na va pabandžiau aš aprišamus vystyklus, kurių aprašymuose rašo, kad tinka visą vystyklės laikotarpį, mano mažei 1,5 mėnesio nu tai paskendo mano vaikas tuose vystykluose instrukcijose rašoma, kad pradžioje nugaroje galima užlenkt jei vystyklas didokas, užlenkiau, gavosi tokia stora klostė nugaroje, o vaiko kojos su tuo vystyklu ir įkoltu jame išsiskėtė tik į šalis ir vos ne špagatas gavosi, žodžiu per dideli mums šie vystyklai, džiaugiuos, kad daug neprisipirkau jų, jaučiu, kad geri jie bus kai vaikui koks pusę metų sueis.
Dabar galvoju apie vystyklus susegamus su snapiu tikiuosi, kad bent su šiais neprašausiu tik skaitydama jau susimaliau visai gal galit pasakyt kurių geriausias sugeriamumas banbukinių ar kanapinių nes kaip suprantu flanelė ne itin gerai sugeria drėgmę.
nors keltą jau turiu vat tokių ir vat vat tokių
Dabar galvoju apie vystyklus susegamus su snapiu tikiuosi, kad bent su šiais neprašausiu tik skaitydama jau susimaliau visai gal galit pasakyt kurių geriausias sugeriamumas banbukinių ar kanapinių nes kaip suprantu flanelė ne itin gerai sugeria drėgmę.
QUOTE(Miglinė @ 2011 10 02, 15:37)
na va pabandžiau aš aprišamus vystyklus, kurių aprašymuose rašo, kad tinka visą vystyklės laikotarpį, mano mažei 1,5 mėnesio nu tai paskendo mano vaikas tuose vystykluose instrukcijose rašoma, kad pradžioje nugaroje galima užlenkt jei vystyklas didokas, užlenkiau, gavosi tokia stora klostė nugaroje, o vaiko kojos su tuo vystyklu ir įkoltu jame išsiskėtė tik į šalis ir vos ne špagatas gavosi, žodžiu per dideli mums šie vystyklai, džiaugiuos, kad daug neprisipirkau jų, jaučiu, kad geri jie bus kai vaikui koks pusę metų sueis.
O kokio svorio mazylis?
mes nuo 5 kg labai sekmingai naudojom ir tikrai buvo super. Kai bus pusmetis ir sedes kazin ar tebenoresite virvelemis raisioti spurdanti mazyli. Nors as ir metinuka aprisadavau
va cia pasiziurekite viska taip pat darote?
Kaip uždėti aprišamą vystyklą
be to skalbiant 90 laipsniu temperaturoje pasitraukia vystyklai po keliu skalbimu, o jeigu el. dziovykleje isdziovinsite tikrai pasitrauks. Bent man jie daug kart patogesni del elastingumo uz prefoldus. Nebent prefoldai is tampraus audinio - pvz. bambuko froto, jis lengvai snapiususisega ir yra labai elastingas.
o jau medvilniniu tai tikrai as asmeniskai nenaudociau, neapsitempia ir dregme greitai praleidzia, o bambukiniai brangus. As tai bent uz aprisamus vystyklus lyginant su prefoldais.
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 09 30, 09:30)
sakot...nu maniskis tai 10min pabuna kol viska pabaigia nepuolu iskart as jo valyt...neissuto kol kas:) bet individualiai turbut.
o kaip jus valot uzpakaliuka? as kiekviena karta nesu prausti (ar ji tik pasysioja, ar ir pakakoja) bet kartais nelabai patogu tokie iprociai gal nebutina?
