumu orkaitė ir veikia? g.gif tai reiškia, kad užsidegsim įjungę vien orkaitę, jau nekalbant apie virdulį, indaplovę ar skalbimo mašiną? g.gif

QUOTE(Upokšnis @ 2012 04 04, 15:18)
O Jums skirtumo nėra, kur 3 kw (standartas senos statybos butuose) ir 7 kw (butuose, kur nėra dujų)  g.gif Sujungti orkaitės, indaplovės ir skalbyklės vienu metu nelabai pavyks  biggrin.gif
Taip, kilovatus didinom senos statybos bute. Saugiklio nebeišmušinėja  biggrin.gif

o kiek jums kainavo laidus pasikeist? ax.gif kaip suprantu, nuo rūsio iki skydinės laidus keitė elektros tinklai ir jums mokėt nereikėjo?

o teisingai galvoju, kad jei laidai per silpni, tai gali ne tik saugiklius išmušt, bet ir gaisras kilt? blink.gif
Atsakyti
Nelabai žinau ką padarė, bet kažkokius tai laidus naujai tiesė į virtuvę. Būna, kad vienu metu veikia džiovyklė, skalbyklė ir indaplovė (arba orkaitė), dar telikas. Ir nieko. Sudėjo kažkokius atskirus automatukus. Nežinau kas būtų, jei dar įjungčiau kartu ir indaplovę. Šiaip labai retai kada praktikuoju, kad kartu veiktų indaplovė ir orkaitė. Bet jei būna likę nedaug laiko, tai sujungiu abi kartu.
Pas mus gretimam name kažkas buvo pasijungę elektrinę viryklę, tai įvyko didelė elektros avarija, sugedo daugelio žmonių buitinė technika.
Bet manau, kad turėtų jau kažkokių priemonių imtis ir patys elektros tinklai. Nes šiais laikais tiek daug buitinės technikos, o laidai pritaikyti tarybinių laikų. Juk retai kuriam bute nėra el. orkaitės, skalbyklės. Aš kai pagalvoju vien pas mus: džiovyklė, skalbimo mašina, indaplovė, el. orkaitė, 2 šaldytuvai ir t.t. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimma_ma @ 2012 04 05, 15:52)
pas mus į rozetes ateina 2mm skersmens storio aliuminiai laidai. Kaip suprantu, toks laidas "atlaiko"apie 2kW srovę.

Na taip, tokiam laidui nominali srovė apie 5A. Tai būtų apie 2 KW prietaiso galingumas. trumpalaikė apkrova galima kiek didesnė, bet jei sienos medinės, geriau tuo nepiknaudžiauti. Pakeitus laidus į vario (tokio pat storio), apkrova padidėtų 2 kartus. Pas mane ant tokio laido "kabo" skalbyklė ir džiovyklė.
Atsakyti
QUOTE(redukee @ 2012 04 05, 07:48)
eoc 66800x

mes pirkom is cia ir netaike pristatymo mokescio smile.gif

O, cia dar pigiau thumbup.gif Kiek jums kainavo ir kokie jusu atsuiliepimai apie sia orkaite? Pasidalinkite, jei naudojate ja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Birma @ 2012 04 05, 16:21)
O, cia dar pigiau thumbup.gif Kiek jums kainavo ir kokie jusu atsuiliepimai apie sia orkaite? Pasidalinkite, jei naudojate ja ax.gif

mes ir pirkom is tos svetaines,tai ir kainavo tiek kiek nurodyta,taip pat pirkom dujine kaitlente ir atvezimo mokescio netaike smile.gif siaip dar nenaudoju jos,nes virtuvinis dar gaminamas,tad stovi sudeta visa buitine technika kamputyje ir laukia sumontavimo biggrin.gif labai nekantrauju isbandyt orkaite bigsmile.gif , tikiuosi ji patenkins mano lukenscius ir neteks nusivilti pasirinkimu g.gif
Atsakyti
Sakykite, o yra orkaiciu su kepimo laiko atidejimo funkcija? g.gif
Atsakyti
Sveiki,
ruošiamės pirkti naują buitinę techniką į naują virtuvę, perskaičiau temutę ir visai galva apsisuko lotuliukas.gif .
Pas mene visą laiką buvo dujinė, o dabar name dujų nebus viską reikia ekeltrinių.
Orkaitę kaip ir išsirinkau AEG BP 5013021M, man reikia kad, būtų didelė talpa ir pirolizė.
Bet va su kaitlente, tai galvos skausmas doh.gif . Nieko aš nesuprantu ką rinkti indukcinę ar ne indukcinę, kokie kurios privalumai, kokie skirtumai, į ką atkreipti dėmesį?
PATARKIT PRAŠAU help.gif
Atsakyti
QUOTE(rimma_ma @ 2012 04 05, 14:52)

