Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

Laba diena, mamytės smile.gif

Turiu klausimėlį, gal jau kalbėjot apie tai, bet tikiuosi akmenim neužmėtysit smile.gif kaip prižiūrite kanapinius įklotėlius? kad ir kaip skalbčiau, džiovinčiau, viestiek jie labiau į pjaustymo lentelę panašesni, nei į minkštus įklotėlius ;(

QUOTE(4mamavita @ 2012 06 10, 21:41)
sveikute, oho kokios arsios moteros isijunge  biggrin.gif na va as del pupkio sauskelniu apziurejau jas , nes ir sesei sake prabega per kojytes, tai va ju vidinis sluoksnis iseina i isore ,todel sudrekus suskelnes vidui truputi slampa ir rubeliai  verysad.gif
tad jei skaito pupkio gamintojai, tai pasiulymas butu atsiukite kojyciu gumytes taip, kad i vidu uzsilenktu truputeli neperslampamas sluoksnis  mirksiukas.gif

Įdomu dėl peršlapimų per kraštus g.gif gal mes universalai su sunyčiu, bet per 8 mėnesius dar nei kart nieko nebuvo panašaus nutikę... sauskelnių turim visokių, tiek tikrai brangių, tiek lietuviškų, bet niekas niekad mums neprateka smile.gif pirmiausia patarčiau įsitikinti ar tikrai pakankamai yra įklotukų smile.gif mane išmokė tokį bandymą pasidaryti, gal atrodo kvailai, bet gana lengva išsiaiškinti ar užtenka įkloto smile.gif taigi, reikia pasidėti testuojamas sauskelnytes su įklotu, atsegtas. Prisipilkit į stiklinę kokį 100 ml vandens ir užpilkite ant to įkloto, po to dar tiek pat užpilkit, va ir du sysiukai smile.gif jei tikrai gerai susigėrė viskas ir nėra labai šlapia, o tik drėgna, vadinasi įklotuko pakanka ir du sysiukus galim būt ramios smile.gif jei liko balutė, tai mažai sugeria, o kadangi sauskelnytės neprilituotos prie kojyčių, tai ir teka viskas pro kraštus smile.gif

Ir dar, dėl tų gumyčių prie kojyčių, kur sakot, kad neperšlampamas sluoksnis užsilenktų į vidų truputį, ar nebaisu, kad ta sintetinė medžiaga liesis su odele? ar neatsiranda nuo to kokių nors bėrimų ar sudirgimų? man kažkaip labiau tinka tas variantas, kur sintetinis PUL kaip tik į išorę, kuo toliau nuo odelės... nors gal tai ir didesnė tikimybė pratekėjimams smile.gif
Atsakyti
Dėl prabėgimo pro šonus PUL sauskelnėse.

Mano praktika parodė, kad vis tik nuo vaiko priklauso. Aišku, galima dar i modelius kažkiek tobulinti, bet, vis vien vienam tiks bet kas, o kitam bėgs nors tu ką.
Dažniausiai pro šoną prabėga vaikui miegant ant šono, ar pilvo. Dar įtakos turi kaip viduj įklotas pasijudino.
Čia jau galioja visiems modeliams, tik įsegami, įklotai, tiek įsiūti, tiek paprastai dedami, tiek kišeniniai - visi vis tiek turi tarpelį prie kojytės ir sauskelnės kraščiuko. Ir tas tarpelis būtinas.

Labiausiai nuo šito apsaugantis varinantas - sauskelnės su bambukiniu vidum. Nors kiek sugeria drėgmės ir paskirsto ją, kad kuo mažiau prabėgtų.

Bet jei vaikas didelis, ir šlapinasi po daug, o ne po mažai, tai ir tas gali negelbėti.

Čia jau blogiausią variantą pasakiau. Dažniau būna, kad nepraleidžia.
Bet turiu vieną "problematišką" merginą, kuriai labai jau dažnai prabėga viskas. Tai teko išbandyt visokių variantų smile.gif Būdavo kad net vienkartinės negelbėjo lotuliukas.gif

Vienintelė išeitis, kuri labai nepatinka mūsų tėčiui, tai labai kruopščiai ir teisingai sudėti sauskelnių sumuštinį.
Įklotų neturi būti ir per daug ir per mažai. Dėl per mažai, tai viskas aišku, o dėl per daug, tai irgi gali būti. Tiesiog, kai per daug tos medžiagos, tai skystis pirmiau bėga ten, kur mažiau sugrūsta medžiagos ir yra puresnis audinys, daugiau oro tarpų... Taip ir nubėga viskas nuo kalniuko, į griovelį.. ir į sauskelnės kraščiuką...