Papildyta:
QUOTE(Miglinė @ 2011 10 02, 14:37)
man tai nepasiteisino nei aprisami, nei prefoldai... nebant kai nebeturiu iprastu, tai tuos dedu.. man patogiausia su spaudem susegami ala pampersiukai
Sveikos,
Pries kelias dienas jau pradejau savo bernuzeliui deti daugkartines sauskelnytes: vilnones a lia paprastas pampersiukas, o i vidu dedu keliu sluoksniu flanelinius idekliukus, neperslampanti iklotuka ir vystiklini popieriu. Tai man labai patinka sitas variantas, uzpakaliukas nera smarkiai apmuturiuotas, pakeist uztenka tik iklotukus, o vilnonio pampersiuko dar nesu net plovusi, tik palikusi naktimis vedintis (nes nakciai del ramaus miego vis del to dedu vienkartines). Nors turiu ir flaneliniu sauskelniu, bet kol kas naudosiu tik vilnones Patogiausia.
Del pakakojimo, visada laukiu, kol iki galo issitustins, kad nereiktu pas 5 min keist vystyklu (aisku neilgai). Na ir niekas nesunta, aciu Dievui O be to, pries nuplaunant uzpakaliuka (jau nuemus pampersa) visada pasimankstinam ir surieciam kojytes, kad issibezdetu, sitaip ir like kakuciai dar kartais iseina
Drabuzelius dedu iprastus, nes kaip jau minejau, su tomis vilnonemis sauskelnemis uzpakaliukas nebuna smarkiai didesnis nei su vienkartinemis. Turiu ir bodziuku ir atskiru marskineliu su kelnytem, tad problemu nekyla
Pries kelias dienas jau pradejau savo bernuzeliui deti daugkartines sauskelnytes: vilnones a lia paprastas pampersiukas, o i vidu dedu keliu sluoksniu flanelinius idekliukus, neperslampanti iklotuka ir vystiklini popieriu. Tai man labai patinka sitas variantas, uzpakaliukas nera smarkiai apmuturiuotas, pakeist uztenka tik iklotukus, o vilnonio pampersiuko dar nesu net plovusi, tik palikusi naktimis vedintis (nes nakciai del ramaus miego vis del to dedu vienkartines). Nors turiu ir flaneliniu sauskelniu, bet kol kas naudosiu tik vilnones Patogiausia.
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 09 30, 11:30)
sakot...nu maniskis tai 10min pabuna kol viska pabaigia nepuolu iskart as jo valyt...neissuto kol kas:) bet individualiai turbut.
Del pakakojimo, visada laukiu, kol iki galo issitustins, kad nereiktu pas 5 min keist vystyklu (aisku neilgai). Na ir niekas nesunta, aciu Dievui O be to, pries nuplaunant uzpakaliuka (jau nuemus pampersa) visada pasimankstinam ir surieciam kojytes, kad issibezdetu, sitaip ir like kakuciai dar kartais iseina
QUOTE(Nadruvė @ 2011 10 01, 10:58)
bet man iškilo toks daugiau techninis klausimas, kaip jūs rengiat savo mažiukus naudodamos daugkartines sauskelnes, nes jei maut drėmę sugeriančias vilnonias kelnytes, tai vaikiuką turbūt reiktų renkt maikute? nes pas mane apatinis rūbelis yra bodžiukas, kuris susisega per klyniuką, galvoju, kad dabar su daugkartinėm sauskelnėm ir tom vilnonėm kelnytėms bodis jau niekaip netinka.........
Drabuzelius dedu iprastus, nes kaip jau minejau, su tomis vilnonemis sauskelnemis uzpakaliukas nebuna smarkiai didesnis nei su vienkartinemis. Turiu ir bodziuku ir atskiru marskineliu su kelnytem, tad problemu nekyla
QUOTE(Nadruvė @ 2011 10 01, 08:58)
sveikos merginos,
susiruošiau ir aš aš pereiti prie daugkartinių sauskelnių bent jau dienos metu, prisipirkau aprišamų vystyklų, jau džiūsta išskalbti bet man iškilo toks daugiau techninis klausimas, kaip jūs rengiat savo mažiukus naudodamos daugkartines sauskelnes, nes jei maut drėmę sugeriančias vilnonias kelnytes, tai vaikiuką turbūt reiktų renkt maikute? nes pas mane apatinis rūbelis yra bodžiukas, kuris susisega per klyniuką, galvoju, kad dabar su daugkartinėm sauskelnėm ir tom vilnonėm kelnytėms bodis jau niekaip netinka.........
