Įkraunama...
Įkraunama...

Viryklės ir orkaitės - 4

QUOTE(Aviva @ 2012 03 15, 23:08)
O man, iškilo problėmėlė,ką isirengti virtuvėje ar dujinę viryklę ar elektrinę kaitlentę ar indukcine kaitlente.
Tas kas turi dujinę viryklę sako,kad ant jos gamintas maistas yra skanesnis,greičiau išverda,pigiau kainuoja.
Tas kas turi elektrinę kaitlentę sako,kad labai lengva ją valyti,kad puodai neprikepa,nuo isbegusio maisto.
Gal kas turit kokių pastebėjimų,pasidalinkite prašau. Niekaip neapsisprendziu  g.gif

ant elektrinės puodai prilimpa ir išbėgęs maistas prikepa ir dar kaip. neprikepa ant indukcinės. be to ji ir taupesnė ženkliai už elektrinę.
apie dujines tai gal ir skanesnis tas maistas, bet aš nejaučiu skirtumo, na bet ir nesu gurmanė su išieškotu skoniu. tai gal gi kiti ir jaučia. esminis dujinės viryklės minusas mano galva - degimo produktai. kurie viską didžiuliu spinduliu nukloja tuo lipniu sluoksniu kuris paskui dar ir dulkėm apeina. feeeee
Atsakyti
Labas vakaras,

ketiname ir mes pirkti naują įmontuojamą buitnę techniką. Perskaičiau nemažai temų, daugiau mažiau žinau ko noriu, tiesiog yra nemažai panašių modelių su skirtingom kainom, todėl, reikia patarimo smile.gif

Visų pirma apie indukcines kaitlentes:
Elektroliux EHD 68210P, EHD 60020P, EHD 60134P; AEG HK 634200XB IR Siemens EH 651RE11E. Kaip suprantu visos jos neblogos, bet ar galėtų kas nors man surašyti jas eilės tvara nuo geriausios iki prasčiausios (atsižvelgiant į geriausią kainos ir kokybės santykį).

Toliau elektrinės orkaitės:
AEG BP 7304021M, BP 5013021M ir BP 7314421M. Kuri iš šių geriausia atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį?

Būsiu be galo dėkinga už patarimą, nes taip sunku apsispręsti smile.gif Nenoriu pigiausios, bet ir nenoriu brangiausios smile.gif Noriu tokios, kuri būtų verta mokamų pinigų wink.gif

Lauksiu komentarų wink.gif Jei nesunku, galėtumėt ir argumentuoti, kodėl vienas ar kitas pasirinkimas geriausias ar blogiausias smile.gif
Atsakyti
as turiu ir orkaite ir kaitlente AEG,tik modeliuko enzinau,na senesne,kur pati neissivalo,tai labai patenkinta,jos ten visos dizainu panasios,tik nauja,jau uzstatai ir pati issivalo,issiima stiklai,tik viena problema,neuzsirakina orkaite,tai vaikai ijungia,labai reikia ziureti smile.gif
Atsakyti
Siandien parduotuveje uzmaciau dujines kaitlentes modeli, kurio nebuvau internete maciusi. Teka CG Lux 60 4G Ai AL. Pagooglinau, tai visur raso, kad tai stiklo keramikos pavirsius, o kaina labai pigi. Man kilo klausimas, kur ji pagaminta, gal speedy zino? g.gif
Kas geriau - Electrolux, Fagor ar Teka? Kalbu konkreiciai apie stikline dujine kaitlente. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birma: 17 kovo 2012 - 17:24
Planuojam atsisakyti mikrobangės, bet reikia kažkokios nedidukės krosnelės (ale mažos orkaitės), kad būtų galima maistą pasišildyti ar kokį karštą sumuštinį išsikepti, bet nejungti orkaitės. Gal turit kokių įdėjų, kokia tai galėtų būti?
Atsakyti
Sveiki,
dauguma labai giria pirolizės funkciją orkaitėse, bet ar tikrai ji toks gėris g.gif ? Juk jungiant pirolizę reikia iš orkaitės išimti visas skardas, bėgelius ir bėgelių laikiklius, tai realiai valomos tik orkaitės sienelės. Ar tokiu atveju verta investuoti į tai, kad po to sunkiausiai valomas orkaitės detales vis tiek šveisti rankomis? O gal dauguma tiesiog nesilaiko šių instrukcijų, jungia pirolizę su visais bėgeliais ir jiems nieko nenutinka?
Gal galėtų atsakyti kas naudojasi šia funkcija.
Atsakyti
QUOTE(Birma @ 2012 03 17, 19:07)
Siandien parduotuveje uzmaciau dujines kaitlentes modeli, kurio nebuvau internete maciusi. Teka CG Lux 60 4G Ai AL. Pagooglinau, tai visur raso, kad tai stiklo keramikos pavirsius, o kaina labai pigi. Man kilo klausimas, kur ji pagaminta, gal speedy zino? g.gif
Kas geriau - Electrolux, Fagor ar Teka? Kalbu konkreiciai apie stikline dujine kaitlente. 4u.gif

Stiklas ten ne stiklokeramika. biggrin.gif Nuliūdinsiu Jus, stebuklų - nebūna. verysad.gif
Jei norite pigesnės ir geros "dujos snt stiklo" - Bosch pop616B10E, jei "dujos - stiklokeramika" Gorenje GC640AC.
Atsakyti
Speedy, ar galetum man ka nors patarti del kaitlentes ir orkaites?
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2012 03 19, 07:04)
Stiklas ten ne stiklokeramika.  biggrin.gif  Nuliūdinsiu Jus, stebuklų - nebūna.  verysad.gif
Jei norite pigesnės ir geros "dujos snt stiklo" - Bosch pop616B10E, jei "dujos - stiklokeramika" Gorenje GC640AC.

