Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Kvaki @ 2012 04 30, 07:08)
Vilmoške, mes naudojam universalias. Šiuo metu man jos patinka. Nuo gimimo naudojom vystyklus, prefoldus, o dabar jau daugiau sauskelnes. Nakčiai, kelionėms ypač.

Beje kol mažiukas, iki kokių 7-9 mėn smagiau naudojami peršlampami bambukiniai, kanapiniai, nei viskas viename su PUL.

na cia jau kaip kam smile.gif
juk priklauso nuo oro, metu laiko ir pan.

esvarbu ar naujagimis ar paauges vaikutis ziema ant virsaus velkami drabuzeliai neturetu suslapti. tad vilnos ar PUL/TPU kelnytes butinos...

vasara namie tikrai nebutinos dregme sulainakciops kelnytes. bet net ir vasara jei norite naudoti ne tik namie, bet ir iseiti i lauka, parduotuve, svecius.... as neisciau su vaiku be dregme sulaikanciu kelnyciu smile.gif

o as negaliu atsidziaugti vis siltejanciu oru ir zaibiskai greitai dziustanciomis sauskelnemis. Vasara naudoti medziagines sauskelnes taip paprasta ir smagu thumbup.gif
Atsakyti
Vilnonės prilaikančios kelnytės, tai kas be ko. Net neturėjau minty, kad jų nereikia.
Nebent labai karšta, ir ant sauskelnių jau nieko nededam smile.gif

Tiesiog, kažkaip nesinori mažam mažam žmogučiui dėt PUL'ines sauskelnes... 4u.gif

Mane šilti orai džiugina ne tik greitu džiūvimu, bet ir tuo, kad galima po suknyte dėt gražias sauskelnes ir daugiau nieko ! ir žymiai gražiau, nei vienkartinės sauskelnės atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kvaki: 01 gegužės 2012 - 06:31
QUOTE(Kvaki @ 2012 05 01, 07:29)
Mane šilti orai džiugina ne tik greitu džiūvimu, bet ir tuo, kad galima po suknyte dėt gražias sauskelnes ir daugiau nieko ! ir žymiai gražiau, nei vienkartinės sauskelnės atrodo  thumbup.gif

Pritariu 100proc drinks_cheers.gif wub.gif kokia fotke galima butu paziurejimui mirksiukas.gif
Atsakyti

pasidalinkit, prasau, patirtimi, mane domina Babykicks sauskelnes, tos su 3G

user posted image

turiu vienas nusipirkus savo pupai, bet ar man atrodo, ar jos per daug suspaudzia nugaroje, kur yra guma, kad ir kaip laisviau padaryciau, nesinori labai atlaisvinti ax.gif ir dar tas niuansas, kad segasi knopkytem viduje, kadangi esu naujoke siame reikale, negaliu nuspresti kuriu man geriau uzsipirkti - fluffyfly bambukines ar sias, babykicks 4u.gif

su babykicks kaip ir viskas aisku, tik sakau, mane neramina ta guma, gal vaikui ir patogu, bet man taip neatrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2012 05 04, 18:32)

user posted image

turiu vienas nusipirkus savo pupai, bet ar man atrodo, ar jos per daug suspaudzia nugaroje, kur yra guma, kad ir kaip laisviau padaryciau, nesinori labai atlaisvinti  ax.gif ir dar tas niuansas, kad segasi knopkytem viduje, kadangi esu naujoke siame reikale, negaliu nuspresti kuriu man geriau uzsipirkti - fluffyfly bambukines ar sias, babykicks  4u.gif

su babykicks kaip ir viskas aisku, tik sakau, mane neramina ta guma, gal vaikui ir patogu, bet man taip neatrodo  biggrin.gif

Mes taip pat turime tas zalias. Mums nuspaudzia ne tik nugaryte, bet ir kojytes. Anksciau nuspausdavo labiau, dabar apatyne knopkyte segu pirmoje eileje apacioje, o virsutine knopkyte antros eil.virsuje. Tikiuosi suprantamai parasiau smile.gif Tik tiek, kad taip apspaudus neisbega niekas, nors ir man neramu, kad suspaudzia. Mes sveriame 8 kg.siuo metu, tad pagal aprasa ju dar turetu kuriam laikui uztekti. Beje, del to uzsegimo man nepatogu dar del to, kad l.idemiai reikia segti, kol nebuvau igudus maziukui viena syki prispaudem odyte. Man asmeniskai jos nelabai patinka schmoll.gif Tik tiek, kad tas kanapes/medvilnes iklotas gerai sugeria.
Atsakyti
QUOTE(Vilnija @ 2012 05 04, 20:29)
Mes taip pat turime tas zalias. Mums nuspaudzia ne tik nugaryte, bet ir kojytes. Anksciau nuspausdavo labiau, dabar apatyne knopkyte segu pirmoje eileje apacioje, o virsutine knopkyte antros eil.virsuje. Tikiuosi suprantamai parasiau smile.gif Tik tiek, kad taip apspaudus neisbega niekas, nors ir man neramu, kad suspaudzia. Mes sveriame 8 kg.siuo metu, tad pagal aprasa ju dar turetu kuriam laikui uztekti. Beje, del to uzsegimo man nepatogu dar del to, kad l.idemiai reikia segti, kol nebuvau igudus maziukui viena syki prispaudem odyte. Man asmeniskai jos nelabai patinka schmoll.gif Tik tiek, kad tas kanapes/medvilnes iklotas gerai sugeria.