susiruošiau ir aš aš pereiti prie daugkartinių sauskelnių bent jau dienos metu, prisipirkau aprišamų vystyklų, jau džiūsta išskalbti bet man iškilo toks daugiau techninis klausimas, kaip jūs rengiat savo mažiukus naudodamos daugkartines sauskelnes, nes jei maut drėmę sugeriančias vilnonias kelnytes, tai vaikiuką turbūt reiktų renkt maikute? nes pas mane apatinis rūbelis yra bodžiukas, kuris susisega per klyniuką, galvoju, kad dabar su daugkartinėm sauskelnėm ir tom vilnonėm kelnytėms bodis jau niekaip netinka.........
viskas labai susisega, jei bodziukas bus didesnis nei priklausytu pagal amziu arba
tiesiog pirkti bodziukus, skirtus vystykliniams kudikiams, tokiu firmu rubeliai,
bodziukai, sliauztai yra padidinti palaisvinti, kad viskas puikiai tiktu, uzsisegtu ir t.t.; dazniausiai tai ekologiskos medvilnes/vilnos bodziukai;
jei su vilnonemis prilaikanciomis kelnaitemis, tai perkat ilgaklesnes, plius maikutes ilgom rankovem, irgi variantas;
kol buvom kudikeliai mes visad naudojom vilnones trumpaklesnes+padidintas bodziukas/sliauztas, kai paaugom perejom prie spaudemis segamu sauskelniu;
Papildyta:
QUOTE(vikondrija @ 2011 10 01, 10:15)
Įdomu... O kur tokių drabužėlių kažin rasti?
Tad jei ką, kūdikiui reikia pirkti didesnius bodžiukas, pvz., nuo 3 iki 6 mėn.?
Tad jei ką, kūdikiui reikia pirkti didesnius bodžiukas, pvz., nuo 3 iki 6 mėn.?
Frugi,Green Baby, Lotties firmu, galima siustis ish UK arba pirkti LT ekologishkose
parduotuvese;
arba rinktis tiesiog didintus dydzius:)
Man tai geriausiai maikytė+pėdkelnės. Po namus kaip tik. Vilnones kelnytes po pėdkelnėm dedu.
O kai reik pasipuošt, tai belieka suknytę ant viršaus, ar kelnes-kombinzoną.
Segiot nieko nereikia, ir patikrint ar šlapia nesunku. Pėdkelnės puikiai viską pirispaudžia ir nenuspaudžia, tempos gerai ir neišsitampo per daug. Vos ne nuo 2 sav dėjau jau pėdkelnes.
O kai reik pasipuošt, tai belieka suknytę ant viršaus, ar kelnes-kombinzoną.
Segiot nieko nereikia, ir patikrint ar šlapia nesunku. Pėdkelnės puikiai viską pirispaudžia ir nenuspaudžia, tempos gerai ir neišsitampo per daug. Vos ne nuo 2 sav dėjau jau pėdkelnes.
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 10 02, 20:38)
na taip viską darau kaip filmuke rodo, bet palyginau savo mažylį ir reklaminį na jis tikrai daugiau nei 5 kg sveria gal todel ant jo taip gerai viskas atrodo, o manajai su tais vystyklais užpakalis atrodo visas išsipūtes ir aukščiau gaunasi nei galva kai guli, na nepatogu man atrodo jai su jais dar gal po kokio mėnesiuko visai kitaip bus
QUOTE(juurag @ 2011 10 03, 19:12)
viskas labai susisega, jei bodziukas bus didesnis nei priklausytu pagal amziu arba
tiesiog pirkti bodziukus, skirtus vystykliniams kudikiams, tokiu firmu rubeliai,
bodziukai, sliauztai yra padidinti palaisvinti, kad viskas puikiai tiktu, uzsisegtu ir t.t.; dazniausiai tai ekologiskos medvilnes/vilnos bodziukai;
jei su vilnonemis prilaikanciomis kelnaitemis, tai perkat ilgaklesnes, plius maikutes ilgom rankovem, irgi variantas;
kol buvom kudikeliai mes visad naudojom vilnones trumpaklesnes+padidintas bodziukas/sliauztas, kai paaugom perejom prie spaudemis segamu sauskelniu;
turit omeny, kad perejot prie sauskelniu "viskas viename"? ir nuo kurio laiko mazdaug?