BenukoMama, kanapė kietėja naudojant. Reikia patrinti tarp rankų prieš naudojant, jei labai sukietėjo. Bet man tai kol kas nesukietėjo tiek, kad būtų šiurkštu. Bet džiovinam visada džiovyklėje, tai turim minkštas ir purias visas sauskelnes rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaites, labai idomi diskusija 4u.gif
As kolkas tik skaitau, domiuosi, po truputi supirkineju ivairias sauskelnes. Veliau pasidalinsiu praktinemis ziniomis bigsmile.gif
Nupirkau keleta vairnatu Rasakiloj, Pupkio nemaza arselana uzsakiau, dabar nagrineju nuogimo.lt.
Tiek rasakilos, tiek pupkio atrodo graziai padarytos. Pupkio gal nelabai tiktu nuo gimimo, bet ten mamyte ir raso, kad mazdaug nuo 5kg. Siaip daug pasakyti aisku negaliu, po pusmecio pasisakysiu labiau uz ir pries smile.gif Tiesiog smagu, kad lietuviskos kainuoja daug pigiau, man asmeniskai tai taip pat labai svarbu, kai tu saskelniu bent 20 vnt reikia. Gal ta kokybe ir skiriasi kazkiek, tik klausimas ar dvigubai,o kartais net trigubai kainos atzvilgiu doh.gif
Manau, kad cia labai subtilus dalykas, kiekviena mamyte turi atrasti geriausiai tinkama savo maziukui varianta. Bet kokiu atveju tokios diskusijos tikrai vertingos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annushka: 11 birželio 2012 - 13:36
QUOTE(BenukoMama @ 2012 06 11, 11:23)
Laba diena, mamytės smile.gif

Ir dar, dėl tų gumyčių prie kojyčių, kur sakot, kad neperšlampamas sluoksnis užsilenktų į vidų truputį, ar nebaisu, kad ta sintetinė medžiaga liesis su odele? ar neatsiranda nuo to kokių nors bėrimų ar sudirgimų? man kažkaip labiau tinka tas variantas, kur sintetinis PUL kaip tik į išorę, kuo toliau nuo odelės... nors gal tai ir didesnė tikimybė pratekėjimams smile.gif

nagi kodel taip blogai kad tas pul lieciasi su odele, jei nera berimu mirksiukas.gif tai jei mamyte nelabai rupi kad vaikiuko rubeliai truputi sudreksta tai gerai ,o jei kuri klausia kodel dreksta ,nes ji to nenori ir jaucia del to diskomforta tai gali rinktis kitas, nes sios siutos taip mirksiukas.gif mes pvz dregnu rubeliu nebijom tai namie naudojam flanelines sauskelnes su bambukiniu iklotu, o padrekusius rubelius persirengiam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2012 06 06, 20:55)
nezinau, kodel zmones renkasi "pigiai" ir nori kokybes?smile.gif

Įdomi čia diskusija. Ir aš esu siuvanti mama, bet kol kas tik savo poreikiams. Iš savo vystyklystės patirties galiu pasakyti, kad ne visada "brangiau" reiškia "geriau". Vystyklystės pradžioje po truputi pirkau įvairių sauskelnių, tai galiu pasakyti, kad kelios ImseVimse sauskelnės taip ir stovi nenaudojamos. Nepatiko visiškai, nors ir garsios firmos, ir brangios, ir eko...

Po visų bandymų ieškojimų supratau, kokių man reikia sauskelnių, paėmiau siuvimo mašina į rankas ir dabar mano mažiukas nešioja tik mano siūtas sauskelnes. Jos tikrai nėra brangios, bet tarnauja puikiai. Dabar po truputi siunuosi "viskas viename" sauskelnytes ir man jos patinka: gražios, patogios, nespaudžia, gerai sugeria, nepraleidžia pro kraštus. Nors gerokai pigesnės nei iš firminių eko parduotuvių mirksiukas.gif