Tiksliai nepasakysiu, kiek kainavo, nes piniginius reikalus palikau vyrui biggrin.gif Berods į 3000 tilpom g.gif Bet kartu keitėm visus laidus, darėm naujas rozetes, keitėm jungiklių vietas.
QUOTE(adatiene @ 2012 04 10, 15:32)
Sveiki,
ruošiamės pirkti naują buitinę techniką į naują virtuvę, perskaičiau temutę ir visai galva apsisuko lotuliukas.gif .
Pas mene visą laiką buvo dujinė, o dabar name dujų nebus viską reikia ekeltrinių.
Orkaitę kaip ir išsirinkau AEG BP 5013021M, man reikia kad, būtų didelė talpa ir pirolizė.
Bet va su kaitlente, tai galvos skausmas doh.gif . Nieko aš nesuprantu ką rinkti indukcinę ar ne indukcinę, kokie kurios privalumai, kokie skirtumai, į ką atkreipti dėmesį?
PATARKIT PRAŠAU help.gif

Tik indukcinę thumbup.gif Elektros sąnaudos mažesnės, kaitina tik puodą, o ne kaitlentės plotą, kuriame pastatytas puodas. Jei išbėgo - iškart galima nuvalyti, o nelaukti, kol kaitlentė atvės.
QUOTE(Birma @ 2012 04 08, 13:32)

Atidėjimo, kaip indaplovė ar skalbimo mašina lyg ir nėra. Bet Electolux ir AEG kaikurios orkaitės turi fukciją SET&GO mirksiukas.gif
Funkcija SET+GO leidžia nustatyti bet kurią orkaitės funkciją (arba programą) ir panaudoti
ją vėliau vienu jutiklinio lauko paspaudimu.

Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 04 10, 17:36)

Atidėjimo, kaip indaplovė ar skalbimo mašina lyg ir nėra. Bet Electolux ir AEG kaikurios orkaitės turi fukciją SET&GO  mirksiukas.gif
Funkcija SET+GO leidžia nustatyti bet kurią orkaitės funkciją (arba programą) ir panaudoti
ją vėliau vienu jutiklinio lauko paspaudimu.

Ech, ne tas... schmoll.gif As galvoju, kad iseini i darba ir nustatai, kad isijungtu konkreciu laiku pries tau griztant. Grizti, o tau jau patiekalas iskeptas, nebereikia laiko gaisti ir laukti, kol iskeps. thumbup.gif Kazkaip buvau isitikinus, kad tokia funkcija egzistuoja, bet kai pradejau googlinti, nerandu. Matyt, ner is tikruju laiko atidejimo orkaitese verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birma: 11 balandžio 2012 - 09:52
QUOTE(Birma @ 2012 04 08, 14:32)

Yra.
Daugumoje modeliu.
Papildyta:
QUOTE(Birma @ 2012 04 11, 11:52)
Ech, ne tas... schmoll.gif As galvoju, kad iseini i darba ir nustatai, kad isijungtu konkreciu laiku pries tau griztant. Grizti, o tau jau patiekalas iskeptas, nebereikia laiko gaisti ir laukti, kol iskeps. thumbup.gif 

Taip ir būna, tik nustatai, kada turi būti iškepta ir kiek laiko kepti (namie taip darome).
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2012 04 11, 08:20)
Yra.
Daugumoje modeliu.
Papildyta:

Taip ir būna, tik nustatai, kada turi būti iškepta ir kiek laiko kepti (namie taip darome).

Taip irgi tiktu.Tai juk tas pats, jei pati zino, kada jai pradeti kepti pagal nustatytus is anksto parametrus. Kokie modeliai is Electrolux ar AEG turi tokia funkcija?
Gal ir dauguma turi sia f-ja, bet prie specifikaciju neraso, nerandu schmoll.gif
Atsakyti