Del TEKA kaitlentes-gamintojo puslapyje raso, kad stiklas su keramikiniu apdirbimu...Kas cia per velnias, nezinau doh.gif
O del Jsu pasiulytu variantu man netinka du dalykai-noriu ketaus puodu laikikliu ir ne atskiru 4 vnt., o dvieju daliu alia groteles ketaus laikikliu. Bet man jau susidaro toks ispudis, kad nebegamina tokiu, kaip buvo pvz. 2009 metu modeliai AEG 65807G-B arba Electrolux EHT 60455 K . Tiesa, yra Siemens ir Bosch du panasus modeliai, bet kaina apie 1500 Lt. doh.gif Moreciau pigesnio varianto. Ar as dar kazko nerandu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birma: 19 kovo 2012 - 11:16
QUOTE(Birma @ 2012 03 19, 13:15)
Del TEKA kaitlentes-gamintojo puslapyje raso, kad stiklas su keramikiniu apdirbimu...Kas cia per velnias, nezinau doh.gif
O del Jsu pasiulytu variantu man netinka du dalykai-noriu ketaus puodu laikikliu ir ne atskiru 4 vnt., o dvieju daliu alia groteles ketaus laikikliu. Bet man jau susidaro toks ispudis, kad nebegamina tokiu, kaip buvo pvz. 2009 metu modeliai AEG 65807G-B arba Electrolux EHT 60455 K . Tiesa, yra Siemens ir Bosch du panasus modeliai, bet kaina apie 1500 Lt. doh.gif Moreciau pigesnio varianto. Ar as dar kazko nerandu doh.gif

Prieštaraujate sau: pas tą Teką keturi atskiri laikikliai taip pat. blink.gif
O Jūsų pavyzdžiai iš AEG ir Electrolux taip pat stiklas. Stebūklų - nebūna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(verkne @ 2012 03 18, 23:05)
Sveiki,
dauguma labai giria pirolizės funkciją orkaitėse, bet ar tikrai ji toks gėris g.gif ? Juk jungiant pirolizę reikia iš orkaitės išimti visas skardas, bėgelius ir bėgelių laikiklius, tai realiai valomos tik orkaitės sienelės. Ar tokiu atveju verta investuoti į tai, kad po to sunkiausiai valomas orkaitės detales vis tiek šveisti rankomis? O gal dauguma tiesiog nesilaiko šių instrukcijų, jungia pirolizę su visais bėgeliais ir jiems nieko nenutinka?
Gal galėtų atsakyti kas naudojasi šia funkcija.

Visas tas Jūsų išvardytas detales plaunu indaplovėje, tad vargo ne itin, o jungiant pirolizę, kartą pražiopsojau filtrą dėja jis pajuodo, vėliau pradėjo rudyti... tad to daryti nerekomenduočiau lotuliukas.gif
Be to, neišėmus bėgelių, pirolizės funkcija neįsijungs (tai ir gerai, nes kitaip, likit sveiki bėgeliai smile.gif)
Bet jokiais būdais neatsisakyčiau pirolizės. Nemažai tenka gaminti ir jei tektų valyti orkaitę rankomis... geriau patylėsiu smile.gif
Be to, jei pirkti priemones, tai galiu pasakyti, kad pirolizė yra netik pigus valymo būdas, bet ir ekologiškas ir vėliau visos nedaplautos chemijos netenka suvalgyti su savo kepiniais.
Atsakyti
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2012 03 19, 13:43)
Visas tas Jūsų išvardytas detales plaunu indaplovėje, tad vargo ne itin, o jungiant pirolizę, kartą pražiopsojau filtrą dėja jis pajuodo, vėliau pradėjo rudyti... tad to daryti nerekomenduočiau  lotuliukas.gif
Be to, neišėmus bėgelių, pirolizės funkcija neįsijungs (tai ir gerai, nes kitaip, likit sveiki bėgeliai smile.gif)
Bet jokiais būdais neatsisakyčiau pirolizės. Nemažai tenka gaminti ir jei tektų valyti orkaitę rankomis... geriau patylėsiu smile.gif
Be to, jei pirkti priemones, tai galiu pasakyti, kad pirolizė yra netik pigus valymo būdas, bet ir ekologiškas ir vėliau visos nedaplautos chemijos netenka suvalgyti su savo kepiniais.

Dėkui už atsakymą 4u.gif
Nežinau kokie pas Jus bėgeliai, bet pagal instrukciją teleskopinių bėgelių plauti indaplovėje taip pat negalima.
Atsakyti