Ne visada kaina ir firma automatiškai reiškia patį geriausią produktą.
Atsakyti
Mūsų mergaitei 4 mėn.pradėjau mastyt apie tai, kad būtų galima pamiksuot vienkartinės+daugkartinės. Bet aišku kaip ir visom pradedančioms daug klausymų.Nelabai radau info apie daug.sauskelnių dydį, ta prasme ar iš tikro bodžiukus reiks segt didesnius ir užpakaliukas bus labiau išsipūtes nei su vienkartinėm?
Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2012 06 24, 11:39)
Mūsų mergaitei 4 mėn.pradėjau mastyt apie tai, kad būtų galima pamiksuot vienkartinės+daugkartinės. Bet aišku kaip ir visom pradedančioms daug klausymų.Nelabai radau info apie daug.sauskelnių dydį, ta prasme ar iš tikro bodžiukus reiks segt didesnius ir užpakaliukas bus labiau išsipūtes nei su vienkartinėm?

ziurint koki "sumustini darysit", bet ish esmes, taip bus patogiau imti prailgintus/didesnius bodziukus, kad galetumet laisviau susegti; nes jei desit, vystykla/sauskelne+iklotuka+apsaugines kelnytes/vilnos arba pul, savaime visko daugiau pasidaro; arba kita isheitis deti ne bodziukus, o marskinelius 4u.gif
Atsakyti
Maniškei dabar trys mėnesiai.
Dedu bodžiukus ir šliaužtus. Ir pirktinius, ir savo siūtus. Tai, žinokit, viskas labiau priklauso nuo gaminotjo, o ne nuo dydžio.
Būna tokių bodikų, kur išmieros visai neatitinka nurodyto dydžio, tai jie netinka nei ant vienkartinių, nei ant daugkartinių doh.gif

O kai pati siuvu, tai pagal ūgį puikiai atitinka.
Nemanau, kad labai jau daug išpučia tą užpakaliuką. Daugiau vaikas pats auga...

Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2012 06 24, 12:39)

mes tik apie pora savaiciu "miksuojam", rekames po truputi sauskelniu "garderoba" biggrin.gif maniskei 7men, tai dedu bodziukus 6-12 men, toki pati dydi kaip ir su vienkartinemis. Pritariu Kvaki, kad ,kad viskas labiau priklauso nuo gamintojo,nei nuo dydzio. drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2012 06 24, 11:49)
ziurint koki "sumustini darysit", bet ish esmes, taip bus patogiau imti prailgintus/didesnius bodziukus, kad galetumet laisviau susegti; nes jei desit, vystykla/sauskelne+iklotuka+apsaugines kelnytes/vilnos arba pul, savaime visko daugiau pasidaro; arba kita isheitis deti ne bodziukus, o marskinelius 4u.gif

As is senu bodziu pasisiuvau prailgintojus. Musu kaip tais visi bodziai ilgom rankovem, bet trumpais "kunais", tad kai bandau didesni uzdeti, rankoves laaaaaaaabai per ilgos buna.
Atsakyti
uzsukau pasiziureti,kaip mamytems sekasi naudoti daugkartines sauskelnes, o cia karsta diskusija apie lietuviskas sauskelnes ax.gif niezti ir man rankos savo nuomone parasyti blush2.gif kadangi pati esu truputi paciupinejus daugkartiniu sauskelniu verslo,tai zinau maza virsunele tiesos smile.gif tos pacios garsiosios firmu sauskelnes (pavadinimu neminesiu) yra siutos toje pacioje kinijoje. tik uzdeda firmini logotipa ir jau sauskelnes angliskos, amerikietoskos, svediskos.... Su didele kaina... As esu pati isbandziusi nemazai tu garsiuju sauskelniu, tai galiu pasakyti man patiko tik toots boots, bet ir tai po puses metu skalbimo bambuko nebeliko ant audinio, o tik poliesterio tinklelis smile.gif manau mes patys lietuviai galim pagaminti labai geru sauskelniu,tik tam reik geru audiniu. O musu kokybes kontrole yra patys musu mazyliai ax.gif
As jei galiu renkuosi preke lietuviska, ar bent jau lietuvoje pagaminta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 06 27, 10:50)
po puses metu skalbimo bambuko nebeliko ant audinio, o tik poliesterio tinklelis  smile.gif 

Ar tikrai tai imanoma ? doh.gif *****, as cia supirkineju po truputi kraiteli su ta mintim, kad ir antra vaikeli ant tu paciu sauskelniu uzauginsiu ? Kaip yra, mergaites, ar tai realu ?
Ekologija aisku svarbu, bet man svarbu ir tai, kad ant daugkartiniu sutaupyt iseitu lyginant su vienkartiniais visokiais pampersiukais doh.gif
Atsakyti