supratau, pasirodo ne man vienai pasirode jos nepatogios 4u.gif aciu labai uz atsiliepima drinks_cheers.gif as jas jau skalbiau 3 kartus, tai nepasakyciau, kad tas visinis bambukinis sluoksnis butu labai jau svelnus kaip pirktiniu unsure.gif man labiau po skalbimo patinka fluffyfly bambukines sauskelnes - tos tai jau tikrai minkstutes, svelnutes, o dar kai dziovykle iskedena jas - isvis pasaka wub.gif

kuo toliau domiuosi, tuo labiau noriu pati pasisiuti biggrin.gif biggrin.gif

man visai nieko fluffyfly, tik nepatinka, kad uzpakaliukas pas maziuke pasidaro labai apvalus, o ji ir taip ne is liesuju doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiffany: 04 gegužės 2012 - 21:09
merginos, o kaip sluoksniuojat metinuka? mano vaikas tai saunuolis, ant puodo pasipraso, bet nors ir labai retai, bet dedu vystiklus dienom. na bet man jau ne vieni turimi nebeatlaiko nei valandos. turbut pasisioja karta ir kiaurai.
mano dauguma yra marliniai (marle gavau is mamos, tai ji stora, tanki), turiu kelis bambukinius, kurie pritaikyti itti bitti kelnytem ( o jos labai siauros), bet su jom is vis amen.
kiek man reiktu sluoksniu bambuko ar kanapes ir kokio dydzio mazdaug?
Atsakyti
Aphanizomenone, turit sau atrast kas tinka. Kiekvienas vaikas skirtingai elgiasi.
Šiaip sauskelnes rekomenduojama keisti tada kai jos sušlampa. Tai tas "atlaikymo" laikas priklauso nuo to kaip dažnai vaikiukas šlapinasi.

Šiaip bambukas, kanapė tikrai geriau sugeria nei marlė. Galit pasluoksniot bambukinių įklotukų, rankšluostukų, ar įsigyt kokių lankstomų įklotų, ar iškrt pasiūtų... Pasibandysit kas jums tinka.
galų gale kokį frotinį rankšluostį galima sukarpyt į kvardatus, kad sulanksčius į tris dalis įklotas gautųsi. Matysit kaip jums tinka.
Atsakyti
QUOTE(Vilnija @ 2012 05 04, 20:29)

Vienas ir mes tokias turime. Iš tikrųjų visų pirma nusivyliau dėl sudėties. Vadinasi Bambukinės. Na kad ant višaus PUL'as, kaip ir viskas ok. Viduje: viršutinis sluoksnis, kuris liečiasi su vaikučio odele, sintetika - sausasis sluoksnis, viduje tik įsiūtas bambukinis įklotėlis. Tai kaip tos sauskelnės gali būti bambukinės tik dėl įklotėlio g.gif
Šiaip iš tikrųjų, kai uždedi vaikučiui, tai atrodo tokia apsitempus, nors mums tik 5 mėnesiai ir mes tikrai ne iš storųjų smile.gif
Nors iš kitos pusės man visai patinka jų dizainas - vienos gražesnių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2012 05 04, 17:32)

turiu vienas nusipirkus savo pupai, bet ar man atrodo, ar jos per daug suspaudzia nugaroje, kur yra guma, kad ir kaip laisviau padaryciau, nesinori labai atlaisvinti  ax.gif ir dar tas niuansas, kad segasi knopkytem viduje, kadangi esu naujoke siame reikale, negaliu nuspresti kuriu man geriau uzsipirkti - fluffyfly bambukines ar sias, babykicks  4u.gif

su babykicks kaip ir viskas aisku, tik sakau, mane neramina ta guma, gal vaikui ir patogu, bet man taip neatrodo  biggrin.gif

Mes turime GroVia tokias:
user posted image

Uzsegimas manau panasus. Reikia priprasti segti kitaip, nes visos musu sauskelnes su sparneliais, kurie segasi ant virsaus. Bet sis uzsegimas turi ir savo pliusu.
priekyje ant pilvuko tikrai plonesnes nei visos kitos.
be to galima uzsegti taip, kad butu priglude ir prie kojyciu ir pilvuko, individualiai pagal vaikucio sudejima.. dvi vienoje puseje esancias spaudes galimas segti nebutinai vertikaliai i viena linija. Galima palikti laisviau prie kojyciu ir labiau susegti prie pilvuko ar atvirksciai. Pvz musu sunelio kojytes stambios, bet pilvukas plonas smile.gif

aisku mes jas pradejome naudoti jau vyresniam, jau lakstanciam suneliui. Nezinau, kaip jos mazintusi ir atrodytu ant kudikelio...
Bet paaugusiam super. kartais, kai sunelis buna uzsizaides ir turi daug reikalu smile.gif ir visai nenori guleti ir laukti kol pakeisiu sauskelne uzsidedam jas kaip triusikelius. nes sonuos tamprios gumos. Aisku reikia iklota siek tiek prilaikyti, kad butu savo vietoj...

o kaip Jums BabyKicks sauskelnese prie kojyciu, PUL'as yra ne iki galo... taip suprantu, kad labiau kvepuotu... man laba patinka si mintis. Bet ar praktiska? ar nesuslampa drabuzeliai, neprateka?
Atsakyti
QUOTE(Felisė @ 2012 05 07, 14:23)
o kaip Jums BabyKicks sauskelnese prie kojyciu, PUL'as yra ne iki galo... taip suprantu, kad labiau kvepuotu... man laba patinka si mintis. Bet ar praktiska? ar nesuslampa drabuzeliai, neprateka?

Kartais tikrai taip - suslampa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnija: 07 gegužės 2012 - 14:04
QUOTE(Felisė @ 2012 05 07, 14:23)

Man ir pasirodė, kad ten šone flisas.
Šiaip, tai nepraktiška kai šone yra flisas. Ypač nakčiai, ir jei vaikas ant šono ar pilviuko miega... Nes bėga kiauriai doh.gif
Atsakyti