Papildyta:
Frugi,Green Baby, Lotties firmu, galima siustis ish UK arba pirkti LT ekologishkose
parduotuvese;
turit omeny, kad perejot prie sauskelniu "viskas viename"? ir nuo kurio laiko mazdaug?
Papildyta:
parduotuvese;
Papildyta:
QUOTE(juurag @ 2011 10 03, 19:12)
Papildyta:
parduotuvese;
Papildyta:
parduotuvese;
Papildyta:
QUOTE(Miglinė @ 2011 10 04, 08:05)
na taip viską darau kaip filmuke rodo, bet palyginau savo mažylį ir reklaminį na jis tikrai daugiau nei 5 kg sveria gal todel nt jo taip gerai viskas atrodo, o manajai su tais vystyklais užpakalis atrodo visas išsipūtes ir aukščiau gaunasi nei galva kai guli, na nepatogu man atrodo jai su jais dar gal po kokio mėnesiuko visai kitaip bus
taip, as pradejau deti aprisamus nuo kazkur 1.5 - 2 men., nes iki to laiko buvo tikrai dideli.
QUOTE(saulute85 @ 2011 10 03, 17:32)
o kaip jus valot uzpakaliuka? as kiekviena karta nesu prausti (ar ji tik pasysioja, ar ir pakakoja) bet kartais nelabai patogu tokie iprociai gal nebutina?
serveteles bambukines paslapinu vandeniu apvalau ir nusinesu prausti. Seniau irgi kaskart prausiau, su vandeniu tik tai nieko nekenkia. Dabar per diena 2 kartus.
QUOTE(dixxi @ 2011 10 05, 10:31)
taip, as pradejau deti aprisamus nuo kazkur 1.5 - 2 men., nes iki to laiko buvo tikrai dideli.
gal kad as devetus pirkau ir dziovykleje dziovinau - pasitrauke maniskiai turbut. Nes vyresnio vaiko likes vienas aprisamas buvo mazesnis nei naujas pirktas. Be to is ekomamos kazkokie didesni aprisami vystyklai nei disanos...
o del prefold manau is bambuko tampraus froto butu super, turim viena lankstoma iklota pasisiuve na toks jis man mielas, reikes pabandyti ir prefolda viena pasigaminti.
Papildyta:
pradejom deveti viskas viename Itti Bitti nuo ~ 7/8 men,
neatsidziaugiam iki siol..
nakciai kartais dedam sauskelnes su bambukiniu iklotuku+trumpaklesnes vilnones+sliauztus
nakciai kartais dedam sauskelnes su bambukiniu iklotuku+trumpaklesnes vilnones+sliauztus
QUOTE(juurag @ 2011 10 05, 11:19)
Mes tai naudojam made by mama turim ir PUL, bet kazkodel man su vilna naturaliau...zinoma nera ka lyginti PUL sauskelnes zymiai geriau nei vienkartines...bet vilna vistiek lieka vilna. O man nakciai kazkaip kaip tik patogiau AIO variantas, nes patogiau ir greiciau pakeisti, ne taip vaikas issibudina, mums tai butina 3 kartus keistis ir ketvirtas jau buna rytinis 7-8h, bei kai igundi ir tas vilnones vienas du ir permaunu.