Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

tokiu atveju as iklodavau papildoma ikloteli ir paguldydavau ant neperslampancios palutes:)

Šįryt bandžiau, bet prabėgo gerokai. Tiek, kad vėl vėsiau, tai dabar su vilnonėm prilaikančiom galima pabūti.
Papildyta:
QUOTE(Dotted @ 2012 05 24, 07:09)
Mes vasara naudodavom vilnoni ikloteli dregmei sulaikyti.

Čia gera mintis, reikės pasibandyti, tik o kur tų įklotėlių galima būtų įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(Alicee @ 2012 05 23, 22:41)
tokiu atveju as iklodavau papildoma ikloteli ir paguldydavau ant neperslampancios palutes:)

Šiaip sako vilna neleidžia perkaisti, tai kaip ir neturėtų būti labai karšta. Mūsų vilnonės kelnytės be klešnyčių, tai naudojam ir dabar kai karšta ir tikrai nesijaučia, kad vaikučiui būtų per karšta. Aišku namie, jog nereiktų daug rengtis, tai nešiojam tiesiog medžiagines sauskelnes. Kai matau, kad jau išorė drėgna, tai pakeičiu. O kai važiuojam kur nors, tai dedu tas vilnones.
Iš tikrųjų geras būdas, tai vilnonis įklotėlis. Aš pati jį naudoju nakčiai. Nei karto nepratekėjo. Net į lovytę netiesiu jokio neperšlampamo paklotėlio (bet čia gal ir nuo sauskelnyčių, ir nuo vaikučio priklauso).
Atsakyti
O kaip tada dedate? Tik vilnonį įklotėlį ar ir dar kokį marlinį?

Ir dar norėjau paklausti, čia kažkur šioje temoje skaičiau, kad vystyklų nereikia lygynti, pablogėja sugeriamumas, ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Peledziukas @ 2012 05 24, 20:33)
O kaip tada dedate? Tik vilnonį įklotėlį ar ir dar kokį marlinį?

Ir dar norėjau paklausti, čia kažkur šioje temoje skaičiau, kad vystyklų nereikia lygynti, pablogėja sugeriamumas, ar tai tiesa?

Dėl lyginimo, tai manau, kad gal yra tame tiesos. Aš pati asmeniškai vystyklų ir daugkartinių sauskelnių nelyginu. Galvoju, kuo mažiau kišimės į medžiagą, tuo ji geriau ir natūraliau atliks savo funkcijas.

O įklotėlį dedu į kišenines sauskelnes, kaip paskutinį sluoksnį (arčiau išorės).
Atsakyti
QUOTE(Smiltele @ 2012 05 25, 08:04)
Dėl lyginimo, tai manau, kad gal yra tame tiesos. Aš pati asmeniškai vystyklų ir daugkartinių sauskelnių nelyginu. Galvoju, kuo mažiau kišimės į medžiagą, tuo ji geriau ir natūraliau atliks savo funkcijas.

O įklotėlį dedu į kišenines sauskelnes, kaip paskutinį sluoksnį (arčiau išorės).

ačiū labai už paaiškinimus 4u.gif Pabandysiu ir aš tuomet nelygint ax.gif

Atsakyti
Sveikos. Mano pupa dar tik menesiuko ir tos daugkartines sauskelnes, man atrodo, yra perstoros vaikui. Turiu one size (nuo maziuko iki ses ant puoduko). Dbr kai yri nuoga taip karsta, tai tiesiog pakloju neperslampama ciuzinuka plona ant jo uzdedu medvilnini marli ir leidziu mazylei miegoti nuogai. Aisku, veiklos daznai yra, nes lb tustinasi ir slapinasi, tai daznai keiciu. Plaskalauju, padziaunu i sauleta vieta ir saulute 'isdegina' demes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2012 05 01, 08:44)
Pritariu 100proc  drinks_cheers.gif  wub.gif kokia fotke galima butu paziurejimui  mirksiukas.gif

Štai pagaliau prisiruošėm nufotkinti bigsmile.gif

user posted image

Papildyta:
QUOTE(E.K.O. @ 2012 05 25, 21:00)
Sveikos. Mano pupa dar tik menesiuko ir tos daugkartines sauskelnes, man atrodo, yra perstoros vaikui. Turiu one size (nuo maziuko iki ses ant puoduko). Dbr kai yri nuoga taip karsta, tai tiesiog pakloju neperslampama ciuzinuka plona ant jo uzdedu medvilnini marli ir leidziu mazylei miegoti nuogai. Aisku, veiklos daznai yra, nes lb tustinasi ir slapinasi,  tai daznai keiciu. Plaskalauju, padziaunu i sauleta vieta ir saulute 'isdegina' demes  ax.gif

EKO, one size sauskelnės naujagimiams tikrai per didelės, ne tiek kad nepriglunda, kiek tai, kad medžiagos daug... bet jei imtumėt 1 dydžio sauskelnes, tai puikiai tiktų.

O dar labai gerai yra prefoldai arba lankstomi vystyklai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Iki 3 men. man labiausiai patiko ir patogu buvo trikampiu su "Snappy"iu susegami paprasciausi vystyklai (+ marliniai ikloteliai)
Iki 6 men. aprisami vystyklai su bambukiniais, frotiniais ar marliniais ikloteliais
Dabar pacios paciausios man bambukines sauskelnes thumbup.gif ir visai nesvarbu kisenines, su isegamais, ar tik idedamais iklotukais... Turim visokiu.

Jei dabar is naujo rinkciausi g.gif visa sauskelniu "garderoba" sudarytu bambuko veliuro sauskelnes ("Flyffy") ir keletas sauskelniu su Pul ("BabyLand) bei sulankstomi bambuko veliuro ikloteliai thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Mergaites, pasidalinkite pliz savo patirtim ir mintim.
Galvoju ar praktiskos tos sauskelnes, kur ikloteliai prisiuti t.y isimti ju negalima, ar visgi geriau ir patogiau kai galima isimti pati ikloteli, pakeisti ji kitu ?
Jau renku kraiteli, turiu 8 sauskelnes is pupkis.lt ir 2 is rasakilos, dabar galvoju parsisiusti is nuogimimo.lt, bet ziuriu, cia dauguma su tokiais prisiutais iklotais, vat ir susimasciau g.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Labas,
aš esu naujokė su daugkartinėmis, turiu jau šiokią tokią kompektaciją sauskelnių, įklotų, prilaikančių kelnyčių, visko įvairiai po 1 variantą, kad išsirinkti sau labiausiai tinkantį variantą. Taip pat turiu daug flanelės ir paprasto medvilnės palų/vystyklų (su pirmagime juos naudojau tiesiog kaip patiesaliukus įvairius), tai tikiuosi pirmuosius mėnesius juo panaudoti vystymui (tik nesu tikra dėl to, kokio dydžio jie turėtų būti maniškiai kažkokie labai dideli atrodo).
Noriu paklausti - ar įmanoma po gimdymo būnant ligoninėje naudoti daugkartines sauskelnes ir vystuklus? Taip įsivaizduoju, kad ir dienos metu viską susidėti kažkur reikia (na, čia tai dar įmanoma), bet taip pat ir vakare tada tikriausiai reiktų išvežti namo skalbti. Pasidalinkite patirtimi, kaip pavyko/nepavyko. Ar geriau jau būtų pradėti visą šį procesą grįžus namo, o ligoninėj dar vienkartines sunaudoti?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambra @ 2012 05 28, 07:34)
Labas,
aš esu naujokė su daugkartinėmis, turiu jau šiokią tokią kompektaciją sauskelnių, įklotų, prilaikančių kelnyčių, visko įvairiai po 1 variantą, kad išsirinkti sau labiausiai tinkantį variantą. Taip pat turiu daug flanelės ir paprasto medvilnės palų/vystyklų (su pirmagime juos naudojau tiesiog kaip patiesaliukus įvairius), tai tikiuosi pirmuosius mėnesius juo panaudoti vystymui (tik nesu tikra dėl to, kokio dydžio jie turėtų būti maniškiai kažkokie labai dideli atrodo).
Noriu paklausti - ar įmanoma po gimdymo būnant ligoninėje naudoti daugkartines sauskelnes ir vystuklus? Taip įsivaizduoju, kad ir dienos metu viską susidėti kažkur reikia (na, čia tai dar įmanoma), bet taip pat ir vakare tada tikriausiai reiktų išvežti namo skalbti. Pasidalinkite patirtimi, kaip pavyko/nepavyko. Ar geriau jau būtų pradėti visą šį procesą grįžus namo, o ligoninėj dar vienkartines sunaudoti?
Ačiū  4u.gif

krauni i maisa ir vakare iduodi vyrui smile.gif tik ans turi moket naudotis skalbimo masina. o ryte atveza jau isdziuvusius.
as pati pradejau naudot gryzus namo. ta pacia diena kai gryzau ir nusveiciau vienkartines i kampa.
Atsakyti
Sakyčiau nuo vyro daug priklauso. Nes kai kurie tai gali tiesiog kategoriškai nesutikti nešts namo krūvas vystyklų.

O palatoj skalbtis tai gali ir jėgų nebūti ir kaimynės ar sesutės gali narnėti, kad džiovykla atidaryta...

O ir tašės ligoninėn ir atgal papildomai gerokai padidėja...
Manau per daug vakachitos dėl tų dviejų dienų karsta.gif

Nors va prieš keturis metus Visagino ligoninėj pirmas dvi paras net neleido dėti sauskelnių vienkartinių. Davė kūdikių palas ir liepė į jas vystyti. Yra konteineris panaudotiems vystyklams, ten juos meti ir du kart dienoj ateidavo slaugutė surinkti. Matyt vietinė skalbykla skalbdavo.

Bet po dviejų metų kai gimdžiau, tai jau nebebuvo šito, jau nuo pirmos minutės dėjo sauskelnes vienkartines.
Atsakyti